Tuntuuhan tuo harmittavan, kun näkyy olevan tuo fiksaatio...ei kaikki täälläkään ole PerSujen kannattajia
. Tietysti tuollaiset kuten
@Jarppi ajavat porukkaa äänestämään heitä...
On havaittavissa enenevissä määrin kääntymää siirtää keskustelu aiheesta keskustelijoihin.
Aiheeseen
Tiettyjä itsestäänselvyyksiä ei ole jatkuvasti tarpeen lausua julkisuudessa. Yksittäistä vastausta mielekkäämpää on katsoa puolueiden sisältä tulevia viestejä ja puolueen näkyvien jäsenten sanoja ja tekoja sekä hahmottaa kokonaisuuskuvaa puolueesta.
Muutamia huomioita
Perussuomalaisten enemmistö halusi syrjäyttää Jussi Niinistön varapuheenjohtajan paikalta ja vaihtaa hänet Laura Huhtasaareen. Puheenjohtaja Halla-ahon näkemys hävittäjätarpeesta poikkeaa Jussi Niinistön näkemyksestä. Onko joku sitä mieltä, että Halla-ahon hapuileva kanta on maanpuolustuksen ja turvallisuuspolitiikan kannalta parempi Suomelle kuin syrjäytetyn Jussi Niinistön näkemys?
Juho Eerola ja Laura Huhtasaari ovat ilmaisseet toiveensa Venäjä-pakotteiden purkamisesta. Vaikuttaa siltä, että tämä kaksikko ei koe EU:n yhtenäisyyden murentamisen olevan Venäjän suurvaltapoliittisissa intresseissä tai sitten kokevat, mutta eivät välitä tai eivät ole kiinnostuneita asiasta. Missään tapauksessa heidän turvallisuuspoliittiset näkemyksensä eivät ole vakuuttavia. Ja perussuomalaiset katsoivat Laura Huhtasaaren olevan sopiva vaihtoehto Suomen tasavallan presidentiksi.
Ylen koneessa Petteri Orpo ja Anna-Maj Henriksson olivat sillä kannalla, että Suomen pitäisi hakea Naton jäsenyyttä. Halla-aho ei osannut sanoa. Varapuheenjohtaja ja presidenttiehdokas Huhtasaari vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.
Perussuomalaiset on johdonmukaisesti vastustanut euromaiden tukemista lainoilla tai lainatakauksilla. Kun vanha puoluejohto kuitenkin hallituksessa hyväksyi Kreikan tukemisen, puolueen enemmistö halusi vanhan puoluejohdon vaihtoon. Tämä kertoo osaltaan siitä, että perussuomalaiset haluaa joko vapaamatkustaa euroalueessa tai poistua tuosta läntisestä yhteisöstä.
Varapuheenjohtaja ja presidenttiehdokas Huhtasaari on ilmaissut toiveensa saada Suomi irti EU:sta. ”Yläpalkkiin” kiinnitetty twiittinsä : ”Minä synnyin Suomessa, lapseni EU-Suomessa. Toivottavasti lastenlapseni syntyvät taas Suomessa.” Onko hän väärässä puolueessa edistämässä toiveidensa toteutumista vai kokeeko perussuomalaisten tarjoavan tuohon parhaan väylän? Vaikea nähdä, että tuollaisilla näkemyksillä saataisiin varapuheenjohtajan ja presidenttiehdokkaan paikkaa Kokoomuksessa.
Kun tuosta koittaa hahmottaa perussuomalaisten turvallisuuspoliittista ajattelua, niin aika valikoivasti pitää katsoa, jos onnistuu loihtimaan toimivan kokonaisuuden.
Jos vertaa vaikka Kokoomukseen, niin ero on merkittävä. Kokoomus ei hapuile siinä, että se haluaa Suomen olevan sitoutunut Euroopan Unioniin ja euroalueeseen. Siitäkin huolimatta, että kuuluminen niihin tuo ajoittain myös kielteisiä velvoitteita. Perussuomalaiset seilaa enemmänkin hetkittäisten impulssien varassa ja nähtävästi puolueessa koetaan, että kansainvälinen politiikka on jonkinlainen iso marketti, josta mennään poimimaan mitä milloinkin halutaan.