Poliisitoiminta

Kun vertaa mopojen määrää nykyään siihen mikä oli kun minä olin teini niin nykyään on aivan hirvittävän paljon enemmän niitä.
Niin että nykypäivänä niistä tuleva häiriökin on aivan toisenlasiissa sfääreissä.

Omasta lyhyeksi jääneestä mopokaudesta on se 40 vuotta. Ja kun joskus huomaan ärsyyntyväni moporallista, niin kaivan muistinlokeroista esiin omat tekoni tällä alalla. Pojat on poikia ja tytöt tekee lisää.
 
Omasta lyhyeksi jääneestä mopokaudesta on se 40 vuotta. Ja kun joskus huomaan ärsyyntyväni moporallista, niin kaivan muistinlokeroista esiin omat tekoni tällä alalla. Pojat on poikia ja tytöt tekee lisää.

Samaa mieltä. Kyllä aikuisten ihmisten pitäisi vähän ymmärtää. Ei pojilla ole muutenkaan tässä maailmassa enää paljon, mistä hetki nauttia.
 
Välillä poliisitoimintaa ulkomailta välipalaksi. Vankilasta karannut löytyi 46 pakovuoden jälkeen. Tässä jutussa kiinnostavinta ei ole FBI:n kommentti siitä, että "rikollista etsitään, kunnes hän jää kiinni", vaan inhiimillinen kiinnostavuus tulee asialle vihkiytyneen sitkeydestä.

FBI ehkä suoritti pidätyksen, mutta ei se aktiivisesti etsinyt.

Vankilasta karannut tuomittiin, koska hän ampui poliisia vuonna 1973. Hän pakeni vuonna 1974. Poliisi kuitenkin selvisi hengissä. Hän oli Daril Cinquanta, joka jahtasi läpi vuosikymmenten ampujaansa. Jäljille johti yhdeksän vuoden takainen rattijuopumusepäily, johon Cinquanta törmäsi. Vanhan kuvan avulla Cinquanta sai viranomaiset karkurin ovelle.

Ei pidä luovuttaa!:)


 
hiekkatiellä tai muussa maastossa
Ne, ketkä tuolla on tarkoitus tavoittaa, eivät tod.näk. pärjää omalla kalustollaan maasossakaan mp-poliisille joka ajaa Ninjalla. Vaikka itse moottoripyöräilen - tai ehkä juuri siksi - pidän hyvänä että superpyörien omistajat eivät pidä itsestään selvyytenä karkuun pääsemistä.
 
Niin mutta voisi kyllä olla ajamatta keskiyölltä pikkutunneille kun yrittää saada unta palloon ja ikkuna auki kesä-aikaan.
Kyllä täytyy @Herman30 kompata. Jos satut asumaan "väärässä" paikassa, niin se kiusa kesäisin on oikeasti mielenterveyden päälle käyvää ja siihen vastaamisesta on esimerkkejä pesäpallomailoin mopon hakkaamisesta ym. Vielä jos sinulla on pienet lapset, jotka herää pärinään.
 
Mopon äänestä.. Joskus taloni eteen parkkeerasi lauma mopopoikia rälläämään. Keulimisharjoitukset ne kai oli. Minulla on aika pitkä pinna ja ajattelin että keulikoot nyt. Mutta kun ilta alkoi kääntymään yöksi, alkoi pikkuhiljaa ärsyttää. Keräsin kiukkua sinne yön pikkutunneille ja kun pieni vauvani heräsi meteliin, niin silloin kamelin selkä katkesi. Painoin pihalle luultavasti melkoisen määrätietoisen näköisenä ja kun pojat näkivät minut, tapahtui jotain odottamatonta. Porukan jokainen poika ajoi viivana luokseni, ottivat kypärät pois päästä ja nousivat mopon selästä. Ehdin juuri sen verran sanoa, että tuola nukkuu, tai siis nukkui pieni vauva kun pojat alkoivat kiireesti yhteen ääneen pyydellä anteeksi häiriötä. Siis ihan oikeasti, teinikuorossa ja tasan yhteen ääneen. Se kuulosti koomiselta. Hetken katsoin poikia ja mietin, että joko ne on fiksumpia kuin luulinkaan, tai sitten tuo kuoro vittuilee. Päädyin vaihtoehtoon yksi, koska vaihtoehto kaksi olisi ollut tilanteen yllättävyyten nähden jopa liian taidokasta vittuilua. Osuin oikeaan. Koko kööri poistui ja kaksiahtiöljyn hajukin hälveni muutamassa minuutissa... Nykynuoriso taitaa sittekin olla viisaampaa kuin minun mopoaikoina, ajattelin.
 
Mielipide ja tarina:

Meilläpäin isommissa mopomiiteissä on määrätyt paikat, missä he ajavat. Porukkaa kerätään yleensä aika sivulla isommilla aukeilla Tattarisuolla ja Vantaanportin AllRightissa ja sitten retki voi olla vaikka Vantaan Ilolan kautta Tuusulaan syömään hampurilaisia. Ei kyllä liiemmin haittaa ketään paitsi tietysti sitä bemari- tai autokuskia, joka etenee yhdessä 500:n mopon kanssa samaan suuntaan, ja hän haluaisi ajaa ylinopeutta.

