Poliisi seuraa nettifoorumeita.

yrjö

Ylipäällikkö
Aina välillä tulee vastaan tietynlaisia tapauksia, kuten ne tyypit jotka lentokentän turvatarkastuksessa puhuvat räjähteistä tai muusta keppostelusta. Kun sitten koko lafka sekoaa täysin, kaveri viedään koppiin ja aletaan kysymään että miksi tuollaisia puhut, alkaa itkeminen siitä ettei ole tehnyt mitään väärää. Ihmisiltä tuntuu puuttuvan välillä tilannetaju kokonaan. Vastuu omista sanomisistaan kuuluu myös sananvapauteen.

Varmaan näin, mut mulle jäi jotenkin epäselväksi et miten lentokenttä-esimerkkisi liittyi tähän Punk in Finlandin -tyypin kansalaistottelemattomasti julkaisemaan nettireinikaisen tietopyyntöön?
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Tässä kohtaa täytyy kysyä: Jos asia on noin, niin mitä sitten? Mikä on yksittäisen kansalaisen kompetenssi lähteä arvioimaan sitä, onko poliisi toiminut siinä kohtaa oikein vai väärin?
Mutta joo..se on silti sivuseikka sinänsä, koska mielestäni se on väärin, että lähdetään julkaisemaan netissä asiakirjoja jotka on leimattu leimalla joka voimassaolevien lakien mukaisesti kieltää ko. asiakirjan julkaisemisen. Se ei ole yksittäisen kansalaisen päätettävissä voiko sellaisen asiakirjan julkaista vaiko ei. Valitettavaa, että tämäkin foorumi lähti mukaan leimallisen asiakirjan julkaisemiseen..todella valitettavaa.
Siinä vaiheessa kun sille tielle lähdetään, että julkaistaan surutta leimallisia asiakirjoja, ollaan vaarallisilla vesillä - mihin vedetään raja mikä leimallinen asiakirja on sellainen joka voidaan julkaista ja mikä taas on "oikeasti leimallinen". Meistä yksikään ei tiedä syitä, miksi leima on lappuun lyöty - ja emme sitä pysty tosiasiallisesti arvioimaan mikä leima on "oikea ja tarpeellinen" ja kun kerran leimallisen asiakirjan julkaisee, on se helppo tehdä toistekin..ja enemmin tai myöhemmin tulee eteen se, että se "oikeasti leimallinen" asiakirja päätyy julki.


Onko tavallisilla kansalaisilla edes lakisääteistä velvollisuutta salata viranomaisorganisaation salaamia asiakirjoja? Moraalista velvollisuutta ei ainakaan ole, kun kyse on omien kansalaisten vakoilemisesta.
 

Kapiainen

Respected Leader
Onko tavallisilla kansalaisilla edes lakisääteistä velvollisuutta salata viranomaisorganisaation salaamia asiakirjoja? Moraalista velvollisuutta ei ainakaan ole, kun kyse on omien kansalaisten vakoilemisesta.

Ote voimassaolevasta laista asiaa koskien:

"Asiakirjasalaisuus
Viranomaisen asiakirja on pidettävä salassa, jos se tässä tai muussa laissa on säädetty salassa pidettäväksi tai jos viranomainen lain nojalla on määrännyt sen salassa pidettäväksi taikka jos se sisältää tietoja, joista on lailla säädetty vaitiolovelvollisuus.

Salassa pidettävää viranomaisen asiakirjaa tai sen kopiota tai tulostetta siitä ei saa näyttää eikä luovuttaa sivulliselle eikä antaa sitä teknisen käyttöyhteyden avulla tai muulla tavalla sivullisen nähtäväksi tai käytettäväksi"
 

setämies

Kenraali
Varmaan näin, mut mulle jäi jotenkin epäselväksi et miten lentokenttä-esimerkkisi liittyi tähän Punk in Finlandin -tyypin kansalaistottelemattomasti julkaisemaan nettireinikaisen tietopyyntöön?

