Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Tuo on luultavin yhdistelmä, jos paikat vaaleissa riittävät. Ja Kokoonus heivaa Orpon johdosta "arvopohjineen"..

Tuo on todennäköisin vaihtoehto jos persut ovat seuraavasssa hallituksessa ja samalla se on tasan ainoa toimiva vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on se että Halla-aho pelataan taas kerran oppositioon, mutta nykyisillä ja edelleenkin kasvavilla kannatusluvuilla se on todella vaikeaa ja suoraan sanottuna olisi myös demokratian päälle kuseskelua.

Kyllä minä veikkaan että Persut ja Kokoomus muodostavat seuraavan hallituksen ehkäpä juurikin kristillisten kanssa, kun ei muita vaihtoehtoja ole. Orpo ei ole vielä kääntänyt takkiaan ihan kokonaan, mutta vähän näyttää siltä että takki on jo hitaasti mutta varmasti kääntymässä.

Henriksson ja Harkimo ovat sellaisia pieniä hantteja joita ei voi kokonaan työntää sivuun. Olkoonkin että Halla-aho ja Henriksson samassa pussauskopissa on todella vaikea hommeli ja niin on myös Orpo ja Harkimo :ROFLMAO: Toisaalta...politiikka on politiikkaa ja poliitikot ovat poliitikkoja.

Oli miten oli niin seuraava pääministeri on se kaikkein kuumin ja mielenkiintoisin peruna. Vakiintuneen käytännön mukaan sen pitäisi olla Halla-aho, mutta vähän kyllä epäilen että tuossa kohtaa vakiintuneet käytännöt muuttuvat ja pääministeri on kokoomuslainen, vaikka Orpo se ei välttämättä ole.

Halla-aholle riittänee että persut saavat tahtonsa läpi muutamissa asioissa. Se lista ei ole pitkä mutta se on täysin ehdoton ja siinä ei ole pelivaraa ollenkaan. Halla-aho on ymmärtänyt tämän asian aina, siinä missä Soini ja kumppanit eivät ymmärtäneet edes silloin kun kannatus laski kuin lehmän häntä vihreiden alapuolelle ja nippa nappa vassareiden yläpuolelle.

timo-soini.jpg
 
Arvoisat puolue- ja eduskuntaryhmän johto sekä kansanedustajamme avustajineen ja kenttäväki,
SDP:n ja Kepun syöksy on historiallinen. SDP:n kannatus oli Ylellä 13,9% ja päivän HS:n gallupissa 15,2%. Kepu on vielä syvemmässä alhossa, Ylellä 12,9% ja nyt HS:llä 11,7%.
SDP on menettänyt duunarikannattajiaan meille. Työväestö ei alistu yltiöpäisen ilmastopolitiikan maksajiksi, eivätkä hyväksy palkkojensa halpuuttamista käyttämällä maahanmuuttajia vipuvartena. Olemme molemmissa todellinen vaihtoehto SDP:lle. Kepusta vuotaa meille kannattajia länsirannikolta aina Oulua myöten. Tyytymättömyyden ydin on, maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan lisäksi, jättimäiset tuulivoimalat syöttötariffeineen sekä Bernerin härskit rahastamisideat teiden yksityistämisprojekteja myöten. Ne ovat liikaa Kepun peruskannattajillekin, jotka hakevat turvaa nyt meiltä.
Jos, ja kun, SDP:n sekä Kepun kannatus juuttuu pohjamutiin, kesäkuussa on puheenjohtajien vaihtoviikot. Malttavatko kepulaiset odottaa vai lähtevätkö he jo ennen sitä hallituksesta? On syytä varautua hallitusneuvotteluihin nykyisellä eduskunnan kokoonpanolla - muut puolueet kieltäytyvät, kynsin hampain, ennenaikaisten vaalien järjestämisestä perussuomalaisten murskavoiton pelossa.
HS:n eilen illalla julkaisemassa gallupissa kannatuksemme jatkoi nousuaan, ja on 22,5% (+1,9%). Ylellä 7.11.2019 kannatuksemme oli 23 % (+2,1%). Kannatuksemme on kasvanut ennätyksellisesti erityisesti työväestön keskuudessa; Ylen gallup 38,4% (+ 6,3%). HS:n gallupin mukaan 1/3 duunareista äänestäisi meitä. Olemme edelleen suurin yrittäjäpuolue. Nyt noin 30% kannatuksella.
Kannatuksemme ydin on keskituloisten kokopäivätöissä olevien varassa. Esimerkiksi kotitalouksissa, joiden vuositulot ovat 25.001 euron ja 70.000 euron välissä kannatuksemme on 22% - 30%. Näissä perheissä käy yksi tai molemmat töissä, jossa palkka on 2.083 – 4.000 euroa/kk.
Viestimme on mennyt perille myös pienituloisten ja eläkeläisten keskuudessa. Kannatuksemme on pompannut useilla prosenttiyksiköillä talouksissa, joiden kokonaisvuositulot ovat 10 001 – 25 000 välissä; kannatus lokakuussa oli 21% - 26%. Pienituloiset ja eläkeläiset ovat siirtymässä SDP:stä ja Kepusta meille. Suurin syy on pelko jokapäiväisten elinkustannusten noususta hallituksen ilmastopolitiikan varjolla. Suomessa on noin 200 000 ns. rintamamiestaloa, jotka lämpiävät polttoöljyllä. Näitä asuttavat pääosin vähävaraiset eläkeläiset. He ovat kauhuissaan, kun hallituspuolueet vaativat, että öljylämmitys on vaihdettava 8000 - 10000 euron hintaisiin

