Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Päättäjät voivat tehdä kaikkea paskaa ja otsikoihin nousee tavastakaa pakolaiset tai Suomen kansallinen alkoholipolitiikka. Herättääkö se mitään kysymyksiä kenkään mielessä? Aivan. Se on tarkoituskin. On sote-uudistusta ym. hanketta, on lapettu 2.5 mrd euroa kaivoskuiluun Kainuussa, pilattu puolen läänin vesistöt siinä pöhinässä ja kovin marginaalissa ovat kriittiset uutiset aiheista. Ja tuo kaivoshanke on sentään millä mittarilla tahansa suuren mittaluokan mistaaki, josta vielä puhutaan. Sote-uudistus tulee olemaan todennäköisesti oikea rahoitusautomaatti aloille, joilla jo valmiiksi riittää puitavaa. Suomalaisten oikeus tulla hoidetuksi on jäämässä hieman yllättäen toissijaiseksi.....

Mitäs, tapellaan nyt julkisuudessa siitä, että saako kaupassa myydä prosenttia vahvempaa kaljaa. :facepalm:

Tai siitä pysytäänkö kansainvälisissä sopimuksissa vai puretaanko ne?:facepalm:

Ihan höpöhöpöä.

Laittaisin veikkauslistalle top3:seen tämän suuremman kuvion, joka nousee...

Lukekaa suoraan Ylen linkistä, koska heidän linkatut tekstit ei kopioidu..

Soros "tähtenä"

Analyysi: Euroopan alkukesässä leijuu suloinen momentum

EU toivoo nousukauden liukastavan jäsenvaltiot notkeiksi uusille vallansiirroille Brysseliin, kirjoittaa taloustoimittaja Janne Toivonen.

Jokainen haluaa olla tarpeellinen. Niin myös EU.

Unioni ei ole pitkään aikaan ollut tarpeellinen oikein kenellekään. Britit päättivät ottaa hatkat, laajentumissamppanjat on Kroatiaa lukuun ottamatta poistettu jäistä odottamaan aikaa parempaa ja pakolaiskriisissä jäsenmaat nostivat omin päin aitoja ja palauttivat passintarkastuksia kulkematta Brysselin-pöytien kautta.

Mutta nyt ilmassa leijuu suloinen momentum. Torstaina

sisäilma oli sanoista tienristeys ja momentum yhtä sakea kuin tupakansavusta vuonna 1985, kun Jacques Delors ja kumppanit viimeistelivät EU:hun ja yhteisiin sisämarkkinoihin johtanutta valkoista kirjaansa.

Lyhyesti sanoen: kroonisissa itsetunto-ongelmissa rypevä EU saattaa taas uskoa itseensä.

– Ainutlaatuinen ikkuna on avoinna. Emme saa jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, riemuitsi Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau.

– Askelia eteenpäin pitää ottaa silloin, kun yhteinen kakku kasvaa, säesti komission talousosaston johtaja Marco Buti.

Syitä momentum-uskoon on kaksi: talouskasvun kiihtyminen ja populistien saamat pakit vaaleissa. Johtopäätös on lopulta yksinkertainen: jos ajat todella ovat positiivisemmat, EU:takaan ei nähdä peikkona.

EU haluaa käyttää momentumin talousyhteistyön syventämiseen.

asiaa koskevan vision. Se on jatke vuoden 2015 "viiden johtajan raportille", jossa EU-johtajat Jean-Claude Junckerin johdolla julistivat että talous- ja rahaliitto täydennetään vuoteen 2025 mennessä.

Täydentäminen tarkoittaisi useita asioita: yhteistä talouspolitiikkaa, yhteistä EU-velkaa, yhteisiä investointeja, yhteistä talletussuojaa ja yhteistä valtiovarainministeriä. Eurokriisin paljastamalta haavoittuvuudelta pitää suojautua ja sijoitusraha saada liukkaammin liikkeelle luomaan lisää talouskasvua. Samalla EU haluaa saksia kriisivuosina rajusti kasvanutta velkakakkua eli kiristää julkisen talouden menoja entisestään.

Ja tässä tullaan vaikeuksiin, EU:n ytimeen.

