Poliisitoiminta

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006292265.html

ESS: Virkapukuinen poliisi maksoi ostoksensa väärällä setelillä
1b8f0501bcc9487892eb4f550ca0e485.jpg

Kuvituskuva.
Julkaistu: 31.10. 22:41

Seteliä luonnehditaan tökerösti väärennetyksi, mutta koska maksajana oli poliisi, ajatteli kassatyöntekijä sen olevan oikea.
Virkapukuinen poliisimies maksoi vajaa viikko sitten lahtelaisella huoltoasemalla pienehköt ostoksensa väärennetyllä sadan euron setelillä, uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

Lehden mukaan setelistä valokuvan nähnyt henkilö luonnehtii väärennöstä tökeröksi ja setelin olevan mitoiltaan aitoa satasta suurempi.

ESS kertoo kassatyöntekijän havainneen setelin näyttävän oudolta, mutta koska maksajana oli poliisi, hän ajatteli, että sen täytyy olla aito.

Huoltoaseman yrittäjä teki asiasta myöhemmin rikosilmoituksen. Hän oli soittanut asiasta ensin Hämeen poliisilaitokselle, missä oli epäilty pilapuhelua.

Aluesyyttäjä Tapio Mäkinen vahvistaa ESS:lle, että tapauksesta on käynnistetty esitutkinta. Epäilty rikos on väärän rahan käyttö ja tutkinnan hoitaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Kassatyöntekijä ei tee enää samaa virhettä vaan jatkossa olettaa, että jos maksajana on poliisi niin tällöin setelin täytyy olla väärennös.
 
Poliisien hihoissa näkyvät kielletyt Suomen liput herättävät kysymyksiä – poliisitarkastaja: ”Siihen on puututtu, mutta lopputulos ei ole tyydyttävä”

Hyvä esimerkki kuinka tärkeää valvonta työtä poliisihallitus tekee. Kansalaiset voivat olla rauhassa.
 
Hyvä esimerkki kuinka tärkeää valvonta työtä poliisihallitus tekee. Kansalaiset voivat olla rauhassa.
Näen mielelläni Suomen lipun poliisin univormussa, mutta sen on tultava sinne virkapukuohjesäännön kautta.

Jos poliisi alkaa päättää mitä lakeja, asetuksia tai alemman asteen normeja sovelletaan ja mitä ei, kehitys ei ole tervettä.
 
Näissä tapauksissa on pääsääntöisesti kyse tuon Thin blue line-tunnuksen kantamisesta, ei varsinaisesta maatunnuksesta, eli sikäli se on vähän poliisimiesten oman linjauksen mukaista.. Luultavasti tämän jutun tiimoilta asiaan laitoskohtaisesti jossain määrin palataan.
 
Mielestäni, pari viestiä tuolta luettuani, ei ole edes kovin järkevää mitään suurta keskustelua aloittaa tästä keissistä. Ambrosius väittää monta kertaa, että poliisi profiloi etnisesti. Aina kun kysytään, että miten niin, tai sanotaan, että et sinä sitä voi tietää, niin sama inttäminen vaan jatkuu, ilman mitään perusteluita. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään kovin vakavasti otettava kritiikki.
Herra on Outi popin tapaan ns. Aktiivi
 
Näen mielelläni Suomen lipun poliisin univormussa, mutta sen on tultava sinne virkapukuohjesäännön kautta.

Jos poliisi alkaa päättää mitä lakeja, asetuksia tai alemman asteen normeja sovelletaan ja mitä ei, kehitys ei ole tervettä.
Toki, mutta "laittomuuksia" voi ja pitääkin laittaa prioriteettiin.
Poliisissa on varmasti hiukan pahempiakin ongelmia, kuin loukkaantuneiden poliisien tukimerkki, tai kotimaan lippu.
 
:facepalm: Verrata nyt lakien ja asetuksien omavaltaisen tulkinnan hihalippuun joka vielä sattuu olemaan poliisia palkanneen valtion lippu lisättynä poliisivoimien symboolilla sininen viiva.
 
Aijaijai..

Poliisimies puhuu suunsa puhtaaksi kielletyistä Suomen lipuista – ”Aion käyttää niitä jatkossakin”
09e1985dd93e4b9bbdf24f57cf188ee6.jpg

(KUVA: MAURI RATILAINEN / EPA, VARUSTELEKA)
Julkaistu: 1.11. 13:06

IS:n haastattelema poliisi antaa kaksi syytä kiellettyjen lippujen käyttöön: poliisitoverien tukemisen ja isänmaallisuuden.
– Minulla on liput sekä kesä- että talvihaalarissa ja aion käyttää niitä jatkossakin.

Näin toteaa Itä-Suomessa työskentelevä poliisimies, joka otti Ilta-Sanomiin yhteyttä IS:n uutisoitua poliisien virka-asujen hihoissa usein näkyvistä kielletyistä Suomen lipuista.