Lähinnä kuittini oli tarkoitus osua niihin joiden mielestä tässä nyt "siis vähän äijien kans heitellään läppää." Valitettavasti tuollaiselle läpälle on aikansa ja paikkansa.

No ainakin kiakkovieraskemut ovat saaneet mainosaikansa. Ei liene erityinen ylläri kellekkään että kyseiset "kemut" ovat olleet menneinä vuosina seuranna alla. Mistähän tuo mahtaa johtua?
 

Kapiainen

Respected Leader
Ei liene erityinen ylläri kellekkään että kyseiset "kemut" ovat olleet menneinä vuosina seuranna alla. Mistähän tuo mahtaa johtua?

Katsoin mielenkiinnosta kyseisten kemujen kutsun.. Tekstissä vilahteli vähän väliä suoria viittauksia vuoteen 1918 jos jonkinlaisia.. Sanonpahan vaan että on se nyt saatana että jotkut äärikomukat eivät pysty vielä 2010-luvun puoliväliä lähestyttäessä olemaan viittaamatta vuoteen 1918 - ja samaan aikaan sekä huvittavinta että surullisinta on se, että tuskin noista ihmisistä oikeastaan kukaan on kunnolla edes selvillä vuoden 1918 jutuista - ihan samalla tavalla kuin toisen äärilaidan ainekset - jotka hilluvat natsisymbolien alla - eivät tosiasiassa tiedä tuon taivaallista sen enempää 30- ja 40-lukujen tapahtumista, saati siitä mistä kansallissosialismissa oli ylipäätään kysymys.

Turha on yhteiskunnan hyväksyä kumpaakaan äärilaitaa ja on ihan ja vain pelkästään hyvä, että niiden toimintaa kontrolloidaan. Ylilyöntien vaara on noissa "kemuissa" aina olemassa - oli ne sitten kumman äärilaidan kemuja tahansa.

Se on tietysti tavallaan positiivinen asia, että jopa Maanpuolustus-foorumilla kuuluu äänenpainoja sellaista poliisin toimintaa vastaan joka kohdistu ilmiselvästi vuoden 1918 punaisia ihannoivien toimintaan. Eipähän ainakaan kukaan pääse sanomaan Maanpuolustus-foorumia "Suojeluskuntafoorumiksi"..
 

baikal

Supreme Leader
Tampereelle on tulossa oikein Linnanjuhlat, paikallispoliisilla on jännäpaskat housussa ja hajuhaitta ilmeinen.

Tuleeko sinne pyöreät 2000 eliittivierasta? Jos olisin itse vastuussa näiden turvallisuudesta ja homman sujumisesta, niin saattaisi hyvinkin omakin paksusuoli oireilla pikkasen.

On diplomaatteja, suurlähettiläitä yms. Ei voi olla niin, etteikö poliisi voisi vähän herkemmällä kädellä tuolloin tutkailla ympäristöä, johon Juhla istutetaan. Miekkarit yms. kuuluvat asiaan, ei siinä mitään, mutta niidenkin muotoja säädellään laeilla. Jääkiekkomailat taas...ei ole vaikea arvailla, mitä tuo pahimmillaan v o i s i tarkoittaa? Mitä poliisin pitäisi tehdä? Tyytyä toivomaan, että kaikki sujuu hienosti? Pah, missään maassa ei taatusti poliisi tyydy kaivamaan nenäänsä tuollaisen tilaisuuden turvallisuuden varmistamiseksi. Ei missään.

Viittaukset -18-vuoteen taas, kapiaisen tavoin minua meinaa oksettaa. On lapsellista ja turhaa turhempaa kaivaa "oikeutusta" mellakoinnilla viittaamalla johonkin 100 vuotta wanhaan tapahtumaan. Jos tuolloin merkittävä osa kapinallisista oli mukana touhussa siksi, että sai syödä kahdesti päivässä, nyt mellakoijia yhdistää hyvä ravitsemus, mahdollisuus vetää kaljaa kulmakuppilassa, käyttää mielipiteenvapauttaan ja örvehtiä yltäkylläisyydessä. Monessa mielessä viittaus -18:sta on karseaa höpinää.

