Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Mihinkään "gallup-manipulaatioihin" en usko hetkeäkään, mutta olisi hauska kuulla detaljit otoksen alueellisista jaoista...

Gallupmanipulaatioista lässyttämisen sijalle kaipaisi ihan asiallista ja tietoon pohjautuvaa keskustelua erilaisten korjauskertoimien käytön vaikeudesta tilanteessa, jossa äänestysaktiivisuuden arvioiminen etukäteen eri ryhmien suhteen on vaikeaa, seuraavien ja edellisten puolueiden määrä ja koostumus ei ole sama ja vaalien aikaisen mielipideilmaston ja media-agendan ennakoiminen ei onnistu.

Niille, jotka eivät ole asiaan yhtään tutustuneet:

Kyselyllä saadaan raakadata. Raakadatasta tehdään ennuste soveltamalla siihen kokemuksen tuomia korjauskertoimia esim. eri puolueiden kannattajien äänestysaktiivisuuden yms. perusteella. Korjauskertoimien käyttö on aikamoista mutuilua silloin kun aiemmat vaalit eivät vastaa puoluekartaltaan ja poliittiselta ilmapiiriltään seuraavia. Siksi esim. jytkyä ei ennustettu gallupeissa.

Ruotsissa gallupmanipulaatio lienee arkea. Millään muulla tavoin olisi aika vaikea selittää sitä, että ideologisesti sitoutuneet gallupfirmat tuottavat ideologiaansa tukevia ennusteita. Yhden puolueen kannatusprosentin ero eri gallupfirmojen välillä voi olla jopa kymmenen prossan lähellä. Ja tämän väitteen paikkansa pitävyyden voi tarkistaa täältä...

http://status.st

Esimerkkejä: SD:n korkein ja matalin ennuste. Nov 2015. 17.2% vs. 226.8%, feb 2016. 16.2% vs 25.5%, apr 2016 15,7% vs. 23.6...
 
Jussi Halla-aho
9 hrs ·
Liittokansleri Merkel pohtii koalitiomahdollisuuksia kaikkien sellaisten puolueiden kanssa, joiden linja eroaa mahdollisimman paljon hänen oman puolueensa CDU:n kannattajien mielipiteistä.

Sen sijaan Merkel ei edes pohdi koalitiomahdollisuuksia sen puolueen kanssa, jonka linja on lähimpänä CDU:n kannattajien mielipiteitä. Kyseessä on lisäksi liittopäivien toiseksi suurin ei-sosialistinen puolue heti CDU:n jälkeen.

CDU, AfD ja FDP saisivat reilun enemmistön liittopäiville. Hallitusyhteistyö AfD:n kanssa antaisi Merkelille hyvän verukkeen muuttaa maahanmuutto- ja Eurooppa-politiikkaansa nuivemmaksi (kuten suurin osa CDU:n kannattajista toivoo). Lisäksi AfD:n pakottaminen kompromisseihin luultavasti hillitsisi sen kasvua ja toisi ainakin osan äänestäjistä takaisin CDU:lle.

Koska hyvesignalointi kuitenkin on verrattomasti tärkeämpää kuin substanssi, näin ei tietenkään tapahdu, vaan arvopohjapuolueet leikkivät, että AfD:tä ei ole olemassa. Samalla tavalla arvopohjapuolueet leikkivät Ruotsissa, että ruotsidemokraatteja ei ole olemassa. Hallitusten muodostaminen tulee siis jatkossakin olemaan vaikeaa.
 
Vaikka gallupromahdus saattoi olla yksittäinen tilastoheitto, niin näyttäisi tehneen ihan hyvää näille "yhden asian" ajatuksille. Nyt ainakin PS:llä on oma pyrkimys nostaa muitakin teemoja esille, tosin ainoastaan Verkkouutisten tyyliset laatumediat ovat niistä kovinkaan kiinnostuneita.

