Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
https://www.helsinginuutiset.fi/art...ennyt-pois-niiniston-takaa-presidenttikisassaYle: Kokoomuslaisia livennyt pois Niinistön takaa presidenttikisassa
Istuva kokoomustaustainen presidentti Sauli Niinistö on menettänyt presidentinvaalikamppailussa kokoomusäänestäjien kannatusta, kertoo Yle.
Ylen torstaina julkaiseman gallupin mukaan kansanliikkeen ehdokkaana olevan Niinistön etumatka kilpailijoihinsa on silti historiallisen kova.
Niinistön kannatus on laskenut 9 prosenttiyksikköä, mutta se on edelleen 63 prosenttia.
Vihreiden Pekka Haaviston kannatus nousi 14 prosenttiin ja perussuomalaisten Laura Huhtasaarensekä valitsijayhdistyksen Paavo Väyrysen 6 prosenttiin.
Myös keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen ovat kirineet 4 prosenttiin.
SDP:n Tuula Haataisen kannatus mataa alamaissa 2 prosentissa. Samaan yltää nyt RKP:n Nils Torvals.
Ylen mukaan kokoomusäänestäjiä on liuennut Niinistön takaa niin Huhtasaaren, Torvaldsin, Vanhasen kuin Väyrysenkin leireihin. Ylen arvion mukaan nämä äänestäjät edustavat "jyrkempää" linjaa kuin Niinistö.
Niinistö on kosiskellut kampanjassaan keskitien äänestäjiä. Myös Niinistön Nato-linjaa on moitittu epäselväksi.
Toisaalta muiden ehdokkaiden nousu johtuu osin äänestäjien paluusta oman puolueensa leiriin.
Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkija Sami Borgsanoo Ylelle, että Niinistön valinta ensimmäisellä kierroksella näyttää selvältä, vaikka kannatus onkin murentunut.
– Meillä ei aikaisemmin ole ollut tällaista asetelmaa, jossa kaula seuraavaan ehdokkaaseen on näin selvä, Borg sanoo Ylelle.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että perussuomalaista eronneiden sinisten kannattajista 27 prosenttia kannattaa Huhtasaarta. Väyrynen saa sinisten kannattajilta 26 prosentin tuen.
Sinisten puoluejohto on liputtanut vaaleissa Sauli Niinistöä.
Taloustutkimus haastatteli Ylen gallupiin 1422 suomalaista 17.–23. tammikuuta.
Tutkimuksen virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Vaalipäivä on ensi sunnuntaina. Yle lähettää tänään ehdokkaiden yhteistentin kello 21 jälkeen.
Omat ovat hylänneet Haataisen myös siksi, että katastrofikannatusluvuilla hänet saa syrjään, ja tilalle Jutta Urpilaisen tulevaisuudessa. Pressanvaalit ovat demareille myös puolueen sisäistä vääntöä.
Jos Väyrynen olisi toisella kierroksella niin korkeintaan kepulaisten äänet ja Huhtasaaren äänet voisivat periytyä Pavelle.
Haista vittu.
Jipii! Mää siis hyödyn 300-600 € vuosittaisesta tulonmenetyksestä.
No itse jäisin siinä tapauksessa nukkuviin,samaa vihjaili Halla-aho facebookissa että tuskin Pavelille määrättömästi Huhtasaaren ääniä tulisi.
No itse jäisin siinä tapauksessa nukkuviin,samaa vihjaili Halla-aho facebookissa että tuskin Pavelille määrättömästi Huhtasaaren ääniä tulisi.
Tämä YLE:n uusin gallup näytti että Huhtis ja Väykkä olisivat tasoissa. Molemmilla 6 %. Eli se Väyrysen päälle 13 %, jota Accustore esitti ei olisi kovin realistinen. Käytännössä Pave ei siis sittenkään olisi kyennyt repimään kaulaa Huhtasaareen, vaikka hän tässä viime aikoina on ainakin pariin otteeseen käskenyt Huhtasaarta lopettamaan samoista äänistä kilpailemisen. Jos tuo YLE:n mittaus pitää kutinsa, niin sanoisin että ovat syöneet koko ajan ääniä toisiltansa.
Näin itsekkin veikkaan. Osa heidän äänestäjistään on poliittisia purnareita. Pettyneet nykyiseen järjestelmään. Syövät toisiltaan ääniä. Vaikka persoonat ovat osoittain hyvinkin erilaiset.
@tulikomento uusi avattaresi on melko ärsyttävä... varsinkin tuolla Ylipäällikkö lisäyksellä..
