Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Suomessa kaksi vaalikautta ja ainakin 4 hallitusta - antaa hiukan erikoisen kuvan Suomesta, Suomen yhtenäisyydestä, kyvystä tehdä päätöksiä jne jne. Isompaa kuvaa katsoessa tämäkin osaltaan saattaa lisätä riskiä että olemme seuraava jää jonka kestävyyttä koetellaan kepillä.

Huokaus. Näinhän se on. Tässä kuva Ukrainan parlamentista.

24850508-630x400.jpg
 
Tom Packalen
20 hrs ·
Ilta-Sanomat
·
Yllättävä takinkääntö Sipilältä ja Orpolta, missä selkäranka. Meillä Perussuomalaisissa on enemmän tällainen "yhdet puheet" kulttuuri ja "sovituista asioista pidetään kiinni" kulttuuri, mutta monikulttuurisessa maailmassa sitä ei taideta arvostaa! Seuraavissa vaaleissa nähdään!
1f1eb_1f1ee.png
 
Onko täällä yhtään oikeaa puolueen asioiden tuntijaa?

Minua kiinnostaisi tietää, mikä on Matias Turkkilan osuus kaikessa.
 
Mika Raatikainen
9 hrs ·
Kaatuukohan Helsingin kaupunginhallitus jäsenyyteeni koska tunnen Jussin?


Kansanedustaja Veera Ruoho
Haastattelu kyllä koski jäsenistön tuomia erilaisia tuntemuksia uudesta pj:sta, joita minulle esitetty . Se, että kirjoittavat pelkästään minun yleisistä toteamuksista, ei ole vallassani. En tee hätiköityjä ratkaisuja, enkä edes ole ehtinyt asiaa omalta kohdaltani pohtia. Tiedän kuitenkin, kuten varmasti jokainen, etten jaa samoja arvoja, mielipiteitä joka iikan kanssa ja koskee myös uutta puheenjohtajistoa. Vastasin kysymyksiin.
 
Pakko sanoa että tuollainen lisänäytös aiheuttaisi täällä makeat naurut. Adoptiopykälän vuoksi en ko lakia kannattanut, muilta osin olisin, en ole siis oikein puolesta enkä vastaan. Mutta tässä tilanteessa pitäisin jotain, mikä Kokoomuksen nykyjohdon on vaikea niellä, oikeana seurauksena Orpon riekkumisesta. Johan antiikin aikaan puhuttiin että hybristä seuraa nemesis...

Mielenkiintoinen pointti, jolla en ole nähnyt spekuloitavan missään muualla!

Vaasan ympäristöinen kepu joutuu luovuttamaan tämän jälkeen RKP:lle kiitoksena hallitusavusta. Lisänä sitten jotain kielellisiä erillisoikeuksia tms. Kristillisille avioliittolain muokkaus / kumoaminen + sokerina pohjalle lisää jonkin sortin "syntiveroja." On siinä Sipilällä ja Orpolla ihmettelemistä.

Takiaispuolueet ovat päässeet kyllä loistavaan asemaan. Kepu ja kokoomus tulevat hattu kourassa anelemaan apua karmeassa tilanteessa. Voivat nyt vaatia palkkiona melkein mitä tahansa.
 
Minusta Sipilä ja Orpo hätiköivät (taas kerran...).
Tämä on nyt toinen peräkkäinen hallituskausi ja kolmas peräkkäinen hallitus joka haparoi ja kompuroi. Seuraava yritys tulee olemaan vähintään yhtä hankala. Palataan lähtöruutuun, johon ei pitänyt palata kun todettiin sen olevan hyvin hankala päätöksenteon kannalta. "Takiaispuolueita" ei em. syistä pitänyt ottaa enää mukaan.
Suomessa kaksi vaalikautta ja ainakin 4 hallitusta - antaa hiukan erikoisen kuvan Suomesta, Suomen yhtenäisyydestä, kyvystä tehdä päätöksiä jne jne. Isompaa kuvaa katsoessa tämäkin osaltaan saattaa lisätä riskiä että olemme seuraava jää jonka kestävyyttä koetellaan kepillä.
Suomen ulkopuolella on menossa isoja asioita, päättäjien pitäisi ymmärtää katsoa vähän myös sitä isompaa kuvaa. Nyt tuijotellaan vain omaa napaa ja kuvitellaan että koko maailma on siinä.
Tässä olet aivan ongelman ytimessä! Alkaa vahvasti näyttää siltä, että Suomen poliittinen päätöksenteko ei nykymuodossaan toimi. Kaksi viimeisintä vaalikautta on päättynyt poliittisen päätöksenteon halvaantumiseen, laajat ja tarpeelliset uudistukset jäävät tekemättä ja poliittinen toimeliaisuus keskittyy yksittäisen eturyhmän lyhyen tähtäimen etujen ajamiseen - kaikilla puolueilla! Tässä asiassa kaikilla puolueilla on itsetutkiskelun paikka ja kaikkien puolueiden tulee hyväksyä se tosiasia, että nykyisellä vaalijärjestelmällä todennäköisesti mikään puolue ei saa sellaista asemaa, ettei sen tarvitsisi kyetä neuvottelemaan muiden puolueiden kanssa.
 