Nähtyäni millaista törkeää vilunkia vakuutusyhtiöt tekevät näiden "etälääkäreidensä" kautta, en voisi enempää kompata tätä aloitetta. Tulen seuraamaan erityisesti sitä, ketkä tätä aloitetta EIVÄT kannata. Mitään oikeudenmukaisuuteen tai järkeen perustuvaa syytä olla kannattamatta tätä ei ole, paitsi jos on vakuutusyhtiöiden osakkeenomistaja ja ajaa omaa asiaansa. Minä kannatan sitä että vakuutusyhtiöt hinnoittelevat tuotteensa reilusti, eivätkä siten että hinta painetaan alas mutta vakuutuspuoskarien hirmuvallalla säästetään siinä ettei korvata sitä mitä on luvattu. Totta on että valitusmenettelyt on olemassa, itse olen yhtä keissiä sivusta seurannut ja tämä tie on todella pitkä ja musertavan vaikea vaikka olisi selvästi oikeassa. Yksi työtuttu ajoi ns. "selvää tapausta" valitusmenettelyissä vuosia, likaisten temppujen kavalkadiin sisältyi valheellisten "etälausuntojen" lisäksi myös yksi asiakirjojen yllättävä hukkaaminen sitten kun ne oli lähetetty vakuutusyhtiöön. Onneksi tyyppi oli aavistanut tämän ja tehnyt kaikesta kopiot!

PS:n Jari Ronkainen: Vakuutuslääkärin pitää allekirjoittaa lausuntonsa
https://www.verkkouutiset.fi/psn-jari-ronkainen-vakuutuslaakarin-pitaa-allekirjoittaa-lausuntonsa/

Tämäkin on mielestäni vastuullista, ettei lähdetä roiskimaan kaikkea mikä liikkuu, koska ollaan oppositiossa ja hallitus on hallitus.

PS ja välikysymys: Emme voi tukea vihervasemmiston keinoja
Perussuomalaiset eivät yhtyneet SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton välikysymykseen eriarvoistumisesta.

https://www.verkkouutiset.fi/ps-valikysymyksesta-emme-voi-tukea-vihervasemmiston-keinoja/

Seurailen sekä PS:ää että heidän vastustajiaan, teen johtopäätökset molemmista. Koska äänestysprosentti on jotain max 50% niin saan kuitenkin äänestää kahden puolesta ;)
 
Lainaus toisesta ketjusta koskien Pohjolan Pöljät ry:n lopetusta:

Olen melko varma, että Suomea painostettiin Unionin suunnalta tässä nimenomaisessa aiheessa. Kannattaa muistaa, että joku komissio on monta kertaa laittanut Suomelle paimenkirjeen siitä, miten pitää suhtautua rasismiin, muukalaisvihaan, vihapuheeseen jne


Mietityttänyt alusta saakka, liekö Niinistö et kumppanit saanut "poliittista ohjausta" ylemmältä taholta koskien Hallaherran kipparoimia persuja hallituksessa?

Käsittääkseni H-A ei kuitenkaan ole mikään erityinen silmätikku a'la Jörg Heider.
 
Lainaus toisesta ketjusta koskien Pohjolan Pöljät ry:n lopetusta:




Mietityttänyt alusta saakka, liekö Niinistö et kumppanit saanut "poliittista ohjausta" ylemmältä taholta koskien Hallaherran kipparoimia persuja hallituksessa?

Käsittääkseni H-A ei kuitenkaan ole mikään erityinen silmätikku a'la Jörg Heider.

Eiköhän nämä EU-myllykirjeet ole tilauksesta tehtyjä sen mukaan mitä Suomesta haluttiin.

Tulee mieleen noottikriisi ja Kekkonen. Ihme jos Urkki ei itse sanonut neukuille että noottia kehiin, saatiin yksi Honka kaadetuksi niin että kirves vaan heilui.
 
Hallitusohjelmaan Persujen vaatimuksesta kirjattu selvitys maahanmuuton kustannuksista julkaistiin tänään:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200613008_pi.shtml

Kustannukset laskettiin kolmen ministeriön osalta: Sisäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Ja rahaa paloi:

2016 >1 000 000 000 €
2017 865 000 000 €
2018 712 000 000 € (budjettivaraus)

Paradoksaalisesti nyt jo oppositiossa istuvat perussuomalaiset tekivät kuitenkin kaikkensa, että mediaeetterissä pyöriteltiin ihan muita asioita:

Muisti meni, taju lähti, taisin olla illan tähti: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200613653_u0.shtml

Teuvo otti poliisista niskalenkin: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200614213_pi.shtml

JHa kritisoi toimittajia sanattoman sopimuksen rikkomisesta: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200614597_pi.shtml

Sattumaa?

