Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Ensimmäisenä kerrottiin pääongelma. Varapuheenjohtajat. Halla-aho Bryseliin ja hallituksen täytyisi toimia Putinisti Huhtasaaren kanssa. Tämä syy toistettiin vielä kun oli valehdeltu aikansa "arvoista" ja maahanmuuttoasiasta.

Nyt mietin vain sitä, että eikö Halla-aho älykkäänä miehenä muka tiennyt että Huhtasaari/Hakkarainen kokoonpano ei mahdu hallitustyöskentelyyn??
Epäillä tuota sopii. Taisi Halla-aho tehdän tämän tahalteen ja näin alkoi jytkyn valmistelu joka on nähty muissa maissa. Taktisesti tuo poissaoleminen Suomesta ja sitä kautta etääntyminen valtakunnan politiikasta ja varapuheenjohtajien negatiivisesta julkisuudesta saattaa olla eduksi. Ehkä.
Niin, vain PJt tietää mistä siellä on keskusteltu. Ketä on edes esitetty ministereiksi.
Kyllähän tämä on ihan H-A persoonasta kiinni. Tiukka pitää olla inho muila häntä kohtaan kun ovat valmiitaa heittämään romukoppaan vaikka mitä.
 
Aika hyvin. Persuista tuli siis nykypolitiikan vastavoima. Joku voisi luulla että ainoa oikea oppositio. Tuossa tilanteessa jos eivät saa kannatusta kattoon niin ei sitten koskaan.

Suomessa on potentiaalia 25-30 prosentin kansallismieliselle puolueelle. Tietenkin tästä pitää lukea pois putinistit (Ipu, Väyrysen kansalaisliike, pieni osa halla-aholaisista), koska he eivät ole kansallismielisiä vaan he ovat nyky-venäjämielisiä.

Sitähän Jussi Halla-Aho ei käsittääkseni ole. Mutta Väykkä tekee nyt kaikkensa saadakseen tilanteesta hilloja irti.
 
Mikähän olisi tilanne, jos Halla-aho ilmoittautuisi presidenttiehdokkaaksi?

Asiat voivat kääntyä vielä siihenkin asentoon, että ulkoministeriksi nousee kokenut entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk), joka samalla saa kaipaamaansa potkua presidentinvaalikampanjaansa ja nousee entistä vakavammaksi haastajaksi Sauli Niinistölle.

Halla-ahon valinnasta kärjistynyt hallituskriisi saattaa siis sittenkin vaikuttaa myös Mäntyniemen nykyisen isännän vaalisuunnitelmiin – enemmän kuin tämä olisi voinut äkkiseltään arvata.
Ylempä ketjussa ollut Kauppalehden juttu
 
Näkökulma: Soini sai mitä tilasi

Tänään klo 19:59

Perussuomalaisten puoluekokous oli nolo nöyryytys Timo Soinille, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

Perussuomalaisten puoluekokous Jyväskylässä kulminoitui muutamaan piinalliseen minuuttiin kokouksen iltajuhlassa lauantaina.

Vaivaantunut ex-puheenjohtaja Timo Soini lateli vaisuja latteuksia juhlaväelle, joka vastasi puoluetta 20 vuotta johtaneelle Soinille yhtä vaivaantuneilla ja vaisuilla aplodeilla. Kiitollisuus pitkäaikaiselle johtajalle ja suuret tunteet poikkeuksellisen uran päättymisestä kirkuivat poissaoloaan.

Sen sijaan tuoppien äärestä murahdeltiin ”tuossa on mies, joka pilasi puolueemme ja kannatuksemme”. Ja moitteen kohteena oli mies, joka perusti perussuomalaiset ja johdatti sen yhden kansanedustajan pikkupuolueesta Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja hallitukseen.

Samaan aikaan Soini seisoi esiintymislavalla kukkapuska kädessään. Lavan toisessa reunassa, kohtuullisen välimatkan päässä Soinista seisoi perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Miehet eivät juuri toisiaan vilkuilleet ja onnitelleet.

Juhlasalin takaosassa Sampo Terhoa puheenjohtajaksi kannattanut kansanedustaja itki tuoppiinsa.

Soinia perinteisesti ympäröineet selkääntaputtajat olivat tällä kertaa poissa.