Miten niin ? Minusta ironia on hyvä. Vaihdan aiemman takaisin sitten sunnuntaina iltasella kun ääntenlasku on selvä. Paitsi jos tulee kakkoskierros ja Väyrynen on mukana.
Kuin painajainen, joka tulee uniin aina uudestaan ja uudestaan...Paavo Väyrynen, Ylipäällikkö...
https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/64101-vayrynen-olen-tainnut-puhjeta-kukkaanVäyrynen: Olen tainnut puhjeta kukkaan
Paavo Väyrysella on takanaan pitkä, yli 40 vuoden parlamentaarikon ura. Kahden hävityn presidentinvaalin jälkeen hän uskoo nyt voittoonsa kuin vuoreen.
Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on kiertänyt kampanjoimassa jopa kuuden paikkakunnan päivätahdilla loppukesästä lähtien. Hänen tavoitteenaan on käydä kaikissa Suomen 336 kunnassa ennen presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta.
– Aivan kaikkiin kuntiin en ehdi. Toisaalta käyn muutamissa kunnissa useamman kerran, Väyrynen sanoo.
65-vuotias Väyrynen on Suomen politiikassa lähes kaiken kokenut konkari. Vanhaksi tai edes väsyneeksi hän ei kuitenkaan itseään tunne.
– Minulla on hyvä kunto ja saan vaalikampanjasta uutta voimaa. Moni muu väsyy ja vanhenee vaalikampanjan aikana, minä nuorrun ja virkistyn, hän hymyilee.
Väyrynen kertoo kohdanneensa paljon ihmisiä, joita askarruttaa erityisesti euroalueen kohtalo ja Suomen asema siinä. Väyrysen mielestä oli virhe liittyä euroalueeseen ja nyt voi tapahtua mitä tahansa. Siitä huolimatta uutisointi Euroopan velkakriisistä on hänen mukaansa ollut yliampuvan pelottelevaa.
– On mahdollista, että euroalue hajoaa, mutta ihmisten arki tulee kuitenkin varmasti jatkumaan melko ennallaan. Presidenttinä haluaisin puheillani ja kannanotoillani rauhoittaa keskustelua. Tavallinen kansalainen ei voi vaikuttaa tilanteeseen, joten on turha syyllistää tai pelotella. Ne, joilla on eniten rahaa, myös menettävät eniten, hän huomauttaa.
Hengästyttävän kiertämisen lomassa Väyrynen kertoo pitävänsä yhden vapaapäivän viikossa. Silloin hän vastailee haastattelukysymyksiin tai löhöää kotonaan. Kuntoaan hän kertoo ylläpitävänsä kävelemällä ja talvisin hiihtämällä – ei kovin mediaseksikästä, kun vastaehdokkaat harrastavat esimerkiksi rullaluistelua.
– En minä nyt mitään harrasta vain sen takia, että saisin siitä imagohyötyä, Väyrynen tähdentää.
Suurimpina vahvuuksinaan presidentinvaalissa Väyrynen pitää virkaan sopivaa koulutusta ja kokemustaan.
Hän on työskennellyt ministerinä ulkoministeriössä kauemmin kuin kukaan toinen suomalainen. Ministerinä hankittuja suhteitaan Väyrynen hyödyntäisi myös presidenttinä. Tarja Halonen on hänen mielestään hoitanut hyvin ulkopolitiikkaa, mutta viennin edistämiksi Väyrynen haluaa tehdä enemmän kuin kukaan tähänastisista presidenteistä.
– Käytännössä se tarkoittaa, että esimerkiksi presidentin matkaohjelmaa tulisi suunnitella uudella tavalla. Erityisen tärkeinä näen suhteiden edistämisen Venäjän ja nousevien talousmahtien kuten Kiinan, Intian, Brasilian, Indonesian ja Etelä-Afrikan suuntaan.
– Tunnen Kiinan ja Venäjän todennäköisesti seuraavat presidentit, Xi Jingpingin, ja Vladimir Putinin jo vuosien ajalta. Kaikki suhteet ovat kuitenkin tärkeitä, eikä pidä väheksyä myöskään Suomen roolia kehitysyhteistyössä, Väyrynen miettii.
Ensimmäisen kerran Väyrynen oli ehdolla presidentiksi vuonna 1988, jolloin hän tuli toiseksi Mauno Koiviston voitettua vaalin. Nyt, lähes 24 vuotta myöhemmin, Paavo Väyrynen on esiintynyt silmin nähden rennommin kuin aikaisemmin, ja hän on intoutunut vitsailemaan jopa omalla kustannuksellaan. Väyrysen mukaan rentous on häntä itseään.