Melu on typerää, ajaminen ja yhdessäolo ei.

Omaan lähiööni ilmestyi tässä hetki aikaa sitten kaksi kevaria, joissa oli meluputket. Joku oli siis taas täyttänyt 16. Kauheaa pärnäämistä lähikaduilla. Muuten ihan vakiopyörät mutta se rääkyminen, voi jessus. No, lähiön FB-ryhmässä oli juttua siitä. Mietin, että käyn juttelemassa heti kun näen, mutta eräs tuttu ehti ensin. Kun pojat ajoivat talon ohi, kolmivuorotyötä tekevä mies nappasi kypäränsä päähän ja ajeli Harley Davidsonillaan perään. Hän tapasi pojat Tapanilan Alepan pihassa. Kävivät hyvässä hengessä keskustelun enkä sen jälkeen ole heitä kuullut, eli melu vaimeni niillä kaduilla ja meni muutenkin karaa putkeen.

Autoilijoista. Kun omat poikani olivat mopoiässä, he kertoivat aina samaa. Kun ajat yksin, tietyillä tyypeillä, jotka ajoivat tietynmerkkisillä autoilla, oli tapana normaalilla 50:n taajamatiellä ajaa aivan mopoon kiinni ja/tai ohittaa aivan hipoen. Mopoille sallittu nopeus on se 40 mutta niille on ihan sama, vaikka se olisi 50, koska kyllä ne mopot sen kulkevat. Olen nähnyt tällaisia "aikuisia", ja se on muuten äärimmäisen vaarallista touhua.

Olen myös nähnyt, kun osa mopomiittiä (parikymmentä mopoa) eksyy letkansa johtajan vetämänä tielle, jonne ei olisi saanut lainkaan mopolla mennä eli syyspimeään ilta-aikaan Kehä I:lle Kannelmäen ja Pakilan liittymien väliin. Siinähän on 80:n rajoitus ja kolme kaistaa. Näimme kaverini kanssa autostamme tilanteen. Luimme heti, mistä on kyse. Siinä autoja tuli tuhatta ja sataa ja torvet soivat. Pojat olivat jo aika hädissään. Päät pyörivät ja autoja veti sataa suurin piirtein kummaltakin puolelta ohi. Lähestyessäni keskikaistalla letkaa huomasin yhden mestariaikuisen siinä oikeanpuoleisella kaistalla lähestyvän kovaa mopojen perässä ja laittavan pitkät päälle. Siellä kehällä on illalla sellainen katuvalojen, autojen etuvalojen ja takavalojen mosaiikki, ettei enempää häikäisyä nyt enää peileihin tarvita.

Otin pienen kiihdytyksen ja ajoin siihen väliin ryhmän taakse suoja-ajoneuvoksi ja hidastin samaan vauhtiin kuin mopot. Saatoin sen porukan Pakilan risteykseen, josta ne menivät ylös. Ne menivät kyllä yli mopovauhdin kaikki pikku Mankitkin, mutta eivät nyt sentään kehävauhtia.

En tiedä, oliko niiden kulku väärässä paikassa tahallinen vai tahaton, mutta lapsiahan ne ovat. 15-vuotias on lapsi, ja minusta ajokortti-ikääkään ei saa laskea yhtään siitä kahdeksastatoista.

Tietyistä aikuisista mieleeni tulee eräs nainen, joka takavuosina ajoi moottoritielle eksyneen pikkulapsen yli. Häneltä kysyttiin, että eikö hän nähnyt lapsia tiellä. Nainen sanoi: "Kyllä, mutta eihän moottoritiellä saa leikkiä."

Ja kun kysyin omien poikien mopoaikaan, mitkä ajoneuvot käyttäytyvät tarkoituksellisesti mopoja härnäten ja tekevät vaarallisia ohituksia, vaikka paikka olisi epäselvä, molemmat antoivat samat kolme automerkkiä. Kaksi muuta arvaatte, mutta se kolmas ei olekaan Mese eikä Volvo.

Se on Skoda.
 
Ja kun kysyin omien poikien mopoaikaan, mitkä ajoneuvot käyttäytyvät tarkoituksellisesti mopoja härnäten ja tekevät vaarallisia ohituksia, vaikka paikka olisi epäselvä, molemmat antoivat samat kolme automerkkiä. Kaksi muuta arvaatte, mutta se kolmas ei olekaan Mese eikä Volvo.

Se on Skoda.

Poliisihan se Skodalla tunnetusti ajaa ja tunnetusti "kiusaa" mopopoikia.

Meidän aikaan poliisi ajoi Ladalla, mutta vaikutus oli sama. Ei minun vakio Monkeyllä tosin ollut tarvetta poliiseja pelätä, mutta ne isot pojat..
 
Poliisihan se Skodalla tunnetusti ajaa ja tunnetusti "kiusaa" mopopoikia.