Jos saisin neuvoa radikaaleja lapsukaisia, kehottaisin heitä osoittamaan mieltään laillisessa järjestyksessä, banderollit yms. rummut ja haitarit mukaan, se olisi okei. Parasta tuossa olisi vielä se, että me toivottomat konservatiivitkin katsoisimme vakavina, mitä sanottavaa mielenosoituksella on? Saattaisimme hyvinkin jopa kannattaa oikeita asioita.....mellakointi poliisin kanssa takaa sen, että se sanoma jää menemättä perille. Se yksinkertaisesti tuomitaan ja paheksutaan luiskaan.

Pitääkö poliisilla olla oikeus katsella ip-osoitteita? Poliisi tekee sen uskoakseni lain mukaan, vai mitä? Nyt tuo suojattava tapahtuma on senlaatuinen, että se vaatii erityishuomiota ja keinot sitä mukaa. En ole mikään itsenäisyysjuhlapäiväfani, osa osallistujista on täysiä roistoja, mutta silti se on merkittävä asia ja juhlapulju täynnä merkittävää väkeä. Homman on onnistuttava.

Asiakirjasalaisuus. Äkkiä tuntuu, että mitäs tuosta, joku vuotaa salaisen paperin ja se leviää netissä. Yksi vaara tässä muoti-ilmiössä on: pahat ja salattavimmat asiat eivät koskaan päädykään paperille, koska pelätään vuotoja. Mikäs on silloin homman kehityskulku? Silloin ollaan tosi kaltevalla pinnalla, tosi kaltevalla. Amerikkalaiset ovat ainakin toitottaneet tästä asiasta juuri näin kuin minä nyt kirjoitin. Asiakirjasalaisuuteen on voitava luottaa, jakelu on oltava sellainen, että sitä voidaan valvoa, ylimääräisiä silmiä tuollaiset paperit eivät kaipaa ja syy on juuri se, minkä kirjoitin. On muitakin syitä toki, mutta tässä nyt yksi.
 

pstsika

Haukka
Turha on yhteiskunnan hyväksyä kumpaakaan äärilaitaa ja on ihan ja vain pelkästään hyvä, että niiden toimintaa kontrolloidaan.

Minunkin mielestäni olisi suotavaa, että valtiovalta lähettäisi muunmuassa aseidenkieltäjähipit ja puolustuskykyä heikentävät pasifistit Petsamon Heinäsaarille luomaan linnunsontaa, mutta toisaalta tuossa on toinenkin puoli ja noita kyseisiä sikakoiria on ainakin toistaiseksi pakko sietää ja heilläkin tulee olla oikeus perustuslain takaamiin oikeuksiin, vaikka henkilökohtaisesti koenkin punalippujenheiluttelut melllakoissa mielenosoituksissa sekä tietyt ääneen lausutut ajatukset vastenmielisiksi. Jos heiltä voidaan riistää oikeus sananvapauteen ja vapaaseen kokoontumiseen, niin keneltä nuo oikeudet viedään seuraavaksi?


”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”


- Martin Niemöller
 

Kapiainen

Respected Leader
Jos heiltä voidaan riistää oikeus sananvapauteen ja vapaaseen kokoontumiseen, niin keneltä nuo oikeudet viedään seuraavaksi?

Nyt en ihan ymmärrä?!?!?

Kenen sananvapaus on riistetty?? Kenen oikeus vapaaseen kokoontumiseen on viety???

Kysymys ei ole mistään muusta kuin siitä, että poliisi - jolla on vastuu Linnanjuhlien vieraiden turvallisuudesta - sekä kotimaisten, että ulkolaisten, haluaa varmistaa kyseisen porukan aikeet. Se ei ole sananvapauden riistämistä, kokoontumistakaan tuskin ollaan estämässä - ainoastaan varmistamassa, että homma sujuu lakien mukaisesti.

