Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei varmaan mikään ihme, että legioonalainen tapasi pistämään enemmän kuin viiltämään, kun viiltäminen on vaikeaa kilpimuodostelmassa. Ja tarkoitushan oli, että roomalaiset taistelisivat tiukassa kilpimuodostelmassa, joka puskettaisiin vasten vihollisen muodostelmaa. Jos vihollisen muodostelmassa oli löysää, niin tiheämmässä olevat roomalaiset murhasivat ne tyypit helposti. Ja jos/kun vihollinen pääsi kontaktiin roomalaisten kanssa suunnilleen samassa tiheydessä, niin sitten roomalaisten parempi kuri ja koulutus aiheutti sen, että vihollinen yleensä päätyy pakenemaan ja tuhoutuu.
Tästä olikin kohtaus Rooma-tv sarjassa:eräs heidän taistelutekniikkansa piire/etu oli kyky vaihtaa väsyneitä miehiä etulinjasta peremmälle,
Aivan tappituntumalla ei roomalaisessakaan muodostelmassa oltu, kun eräs heidän taistelutekniikkansa piire/etu oli kyky vaihtaa väsyneitä miehiä etulinjasta peremmälle, mikä teki osastosta kokonaisuutena pitkää taistelua kestävän. Tässä on jonkinlaista kehitystä nähtävissä? kreikkalaisten ja makedonialaisten falangit oli kai suunniteltu enemmän sitä ensimmäistä ryntäystä ja läpimurtoa silmälläpitäen, roomalaiset varautuivat pitkään päivään taistelukentällä. Ehkä tämä on hieman liian karrikoidusti sanottu.
Vaikka keski-Euroopassa keihäsmiesten neliöstä (ja panssaroidusta ratsuväestä) tuli suosittuja vielä tuliaseiden aikakaudelle asti, kyllä miekkaperinne jatkui muualla, esim. ottomaanien jalkaväen ydinjoukko janitsaarit luotti sapeleihin?
Tästä olikin kohtaus Rooma-tv sarjassa:
Kamppailua harjoittelemattomat voivat tästä keskustelusta saada sen kuvan, että on ihan järkevää ottaa tälli päällä vastaan, ei nimittäin ole. Otsa on toki parempi kuin leuka, mutta paras vastustajan isku on sellainen joka ei osu, toiseksi paras sellainen joka osuu suojaukseen. Iso sormus voi tehdä aikamoisen loven otsaan, ja verentulo voi blokata näön kokonaan, näin esimerkkinä.
Eli nyt kun sitten marssitte ekaa kertaa sinne nyrkkeilysalille, ette ekassa sparrissa rupee ottamaan otsalla koppeja vastaan
Puukkoa ei potkita, paitsi jos siellä on joku totaalisen sekasin oleva sekakäyttäjä. 9mm tai 7.62 reiteen ja sit homma haltuun.
Aina pitää käyttää kovempaa keinoa kuin vastustajalla on.
Tuo on muuten ilkeä temppu. Eikä mielestäni vaadi erityisen paljon voimaa, jos vastustaja ei ole oikein kunnollisessa tappeluasennossa, vaan seisoo kohtuu mukavassa pystyasennossa.
"In combat, there are no rules, always cheat; always win. The only unfair fight is the one you lose."
Tuo on muuten ilkeä temppu. Eikä mielestäni vaadi erityisen paljon voimaa, jos vastustaja ei ole oikein kunnollisessa tappeluasennossa, vaan seisoo kohtuu mukavassa pystyasennossa.
Noissa on vielä se hyvä puoli, että vartalo pysyy yleensä "puukonkantaman" ulkopuolella. Lisäksi noihin alapotkuihin on todella vaikea vastata puukolla, koska joutuisi kumartumaan. Harva on niin nopea.
Eikä tasapaino riitä jos polvi on painettu linkkuun.
Varmaan useimmat on nähnyt tämän pätkän.
Coup de pied bas on käsittääkseni alapotku noin yleisesti, jos lyhyestä Savate defence-historiastani oikein muistan, eli voidaan vetää kiertopotkuna reiden eri osiin, suorana sääreen, polveen tai reiteen (saa korjata jos muistan väärin ). Itse en ole tuon suoran potkun suuri fani, koska vahingoittaakseen polvea nivelen täytyy käytännössä olla lukittuna, mikä on epätodennäköistä siinä vaiheessa kun voimakeinoja yleensä ruvetaan käyttämään, koska yleensä vastustajakin on siinä vaiheessa liikkeessä. Ennaltaehkäisevänä ihan mahdollinen suorittaa niin että pahaa vahinkoa syntyy, tosin Suomen laki suhtautuu ennaltaehkäisevään toimintaan hieman kriittisesti.Itse tarkoitin potkutorjunnalla potkua vastustajan polveen. Ilman polvilumpiota on vaikea tulla perään. Missään nimessä en lähtisi potkimaan puukkokättä.
Tässä Savaten todella paha potku "coup de pied bas" joka kohdistuu edestä polvilumpioon. En suosittele ihan kaikkeen, sillä joutuu hieman oikeuteen kun kaveri on kuukausia kainalosauvoilla...
Edit:
https://defensedanslarue.wordpress.com/skills/the-street-kicks-of-defense-dans-la-rue/
Coup de pied bas
The coup de pied bas is a premier kick in the defense dans la rue system. The kick is generally delivered from the rear leg and should, where possible, be executed from a false or opposite guard to that of your adversary. When delivering the coup de pied bas from a false guard the inner edge of the boot has a better chance of hacking into the enemy’s foreleg. The front of the shin is the prime target and when struck with enough force may cause trauma to both the tibia bone and the anterior tibial nerve
Tässä myös hyvä kuva:
Coup de pied bas on käsittääkseni alapotku noin yleisesti, jos lyhyestä Savate defence-historiastani oikein muistan, eli voidaan vetää kiertopotkuna reiden eri osiin, suorana sääreen, polveen tai reiteen (saa korjata jos muistan väärin ). Itse en ole tuon suoran potkun suuri fani, koska vahingoittaakseen polvea nivelen täytyy käytännössä olla lukittuna, mikä on epätodennäköistä siinä vaiheessa kun voimakeinoja yleensä ruvetaan käyttämään, koska yleensä vastustajakin on siinä vaiheessa liikkeessä. Ennaltaehkäisevänä ihan mahdollinen suorittaa niin että pahaa vahinkoa syntyy, tosin Suomen laki suhtautuu ennaltaehkäisevään toimintaan hieman kriittisesti.
En mitenkään hirveän mielelläni käyttäisi kadulla potkuja muutenkaan (paitsi polvipotkuja, toimivat ryntäävään vastustajaan mukavasti, kun osuu palleaan tai maksan kärkeen), vaikka on alapotkua tullut menestyksellisesti käytettyä, koska mielestäni on hirveän mukavaa kun molemmat jalat ovat maassa, koska tasapaino. Mielipidekysymyksiä...