Vaasan ympäristöinen kepu joutuu luovuttamaan tämän jälkeen RKP:lle kiitoksena hallitusavusta. Lisänä sitten jotain kielellisiä erillisoikeuksia tms. Kristillisille avioliittolain muokkaus / kumoaminen + sokerina pohjalle lisää jonkin sortin "syntiveroja." On siinä Sipilällä ja Orpolla ihmettelemistä

Vaasa, tuo Suomen Valkoinen kaupunki ja Pohjanmaan veturi, on tunnetusti RKP-Kokkare -aluetta, jossa Kepua ei näy ei kuulu - se on maakuntien puolue. Kovasti hävytön tuo Kepun kaappaus olikin. Hyvä että asia laitetaan taas kuntoon ;)
 
Linkistäsi poimittua:
Tuo alleviivattu kohta näyttää tuottavan vaikeuksia ymmärtää niin täällä kuin perussuomalaisten uudelle johdollekin, joten yritän osaltani sitä selventää, vaikken sen takana olevia puolueita millään lailla edustakaan. Se on ilmeisesti tulkittu virheellisesti muiden hallituspuolueiden poliittiseksi tahdoksi, vaikka se todellisuudessa viittaa juridiikkaan. Ennustettavuus kun tarkoittaa että hallituksen toimet pitävät, eikä sitä että oikeusistuimet sen toimet kumoavat (vertaa D. Trumpin toiminta USA:ssa). Siitä syystä myös hallituksen kannattaa noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä päätöksissään, ja nimenomaan siihen tuossa viitataan. Ts hallituspuolueiden näkemys on minun käsitykseni mukaan se, ettei Halla-aho ole valmis tuota juridista tarkoituksenmukaisuutta noudattamaan, vaan haluaa hallituksen asettuvan viranomaisia ja oikeuslaitosta vastaan silloin, kun hallitusohjelmaan kirjattu poliittinen tarkoituksenmukaisuus sitä hänen mielestään edellyttäisi. Tästä muut hallituspuolueet ovat mitä ilmeisemmin jyrkästi eri mieltä.
Mitä ilmeisimmin hallitusohjelmassa ei ole lukenut, että lainsäädäntöä pyrittäisiin muuttamaan sellaiseksi että hallitusohjelmaa voitaisiin myös maahanmuuton osalta toteuttaa, koska ne muut hallituspuolueet eivät sellaista olisi hyväksyneet. Soini tämän kuitenkin hyväksyi, tietoisesti tai tiedostamattaan, Halla-aho taas ei ole hyväksynyt eikä tule hyväksymään.

Niin..onko hallitusohjelmassa mainitut Kokoomuksen ja Kepun tavoitteet tarkoitus toteuttaa lainsäädännön muutoksilla? Mutta persujen haluamia ja hallitusohjelmaan kirjattuja tavoitteita ei saatetakaan eduskunnan käsittelyyn ja lainsäädäntöön?

Toisaalta miksi Kepu ja kokkarit eivät edes halua lähteä siitä että persut toteuttavat uuden puoluejohdon myötä samaa hallitusohjelmaa aivan samalla tavalla kuin aikaisemminkin? Jopa, pääosin samojen vanhojen persuministereiden toimesta?

Olisihan voitu lähteä toteuttamaan olemassa olevaa hallitusohjelmaa normaalilla tavalla. Ja, nostaa asiat ns. "hallituskysymykseksi" vasta siinä vaiheessa jos jatkossa osoittautuisi ettei Halla-Ahon johtamat persut tyydy, lupauksistaan huolimatta, vanhaan hallitusohjelmaan.
- tämä selkeä ja helppo vaihtoehto ei kelvannut Sipilälle eikä Orpolle.
- siitäkin huolimatta että tiedettiin hallituksen hajoamisen aiheuttavan tilanteen jossa joudutaan neuvottelemaan koko ohjelma uusiksi muutaman pikkupuolueen kanssa. Sekä sopeutumaan mahdollisesti erittäin ikävän lypsyn/ohjelmakiristyksen kohteeksi.
- eihän tällaisessa hallituksen hajottamisessa ole Suomen kansan/valtion asioiden hoitamisen kannalta ajatellen mitään järkeä

Siis miksi tällainen päätös?