Sekä Soini että puoluekokousväki näyttivät siltä, että he toivoivat Soinin olevan ihan jossain muualla. Ja niin Soini pian olikin - henkisesti ja fyysisesti.

Timo Soinin näyttävä ura perussuomalaisten johtajana päättyi noloon nöyryytykseen.

’’’

Perussuomalaisten nuivien maahanmuuttokriitikoiden vallankumous oli puoluekokouksessa täydellinen, eikä juuri mikään mennyt niin kuin Soini ja hänen luottolähipiirinsä olivat etukäteen suunnitelleet.

Soinin perintöprinssikseen asettama Sampo Terho jäi kauaksi puheenjohtajan paikasta ja jopa puolustusministeri Jussi Niinistö syrjäytettiin varapuheenjohtajan paikalta. Kaiken kruunuksi puoluekokousedustajat äänestivät vielä sunnuntaina nurin esitetyn sääntömuutoksen, joka olisi vaikeuttanut puheenjohtajan - siis Halla-ahon - sananvaltaa ministerinimityksissä.

Soini on jatkuvasti ummistanut silmänsä ja sulkenut korvansa puolueensa maahanmuuttokriittiseltä siiveltä sekä niiltä, jotka ovat huomauttaneet puolueessa olevan maahanmuuttokriittisen siiven.

Itsepintainen tosiasioiden kieltäminen kostautui perinteisten korkojen kera: nuivat pääsivät sanomaan Soinille samat sanat mitä Soini on voimiensa tunnossa toitottanut muille puolueille: ähäkutti ja nännännää.

Nöyryytys oli siinäkin mielessä raju, että Soini yritti välttää vastaavanlaisen tilanteen luopumalla vapaaehtoisesti puheenjohtajan paikalta, jotta ei häviäisi puoluekokouksen äänestyksessä nolosti ”arkkiviholliselleen” Halla-aholle.

Soini kuitenkin hävisi näyttävästi tälläkin tavalla.

Kun Jyväskylän puoluekokousta muistellaan vuosikymmenien kuluttua, kukaan ei puhu siitä Soinin riemukkaana siirtymisenä taustalle, vaan aiheesta kertovia juttuja kuvitetaan tyrmistyneenä tyhjyyteen tuijottavan Soinin valokuvilla.

’’’

Miksi sitten pitkään omiensa suosiosta nauttineelle Soinille käännettiin nopeasti selkä ja nostettiin muutama henkinen keskisormikin pystyyn?

Kun yhdistetään Soinin vieraantuminen puolueen perusäänestäjistä, vahvasti päälle iskenyt ylimielinen yksinvaltius sekä muuttuminen sellaiseksi Helsingin eliittiherraksi, jollaisia perusperussuomalaiset lähtökohtaisesti inhoavat ja vielä puolueen viime aikoina sukeltanut kannatus sekä taannoinen maahanmuuttajaryntäys, niin persujen pettymys luojaansa oli totaalinen.

Niin totaalinen, että Soinin juhla-iltana perussuomalaisten peruskokousväki syytti tätä puolueen pilaamisesta.

Ja tästä sai kärsiä myös murskatappion kokenut kulttuuriministeri Sampo Terho - Soinin kruunaama perintöprinssi sekä muu luottolähipiiri.

’’’

Perussuomalaisten kuuluisa slogan kuuluu ”Saat mitä tilaat”.

Tällä kertaa se oli Soini joka sai mitä tilasi.

Hieno ja poikkeuksellinen ura puoluepomona olisi ansainnut tyylikkäämmän lopun.
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201706112200201665_pi.shtml
 
Mikähän olisi tilanne, jos Halla-aho ilmoittautuisi presidenttiehdokkaaksi?


Ylempä ketjussa ollut Kauppalehden juttu

En tiedä mutta itse aion välittää terveiset että nyt hänen pitää olla ehdolla.
Maksimaalinen julkisuus, kansa pääsee näkemään antikristusta livenä ja tekemään oma johtopäätökset.
 