Meidän aikaan poliisi ajoi Ladalla, mutta vaikutus oli sama. Ei minun vakio Monkeyllä tosin ollut tarvetta poliiseja pelätä, mutta ne isot pojat..

Joo, näinkin tietysti, mutta en hakenut sitä :) siis yllättävä havainto oli se, että ihan siviilien Skodilla oli vaikeuksia kestää hetkeäkään mopon takana.
 
Joo, näinkin tietysti, mutta en hakenut sitä :) siis yllättävä havainto oli se, että ihan siviilien Skodilla oli vaikeuksia kestää hetkeäkään mopon takana.

Ymmärsin kyllä mitä hait, mutta en malttanut..

Skodat ovat lippalakkimiesten autoja ja yleensä sellaiset setämiehet ovat niitä kovimpia kerrostalokyttääjiä ja muita kyyliä. Ei tietysti kaikki, mutta osa kuitenkin.

Mopojen häiriöt ovat joillakin alueilla ihan aito ja iso ongelma, mutta ei niitä lapsia kuitenkaan Skodalla eikä muilla astaloilla sovi mennä kouluttamaan. Samat lippalakkiukot nappaa kotoaan vesurin tai vähintään katuharjan kun lähtee kotikatunsa varteen kertomaan mielipidettään mopoilijoille.
 
80-90 luvulla mopot oli yksittäinen häiriö. Nyt niitä saatanan pärisijöitä saattaa vetää 100-150kpl jonossa peräkkäin ja äänimerkki pohjassa. Just kun letka loppuu, niin saatanan kärki tulee jo takasin toiseen suuntaan.
 
Kun olin ylä-asteelle 79-82 niin mopojen määrä koulupihalla oli yleensä yhden käden sormilla laskettavissa. Nykyään kun menee saman koulun ohi on mopoja/skoottereita kymmenuä.
 
Kun poika osti mopon, me viritettiin se heti samantien.

Haitat pois ja vaihdoin rattaat takaperin niin, että huiput jäi kuuteenkymppiin, mutta kiihtyi sinne ihan mukavasti. Sovittiin, että siihen ei sitten enää kosketa, eikä pakoputkeen, koska siitä alkavat sitten toiset riskit.

Jos en olisi entinen mopopoika ja nykyinen motoristi, niin minuakin kaupungissa ärsyttäisivät niukin naukin neljään kymppiin yltävät skobot. Kaikki menee rinnalle vaan, mahtui tai ei.

Äänien kanssa kikkailu ottaa kyllä kupoliin vieläkin, olipa kyseessä mopo tai HD. Turhaa.
 
Itse sain ekan MC 3v... 2.5hv Italjet.... ja siitä se lähti, Kyllä ajelin poliiseja karkuun 9v ikäsenä 12hv monttupyörällä, kun hain lähibaarista irtokarkkeja. Muta kun ikää tuli 15v, ajoin polkupyörällä..
 
Kolmekymmentä vuotta sitten nuorten lomanlopettajaiset muuttuivat Oulussa tuhatpäiseksi nuorisomellakaksi – kahinoissa lensivät porrasrallit ja rikkoutuivat näyteikkunat
Oulun kristalliyöstä tulee tiistaina kuluneeksi kolmekymmentä vuotta. Mellakoinnin kerrotaan alkaneen, kun siviilipukuiset poliisit ottivat kaksi murtovarkaudesta epäiltyä nuorta kiinni.
 
Ymmärsin kyllä mitä hait, mutta en malttanut..

Skodat ovat lippalakkimiesten autoja ja yleensä sellaiset setämiehet ovat niitä kovimpia kerrostalokyttääjiä ja muita kyyliä. Ei tietysti kaikki, mutta osa kuitenkin.

Mopojen häiriöt ovat joillakin alueilla ihan aito ja iso ongelma, mutta ei niitä lapsia kuitenkaan Skodalla eikä muilla astaloilla sovi mennä kouluttamaan. Samat lippalakkiukot nappaa kotoaan vesurin tai vähintään katuharjan kun lähtee kotikatunsa varteen kertomaan mielipidettään mopoilijoille.
Jotenkin tullut tunne että ne häiriköivät mopopojat saavat kostonsa joko tässä tai seuraavassa elämässä: yleensä 10-20 vuotta myöhemmin kun omia muksujaan nukuttavat ja Saatanan mopopojat päristävät niin ettei saa lapset nukuttua.. Mutta joo onhan tietyissä paikoissa niistä mopoista lähtevä meteli aivan infernaalista. Ja niillä EI voi tietysti ajaa tasakaasulla rauhassa. Toisaalta olen kuullut senkin, että kun miestä lakkaa sivuluisu kiinnostamasta niin sitten on valmis arkkuun pantavaksi.
 
Tämä mopo ongelma lienee paikallinen. En ole omassa naapurustossa havainnut ongelmaa, mutta mopoja on muutenkin vähän, eikä piikkejäkään ole häiriöksi.

Huomiota herättävin äänisaaste tulee Rajan Super Puman, tai FinHemssin lentäessä yli. En pahoita tuosta mieltäni
 
Back
Top