Ei sananvapaus ole sitä, että saa sanoa ihan mitä sylki sattuu suuhun tuomaan, eikä varsinkaan vapaa kokoontuminen sitä että sen varjolla voi alkaa mellakoimaan.

Lisäksi kannattaa muistaa myös se, että esimerkiksi esitutkinta ei ole rangaistus, vaan tapa selvittää mitä on tapahtunut ja sen myötä selvittää myös se, onko tapahtunut jotakin lainvastaista. Suojaustaso III:n asiakirjan julkaiseminen netissä on suurella todennäköisyydellä rikos ja tässä yhteiskunnassa rikoksesta on syytä seurata lain siitä edellyttämä seuraamus.
 

pstsika

Haukka
Joo, tuota poliisin paperia ei olisi kannattanut julkistaa, mutta toisaalta noissa ekoissa 7 viestissä ei ollut mitään rikollista tai edes sellaista, että esitutkinta olisi aiheellinen. Sananvapauteen kuuluu myös se, että ajatuksiaan voi kirjoittaa nettiin täysin vapaasti niin kauan, kun pysytään lain rajoissa. Jos poliisi alkaa seurailemaan ja selvittelemään sinällään normaaliin kansalaiskeskusteluun osallistuvien nimiä, niin aletaan olla aika lähellä jotain Stasin mallia. Mellakan valmisteluhan ei Suomessa edes ole rikollista! Tässä kyseisessä keississähän ei ole kysymys tapahtuman organisoimisesta, vaikka järjestävään tahoon onkin oikein olla yhteydessä lain tarkoittamalla tavalla ja tuo pätee samalla tapaa ihan mihin tahansa mielenosoitukseen.

YJT tuntuu tässä maassa olevan sellainen pyhä lehmä, jonka perusteella voidaan tehdä ihan mitä tahansa ja jos joku kysyy perusteita, niin sitten lätkäistään jotain turpa kiinni lavalla tai vaihtoehtoisesti kerrotaan asian olevan salassapidettävää.

Normaaleissa sivistysmaissa viranomaistoiminta on niin avointa kuin se voi olla, kuitenkin siten, että tuo avoimuus ei aiheuta vahinkoa.
 

baikal

Supreme Leader
Kaveri on kuollut ja kuopattu aikoja sitten. Pistäkää vaikka vankka hetero patsas pystyyn rautatientorille jos homppelipatsaat inhottaa?

Juu, eikun valkkaamaan vaan joku synkkä miehenköriläs ja tottakai modernin taiteen keinoin vielä, eikun paranee.

En ole koskaan ihaillut Mannerheimia, mutta kunnioitan niitä ihmisiä, joille hän on ollut erittäin tärkeä tuossa lähihistoriassa ja annan puolestani Marskin ratsastaa vaikka 500 vuotta siitä hyvästä. Olipahan tuo nyt ollut homppeli tahi ei, suurmies hän kiistatta oli.
 

aj77

Respected Leader
Tuleeko sinne pyöreät 2000 eliittivierasta? Jos olisin itse vastuussa näiden turvallisuudesta ja homman sujumisesta, niin saattaisi hyvinkin omakin paksusuoli oireilla pikkasen.

On diplomaatteja, suurlähettiläitä yms. Ei voi olla niin, etteikö poliisi voisi vähän herkemmällä kädellä tuolloin tutkailla ympäristöä, johon Juhla istutetaan. Miekkarit yms. kuuluvat asiaan, ei siinä mitään, mutta niidenkin muotoja säädellään laeilla. Jääkiekkomailat taas...ei ole vaikea arvailla, mitä tuo pahimmillaan v o i s i tarkoittaa? Mitä poliisin pitäisi tehdä? Tyytyä toivomaan, että kaikki sujuu hienosti? Pah, missään maassa ei taatusti poliisi tyydy kaivamaan nenäänsä tuollaisen tilaisuuden turvallisuuden varmistamiseksi. Ei missään.