maalämpöjärjestelmiin. Hallituspuolueet, kokoomuksen kera, ovat poliittisin päätöksin kampeamassa polttoöljyn hinnan taivaisiin pakottaakseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon.
Merkittävä kannatuskasvu on tapahtunut eläkeläisten keskuudessa. Joulukuussa 2018 kannatuksemme eläkeläisten keskuudessa oli 7,5%. Olemme Ylen mukaan toisiksi suurin eläkeläispuolue 20,6% kannatuksella. Myös HS:n gallupissa eläkeläiskannatuksemme on yli 17%. Eläkeläisnaisten kannatuslukumme on 15,6% ja eläkeläismiesten huikeat 25,7%. Toreilla ja turuilla olette takuulla havainneet, että toimeentulohuolet ja epäoikeudenmukaisuus korpeavat eläkeläisiä. Hallitus lisää tuskaa nostamalla päätöksillään päivittäisiä elinkustannuksia. Kaupan päälle se murentaa sosiaaliturvan pohjaa sekä vaarantaa eläkejärjestelmän moraalittomalla maahanmuuttopolitiikallaan.
Kannatuksemme ikärakenne on edelleen terve. Ikähaarukassa 18-49 vuotiaat meidän kannatuksemme on 26-22%. Vanhimpien työssä käyvien ikähaarukassa 50 -64 vuotiaat kannatuksemme on 25,9% (+2%).
Miesten keskuudessa kannatus on 31,4% (+1,5%) ja naisten keskuudessa kannatuksemme koheneminen on vakaata. Nyt se on 13,5% (+ noin 1%).
Lopuksi
Pidetään jalat maassa. Jatketaan määrätietoista työtä suomalaisen duunarin, yrittäjän ja vientiteollisuuden puolesta - unohtamatta hyvinvointimme aikanaan rakentaneita. Heille kuuluu kunnia ja kiitos.
Olkaamme nöyriä, mutta älkäämme nöyristellä. Pitäkäämme linjamme.
Luottamus meihin on palautunut. Meitä 2019 vaaleissa äänestäneistä 91% äänestäisi meitä edelleen. Koskaan aiemmin, missään gallupissa, ei ole ollut näin suurta lukua. Vaalikaamme tätä luottamuspääomaa.
Helsinki 28.11.2019 Taisteluterveisin,
Tohtori Kai ja työmies Matti
 