Jäsenmaiden taloudet ovat erilaisia ja kynnyskysymys on jälleen, haluavatko maat luovuttaa valtaa Euroopalle. Moni kansalainen kysyy, pelastetaanko yksityisten riskipankkien toilailut jatkossakin verorahalla samalla kun julkista taloutta kiristetään kiristämisen perään. Komissio puhuu löyhästi sosiaalisten vaikutusten huomioon ottamisesta, mutta konkretia on vähäistä.

Luottamusta ei lisää se, että EU ei anna vaihtoehtoja.

Viisi johtajaa ja komissio antavat yhden mallin, joka perustuu uusiin EU-toimielimiin ja suoraviivaiseen talouskasvuun – samalla kun tieteilijät varoittavat, että kulutusta pitäisi ilmastonmuutoksen edetessä leikata nopeasti. Talousunionin muovaajat eivät papereissa pohdi sanallakaan vaihtoehtoja sen varalle, ettei kaikki jatkukaan kuten on totuttu.

Pakettia aletaan seuraavaksi pureksia jäsenmaissa, ja sitten odotellaan Saksan syyskuisia liittopäivävaaleja. Jos liittokansleri Angela Merkel tai joku muu eurojohtajuuteen kykenevä kandidaatti nappaa vaalivoiton, jo syksyllä jyrähtää. Saksa ja Emmanuel Macronin Ranska käärivät hihat ja alkavat näyttää suuntaa EU:lle.

Saksa ja Ranska tietävät, että niilläkin on momentum kahmaista lisää valtaa itselleen. Britannia tekee asumuseroa ja Italia kamppailee pankkiensa kanssa.

Saksa on kaksijakoisessa tilanteessa. Siltä odotetaan toimia, mutta penninvenyttäjämaa saa ihottumaa jo pelkästä ajatuksesta, että sen pitäisi hypätä tiiviisti samaan paattiin löperötalouksien kanssa.

Samalla Saksan täytyy välttää ylimielisyyttä, olla rakentava ja yrittää johtaa euroalue voittoon Etelä-Eurooppaa pahiten murjoneesta eurokriisistä. Siinä tarvitaan muutakin kuin kuria ja kieltosanoja.

Mitä tässä paletissa haluaa Suomi? Ei ainkaan muutosta. Hallitusohjelman mukaisesti Suomi haluaa EU:n pysyvän nykytilassa eikä menevän juuri tuumaakaan eteenpäin, mikä lieneekin nykyisessä hallituskokoonpanossa ainoa mahdollisuus.

Nykyisellään "Suomen EU-politiikka perustuu lähes yksinomaan unionin aloitteisiin reagoimiseen", professorit Tapio Raunio ja Juho Saari toteavat uutuuskirjassa Reunalla vai ytimessä?, joka tiivistää yksiin kansiin Suomen EU-jäsenyyden ensimmäiset kaksi vuosikymmentä.

Suomi keskittyy työllisyyteen, yrittäjyyteen, biotalouteen ja talouskuriin. Niistä erityisesti jälkimmäinen miellyttää myös EU:ta. Mutta pian Suomenkin on alettava hieroa tuoretta kantaansa eurotalouden yhtenäistämiseen.

Komissio ja euroeliitti ovat momentumin kanssa tosissaan.
http://yle.fi/uutiset/3-9645797?origin=rss
 
Ruotsi olisi voinut tehdä saman omalla rajallaan, kuten ennen Ruotsia....ja ennen sitä....

Periaatteesahan suurin osa jäisi Italian ja Kreikan vastuulle, jos hoitaisivat hommansa ja ottaisivat sormenjäljet. Siinä vaan on se mutta, että silloin ko. valtioiden pitäisi hoitaa ne. Paljon helpompi on antaa ymmärtää että pohjoisessa on tilaa.

Rajat vuotaa, eikä ihan pienenä tekijänä ole nämä vapaaehtoiset auttajat. Saksalaisen vapaaehtoisryhmän alus moitti Italian rajavalvonnan alusta kun oli menny pelastamaan "heidän pakolaiset".. jotain tarttis tehrä.
 