Sisäministeriön asetus poliisin virkapuvusta vuodelta 2013 ei sisällä ohjeistusta Suomen lipun käyttämisestä virkavaatteissa tai -asusteissa. Poliisitarkastaja Ari Alanen poliisihallituksesta vahvistaa, ettei lippu kuulu poliisin asuun.

Suomen lipun käyttö virka-asussa on siis kielletty, mutta siitä huolimatta niitä on viime vuosina alkanut näkyä hihoissa varsin usein.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)




MAINOS PÄÄTTYY

IS:n haastattelema poliisi kertoo lippujen yleistyttyä Vihdin 2016 ampumavälikohtauksen jälkeen. Vihdissä poliisi kuoli ja toinen haavoittui. Hänkin hankki lippunsa pian tapauksen jälkeen.

– Veikkasin, että seitsemälläkymmenellä prosentilla oman työpaikan poliiseista on tuo merkki. Tiedetään kyllä, etteivät liput kuulu virkapukuun, mutta ei siitä asiasta kukaan puhu mitään.
Poliisi perustelee lipun käyttöä sillä, että niistä saadut rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Poliisin Tuki ry myy Suomen lippuja kerätäkseen varoja työssään vammautuneille poliiseille ja omaisten tukemiseen.

– Jos työnantaja eli Valtiokonttori pidäkään meidän puolia, niin meidän täytyy pitää itse toistemme puolta.


Thin Blue Line -merkkejä myydään töissään vammautuneiden poliisien tukemiseksi. Niiden lisäksi poliisien hihoissa on nähty myös tavallisia Suomen lippuja. (KUVA: VARUSTELEKA)
Toinen syy lipun käyttöön on isänmaallisuus, poliisimies kertoo. Hän arvelee, että suuri osa poliiseista on korostetun isänmaallisia.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)



MAINOS PÄÄTTYY

– Ajatellaan, että teemme työtä Suomen valtion kansalaisten eduksi. Itse ajattelen, että voi olla ylpeä siitä, että on Suomen poliisissa töissä. Lippu hihassa korostaa sitä, että kyse on Suomen poliisista.

Poliisimies kertoo pitävänsä erikoisena sitä, että asia herättää niin paljon keskustelua poliisihallituksessa. Ilta-Sanomien haastattelussa poliisihallituksesta kerrottiin, että he ovat muistuttaneet poliisien esimiehiä oikeanlaisesta, sääntöjen mukaisesta pukeutumisesta.

– Yhteiskunta on täynnä rikollisuutta ja siitä huolimatta poliisihallitus käyttää aikaa sen miettimiseen, että onko Suomen lippu hihassa oikein. Mitä haittaa hihamerkin käytöstä haalarissa oikein on. Olisi tärkeämpiäkin asioita mietittävänä, hän sanoo.

Poliisihallitus haluaisi Suomen liput osaksi poliisien kenttävaatetusta. Asia selviää Poliisihallituksen esikunnan sisäministeriölle toukokuussa lähettämästä esityksestä. Poliisihallitus perustelee esitystä kansainvälisien tehtävien lisääntymisellä.

Sisäministeriön mukaan asia on selvitysvaiheessa.

IS:n haastattelemalle poliisille asia tuli positiivisena yllätyksenä.

– Se kuulostaa järkevältä. Hieno homma.

 
Ja tuon ylläolevan konstaapelin henkilöllisyys on jo selvityksen alla, saa nähdä selviääkö pelkällä virkasuhteen purkamisella ja uudelleenkoulutuksella johonkin sellaiseen ammattiin missä ei voi olla minkään elollisen kanssa tekemisissä, vai katoaako kenties hän jäljettömiin?, Mokoma patriootti, joka tapauksessa on kohtalonsa ansainnut ;)
 
Mitähän tällä kierroksella...jopa Kokkolassa, @Herman30

Turkin sotilasoperaatiota vastaan osoitetaan lauantaina mieltä ympäri Suomea – Viime kerralla poliisi joutui käyttämään etälamautinta
Mielenosoittajat vaativat lentokieltoaluetta Koillis-Syyrian ylle, Suomen tulisi perua Turkkiin myöntämänsä asevientiluvat.
Turkin hyökkäys
2.11.2019 klo 01.52
Poliisi kertoo käyttäneensä voimakeinoja Turkin toimia ja Syyrian sotaa vastustavan mielenosoituksen yhteydessä. Mielenosoittajien kulkue Rautatieaseman edessä Helsingissä lauantaina 19. lokakuuta.

Turkin sotilasoperaatiota vastaan osoitettiin mieltä viimeksi lauantaina 19. lokakuuta.Irene Stachon / Lehtikuva
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli:
Jaa artikkeli Whatsapissa
Jaa artikkeli Facebookissa
25
Jaa artikkeli Twitterissä

Lauantaina järjestetään jälleen mielenosoituksia, joilla vastustetaan Turkin sotilasoperaatiota Koillis-Syyriassa. Mielenosoittajat lähtevät kaduille Turussa, Tampereella, Kokkolassa ja Helsingissä, kertoo Turun mielenosoituksen järjestävä Rojavan ystävät tiedotteessa.
Turun mielenosoitus kokoontuu kävelykadulle iltapäiväkolmelta.
Helsingissä mielenosoitusmarssin on kutsunut koolle Kurdistan solidaarisuus -verkosto Helsinki.