Minä veikkaan, että Atte Kaleva on PS:n ehdokas seuraavissa eduskuntavaaleissa

Musta tuntuu ettei Atte ole sielultaan poliitikko ja on jollain tavoin etsimässä elämäänsä ja uraansa. Jos asia on vähänkään tällä tavoin, niin silloin maan etu voi olla hänelle paljon tärkeämpi kuin poliittinen tai ammatillinen ura juuri tiettyyn suuntaan. Jos asia on niin, niin siinä tapauksessä hän saattaa hyvinkin nähdä asiat niin, että kokoomuslaisuuden palauttaminen Kokoomukseen ainakin arvo- ja isänmaallisuusmielessä on tärkeämpää kuin se, että valitaanko juuri hänet vai joku muu johonkin tehtävään.

Perustan tämän näkemyksen sekä hänen kommentteihinsa ja esiintymiseensä mutta myös siihen tietoon, että todella vaikeissa ja vaarallisissa oloissa pitkään olleet tuppaavat kokemaan sellaista arvo-, uskomus- ja tavoitemaailman muuttumista, mikä on suojatumpaa elämää eläneillä hyvin harvinaista.

Yksinkertaisesti uskon, että Atte on enemmän ihminen kuin poliitikko - ja arvostan häntä siinä mielessä hyvin paljon riippumatta siitä olenko jostain samaa mieltä vai en.
 
Atte avaa latua. Se kertoo jullkisesti sitä, minkä kaikki tietävät mutta mitä suurin osa ei uskalla sanoa sen vuoksi että pelkäävät kostoa ulossulkemisen muodossa.

Sen jälkeen kun joku on hiihtänyt latua pitkin tai avannut oven johonkin päin, tulee niitä vähemmän rohkeita jotka uskaltavat hiihtää perässä mutta eivät lähteä umpihankeen.

Kokoomuksella on puoluekokous Porissa 2020. Orpon asema on perustunut lähinnä siihen, että Orpon on uskottu pystyvän pitämään Kokoomuksen kannatuksen niin korkealla että sillä mennään hallitukseen. Noh... Toisin kävi. Sen jälkeen on kai laskettu oppositiossa lihomisen varaan. Toisin on käymässä.

Tässä kohtaa Orpon haastaminen alkaa saada enemmän voimaa taakseen. Haastamista ei voi vielä vetää se, joka haastaa puheenjohtajavaaleissa tärkeimmäksi vastaehdokkaaksi.

Mua itseäni kiinnostaa paljon enemmän nyt se, että ketkä ja kuinka seuraavat Aten ulostuloa. Voi olla että tärkein osa siitä käydään julkisuudelta piilossa. Linjamuutos siellä on joka tapauksessa tapahtumassa.

Juuri näin. Ja Kaleva on oikeastaan tilanteessa, jossa hänellä on varaa avata latua. Nimittäin jos hänet suljetaan ulos, hänelle löytyy luonteva paikka nousevasta PS-puolueesta. Myös mahdolliset ulossulkijat tietävät tämän. He tietävät myös, että ulossulkeminen ja Kalevan loikka persuihin saattaisi avata suomut suurenkin osan kannattajien silmiltä, että mikäs puolue se onkaan niiden perinteisten kokoomuslaisten arvojen kantaja. Avatakko patoluukut vai uudistua? Ei heillä ole vaihtoehtoja. PS:n gallup-nousu alkaa pian syödä kokoomukseltakin kannatusta, ja ensi kesänä Orpo saa mennä.
 