Periaatteesahan suurin osa jäisi Italian ja Kreikan vastuulle, jos hoitaisivat hommansa ja ottaisivat sormenjäljet. Siinä vaan on se mutta, että silloin ko. valtioiden pitäisi hoitaa ne. Paljon helpompi on antaa ymmärtää että pohjoisessa on tilaa.
Näinpä juuri! Ja koska eteläisemmän Euroopan väki suhtautuu vähän kaikkeen suhteellisen väljästi (tai viis veisaten), on tämä(kin) ongelma kaatunut pohjoisempien EU-maiden niskaan.
Ehkä olisi syytä harkita sitä pitäisikö Italiaa ja Kreikkaa tukea jonkinlaisella "kriisinhallintaoperaatiolla", näin se ulkoraja saataisiin ehkä paremmin kontrolliin.
 
HS noteerasi Halla-ahon kommentin ja taustoitti..

Onko Timo Soini seteliselkärankainen ilman seteleitä?

Lännen Median lehdet kertoivat lauantaina, että hallituksessa on puhuttu perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista. Osa perussuomalaisista jatkaisi siis hallituksessa, vaikka Jussi Halla-aho valittaisiin puolueen puheenjohtajaksi ja puolue menisi oppositioon.

Uutinen pitää paikkaansa.

Siis siinä mielessä, että asiasta on käyty keskusteluja. Ainakin kokoomuslaiset ja keskustalaiset ovat asiaa innolla spekuloineet. Kun viime viikkoina on tavannut kokoomuslaisia ja keskustalaisia, tämä asia on noussut aina esille.

Mutta hajoaako perussuomalaisten ryhmä todella?

Tuskin.

Mutta jos hajoaisi, niin kyseessä olisi huikea historiallinen paradoksi. Syynä on Lex Vennamo. Mutta palataan siihen kohta. Kerrataan ensin asetelma.

Perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajan viikon kuluttua Jyväskylässä. Kisasta näyttää tulevan hyvin tiukka. Viimeisimpien kyselyiden mukaan Jussi Halla-aho saattaa hyvinkin peitota Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan, niin etenkin kokoomus, mutta myös keskusta saattaa ilmoittaa, että puolue ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa. Halla-ahonkaan hallitusinto ei välttämättä ole kova.

Jos perussuomalaiset siirtyisi oppositioon, tilanne olisi erikoinen. Timo Soini, Jari Lindström ja muut perussuomalaisten ministerit ryhtyisivät vastustamaan hallituksen esityksiä, joita he hetkeä aiemmin olivat antamassa.

Toisaalta keskusta ja kokoomus eivät saa kahdestaan enemmistöä eduskunnassa. Jos ne ottavat mukaan kristilliset ja Rkp:n, niin hallituksella olisi 101 paikka eli niukin mahdollinen enemmistö.

Tässä vaiheessa tilannetta tulisi todennäköisesti sotkemaan Paavo Väyrynen. Europarlamentissa istuva Väyrynen on ilmoittanut palaavansa eduskuntaan jossain vaiheessa vaalikauden aikana.

Tämä hetki koittaisi varmasti sillä sekunnilla, kun hallituksella olisi vain yhden edustajan enemmistö. Väyrynen palaisi eduskuntaan, sillä hän ei varmastikaan voi vastustaa ajatusta päästä vaa’ankielenä ratkomaan hallituksen kohtaloa.

Omaa kansalaispuoluettaan edustavalla Paavo Väyrysellä on ihan oma agendansa, jonka yhtymäkohdat hallituksen tavoitteisiin ovat satunnaisia.

Hallituksella on siis ongelma. Tämä selittää hallituspuolueiden kellokkaiden toiveikkaat puheet perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisesta.

Palataan sitten siihen Lex Vennamoon.

Kaksi vuotta sitten hallitusohjelman liitteestä löytyi erikoinen yksityiskohta. Liitteen 7 kohtaan ”pöytäkirjamerkintöjä” oli kirjattu lause:

”Kumotaan puoluelain (L 10/1969) 9 §:n (sellaisena kuin se nykyään on puoluelain osittaismuutoslaissa 683/2010) 1 momentin kolmas (3) lause.”

Selkokielellä lause tarkoitti Lex Vennamon kumoamista. Eduskunta kumosi sen joulukuussa 2015.