– Olen tainnut nyt puhjeta kukkaan. Kun joutuu liian nuorena sellaiseen prässiin, missä olin 1980-luvulla, se kovettaa ihmistä. Vie aikansa, ennen kuin ihminen sulaa, hän perustelee.
Pahimmaksi kilpailijakseen ja todennäköiseksi vastustajakseen presidentinvaalin kakkoskierroksella hän nimeää kokoomuksen Sauli Niinistön. Väyrysen ja Niinistön näkemykset eriävät vahvasti muun muassa Natosta, johon liittymiseen ei Väyrysen mielestä ole mitään järkisyitä, ei suoraan eikä EU:n kautta.
Väyrynen uskoo voittoonsa kuin vuoreen; hän ei halua miettiä mitä tehdä sitten, jos hän ei tulekaan valituksi presidentiksi.
– En vastaa epätodennäköisiin kysymyksiin, hän kuittaa.
Kultaranta mahdollinen säästökohde
Säästäväisyys on Paavo Väyrysen mielestä hyve, mutta liiallisen säästäväisyyden hän mainitsee omaksi paheekseen. Hän kertoo käyttävänsä vaatteensa loppuun asti ja viettävänsä jatkuvasti älä osta mitään -päivää. Myös presidentin työssä hän näkee mahdollisuuksia säästöihin.
– En ota tätä aloitetta omalle kontolleni, mutta mielestäni on syytä miettiä, onko esimerkiksi presidentin kesäasunnolle Kultarannalle riittävää käyttöä. Tarja Halonenkaan ei ole montaa päivää siellä viettänyt. Mäntyniemen ympäristö on niin luonnonläheinen, että se riittäisi minulle.
Sen sijaan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Väyrynen kokee tarpeelliseksi, vaikka muualla maailmassa ei itsenäisyyspäivän juhlinta saakaan vastaavia mittasuhteita.
– Linnan juhlat kiinnostavat suomalaisia ja ovat siksi tarpeelliset. Ehkä kiinnostus osoittaa senkin, miten arvossa suomalaiset pitävät maamme itsenäisyyttä.
Pitkäaikainen puoliso Vuokko Väyrynen on miehensä mukaan valmis edustamaan ja ryhtymään maan äidiksi, vaikka hän pitääkin rauhallisesta ja yksinkertaisesta elämästä kotipiirissä. Vuokko-vaimo on ollut Paavo Väyrysen tukena ja välillä autonkuljettajanakin viime kuukausien kampanjoinnin aikana.
– Yksi pitkän parisuhteen salaisuuksista on, ettemme ole antaneet parisuhdehaastatteluja. Olemme pitäneet yksityisasiat itsellämme ja suomalaiset tuntuvat kunnioittavan sitä. Suhteemme kestää kyllä myös presidenttiyden, Paavo Väyrynen vakuuttaa.
”Suhteemme kestää kyllä presidenttiyden.
Fakta: Paavo Matti Väyrynen
Syntynyt 2.9.1946 Kemin maalaiskunnassa
Valtiotieteen tohtori
Sotilasarvo reservin kapteeni
Naimisissa Vuokko Kaarina Väyrysen o.s. Tervosen kanssa
Lapset Tiinaliisa (s. 1969), Taneli (1973) ja Lotta (1977), kolme lastenlasta
Kotipaikka Keminmaa, asunnot Tuusulassa ja Helsingissä
Kansanedustaja 1970–2003, 2007–2011
Euroopan parlamentin jäsen 1995–2007
Opetusministeri 1975–1976
Työvoimaministeri 1976–1977
Ulkoasiainministeri 1977–1982, 1983–1987, 1991–1993
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri 2007–2011
Toimii yrittäjänä ja johtaa Keminmaalla Pohjanranta-nimistä tilaa, jolla toimii muun muassa nuorisokoti, tanssikeskus, viinitila, hotelli ja ravintola sekä Pohjantähti-kansanopisto
Siitä tuesta 40% tulee EU:lta https://fi.wikipedia.org/wiki/Maataloustuki
Lisäksi voit miettiä paljonko ruoka maksaisi jos kaikki EU:n maatalous toimisi ilman tukia, siinä ei ihan 300-600€ riitä vuodessa.
Myös jonkinlaisen omavaraisuuden säilyttämisen katson suureksi eduksi josta kannattaa vähän maksaakkin
Paavon kohdalla tuppaa olemaan tulkintavaikeuksia..