Viittaukset -18-vuoteen taas, kapiaisen tavoin minua meinaa oksettaa. On lapsellista ja turhaa turhempaa kaivaa "oikeutusta" mellakoinnilla viittaamalla johonkin 100 vuotta wanhaan tapahtumaan. Jos tuolloin merkittävä osa kapinallisista oli mukana touhussa siksi, että sai syödä kahdesti päivässä, nyt mellakoijia yhdistää hyvä ravitsemus, mahdollisuus vetää kaljaa kulmakuppilassa, käyttää mielipiteenvapauttaan ja örvehtiä yltäkylläisyydessä. Monessa mielessä viittaus -18:sta on karseaa höpinää.

Jos saisin neuvoa radikaaleja lapsukaisia, kehottaisin heitä osoittamaan mieltään laillisessa järjestyksessä, banderollit yms. rummut ja haitarit mukaan, se olisi okei. Parasta tuossa olisi vielä se, että me toivottomat konservatiivitkin katsoisimme vakavina, mitä sanottavaa mielenosoituksella on? Saattaisimme hyvinkin jopa kannattaa oikeita asioita.....mellakointi poliisin kanssa takaa sen, että se sanoma jää menemättä perille. Se yksinkertaisesti tuomitaan ja paheksutaan luiskaan.

Pitääkö poliisilla olla oikeus katsella ip-osoitteita? Poliisi tekee sen uskoakseni lain mukaan, vai mitä? Nyt tuo suojattava tapahtuma on senlaatuinen, että se vaatii erityishuomiota ja keinot sitä mukaa. En ole mikään itsenäisyysjuhlapäiväfani, osa osallistujista on täysiä roistoja, mutta silti se on merkittävä asia ja juhlapulju täynnä merkittävää väkeä. Homman on onnistuttava.

Asiakirjasalaisuus. Äkkiä tuntuu, että mitäs tuosta, joku vuotaa salaisen paperin ja se leviää netissä. Yksi vaara tässä muoti-ilmiössä on: pahat ja salattavimmat asiat eivät koskaan päädykään paperille, koska pelätään vuotoja. Mikäs on silloin homman kehityskulku? Silloin ollaan tosi kaltevalla pinnalla, tosi kaltevalla. Amerikkalaiset ovat ainakin toitottaneet tästä asiasta juuri näin kuin minä nyt kirjoitin. Asiakirjasalaisuuteen on voitava luottaa, jakelu on oltava sellainen, että sitä voidaan valvoa, ylimääräisiä silmiä tuollaiset paperit eivät kaipaa ja syy on juuri se, minkä kirjoitin. On muitakin syitä toki, mutta tässä nyt yksi.

Näin on. Tampere talon takana Sorsapuistossa on hyvä järjestää vaihtoehtoiset linnan juhlat. Tosin taitavat sulkea senkin,joten näkyvyys mielenilmaisulle on aika rajoitettu. Onhan Tampereella toki ennenkin ollut isoja Eu-kokouksia ja muita ,änkyräkänninen rattijuoppo ajeli edessäni,mutta jätin soittamatta virkavallan. Oli juuri samana päivänä kerrottu radiossa että eivät ne pääse. Vaikka vahvistuksia tulee ympäri suomea,on Tampere aika turvaton paikka tuona päivänä kaikkialla muualla.
 

yrjö

Ylipäällikkö
http://www.tietokone.fi/artikkeli/b...isin_tiedonsaantioikeudet_tunnettua_laajemmat

Poliisi on Suomessa valittanut ptkään, kuinka huonot mahdollisuudet sillä on tutkia rikoksia verkkoympäristössä. Todellisuus taitaa olla kuitenkin monisyisempi. On totta, että IP-numeron takana olevan henkilön selvittäminen operaattorilta edellyttää suhteellisen ankaraa rikosta. Sen sijaan paljon vähemmälle huomiolle on jäänyt Poliisilain 36§.