Lex Vennamon historia on seuraava.

Se säädettiin joulukuussa 1972, jotta perussuomalaisten edeltäjän SMP:n 18 hengen eduskuntaryhmä hajoaisi. Ryhmä piti saada hajalle, jotta eduskunnassa saataisiin 5/6 enemmistö Urho Kekkosen valitsemiseksi poikkeuslailla.

Kekkosen valinta poikkeuslailla jatkokaudelle on yksi Suomen parlamentarismin historian synkimpiä hetkiä, mutta ei mennä nyt siihen.

Lex Vennamossa säädettiin, että mikäli puolet jonkun ryhmän kansanedustajista loikkaa toiseen ryhmään, he saavat viedä puoluetuen mukanaan uuteen ryhmään.

SMP:n puheenjohtaja Veikko Vennamo raivostui pykälästä ja syytti ryhmästä lähteneitä ”seteliselkärankaisiksi”. Vennamon mukaan loikkarit jättivät SMP:n nimenomaan puoluetukien takia.

Lähtijät perustivat sittemmin uuden puolueen, jonka nimi oli Suomen kansan yhtenäisyyden puolue (SKYP)

Timo Soini on moneen otteeseen kertonut Veikko Vennamon olevan oppi-isänsä.

Soini iloitsikin syksyllä 2015 Lex Vennamon kaatumisen jälkeen, että historiallinen vääryys on vihdoin korjattu.

Jos siis todellakin kävisi niin, että Timo Soini ja joukko muita lähtisi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, niin kyseessä olisi hieno historian paradoksi.

Soinin kannalta mukavaa on toki se, että häntä ei voi syyttää seteliselkärankaiseksi, koska hän ja muut loikkarit eivät saa seteleitä mukaansa.

Koko perussuomalaisten puoluetuki jäisi Halla-ahon johtaman puolueen käyttöön.
http://www.hs.fi/junkkari/art-2000005239024.html?ref=rss
 
Ymmärrän Orpon puheet enemmän omille sivistyskannattajille suunnattuna rauhoitteluna, arvopuheena ja toisaalta vipuvarren hakemisena sen suhteen, että kok. pääsisi paremmin sanelemaan loppukauden hallitussäveliä. Koska H-a saattaa hyvinkin sanoa, että "siitä vaan", oppositioon passittaminen voisi kääntyä persujen voitoksi taktisesti hyvään aikaan ennen seuraavia vaaleja. Niinpä Orpon kannattaisi jossain vaiheessa panna sordiino päälle ellei halua pysäyttää käytännössä kaikkia hankkeita joksikin aikaa ja tässä Sipilällä on paljon pelissä. On kesälomakausi jonka jälkeen syksyllä pitäisi saada hallituksen loppukiri vauhtiin. Myös pressan- ja maakuntavaaleihin pitäisi saada hyvät asetelmat. Näen, että kokoomuksella olisi paljon hävittävää ja tuntematon määrä voitettavaa yhden miehen takia. Jos iso pyörä pannaan liikkeelle kukaan ei osaa kunnollisesti ennustaa lopputulosta jolloin mukana on aina riski tuntemattomasta. Lopulta kokoomus katsoo tätä pragmaattisesti. Politiikka on mahdollisuuksien taidetta.

Orpon ja kokoomuksen tulee myös kunnioittaa eduskuntavaalin tulosta eli kansan tahtoa eikä tehdä politiikka nykyisten gallup-tuloksien pohjalta. Vaaleihin on vielä aikaa sen verran, että hallituksen hajottaminen saattaa muuttaa asetelmia ennalta-arvaamattomasti. Persujen nuivuus oli varsin hyvin tiedossa hallitusta kasattaessa. Halla-ahon johtama PS tuskin on kepua huonompi hallituskumppani.
 
Orpon ja kokoomuksen tulee myös kunnioittaa eduskuntavaalin tulosta eli kansan tahtoa eikä tehdä politiikka nykyisten gallup-tuloksien pohjalta.
Niin mutta jopa Ruotsissa jossa pidetään itseään sivistyneenä ja demokraattisena niin laillisesti vaaleissa suuren kannatuksen saanut puolue pidetään boikotissa ja ei-toivottuna politiikan kentällä.ihan vaan koska on väärä ideologia.
 