- Varsinkin kokoomuksessa nosti päätään vanha koulukiusaaja vapaavuori. Hän otti esille ajatuksen persupuolueen blokkaamisesta ulos suomalaisesta poliittisesta päätöksenteosta. Näin voi tietenkin tehdä, mutta onko loppuviimeksi kysymys persujen kurittamisesta vai persuja äänestäneiden Suomen kansalaisten blokkaamisesta?
- Siis onko todellakin kyse vain puolueiden keskinäisestä nokittelusta jossa kokonaan unohdetaan Suomen kansan vaalien myötä esittämä tahto.
- ehkä myös Sipilällä/Kepulla on vastaava oma puolueen sisäinen näkemys/taktiikka kuin kokkareilla?

Luonnollisesti kukaan ei halua sanoa ääneen totuutta. Sehän tarkoittaisi että avoimesti halveksitaan suomalaisten äänestäjien tekemää valintaa. Aivan kuten Ruotsissa on jo tapahtunut, mikä on johtanut sikäläisen SD:ien kannatuksen rajuun nousuun.
- siis ehkä hieman pelätään että kansalaiset ovat viisaita ja huomaavat tällaisen kiusan ja reagoivat siihen ikävällä tavalla.
- joudutaanko meilläkin tilanteeseen jossa jatkossa vähemmistöhallitus johtaa yhteiskuntaa?
- tai tilanteeseen jossa käytännössä kaikki muut puolueet ovat hallituksessa paitsi perussuomalaiset?

Tarvitseeko sen jälkeen enää äänestääkään, jos jo etukäteen tiedetään ettei valtakunnan politiikka muutu jollei persut saa yli 50%:in kannatusta?

Kun on seurannut näiden hallitustapahtumien erilaisia käänteitä niin lienee todennäköistä että kysymys on vain puolueiden ja poliitikkojen keskinäisestä valtapelistä. Osittain jopa suoranaisesta keskinäisestä kiusanteosta.
Valtakunnan asioiden hoito ei todellakaan edellytä tällaisia ratkaisuja. Niillä vain vaikeutetaan koko yhteiskunnallisen kehityksen kannalta tärkeiden lainsäädäntöhankkeiden toteuttamista. Esimerkiksi vaikkapa juuri SOTE sekä kaikenlaisten muiden rakenteellisten talous-/verotusongelmien ratkaisuja. Eikä kannattaisi unohtaa kymmenien tuhansien "elintasopakolaisten" aiheuttamaa, yhä kasvavaa rasitetta suomalaisella sosiaaliturvajärjestelmälle.

Suomalaisessa yhteiskunnassa ei saa antaa päätöksentekoa koulukiusaajille!
 
Haaste on muttei katastrofi.

Ja siellä ongelma on monta, monta kertaa vakavampi. Suomessa päädyttäisiin korkeintaan hienoiseen väkiluvun laskuun.

Ja sanottakoon etten kannata maahanmuuton lopettamista, en edes humanitäärisen. Ärsyttää vain tämä, että 1,8 lasta per nainen on jokin katastrofaalinen kohtalonkysymys, se ei sitä olisi ilmankaan maahanmuuttoa.

Pahoittelut lievästä off-topiikista. Mutta tämä sivujuonne on hyvä käsitellä loppuun.

Kyllä voi ihan hyvällä syyllä sanoa, että Japanissa on kyseessä katasrofaalinen kohtalonkysymys. Kovin hidas vain, vuosikymmeniä kestävä. Toki, jokainen voi kutsua asiaa, millä termillä haluaa. Pyrkisin ainakin itse välttämään voimakkaan tunteellisia ilmaisuja, kuten 'katasrofaalinen kohtalonkysymys'. Yleensä tunteiden ottaminen peliin ei paranna ajattelun laatua, vaikka toki esim. intuitio saattaakin ohjata laadukkaaseen ajatteluun, jos sitä osaa hyödyntää oikein. Ja tietenkin kaikkien ihmisten tunteista on hyvä huolehtia ja ne on hyvä ottaa huomioon.

Mutta selkeintä on katsoa faktoja.

Ohessa muutamia kuvia. Demografia ja talous.