36 § - Tietojen saanti yksityiseltä yhteisöltä tai henkilöltä

Poliisilla on oikeus saada päällystöön kuuluvan poliisimiehen pyynnöstä rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi tarvittavia tietoja yhteisön jäsentä, tilintarkastajaa, toimitusjohtajaa, hallituksen jäsentä tai työntekijää velvoittavan yritys-, pankki- tai vakuutussalaisuuden estämättä. Poliisilla on sama oikeus saada 37 §:ssä tarkoitetussa poliisitutkinnassa tarvittavia tietoja, jos tärkeä yleinen tai yksityinen etu sitä vaatii. (19.1.2001/21)

Kyseinen pykälä (tai erityisesti sen yllä lainattu 1. momentti) näyttää kuitenkin muodostavan poliisille erittäin tehokkaan tiedonhankintakeinon. Pykälän käytöstä ei ole aikaisemmin ollut tietoa julkisuudessa, mutta tilanne muuttui, kun poliisi koetti selvittää Punk in Finland-keskustelufoorumilla käydyn keskustelun osallistujat. Sivuston ylläpito julkaisi pyynnön parhaaseen anarkistihenkeen huolimatta siitä, että mukana oli vaatimus pyynnön pitämisestä salaisena. Poliisi on nyt alkanut selvittää myös pyynnön vuotamista.

Tässä tapauksesa vaatimuksen perusteena on ilmeisesti toiminta mellakka-rikoksen estämiseksi. Tosin tätä ei tiedetä, koska asiaa ei pyynnössä mitenkään perustella vaan sen sijaan mukana on "boilerplate"-muotoilu, jota käytetään ilmeisesti aina vastaavissa pyynnöissä yksilöimättä todellista perustelua. Samoin pyynnössä ei perustella, miksi listattujen kommenttien takana olevien henkilölisyyden selvittäminen on tarpeen tätä tarkoitusta varten. Foorumin ylläpidolle ei anneta muuta vaihtoehtoa kuin totella, sillä pyynnössä ei ole myöskään valitusosoitetta. Pyynnöstä kielletään myös kertomasta sen kohteena oleville henkilöille "todisteiden hävittämisvaaran vuoksi".

Kuulostaako tämä tutulta? Prosessi vaikuttaa täysin samanlaiselta kuin USA:ssa käytössä oleva National Security Letter-menettely. Yksi ero tosin on - Suomessa menettely ei koske luottamuksellista viestintää. Silti kuten PiF-esimerkki osoittaa, lakia voidaan käyttää anonyymin viestinnän tutkimiseen varsin sujuvasti.

1. momentissa on useita tekijöitä, jotka rikkovat hyväksyttävän seurannnan periaatteita vastaan. Pykälässä ei ole ensinnäkään mitään ulkopuolista kontrollia pyynnöille. Toiseksi kuten PiF:in esimerkki osoittaa, tietopyynnöt eivät yleensä tule julkisiksi, vaan poliisi vaatii niiden salaamista - ilmeisesti ilman takarajaa. Pyyntöjä voidaan käyttää ihan kaikkiin rikoksiin. Kaiken tämä päälle perusteeksi riittää rikosten estäminen eli mitään konkreettista tekoa ei tarvitse olla tapahtunut, vaan pelkkä poliisin oma epäily siitä, että jotain voisi tulevaisuudessa tapahtua, riittää. Kerättyjen tietojen käytöstä tai hävittämisestä ei ole pykälässä myöskään mitään sääntelyä.

Näitä tietopyyntöjä käytetään ilmeisesti myös varsin runsaasti. Poliisin omassa raportissa asiasta todetaan seuraavaa: "Vuonna 2012 poliisi käytti muuta kuin pakkokeinoon perustuvaa tiedonsaantioikeutta teleyrityksiin rikoksen selvittämiseksi poliisilain 36 §:n 1 momentin perusteella 1382 (1971) liittymään...". (kiitokset Jarno Liskille linkistä!). Muotoilu herättää kysymyksiä: Onko tilaston ulkopuolella muille kuin teleyrityksille tehdyt pyynnöt ja toiseksi onko siitä rajattu pois rikosten ehkäisemiseksi tehdyt pyynnöt?