Niin mutta jopa Ruotsissa jossa pidetään itseään sivistyneenä ja demokraattisena niin laillisesti vaaleissa suuren kannatuksen saanut puolue pidetään boikotissa ja ei-toivottuna politiikan kentällä.ihan vaan koska on väärä ideologia.

Osin siksi ruotsidemokraatit ovat toisena ja ruotsalaisilla on blokkijako. Demokratia on vain lupaus saada vaikuttaa vaaleissa.
 
oppositioon passittaminen voisi kääntyä persujen voitoksi taktisesti hyvään aikaan ennen seuraavia vaaleja

Tämä tulee aivan hakematta mieleen. Mikään ei ole helpompaa kuin kärjistää todella sopivassa tilanteessa joku asia ja kas, oppositio kutsuu ja kenties kannatuskin taas lähtee nousemaan.

Kaljaprosenteista vääntäminen saattaa olla itseasiassa lopun alkua hallitusyhteistyölle. En jaksa uskoa, että tuosta aiheesta saatiin nähdynlainen case ilman jotain vakavampaa taustaa.
 
Jari Lindströmin kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuorossa:

Viikon päästä se ratkeaa
3.6.2017 10:49 Jari Lindström

Ei ole mikään yllätys se, että perussuomalaisten puoluekokous herättää suurta kiinnostusta. Valitaanhan siellä puolueelleemme uusi puheenjohtaja. On hyvä huomata, että siellä valitaan myös uusi linja. Jokainen puheenjohtaja tuo tullessaan oman linjansa, oman tapansa tehdä politiikkaa. Vaikka tehtäviä delegoitaisiinkin, niin pj vastaa kokonaisuudesta. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Johtaja johtaa.

Mitä lähemmäksi "se päivä" lähestyy, sitä enemmän spekulointi kiihtyy. Uutisointia kun seuraa, niin siellä nostetaan esille jopa vanhoja "tutkimuksia" ikään kuin uusina uutisina. Tällä kaikella on varmastikin jokin vilpitön tarkoitus. Journalistinen sellainen...

Uusin "tutkimus" kertoo, että suurin osa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä haluaa jatkaa hallituksessa. Sepä uutinen. Jatko onnistunee siten, että noudatetaan sovittua hallitusohjelmaa, eikö niin? Ei siis tule mitään uusia hallitusneuvotteluja vaan jatketaan kerran sovitulla.

Kun puolueessa on kuitenkin tyytymättömyyttä toimintaan, niin miten siihen tullaan sitten reagoimaan? On erityisesti vaadittu tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Kuitenkin, olemme sopineet yhteisen 80-kohtaisen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ja kun se on sovittu, niin sitä viedään eteenpäin. Koska näin on sovittu. Jos tämä ei sitten riitä suurimmille kriitikoille, niin mitä siitä sitten seuraa? Kuten totesin, uusia hallitusneuvotteluja ei tulla käymään joten... päätelkää itse.

Mutta sen verran minun on todettava, että puheenjohtajalla ja puheenjohtajistolla sekä puoluesihteerillä on ratkaiseva merkitys siinä, miten hallituksessa voidaan jatkaa. Jos sellainen halu on enemmistöllä, niin mitään kovin suuria liikkeitä ei voida tehdä. Kas kun hallituksessa oleminen on aina lopputulos joukolle kompromisseja ja se oli pitkien ja vaikeiden neuvottelujen aikaansaannos. Muistutan myös siitä, että hallitukseen menemisestä päätti aikanaan selkeä enemmistö asiasta päättävistä tahoista(ekr, puoluevaltuusto ja -hallitus) vain yhden henkilön vastustaessa. Tuo henkilö oli Vesa-Matti Saarakkala. Hän tiesi hallitusohjelman luettuaan, mitä sen toteuttaminen oikeasti tarkoittaa. Monen muun osalta (jälki)viisaus löytyi vasta kun konkretiaa rupesi tulemaan hallituksen esitysten muodossa. "Ai tätäkö se hallituksessa oleminen myös tarkoittaa?"