Toki persut syöttivät nyt suoraan vastustajan lapaan.
 
Teuvo Hakkarainen sai vakavan varoituksen Perussuomalaisten eduskuntaryhmältä
https://m.iltalehti.fi/politiikka/201712190090646_pi.shtml

Tiedä sitten onko tuo viimeinen varoitus, vaiko ei. Luulisin sen selviävän, kun Hakkaraisesta on kyse. Kyllähän häneltä löytyy ihan järkeviä puheenvuoroja eduskunnasta, mutta nämä pöljäilyt ovat aivan eri tasolla näkyvyydessä.
 
Minä olisin kyllä Halla-ahona pistänyt tuohon Hakkaraisen hommaan vielä jonkun määräaikaisen erottamisen ryhmästä tms. Seuraavasta sitten ovesta ja puolueesta ulos pysyvästi. Ei tällaista perseilyä voi katsoa, etenkin kun yksi puolueen valteista on mm. "naisrauhan" turvaaminen. Hakkaraisen jotakin sekoiluja missä ei ole ulkopuolisille varsinaista haittaa, voi katsoa vielä nippa nappa hyväksyttävyyden, vaikka myös nolouden rajoissa, mutta aggressiivissävytteinen käytös ja vieläpä toisen fyysiseen koskemattomuuteen kajoaminen ovat asioita mitä ei voi mitenkään selitellä. Tämä tuomio meni nyt hieman minimitasolla, parempi olisi ollut sanoa että Hakkarainen poistetaan vpj:n paikalta, nyt sai ikään kuin itse lähteä.

Nyt sitten äijälle nollatoleranssi, tai JHa:n uskottavuus puoluejohtajana on koetuksella. Tästä eteenpäin minkään katsominen sormien läpi osoittaisi, että JHa ei pysty näkemään henkilökohtaisten kaverisuhteiden yli puolueen etua.
 
...JHa ei pysty näkemään henkilökohtaisten kaverisuhteiden yli puolueen etua.

Tuo ongelmahan sillä on - tosin vähän laajempana. Ja juuri tuo asia tekee siitä niin helposti manipuloitavan.

Halla-aho pyrkii olemaan lojaali niille, jotka ovat lojaaleja hänelle ja hänen agendalleen. Hän edellyttää lojaaliutta, palkitsee sitä ja rankaisee hyvin pitkävihaisesti siitä, minkä kokee lojaaliuden puutteeksi.

Käytännössä tämä tekee hänestä helposti manipuloitavan marionetin niille, jotka osaavat käyttää taitavasti mielikuvapelejä osana muita pelejä.

Itse uskon hänen olevan todella monella tavalla vilpitön ja hyvään pyrkivä. Samalla tiedän hänet erittäin älykkääksi. Ja uskon hänen pyrkivän siihen että olisi hänelle annetun luottamuksen arvoinen.

En kuitenkaan usko, että hän kykenee olemaan hänelle annetun luottamuksen arvoinen niin pitkään kuin hänellä on tämä heikkous, koska tämä heikkous altistaa hänet sellaiselle ulkoiselle ohjaukselle, jota hän ei kykene vastustamaan.

Toinen ulkoiselle ohjaukselle altistava heikkous on se, että hän ei kykene irrottautumaan riittävän hyvin sellaisista ilmiöistä, joihin liittyy suuri negatiivinen tunnekuorma. Tällä heikkoudella on myöskin valtava stressiä lisäävä ulottuvuus. Ja stressi taas altistaa virheille. Stressiin liittyvistä virheistä stressin purkamisen mahdollisuuksia tuottavat asiat voivat olla myös manipulointia mahdollistava ulottuvuus. (Vrt. avioliiton ulkopuolinen suhde).
 
Tuo ongelmahan sillä on - tosin vähän laajempana. Ja juuri tuo asia tekee siitä niin helposti manipuloitavan.

Halla-aho pyrkii olemaan lojaali niille, jotka ovat lojaaleja hänelle ja hänen agendalleen. Hän edellyttää lojaaliutta, palkitsee sitä ja rankaisee hyvin pitkävihaisesti siitä, minkä kokee lojaaliuden puutteeksi.

Käytännössä tämä tekee hänestä helposti manipuloitavan marionetin niille, jotka osaavat käyttää taitavasti mielikuvapelejä osana muita pelejä.