CFB719.gif


20160227_japanpop.jpg


japanpop.png


Japan%20Demo%202.jpg


Japan%20Demo%203.jpg
 
Off-topic, mutta ei todellakaan kannata ellei siinä perheessä ole työssäkäyviä joilla on jotakin nimenomaisia taitoja mitä jollakin alalla täällä tarvitaan. Lääkäripariskunta lapsineen haja-asutusalueelle Espanjasta? Kyllä kiitos. Turkista Syyrialaiseksi itseään väittävä perhe, jossa ajatuksena ettei nainen voi käydä töissä ja miehellä ei mitään taitoja tai edes asennetta jolla voisi tehdä täällä töitä? Puhtaasti humanitääristen syiden mukaan, talouden kannalta ei varmasti positiivinen vaikutus. Ehkä joskus lapsilla jos niitä ei lähetetä takaisin Lähi-Itään eheytymään kun meinaavat sopeutua meidän koulujärjestelmän vuoksi maahan.

Kotimarkkinoiden varassa ensisijaisesti tätä maata ei pyöritetä, ei ole koskaan pyöritetty rautakauden jälkeen eikä tulla pyörittämäänkään ilman jotain ydinsotaa tms. Myöskään mitään kuihtuvien haja-asutusalueiden tervehdyttämistä on turha kuvitella saatavan kouluttamattomista maahantulijoista, jos esim. työnsaanti suurissa paikoissa on jotain äärimmäisen vaikean ja mahdottoman välimaastoa niin mites pikkupaikassa?

En ole nähnyt yhtään selitystä sille, miksi olisi katastrofi jos Suomen väkiluku ei juurikaan kasvaisi. Japanissa ongelma on moninkertaisesti suurempi ja ei siellä mitään katastrofia ole.

No me olemme menossa siihen suuntaan että väestömäärä alkaa vähetä eikä pysy samana. Jos katsotaan kantaväestön syntyvyyttä, kuolleisuutta ja kantaväestön maastapois muuttoa.

Äkkiseltään muistelisin että meiltä muuttaa pois vuodessa 15 000 kantaväestön edustajaa.

Yhdistettynä siihen että syntyyvyys ei korjaa kuolleiden määrää, niin reilun 20 vuoden kuluttua meillä on täällä 300 000 kantaväestön ihmistä vähemmän.

Pidän tätä suurena riskinä Suomen talouskasvulle, koska nuo lähtijät eivät ole välttämättä niitä peruskoulun keskenjättäneitä nuoria. Vaan niitä joiden tulisi kyetä pitämään Suomi mukana kansainvälisessä kilpailussa. Puhumattakaan sitten miten paljon tuollainen muutto vaikuttaa syntyvyyteen vielä lisää.

Se että korjaavana keinona pidän työperäisen maahanmuuton parempaa hallintaa, ei tarkoita sitä että haluaisin tänne romahtaneista valtioista kouluttamatonta porukkaa. Mutta on olemassa kehittyviä maita, joissa koulutusjärjestelmä toimii ja nuorilla on intoa lähteä maailmalle. Niistä maista voidaan houkutella minun mielestä tänne porukkaa. Ja mieluiten perheitä.

Persujen kautta noussut huono käytös tympäisee minua. Olen nähnyt useamman kerran esimerkiksi ratikassa että tuntemani intialaisen insinöörin päälle on räjitty, haukuttu jne.. Perusteluna on väärä ulkonäkö. Kokeile siinä saada sitten osaajia Suomeen töihin.
 
Voi olla että synkistelen, mutta tällaisia ajatuksia. Mitäpä mieltä arvon foorumilaiset?
Kyllä tuossa pointtia on. Hyvä näkemys.
Mainitsemasi aiheet ovat itse kullekin miettimisen arvoisia. Minun mielestäni Persu voi olla siltikin vaikka kannttaisikin EU:n jäsennyyttä ja pyrkimyksiä rakentaa/korjata EU:ta sisältäpäin. En ihan osta Huhtasaaren "strategista linjaa" jossa tavoitteena on erota EU:sta. Tämä on minunlaiselleni vaikea "strategian" muutos, koska aikanaan omassa "strategiassani" arvioin, että on hyvä juttu kuulua ja leimautua Eurooppaan.
Täytyy siis jatkossa huomioida tarkkaan noita turvallisuuspolitiikan lausuntoja etenkin niitä jotka tulevat EU -viitteellä.

Orpohan kertoi eilen, että lähiaikoina tulee EU:sta merkittäviä päätöksiä hallituksen tehtäväksi ja siinä vaaditaan hallituksessa yhtenäistä linjaa. Tämä kohta tuoksuu nenääni tässä tilanteessa eniten.