En lainkaan väitä, että olisimme olleet täydellisiä. Virheitä on tehty, oppirahoja on makseltu. Virheistä pitää oppia. Niin ja niistä lupauksista: voisiko joku kertoa mistä löytyy perussuomalaisten vaalilupaukset? Vaaliohjelman ja -tavoitteet tiedän ja tunnen. Sellaista puoluetta ei olekaan, joka ei joutuisi tinkimään omista tavoitteistaan saadakseen jotain muuta edistetyksi. Meiltä on odotettu kaiken läpiviemistä- heti. Tai jollei nyt ihan kaiken niin ainakin maahanmuuttokriisi meidän olisi pitänyt estää. Sekin kun oli joidenkin mielestä suorastaan meidän tilaamamme...

Ja kun sitten olemme saaneet omia tavoitteitamme ajettua läpi, niin yhtäkkiä niillä ei olekaan juuri mitään merkitystä, koska maahanmuuttopolitiikka sitä ja maahanmuuttopolitiikka tätä. Esim. Saimme, mielestäni todella oikeudenmukaisen ja hyvän esityksen, kertaluontoisesta eläketuesta läpi. On siitä joku taitanut kiitoksenkin antaa...muistaakseni. Yhden käden sormet riittävät siitä saatuun positiiviseen palautteeseen. Mutta annas olla kun kyse on mamuista...ei "mahdu" palaute sähköpostiin. Ei tilanpuutteen eikä sisällön puolesta.

Henkilökohtainen näkökulma

Minä olen tullut tähän puolueeseen muistakin syistä kuin maahanmuuttopolitiikka. Se on yksi, erittäin tärkeä sektori varsinkin meille, mutta ei todellakaan ainoa. Minulle se ei ole koskaan ollut vaaliteema numero yksi. Työllisyys ja elinkeinopolitiikka sen sijaan ovat. Silti, olen omasta mielestäni oikeassa puolueessa valitessani aikanaan juuri perussuomalaiset.

Olen tässä nykyisessä, väliaikaisessa, tehtävässäni kuitenkin saanut vastuulleni maahanmuuton seuraamukset. Kotouttamisen muodossa. Tämä on ollut vähintäänkin epäkiitollinen työmaa perussuomalaiselle. Alussa minua häiritsi todella paljon se palaute, joka tuli nimenomaan "omilta" tai sellaisiksi ilmoittautuneilta. Ei häiritse enää. Joko teen tämän niin hyvin kuin pystyn tai sitten väistyn. Olen päättänyt edes yrittää. Ja kyllä, tiedän ja tunnen ongelmat ja haasteet asiaan liittyen. Itseni kanssa en enää riitele haukuttiin minua sitten suvakiksi tai joksikin muuksi. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on luku sinänsä ja ei siitä sen enempää.

Olen hallituksessa siksi, että minua siihen aikanaan esitettiin ja esitys hyväksyttiin. Nyt on uusi tilanne tulossa eteen. Joissain nimettömissä keskusteluissa "anonyymit asiantuntijat" ovat tietävinään, että kannatan puheenjohtajaksi Sampo Terhoa, koska minua pelottaa oma asemani. Voi kuinka väärässä ovat nämä nillittäjät!

Olen jo luopunut yhdestä salkusta ja tämä nykyinenkin on minulla vain lainassa. Olen tässä tehtävässä kunnes toisin ilmoitetaan ja siitä olen ollut alusta asti tietoinen. Jos uusi puheenjohtaja(oli tämä sitten kuka tahansa) haluaa järjestellä ministerisalkkuja mieleisekseen, niin ei minulla ole siihen mitään vastaansanomista omalta osaltani. Teen kuten käsketään. Olen istuva kansanedustaja ja sekin tehtävä kestää varmuudella vain seuraaviin vaaleihin. Muusta on turhaa spekuloida.

Jyväskylään

Ensi viikonloppuna se sitten ratkeaa- toivottavasti ei kuitenkaan verisuoni, vaan perussuomalaisten puheenjohtajuus ja muut päättäjäpaikat. Sitä ennen, spekuloikaa minunkin puolestani. Minä en spekuloi tämän enempää ja puheenjohtajan nimestä olen jo oman kantani kertonut. Eikä tuo ryhmän halu jatkaa hallituksessa ainakaan vähennä luottamustani Sampo Terhoon.
 