Juuri näin. Ja Kaleva on oikeastaan tilanteessa, jossa hänellä on varaa avata latua. Nimittäin jos hänet suljetaan ulos, hänelle löytyy luonteva paikka nousevasta PS-puolueesta. Myös mahdolliset ulossulkijat tietävät tämän. He tietävät myös, että ulossulkeminen ja Kalevan loikka persuihin saattaisi avata suomut suurenkin osan kannattajien silmiltä, että mikäs puolue se onkaan niiden perinteisten kokoomuslaisten arvojen kantaja. Avatakko patoluukut vai uudistua? Ei heillä ole vaihtoehtoja. PS:n gallup-nousu alkaa pian syödä kokoomukseltakin kannatusta, ja ensi kesänä Orpo saa mennä.

Tohon sellainen lisäys, että jos Kokoomus sulkisi Aten ulos, eristäisi tai koittaisi vaientaa, niin Persuihin - tai KooDeehen - siirtymistä ei nähtäisi loikkauksena vaan niin että veneestä heitetyn on pakko kiivetä toiseen veneeseen.

Jos Kokoomus ei siedä Aten kommentteja niin monessa mielessä näkisin hänet mieluummin KooDeessä kuin Persuissa. Atte voisi laajentaa KooDeetä enemmän yleispuolueen suuntaan. Persut kyllä pärjäävät ilman häntä. KooDeelle hyöty olisi isompi.
 
Tohon sellainen lisäys, että jos Kokoomus sulkisi Aten ulos, eristäisi tai koittaisi vaientaa, niin Persuihin - tai KooDeehen - siirtymistä ei nähtäisi loikkauksena vaan niin että veneestä heitetyn on pakko kiivetä toiseen veneeseen.

Jos Kokoomus ei siedä Aten kommentteja niin monessa mielessä näkisin hänet mieluummin KooDeessä kuin Persuissa. Atte voisi laajentaa KooDeetä enemmän yleispuolueen suuntaan. Persut kyllä pärjäävät ilman häntä. KooDeelle hyöty olisi isompi.
Mutta onko Atte vakaumuksellinen kristitty? Jos ei, niin tod näk ei ole tilaa puolueessa
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Mutta onko Atte vakaumuksellinen kristitty? Jos ei, niin tod näk ei ole tilaa puolueessa

Mun automaattinen vastaus tuohon on se, että Raamatun mukaan yhdellä taholla on monopoli ihmisen sielun tilan arvioimiseen, joten en lähde esittämään tuosta väitteitä, päätelmiä enkä näkemyksiä.

Seuraava kommentti on etten ole kuullut minkään puolueen valkkaavan ehdokkaitaan uskonnollisen kannan perusteella. Veikkaan ettei se olisi edes laillista.

Lisäksi näkemykseni on se, että en ole koskaan havainnut Atten elävän todeksi mitään sellaista mikä on jyrkässä ristiriidassa KooDeen, Persujen, Kokoomuksen tai edes Kepun julkilausutun ja virallisen arvopolitiikan kanssa.

Vielä tuota henkilökohtaisempi näkemykseni vakaumuksellisena kristittynä olemiseen on se, että itse näen sen prosessina jossa ihminen jatkuvasti koettelee, tutkii, epäilee ja korjaa sekä uskoaan että sen suhdetta todellisuuteen.

Ja kirsikaksi kakun päälle edesmenneen äitini toteamus: "Viimeinen aito kristitty kuoli kaksituhatta vuotta sitten."

Näillä näppylöillä en itse näe mitään estettä Aten mahtumiselle Krisuihin.
 
KD pidettiin monien (jopa jäsenten) puolesta jonkinlaisena seurakuntana aikaisemmin mutta Bjarne Kallis puheenjohtajana halusi ja sai siitä nykyisenkaltaisen poliittisen puolueen.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Onko keskustalla koskaan ollut noin huono kannatus?
SDP:kin alkaanee olla lähellä niitä pohjalukujaan.
 
Hupaisintahan touhussa on, että kauhistellaan ja ihmetellään PS:n nousua, mutta ei ollenkaan mietitä mitä tekevät väärin, vaan lääkkeeksi tarjotaan yhä vaan enemmän samaa millä kannatus alunperin lähtikin putoamaan..
 
Back
Top