Riippuu varmaan siitä, kuka luettelon tekee ja missä. Ja miten -ongelma- määritellään. Minusta islamistinen terrorismi ja islamistinen politiikka, valtiojohtoiset islamistisesti motivoidut temput jne. kuuluvat heittäen top 10 eurooppalaisesta näkökulmasta.
Tässä pitäisi osata erottaa sitten se, että kaikki islamuskoiset eivät toimi terroristeina tms. vaan tekijämiehet ovat todella pieni porukka. Joissain piireissä väitetään olevan tosin tekijämiehillä melko vankka tuki mm. Brysselin laitamilla jne. Onko se symppausta vai toimiiko homma rahalla tai uhkailulla....lopputuloksen kannalta se on ihan sama.
Jos katsotaan vaikka nyky-Turkin ulkopolitiikkaa, joka versoo ainakin retoriikan tasolla islamista, niin ompa mainio kumppani Euroopalla.....yksi islamista ammentava suuri valtio Euroopan reunalla voi halutessaan vavisuttaa maanosaa tempuillaan. Onko se top 10 arvoista....mielestäni on ehdottomasti.
En tiedä kuinka kauan Eurooppa katsoo voivansa hallita tilanteita ns. pehmeän politiikan keinoin, jossain kulkee sekin raja. Jos Euroopalla olisi ehdottomasti omassa käytössä ravakka sotilaallinen nyrkki, moni asia loiventuisi....ehkä. Brexitin jälkeen tosin ei kannata enää liikoja siitäkään odottaa.