Pistooli jokamiehen aseeksi?

Juutuubin videoita aiheesta:

 
Onko kellään tässä maassa tapana kantaa pistoolia rinnalla?

Esim tähän malliin:
c6a5be8d215b69d9e839d3ee685957a7.jpg
Miten pistoolikotelo asettuu jääkärin varusliiviin muitten härpäkkeiden seuraksi, kaikille ei ilmeisesti jaeta levynkantolaitetta ja battlebelttiä?
 
Rinnalla taikka ylhäällä. Tipautat kiväärin sivuun ja vedät suoraan rinnalta, kun ase sanoo klik. Tietysti jos käsi menee alas, niin se reisikotelo on nopeampi kuin rinnalta, jo liikkeen puolesta.
Kuka kävelee kokoajan kädet ylhäällä? Ja ranskalaisia ei lasketa. Kyllä ase on alhaalla kuten myös kädet. Ja sitä RK:ta ei tiputeta, se pitää saattaa alas. Samalla se oikea käsi hakee sen pistoolin sieltä lonkalta tai reideltä. Ja se pitkä ase tai sen hihna voi myös estää sujuvan rinnalta vedon. Onneksi tämä rintakotelo hörhötys on jo kadonnut historian hämäriin.
 
Offtopic: En ole koskaan ymmärtänyt miksi varusteiden sioittelua yritetään pakolla yhtenäistää "firman" toimesta...
 
Offtopic: En ole koskaan ymmärtänyt miksi varusteiden sioittelua yritetään pakolla yhtenäistää "firman" toimesta...
Ei sitä ole pakotettu muun kuin EA vehkein kannalta. Koska ne pitää löytyä kaikilta samasta paikasta.
Tietysti kypärä pitää olla päässä ekä polvessa ja PC ylätorsossa, eikä nilkan ympärillä...
 
Missä kohtaa ea on?
No, Soft/catti omassa taskussaan vasemmalla, muiden taskujen yläpuolella. Yhdessä lipastaskussa ea-insertti. Tasku tietysti merkittynä. Taistelijan "kätisyys" tietysti vaikuttaa aiheeseen, mutta tolleen vielä alkuvuodesta Kajaanissa meille taottiin päähän. Ei tietenkään olisi ihme vaikka Kajaanissa olisi keksitty taas joku oma ratkaisu, mutta muistelen jossain tollasen pv:n ohjeenkin nähneeni/saaneeni.

Edit: tuo siis M05 liivillä, uudempia ihmeitä en ole päässyt hypistelemään, enkä usko että pääsenkään :D
 
Last edited by a moderator:
Offtopic: En ole koskaan ymmärtänyt miksi varusteiden sioittelua yritetään pakolla yhtenäistää "firman" toimesta...
P-kaudella ja koulutushaarakoulutuksen alussa on perusteltua opettaa yksi yhtenäinen, hyväksi havaittu tapa sijoitella taskut, josta sitten osaamisen karttuessa voi ruveta itse muokkaamaan. Muuten taskuja laitetaan epätarkoituksenmukaisiin kohtiin, eihän alokkalla ole mitään edellytyksiä ymmärtää miten taskut kannattaisi sijoitella.
 
EA-taskut on ruvennut näkymään M05 liiveissä myös semisti selän puolella, ja M17 liiveissä kyljessä. Edellisessä silmiini uusi sijoitus, jälkimmäisessä melkein ainoa vaihtoehto.

Kiristysside edessä ylhäällä, tukikäden puolella M05, keskellä M17.
 
Pistooli nähtiin viimeistään Jatkosodassa henkilökohtaisena itsepuolustusvälineenä eikä varsinaisena taisteluvälineenä. Noin se tulee nähdä tänäänkin. Pistooli ei korvaa rynnäkkökivääriä jalkaväen taistelijalla, vaan on vara-ase.

Moni nuori jääkäri näki niin paljon karmeita haavoittumisia. Olen kuullut sanottavan, että se olisi haluttu tuskan varalle. Mitään taisteluun liittyvää kokonaisarvoa sillä ei enää ollut (epäsuora tuli, raskaat aseet ja suurilippaalliset automaattiaseet olivat ainakin 1944 merkittävä tekijä). Jääkäreiden harvoissa säilyneissä yksityissotakuvissa näkyy miehistöllä etupäässä kiväärivarustusta vielä keväällä 1944 mutta jo kesäkuun lopun kuvissa aseet muuttuvat yllättävän konepistoolivaltaisiksi.