.
 
Arto Luukkaselle pitäisi antaa Mitali. Se on just, just niinku hä niinku sannoo.

It all makes sense now. Kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen. Talvela on myös juurikin ihan oikeassa.

Heikot signaalit ovat muuttuneet vahvaksi kohinaksi.

Minusta hän on pikkuisen sekaisin nyt.
 
Kun on seurannut näiden hallitustapahtumien erilaisia käänteitä niin lienee todennäköistä että kysymys on vain puolueiden ja poliitikkojen keskinäisestä valtapelistä. Osittain jopa suoranaisesta keskinäisestä kiusanteosta.
Minun näkemykseni mukaan politiikka on tuota. Se on sitä Suomessa, se on sitä USA:ssa, se on sitä Venäjällä ja se on sitä Euroopassa ja kaikkialla muuallakin.
Henkilökohtainen etu ainakin vallanhalun muodossa, usein myös muussa hyötymismielessä on vaikuttimenä yhteisen edun sijaan.
Sitä samaa se on myös Persuissa. Ei Halla-Aho tai Huhtasaarikaan kansallisen edun nimissä liikkeellä ole. Jos ei muuta niin politiikka tarjoaa hyvän ponnahduslaudan hyviin hommiin kun siellä politiikassa aikansa ensin heiluu ja verkostoituu. Kummastihan mm. eräs välillä ärhäkkäkin vasemmistopoliitikkokin päätyi politiikan jälkeen monikansallisen suuryrityksen pomoportaaseen jne jne. Erityisesti ministeripesti tuntuu tarjoavan hyviä mahdollisuuksia yritysmaailmasta.
 
Mitä tarkoitat? Homman kautta?

On väitetty, että hän olisi ikään kuin Bannon, jonkinlainen strategi perussuomalaisten kurssin taustalla. Siihen olisi kuulunut ns. valtamedian mustamaalaaminen ja hidas ohjailu viestintään, jossa kaikki on oman aatteen mukaista (ns. vaihtoehto).

Itse en tiedä tästä yhtään mitään.

Mutta varmasti seuraamme mielenkiinnolla, miten Suomen Uutiset nyt muuttuu.
 
Lakia olisi voinut muuttaa pikaisella päätöksellä myös niin ettei täydellinen ja vieläpä sen lisäksi harkinnanvaraiset lisäykset sosiaaliturvaan koske kaikkia maailman kansalaisia.
Ihmisarvo on jakamaton, etkös kuullut kun Årpå sanoi
 
No me olemme menossa siihen suuntaan että väestömäärä alkaa vähetä eikä pysy samana. Jos katsotaan kantaväestön syntyvyyttä, kuolleisuutta ja kantaväestön maastapois muuttoa.

Äkkiseltään muistelisin että meiltä muuttaa pois vuodessa 15 000 kantaväestön edustajaa.

Yhdistettynä siihen että syntyyvyys ei korjaa kuolleiden määrää, niin reilun 20 vuoden kuluttua 300 000 kantaväestön ihmistä vähemmän täällä.

Pidän tätä suurempana riskinä Suomen talouskasvulle, koska nuo lähtijät eivät ole välttämättä niitä peruskoulun keskenjättäneitä nuoria. Vaan niitä joiden tulisi kyetä pitämään Suomi mukana kansainvälisessä kilpailussa. Puhumattakaan sitten miten paljon tuollainen muutto vaikuttaa syntyvyyteen vielä lisää.

Se että korjaavana keinona pidän työperäisen maahanmuuton parempaa hallintaa, ei tarkoita sitä että haluaisin tänne romahtaneista valtioista kouluttamatonta porukkaa. Mutta on olemassa kehittyviä maita, joissa koulutusjärjestelmä toimii ja nuorilla on intoa lähteä maailmalle. Niistä maista voidaan houkutella minun mielestä tänne porukkaa. Ja mieluiten perheitä.

Persujen kautta noussut huono käytös tympäisee minua. Olen nähnyt useamman kerran esimerkiksi ratikassa että tuntemani intialaisen insinöörin päälle on räjitty, haukuttu jne.. Perusteluna on väärä ulkonäkö. Kokeile siinä saada sitten osaajia Suomeen töihin.

No, en ihan näin yksioikoista tuomiota julistaisi. Ilmapiiri on muutenkin hyvinkin polarisoitunut ja syypäitä siihen löytyy useammasta suunnasta.

Tämä kuvaamasi käyttäytyminen on idiotismia
 
Back
Top