Siihen, että jokin hallituspuolue lähtee hallituksesta.

Viimeksi lähtivät vihreät.




Mitään demonisointia ole, vaan tosiasioiden tunnustamista ja siihen varautumista.

Jos tuollaiseen ei hallituksessa oltaisi varauduttu, niin johan olisi lyhytnäköistä toimintaa. (Eikä liity yhtään mitenkään yksinomaan perussuomalaisiin.)

Edit: Kun toimittajat nyt tuollaisesta varautumisesta kirjoittavat, niin persumieliset pöyristyvät kuin parhaimmat Kallion kuplassa elävät ammattimaiset pöyristyjät. :)

Jokisipilä: Halla-aho hyötyy demonisoinnista

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/jokisipilä-halla-aho-hyötyy-demonisoinnista-1.2306445
 
Persut kurittavat köyhiä ja työttömiä sen verran tälläkin hetkellä, että menettävät paljon sellaisia joille maahanmuuttajat/pakolaiset/islam eivät ole se tärkein syy äänestään, eikä Halla-ahon kommenteista päätellen tuohon politiikkaan tule muutosta... päinvastoin mikäli Halla-ahon kommentit sosiaalisturvasta pitävät paikkansa.
Valtiontalouden realiteetit iskevät jokaiseen populistipuolueeseen riippumatta onko sen nimi SKDL, SDP, Vihreät vai Perussuomalaiset.
 
Kuihtumisesta puheen ollen, Timppa ei ole kuihtunut. Päin vastoin etuakselille on kertynyt massaa ja takataskuun massia joten voi vetäytyä HK:n blue:n ja Karjala-pullon ääreen hyvin mielin.
 
Niin mutta jopa Ruotsissa jossa pidetään itseään sivistyneenä ja demokraattisena niin laillisesti vaaleissa suuren kannatuksen saanut puolue pidetään boikotissa ja ei-toivottuna politiikan kentällä.ihan vaan koska on väärä ideologia.

Sinnekin saadaan sillä menolla vielä oma "Trump" (joka on seuraus politiikasta kuten Trump)
 
No taloustutkimus povaa reilua voittoa Halla-aholle. Täytyy kyllä myöntää, että se oli itselle iso yllätys. En pitänyt porukkaa niin tyhmänä. En ole Halla-ahon vastustaja. Päinvastoin pidän häntä erittäin tervetulleena sekoittajana.
Parasta Halla-ahossa on se, että hän on kaiken ulospäin suuntautuvan habituksen onnistunut tekemään selvinpäin ja puku päällä.
Eikä kukaan mediasta ole onnistunut rakentamaan hänestä Matti Nykästä tai Hakkaraista tai Tuksua.
Eli toisinsanoen aivan ainutlaatuinen ilmiö ja mukava seurata median ja vastustajien oireilua.

Miksi se on iso yllätys? Tuo äänestys on tietyllä tavalla luottamuslauseäänestys. Äänestät HA:ta jos et ole tyytyväinen puolueen asioiden hoitoon. Jos taas olet tyytyväinen, niin sitten äänestät HA:ta vastaan.
 
Mikähän sille Soinille tuli silloin kun se sanoi että sunnuntai lisät pois? Kuitenkin suuri osa kannattajista ihmisiä jotka joutuu tekemään kaikenlaisia lisähommia ja yövuoroja että saa edes jonkunlaisen tilin kasaan. Hän sanoi että ihmisten pitää käydä virka-aikana töissä. Ihan hyvä jos olet sellaisessa asemassa että palkka riittää. Eikä siinä mitään jos halutaan kalastella yrittäjien ääniä. Arvostan heitä tosi paljon. Mutta sitten menee ne työntekijöiden äänet muualle. Tai siis eivät mene kellekkään. Nyt sitten persuja kannattaa ne työttömät jotka eivät ehkä äänestä. Ps. Kyllä minä sitten eduskuntavaaleissa äänestän itsekkin taas....
 
Back
Top