Myös Helsingissä Turkin-vastainen mielenilmaus kokoontuu iltapäivällä kello kolme. Hakaniementorilta lähtevä kulkue marssii Narinkkatorille. Lukuisat kansalaisjärjestöt ja ryhmät tukevat tapahtumaa.

Toimia vaaditaan Turkilta, EU:lta ja Suomelta
Tiedotteen mukaan tänään vietetään kansainvälistä toimintapäivää, jolla halutaan osoittaa globaalia vastustusta Turkin sotatoimille. Turkin lokakuussa alkaneen hyökkäyksen jälkeen Suomessa on järjestetty toistakymmentä mielenilmausta. Mielenosoittajat vaativat toimia Turkilta, EU:lta ja Suomelta.

Mielenosoittajat vaativat Suomea perumaan kaikki 21 Turkkiin myönnettyä aseteollisuuden vientilupaa. Suomelta vaaditaan myös EU:n puheenjohtajamaana, että maa ryhtyisi EU:ssa toimiin Turkin sotaoperaation lakkauttamiseksi. Mielenosoittajat ehdottavat muun muassa Turkin asettamista kauppasaartoon.
Koillis-Syyrian ylle halutaan myös asetettavan lentokieltoalue, jotta Turkin ilmaiskut saataisiin loppumaan. Suomi on osa äärijärjestö Isisin kukistamiseksi perustettua kansainvälistä koalitiota, jolta mielenosoittajat lentokieltoaluetta penäävät.

Koalition osana Suomella on heidän mielestään velvollisuus vaikuttaa asiaan.

Tiedotteessa kannustetaan myös yksittäisiä ihmisiä boikotoimaan turkkilaisia tuotteita sekä matkustamista Turkkiin.

Poliisi käytti voimakeinoja edellisessä mielenosoituksessa
Kaksi viikkoa sitten järjestetyssä vastaavassa mielenosoituksessa poliisi joutui turvautumaan voimakeinoihin. Järjestävän osapuolen ajoneuvo yritti osallistua kävellen järjestettyyn kulkueeseen Helsingissä.
Poliisi kertoi neuvotelleensa tunnin ajan mielenosoituksen järjestäjien kanssa. Järjestäjien toiveena oli liikkua kulkueen kärjessä autolla.

Turvallisuussyistä poliisi määräsi järjestäjiä jättämään auton pois.
Määräyksestä huolimatta ajoneuvo lähti kulkueen mukaan, ja poliisi pysäytti kulkueen heti Narinkkatorille. Poliisi kertoo lopulta rikkoneensa ajoneuvon ikkunan pysäyttääkseen sen.

Lähes samanaikaisesti useampi mielenosoittaja esti poliisiauton liikkumisen. Tässä yhteydessä poliisi käytti etälamautinta henkilöön, joka vastusti poliisia. Voimatoimet herättivät kritiikkiä järjestäjätaholta ja mielenosoittajilta.

Kahden viikon takaisen mielenosoituksen aikana poliisin tilannekeskuksen yleisjohtajana toimineen ylikomisarion Jere Roimun mukaan ajoneuvosta oli tehty etukäteen päätös, ettei sitä päästetä kaduille.
– Edellisessä vastaavassa mielenosoituksessa mielenosoittajilla oli auto, ja silloin mielenosoitus päättyi lähetystöalueelle, jossa tapahtui vahingonteko. Mielenosoitusväki liikkui ja juoksenteli lähetystöalueella niin, että auto ajoi ihmisten seassa, Roimu kertoi mielenosoituksen jälkeisenä päivänä.

Roimun mukaan poliisilla oli epäily, että mielenosoitus saattaisi suunnata ennalta sovitusta reitistä huolimatta esimerkiksi Kaivopuiston lähetystöalueelle.

Mielenosoituksen järjestäjän, Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston mukaan poliisi ei millään tavalla ilmoittanut etukäteen, ettei autoa saa käyttää.

 
– Edellisessä vastaavassa mielenosoituksessa mielenosoittajilla oli auto, ja silloin mielenosoitus päättyi lähetystöalueelle, jossa tapahtui vahingonteko. Mielenosoitusväki liikkui ja juoksenteli lähetystöalueella niin, että auto ajoi ihmisten seassa,

Lämpömaiden miekkaritapahtumien nyanssit siis istutetaan vähäväkisen pohjoismaan kaduille. Turvallisuusajattelu ei ole todellakaan lämpömaissa miekkarijärjestäjien huomion keskiössä.
 
Back
Top