Kaukopartiomiehillä saattoi nukkuessaan olla pistooli kintaassa ja kinnas kädessä. Parin metrin päästä sillä ampuu kiinniottajaa silmään samalla kun nostaa tassujaan pystyyn, ja sillä saa myös lopetettua itsensä. NKVD:n käsiin ei kukaan halunnut jäädä.

Taisteluun liittyvää arvoa ei tosiaan ollut ainakaan silloin.
 

Ei ole helppoa autosta ulos ampuminen. Jos pistooli olisi kotelossa vyöllä niin sen ulos vetäminen olisi vaikeaa. Toinen on ampuma-asento, varsinkin kuskin penkiltä. Jerry joutuu laittamaan jalan ulos että saa asennon. Vaikka onkin nopea niin vaikeaa tekee. Ehkä kaasun painaminen ja paikalta ulos kiihdyttäminen on parempi kuin tulitaisteluun ajautuminen.
 
Ei se vetäminen välttämättä ole kamalan vaikeaa, jos siihen valmistautuu etukäteen. Sivulle ampuminen on vaikeaa jos yrittää ampua kahden käden otteella.

Ohessa Kyle Lambin pintaraapaisu aiheeseen. Esim. Street Fighter -DVD:llä aihetta käsitellään lisää. Samoin esim. Rob Pincusilla ja Gabe Suarezilla on kokonaisia aiheeseen keskittyneitä DVD:tä ja/tai kirjoja.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Huvittava kohtaus eräässä filmissä. Kuski ampui auton sisältä oikeanpuolisen sivu-ikkunana läpi pelkääjän penkillä istuvan kasvojen edestä. Eikä kumpikaan ollut moksiskaan.
Oikeassa elämässä olisi apukuskilta ilmeisesti tärykalvo puhjennut ja molemmilla elinikäiset kuulovauriot.
 
No tässä jenkkilän poliisien ”turvallista” aseen käyttöä liikkuvassa autossa, no tuskin kovin montakaan kymmentä sivullista kupsahti poliisien harhalaukauksista. :D
0:57 kohdasta alkaa:
 
Miten niin vaikeaa?

Miksi auton alta ammutaan noin 4,00→ :unsure:

Eteenpän homma toimii hyvin mutta kokeileppa ampua sivullepäin istualtaan, veikkaa että asento ei ole optimi.

Lipastuelta kohteen näkeminen voi aiheuttaa ongelmia ja sen vähäisen suojan jonka auto tarjoaa on lähinnä moottori, akselit ja jarru/vanne yhdistelmä, tosin maasta kimmonnelle ei oikein voi mitään...
 
Miten niin vaikeaa?
Yritä autossa vaikka ilmapyssyllä; käännä kroppaa niin että pystyt ampumaan suoraan sivulle. Voi olla että liikkuvuus tulee vastaan; ainakin on hankalaa.

Miksi auton alta ammutaan noin 4,00→ :unsure:
Ampuu auton alta kivääri lappeellaan? Jos ase olisi pystyssä niin tähtäinkuvan saaminen voi olla vaikeaa, kun näkyisi vain auton kylkeä. Voi olla että myös osumat olisivat auton kyljessä.

Minua häiritsee, että Brokenback pronessa ei tue asetta lippaasta tukikäden kyynärvarteen. Parantaisi otteen tukevuutta selvästi.
 
Yritä autossa vaikka ilmapyssyllä; käännä kroppaa niin että pystyt ampumaan suoraan sivulle. Voi olla että liikkuvuus tulee vastaan; ainakin on hankalaa.
Luuletko etten käynyt ensin kokeilemassa (kyllä ilman asetta).

Siitä pystyy ampumaan yli 180 astetta, vasemmalla haitta lasi jos se on auki niin ei mitään hämminkiä.
Oikealla on penkki/niskatuki pahiten tiellä.
Eihän se mitään kuvio ammuntaa ole. :unsure:


kuva0-suuri-26726.jpeg



Muta ei kyllä mikään kovin vaikeakaan tai hankala juttu ole,
:uzi:



Ampuu auton alta kivääri lappeellaan? Jos ase olisi pystyssä niin tähtäinkuvan saaminen voi olla vaikeaa, kun näkyisi vain auton kylkeä. Voi olla että myös osumat olisivat auton kyljessä.

Jos menee kyljelleen, niin ase on edelleen lappeellaan.

Mutta ampuma asento on paljon parempi/tukevampi → ampuminen on nopeampaa ja tarkempaa.
 
Back
Top