Tilanne tulee oletettavasti elämään, kun asiasta vastaavat poliisit tulevat töihin maanantaina vastaamaan tiedotusvälineiden kysymyksiin. Stay tuned and grab your popcorn!
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Aika vakuuttavaa uskoa.
 

Kapiainen

Respected Leader
En itseasiassa oikein ymmärrä mikä tässä asiassa joitakin tämän foorumin jäseniä hiertää? Pahoin pelkään, että pohjimmiltaan kyse on samanlaisesta ajattelutavasta, mitä näkee tänä päivänä eri yhteyksissä aika paljon.
Tarkoitan tällä sitä, että kun viranomaisen toiminta kohdistuu tummahipiäiseen maahanmuuttajaan tai Suomessa oleskelevaan ulkomaalaiseen jonka uskonto on Islam - ollaan valmiita sallimaan viranomaisille vaikka kuinka rajut pakkokeinot ja oikeudet - kun viranomaistoiminta kohdistuu johonkin muuhun, niin sitten ollaan niin helvetin huolissaan sananvapaudesta ja ties mistä muista vapauksista.. Esimerkkinä vaikkapa nyt viime viikkoina tapetilla olleet moottoripyöräkerhot - yllättävän moni on yllättävän kiivaasti sitä mieltä, että viranomaiset toimivat heitä kohtaan liian kovin ottein ja saavat liian suuret oikeudet liian helposti moottoripyöräkerhojen toiminnan tarkkailuun...he kun nyt sattuvat olemaan valkoisia, syntyperältään Suomalaisia heteromiehiä..

Jos nyt otetaan silmä käteen ja tarkastellaan tätä asiaa ihan objektiivisesti, niin ei tuossa sananvapautta ole kiistetty tai vaikeutettu, kokoontumisvapaudesta puhumattakaan..ainoa asia mitä Poliisi on tehnyt, on se että he ovat pyrkineet pysymään ajan tasalla sen suhteen mitä ympärillä tapahtuu - kuten heidän kuuluukin tehdä!
Kovasti Poliisilta vaaditaan sitä että yhteiskunnan pitää olla turvallinen paikka meille kaikille - samaan aikaan ollaan sitä mieltä, ettei Poliisi saisi olla selvillä siitä mitä ympärillä tapahtuu.

Se, että koettaa pysyä kärryillä siitä mitä tapahtuu, ei mielestäni ole väärin - kunhan keinot joilla se tehdään ovat lain mahdollistamissa rajoissa, kuten tässä tapauksessa mitä ilmeisimmin on ollut - esitutkinta..silloin kun sellainen päätetään suorittaa, ei ole rangaistus, vaan keino selvittää mitä on tapahtunut ja onko aihetta ryhtyä laajempiin toimenpiteisiin jne.

Kaikkein huolestuttavin nykypäivän ilmiö on kuitenkin se, että leimattujen asiakirjojen julkaisemisesta on tulossa jo kohta jonkinlainen kansanhuvi - kiitos wikileaksin, Snowdenin, Manningin ynnä muiden..

Vähän sama kuvio toistuu tässä kuin kesällä paljastuneessa Putinin nimen löytymisessä KRP:n listoilta. Siinä kauhisteltiin koko kansan voimin miten kauheaa on että KRP:n listalla on Venäjän presidentti - kukaan ei ollut huolissaan siitä, että Suojaustaso I:n asikirja tai osia siitä on päätynyt vääriin käsiin ja media sen vielä meni julkaisemaan!
Siinä jos missä piilee varsin suuret vaarat ja pidän sitä erittäin kielteisenä ilmiönä.
 
Viimeksi muokattu:

chigeen'a

Kapteeni
Viittaukset -18-vuoteen taas, kapiaisen tavoin minua meinaa oksettaa. On lapsellista ja turhaa turhempaa kaivaa "oikeutusta" mellakoinnilla viittaamalla johonkin 100 vuotta wanhaan tapahtumaan. Jos tuolloin merkittävä osa kapinallisista oli mukana touhussa siksi, että sai syödä kahdesti päivässä, nyt mellakoijia yhdistää hyvä ravitsemus, mahdollisuus vetää kaljaa kulmakuppilassa, käyttää mielipiteenvapauttaan ja örvehtiä yltäkylläisyydessä. Monessa mielessä viittaus -18:sta on karseaa höpinää. .