Itse uskon hänen olevan todella monella tavalla vilpitön ja hyvään pyrkivä. Samalla tiedän hänet erittäin älykkääksi. Ja uskon hänen pyrkivän siihen että olisi hänelle annetun luottamuksen arvoinen.

En kuitenkaan usko, että hän kykenee olemaan hänelle annetun luottamuksen arvoinen niin pitkään kuin hänellä on tämä heikkous, koska tämä heikkous altistaa hänet sellaiselle ulkoiselle ohjaukselle, jota hän ei kykene vastustamaan.

Toinen ulkoiselle ohjaukselle altistava heikkous on se, että hän ei kykene irrottautumaan riittävän hyvin sellaisista ilmiöistä, joihin liittyy suuri negatiivinen tunnekuorma. Tällä heikkoudella on myöskin valtava stressiä lisäävä ulottuvuus. Ja stressi taas altistaa virheille. Stressiin liittyvistä virheistä stressin purkamisen mahdollisuuksia tuottavat asiat voivat olla myös manipulointia mahdollistava ulottuvuus. (Vrt. avioliiton ulkopuolinen suhde).

Asia on juuri näin. Tästäkin syystä olisi kelvollisempi toimimaan taustapiruna. Puoluejohtoon tarvittaisiin joku, jolla on tarvittava kyky asennoitua nimenomaan johtamaan puoluetta ja suhtautumaan aina asioihin asioina, ei ihmissuhteina ym. Eli jos lojaali kaveri sikailee tavalla jonka varmasti itsekin tietää vakavaksi, niin ovi on tuollapäin, ja jos ei ymmärrä ettei se ole henkilökohtaista niin sitten ei ymmärrä. Puoluejohdossa ajatellaan puoluetta, vapaa-ajalla sitten kavereita. Sama kuin töissä ollessa ollaan työnantajan edustajia.
 
Purran twiitin vastausten perusteella näyttäisi myös "persutwiittaajat" olevan samaa mieltä siitä, että ehkä olisi jo ollut aika pistää koko Hakkarainen kävelemään puolueesta.


Edit: Mutta ehkä JHa ei pääse yli siitä, että pitäisi olla tyly kaverille, vaikka se olisikin sen ansainnut. Tässä mielessä hieman samaa kuin Soinissa, tosin JHa taitaa ajatella että nämä ovat kavereita, Soini taas enemmän niin että kaikkien pitää olla lojaaleja hänelle 'alaisina'.

halla_aho_hakkarainen[1].png
 
Minä olisin kyllä Halla-ahona pistänyt tuohon Hakkaraisen hommaan vielä jonkun määräaikaisen erottamisen ryhmästä tms. Seuraavasta sitten ovesta ja puolueesta ulos pysyvästi. Ei tällaista perseilyä voi katsoa, etenkin kun yksi puolueen valteista on mm. "naisrauhan" turvaaminen. Hakkaraisen jotakin sekoiluja missä ei ole ulkopuolisille varsinaista haittaa, voi katsoa vielä nippa nappa hyväksyttävyyden, vaikka myös nolouden rajoissa, mutta aggressiivissävytteinen käytös ja vieläpä toisen fyysiseen koskemattomuuteen kajoaminen ovat asioita mitä ei voi mitenkään selitellä. Tämä tuomio meni nyt hieman minimitasolla, parempi olisi ollut sanoa että Hakkarainen poistetaan vpj:n paikalta, nyt sai ikään kuin itse lähteä.

Nyt sitten äijälle nollatoleranssi, tai JHa:n uskottavuus puoluejohtajana on koetuksella. Tästä eteenpäin minkään katsominen sormien läpi osoittaisi, että JHa ei pysty näkemään henkilökohtaisten kaverisuhteiden yli puolueen etua.

Keskisuomalaisen juttu on maksumuurin takana, mutta oman maakunnan äänestäjiltä sataa tukea ja tsemppiä Teuvolle. :rolleyes:

https://www.ksml.fi/kotimaa/Tsemppiä-Teuvo-–-Hakkaraiselle-sataa-tukea-ja-sympatiaa/1084959
 
Jussi Halla-aho
15 mins ·

Eduskuntaryhmän ja puolueen tiedote 19.12.2017:

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on eduskunnan pikkujoulujen yhteydessä loukannut naispuolisen kansanedustajakollegan fyysistä koskemattomuutta.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä ja puolue eivät hyväksy minkäänlaista seksuaalista tai muutakaan ahdistelua. Humalatila ja sen aiheuttama arvostelukyvyn puute eivät ole puolustus. Mikäli henkilö ei kykene päihtyneenä hallitsemaan käyttäytymistään, hänen ei pidä päihtyä. Kansanedustaja edustaa paitsi itseään myös äänestäjiään, ryhmäänsä ja puoluettaan.