Jokisipilä: Suomi on pitkästä aikaa tilanteessa, jossa kaikki puolueet eivät ole potentiaalisia hallituspuolueita
"Kokoomus oli pysyvässä oppositioasemassa 1980-luvulla"

Suomessa ei ihan hiljattain, jos koskaan, ole ollut vastaavaa tilannetta hallituksessa. Lähtijöitä on ollut ennenkin, mutta harvinaista on, että yksi ryhmä suorastaan heitetään ulos, sanoo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

– Riski, joka perussuomalaisten ottamisessa hallitukseen oli, realisoitui täysimääräisesti viikonlopun äänestyksissä. Yhden iltapäivän aikana puolue muuttui aivan toiseksi, Jokisipilä sanoo.

Jokisipilä arvelee, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapaa perussuomalaisten eduskuntaryhmää tiistaina tunnustellakseen maaperää.

 Luulen, että hän haluaa testata, onko siellä mahdollisesti irrotettavissa lojaalia oppositiota, joka äänestäisi hallituksen esitysten puolesta siitä huolimatta, että puolue on oppositiossa.

Jokisipilän mielestä Suomi on pitkästä aikaa tilanteessa, jossa kaikki puolueet eivät ole potentiaalisia hallituspuolueita. Halla-ahon mukana Suomeen syntyi ruotsidemokraattien kaltainen puolue.

– Täytyy mennä aikaan ennen vuotta 1987, kun kokoomus oli niin sanottujen yleisten kysymysten takia pysyvässä oppositioasemassa. Se johtui siitä, että kokoomuksen ulkopoliittinen linja ei ollut sovitettavissa YYA-sopimukseen.
SKDL:n tilalle liberaalit

Viime eduskunnan aikana kaksi puoluetta jätti hallituksen. Vasemmistoliitto lähti maaliskuussa 2014 leikkausten takia ja vihreät saman vuoden syyskuussa Fennovoiman ydinvoimaluvan täydennyksen takia. Tuolloin puolueiden ministerit erosivat, mutta hallitus ei, koska se säilyi kuitenkin enemmistöhallituksena.

Kesällä 2014 pääministeri Jyrki Katainen (kok.) jätti tehtävänsä, ja tilalle tuli Alexander Stubb (kok.). Samat puolueet jatkoivat kuitenkin hallituksessa. Näin kävi myös kesällä 2010, kun Matti Vanhanen (kesk.) siirtyi syrjään Mari Kiviniemen (kesk.) tieltä.

Kesällä 2003 pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ja hänen hallituksensa erosivat Irak-jupakan takia. Silloinkin samat puolueet jatkoivat.

Joulukuussa 1982 hallitus joutui eroamaan, kun SDP:n Kalevi Sorsan johtamasta hallituksesta lähti SKDL. Sorsa jatkoi pääministerinä, ja SKDL:n tilalle tuli liberaalit.

Ennenaikaiset eduskuntavaalit on pidetty viimeksi syksyllä 1975, kun Sorsan hallitus kaatui sisäisiin erimielisyyksiin kesällä ja presidentti Urho Kekkonen hajotti eduskunnan.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/35...et+eivat+ole+potentiaalisia+hallituspuolueita
 
Tässä Uusi Suomi, nosto oma:

-----

Helsingin yliopiston poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen arvioi, että perussuomalaisten uusi varapuheenjohtajisto saattoi muodostua esteeksi hallitusyhteistyön jatkumiselle.

–Sipilän puheesta fiilis, että Halla-aho ei olisi ollut ongelma hallitukselle vaan varapuheenjohtajien arvaamattomuus, hän kommentoi Twitterissä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) tiedotustilaisuuden aikana.

Sipilä nosti tiedotustilaisuudessa esiin Euroopan parlamentissa istuvan Halla-ahon aikomuksen johtaa perussuomalaisia Brysselistä.

–Hänellä oli siihen ajatus, miten se toimisi, hän rakentaisi sitä varapuheenjohtajiston ja puoluetoimiston varaan. Ministeri Orpon kanssa vierastimme tätä, Sipilä totesi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajiksi nousivat viikonloppuna Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

Ronkainen nostaa esiin myös Sipilän maininnan ministerivalinnoista. Sipilän mukaan Halla-aho ei kertonut nimiä, mutta ”hyvistä vinkeistä oli odotettavissa tilanne, ettei kaikilla ministerinimillä olisi ollut sitä luottamusta, mikä täytyy olla”.