Mun mielestä vuoden -18 mikä-mikä-sota fiilikset kuvastaa hyvinkin sitä ehtymätöntä lähdettä mistä nämä aktiivisen nuorison "suuret teot" kumpuaa. Sieltä löytyy sosialismin polttoaineet. Kateus, kauna, katkeruus. Eihän joku mielenosituksissa heiluva Bostik-kolvi tiedä hevonvittua politiikasta tai yhteiskunnasta ylipäätään. Ainoa minkä hän helposti ymmärtää on varallisuus erot. Mitään vastausta siihen miten itse voisi vaurastua ei haeta, ei välttämättä halutakkaan, sen sijaan on selkeää haluta muilta pois se mikä heistä tekee silminnähden vauraampia. Tähän luonnollisesti tarvitaan joku "valistunut" joka kertoo sen minkälainen varallisuus on pahasta. Esim. sopivan musagenren rikastuttama henkilö saattaa aiheuttaa kateutta, mutta kaunaksi sitä ei saisi jalostaa. Monet nuorisomusiikki hemmot muistavat omat kauna-ajatukset ennen rahahanojen aukeamista ja siksi yrittävät säilyttää olemuksessaan jotain "köyhää". Työperäinen vaurastuminen on pahasta, työllistävä vauraus ihan saatanasta ja laajempaa kannatusta koko kansan piirissä nauttii jo sitten kateus, kauna ja katkeruus perittyyn varallisuuteen. En tosin tiedä mikä on äveriään punkrokkarin jälkeläisten asema tässä k,k ja k-hierarkiassa.No joo, siis hyvin sopii kuvaan mikä-mikä-18-jutun ruuvaaminen tälle vuosituhannelle. Sitä vaan en käsitä, että mikä ihmeen toinen ääripää kommunisti/sosialisti anarkistille on kansallis/sosialisti. Tämä on vähän sama kuin aiemmin täällä mainitut mopediklubit. Helvetin enkeleiden toinen ääripää on yhteiskunnan toisella laidalla majailevat Banditokset.Sen verran vois virkavallan toimia helpottaa että, sosialismi kriminalisoitaisiin lailla. Siis kaikenlainen sosialismi. Eikös se sosialistien jäsentenvälinen kamppailu, johon tuli vedetyksi melkein koko muu maailma, ole aukottomasti osoittanut kuinka vaarallisesta touhusta on kyse jos sosialismin kanssa flirttaillaan. Siihen verrattuna on moponkannen viilaaminen nahkapöksyissä ihan leikkitouhua, vaikka olis kuinka pelottavat tatuoinnit hommattu.Lakiuudistushomman tekee tietysti haastavaksi se tosiseikka, että tuntuu tuolla parlamentaarisissa lainsäädäntöelimissä olevan niitä omassa ääripäässään puhisevia sosialisteja, kuin Baijerin oluttuvissa tai Pyynikinharjun juoksuhaudoissa konsanaan.Mikään ei siis muutu, vaikka ruokaa onkin jo useamman kerran päivässä.
 

baikal

Supreme Leader
Juu. Mutta on silti eroa siinä, että kapinoidaan nälän kurniessa suolen mutkassa kuin että sähistään ilman perusteltavissa olevaa tarvetta. Tosin Maslowin tarvehierarkian mukaan tarpeiden jono on jatkumo eli pelkkä sapuska ei riitä. Sosialismista olen chigeenan kanssa harvinaisen samaa mieltä. On aika perkeliettä, että asenne on lähtökohtaisesti järjestää oma elämänsä ottamalla tavalla tai toisella ansainta toisten lompakosta. Ja kun tämä tasa on kunnossa, täytyy tietysti saada lisää. Aika hirmuista, sanoisin.
 
Top