Kansanedustaja Hakkarainen on oma-aloitteisesti pyytänyt käytöstään anteeksi loukatulta osapuolelta ja tuonut tapahtuman eduskuntaryhmän ja puolueen johdon tietoon pyrkimättä sitä kaunistelemaan. Ryhmä ja puolue ottavat nämä seikat arviossaan huomioon.

Eduskuntaryhmän säännöt tuntevat kurinpidollisina toimina huomautuksen, varoituksen ja ryhmästä erottamisen määräajaksi tai pysyvästi. Tapahtuma on niin vakava, että huomautus olisi liian vähäinen seuraamus. Ryhmästä erottamisen ryhmä ja puolue katsovat kuitenkin kohtuuttomaksi seuraamukseksi ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi sekä edellämainitun oma-aloitteisuuden asian selvittämisessä ja sovittamisessa.

Ryhmä antaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja muistuttaa häntä siitä, että tällaisen käytöksen toistuessa seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Ryhmä viittaa edustaja Hakkaraisen antamaan lupaukseen siitä, että tällainen ei toistu, ja kehottaa häntä painavasti pidättäytymään kokonaan päihteiden käytöstä.

Ryhmä ja puolue esittävät myös pahoittelunsa loukatulle osapuolelle.

Puolue päättää varapuheenjohtaja Hakkaraiseen kohdistuvista kurinpitotoimista omien sääntöjensä puitteissa. Hakkarainen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa puolueen toisena varapuheenjohtajana.

Leena Meri, Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Jussi Halla-aho, Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja
 
Keskisuomalaisen juttu on maksumuurin takana, mutta oman maakunnan äänestäjiltä sataa tukea ja tsemppiä Teuvolle. :rolleyes:

https://www.ksml.fi/kotimaa/Tsemppiä-Teuvo-–-Hakkaraiselle-sataa-tukea-ja-sympatiaa/1084959

"Oman kylän poika", vaikkakin käyttäytyminen aivan perseestä - vähän sama kuin Väyrynen Keminmaalla, mutta tietysti Väyrynen ei julkisesti ole tehnyt mitään laitonta.

Aika tylsämielistä hommaa. Mikäs siinä jos Hakkarainen vapaa-ajallaan ryyppää ja rällää aluspaidan helma maata kuopien, se on "vain" noloa erityisesti jos päädytään MP-jengin kortteeriin, mutta eduskunnan pikkujouluissa sinttujen luokse häiriköimään ja sitten vielä Ruohoon kiinni. Olisi vähättelyä sanoa että nyt meni Teuvolla överiksi ja äärimmäisen pahasti. Tällainen "tukea ja sympatiaa" on jo aivan hullua, kusipää on kusipää vaikka naapurissa asuis. Tai erityisesti silloin...
 
En ihmettele, ihmiset jotka alunperin äänestävät Teuvon tapaista tyyppiä eduskuntaan (tekisi mieli sanoa maalaisjunttiporukka mutten sano) ottavat ilmeisesti tuommoista käyttäytymistä meriittinä.

Teuvo olisi voinut olla ihan hyvä tietyn kansanryhmän edustaja ;), eipä ole edes mikään täysin osaamaton (sahurina...kansanedustajan hommat sitten erikseen) mutta tämän luulisi olevan jo KAIKKIEN taholla ei-hyväksyttyä. Suhtautuisivatkohan Viitasaarelaiset samoin jos Teuvo olisi kaatanut sikäläisessä paikallisessa juomia ja kourinut heidän vaimojaan? Enpä usko, olisi varmaan ollut hapetettuna aika nopeasti lattialla.

Hakkaraisen äänestäminen VPJ:n tehtävään on pakko olla ollut pelkkää v-lua Soinille sekä tietysti estämään puoluehallituksen kautta tehtävä vempulointi.
 
Back
Top