Ronkainen tulkitsee tämän niin, että Halla-ahon ministerivalinnat olisivat olleet ”liian hasardeja”.

Jos juttu kiinni enemmän Huhtasaaresta, Hakkaraisesta ja Eerolasta kuin Halla-ahosta niin perussuomalaiset heitti itse itsensä hallituksesta. Jos taas Halla-aho itse ei halunnut ministeriksi, hän heitti perussuomalaiset hallituksesta. Jos taas Sipilä ja Orpo eivät tarjonneet Halla-aholle ministerin salkkua, he heittivät perussuomalaiset hallituksesta, hän kuvailee.

------
 
Kun katsoo miten media on tässä viime vuosina, viime viikkoina ja varsinkin viime päivinä Halla-ahoa ja perussuomalaisia piiskannut niin en mäkään menis minnekään a-studioon.
 
Soinia ei ole yksikään toimittaja tänään tavoitellut?

Veikkaan että Soini ei ole paljoa tule vastailemaan toimittajakunnan yhteydenottoihin, ja Halla-Ahollekin varmaan pistänyt onnitttelutekstarina: "Seuraavaksi haluat kai yhden Rieseneistäni.."
 
– Puolue oli ennen aivan erilainen kuin nyt. Se oli koko kansan puolue, joka otti huomioon kaikki kansanryhmät. Siinä ajettiin niin vähäosaisen kuin keskituloisenkin asiaa ja arvostettiin samalla tavalla kaikkia ihmisryhmiä. Silloin maahanmuuttoasiat eivät olleet vielä esillä, mutta nyt arvot ja asenteet ovat koventuneet.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005251534.html


Ymmärrän kyllä että Oinosta vituttaa moinen pelleily, kun mies itse on aina erittäin harkitseva, maltillinen ja sovitteleva omissa ulostuloissaan.

Tässä muutama esimerkki...

Toukokuussa 2009 Oinonen herätti huomiota ja paheksuntaa rinnastettuaan eduskunnassa homoparien perheensisäistä adoptiota käsiteltäessä puheessaan homoseksuaalit eläimiin sekaantumiseen. Oinonen kertoi vain kysyneensä pohdiskelevasti, missä menevät vapaamielisyyden rajat. Oinonen korosti, ettei hänen tarkoituksenaan ollut loukata.

Marraskuussa 2011 Oinonen ilmoitti boikotoivansa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja kertoi toivovansa kutsuvieraiden joukkoon enemmän sotaveteraaneja ja ”tavallista kansaa”. Lisäksi hän kritisoi homoparien tanssimista Linnan juhlissa.


Vuonna 2016 Oinonen aiheutti sekaannusta toimieassaan kolmannen kauden kansanedustajana kirjoittamalla lehteen. tekaistun väitteen maahanmuuttajan tekemästä 15-vuotiaan tytön raiskauksesta Kuopiossa. Poliisin mukaan ilmoitusta raiskauksesta ei oltu koskaan tehty. Kirjoituksen jälkeen Oinonen väitti, että "poliisit ovat viemässä häntä poliisiautoon", mutta poliisin mukaan Oinosta ei kuitenkaan ollut tultu hakemaan poliisin toimesta.

Mitähän kivaa sieltä seuraavaksi on tulossa?

Immonen korkkaa perjantaipullonsa ja haukkuu Halla-ahoa rasistiksi ja molopääksi, joka tuhosi koko kansan puolueen ja köyhien ystävän ihan vain ilkeyttään ja piruuttaan :D
 
Mikähän olisi tilanne, jos Halla-aho ilmoittautuisi presidenttiehdokkaaksi?


Ylempä ketjussa ollut Kauppalehden juttu

Haha, tulisi tehtyä oikein kunnon Trumpit.
Eikös nuo ole palkkarenkejä Herliniä ja Wahlroosia lukuunottamatta?

Eikö kunnon salaliitto kuitenkin kaipaisi oikeita isäntiä?

Älä nyt tonttuile, veli. Ei kyse ole mistään helkkarin salaliitosta, vaan siitä, kuka vaikuttaa talouselämässämme ja missä asemassa on (toimikunnat, yritysten hallitukset, suhteet pankkeihin jne.).
 
Back
Top