Presidentinvaalit 2018

Olikos se adam vai sinä kun kertoi Paavon kannatuskorttien olevan peräisin lähinnä dementiaosastoilta..

Saattaisi olla juridisesti aika mielenkiintoinen tilanne, jos joku henkilö jäisiä kiinni itsenäiseen elämään ja tahdonmuodostukseen kykenemättämien henkilöiden allekirjoitusten keräämisestä
a) Hoitovastuussa olevien tahojen suostumuksella.
b) Ilman hoitovastuussa olevien tahojen suostumusta.

Edunvalvonnan piiriin kuuluvien henkilöiden allekirjoitusten käyttäminen olisi toki jo aivan pöyristyttävää.

En kyllä hämmästyisi jos Paven juoksupojat harrastaisivat sellaista. Enkä hämmästyisi siitä, jos tekisivät niin kuin se edesmennyt äärioikeistopuolue joskus noin pari vuosikymmentä sitten. Eli alkoholisteja kiristävät koronkiskurit ja puhelinmyyjät hommiin hankkimaan henkilötietoja, joiden perusteella kannattajakortteja väsätään jossain pienessä piirissä.
 
Eikös niitä kannatuskorttja pidä kerätä Suomessa? Janitskin ei ole ollut Suomessa joten ei olisi voinut osallistua vaikkei olisis ollut koti-arestissa.
 
Laitetaan tämä nyt presidenttiketjuun, kun koskee nykyistä jatkokautta hakevaa ylipäällikköä. Riiheläisen artikkeli Sauli Niinistön turpo-linjasta.

https://yle.fi/uutiset/3-9946386

Perusidea on, että Suomen turvallisuus nojaa neljään pilariin:

- uskottava puolustuskyky
- kahdenvälinen yhteistyöverkosto (Ruotsi, NATO, Yhdysvallat)
- Toimiva suhde Venäjään
- Kansainväliset järjestöt (esim. YK)

Salen näkemyksen mukaan jos joku pilari heikkenee, on muita vastaavasti vahvistettava että tasapaino säilyisi. Tämä näkynee siinä miten Suomi reagoi Venäjän toimiin Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Suhteet Venäjään heikkenivät (vaikka henkilötasolla Puttea tavattiinkin). Vastaavasti Suomi lähti automaattisesti mukaan EU-rintamaan ja alkoi tiivistää sotilaallisia yhteyksiä Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Myös NATO-yhteistyö lisääntyi.


Jo pitkään on hoettu, ettei Suomi voi olla lähempänä Natoa olematta jäsen, mutta aina vaan on tuntunut löytyvän konsteja tiivistää yhteistyötä.

Niinistön mallissa olennaista on jatkuva valmius säätää maamme asemaa olosuhteiden muuttuessa, sillä Suomen turvallisuuden varmistamiseen ei ole olemassa patenttiratkaisua. Edes Nato-jäsenyys toteutuessaan ei olisi sellainen, vaikka se toki vahvistaisi yhtä pilareista merkittävästi. Ja vastaavasti heikentäisi toista.

Osittain pilarimallin myötä puolustuspolitiikka on noussut ulkopolitiikan rinnalle jäsentämään Suomen suhteita muuhun maailmaan. Vuosikymmeniä suomalaisille opetettiin, että turvallisuuspolitiiikka on ulkopolitiikkaa ja puolustuspolitiikkaa. Ulkopolitiikka hoiti ennen yksinään asioita ulospäin ja sen epäonnistuessa käyttöön olisi sitten otettu itsenäisesti toteutetun puolustuspolitiikan luomat mahdollisuudet.


Nyt lukuisat kahdenväliset ja monenkeskiset puolustuspoliittiset järjestelyt ovat olennainen osa myös turvallisuuspolitiikkaamme. Tilanne aiemmasta on muuttunut merkittävästi tässä asiassa. Aiemmin kaikkeen hämärästikään puolustukselliseen avunantoon viittaavaan suhtauduttiin penseästi.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi Tanska ja Ruotsi ottivat sisärajatarkastukset kuitenkin käyttöön?
Presidentti Sauli Niinistön mukaan länsirajan sulkeminen vuonna 2015 olisi tuonut vain käytännön ongelmia, kun jokainen rajanylittäjä olisi jouduttu tarkastamaan ja pohjoismainen liikkumisvapaus olisi samalla huuhdeltu alas.

Huhtasaaren mukaan "Suomen turvapaikkajärjestelmä on romutettu". Hänen mukaansa parasta turvallisuutta on se, että Suomi säilyttää hyvät välit Venäjään.

Niinistön mukaan samat ihmiset olisivat hakeneet turvapaikkaa, jonka hakemiseen kansainväliset sopimukset antavat mahdollisuuden.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...i-hyoty-rajan-sulkemisesta/6674382#gs._NCQb7k
 
En katsonut livenä, mutta jotain nostoja tässä.

https://yle.fi/uutiset/3-9949959


- Kaikki muut ehdokkaat paitsi vasemmistoliiton Merja Kyllönen sallisivat presidenttinä monikansalliset sotaharjoitukset.

- Vanhanen: Itämeri on vakaa rauhan meri kuten sanotaan, mutta väärinymmärrykset ja epäonni voisivat aiheuttaa konfliktin riskin. Itse uskon, että vaikka tapahtuisi vahinko, konflikti voitaisiin rauhoittaa.

Hah, Vanhanen jopa käyttää suoraan vanhaa neuvostoretoriikkaa puhuessaan "rauhan merestä." NL:n suosikkifraasi 60-luvulta lähtien.


- Niinistö kertoo, että Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis oli ollut harvinaisen tyytyväinen Suomen-vierailuunsa.


- Tulisiko Suomi joka tapauksessa vedetyksi mukaan sotilaalliseen kriisiin Euroopassa, vaikka ei kuuluisi sotilasliittoon. Kyllönen: Pysymällä erossa sotilasliitoista on edellytyksiä pysyä kriiseistä ulkopuolella.

Kuinka lapsellinen Kyllönen oikein on ?


- Nyt muut ehdokkaat esittävät kysymyksiä Huhtasaarelle, aiheena nimenomaan Venäjä. Keskustan Matti Vanhanen: Sanoit, että Venäjällä on strategisia intressejä naapurimaihin. Käyttäisitkö presidenttinä tällaisen puheenvuoron? Huhtasaari vastaa: Oikeilla nimillä on puhuttava, mutta on erilaisia tapoja ilmaista asioita.

Muistelen kyllä Huhtasaaren todenneen ettei Venäjällä ole intressejä Ukrainassa.


- Tuula Haatainen vastaa hänelle esitettyihin lukuisiin kysymyksiin, muun muassa siihen, miten hän toimisi Yhdysvaltain kanssa. Ottaisin keskusteluun isot globaalit kysymykset kuten ilmastonmuutoksen Trumpin ja Mattisin kanssa.

Vastaus aiheuttaa minussa lähinnä myötähäpeää.
 
Eilen ilmestynyt lievästi sanoen erikoinen vaalivideo. Äänessä Huhtasaari ja Väyrynen. Väykkä lähestulkoon syyttää presidenttiä laittomuuksista kun kritisoi rankasti isäntämaasopimusta. Huhtasaari katsoo ettei NATO-joukkoja saa tulla Suomeen. Tämän mielestä ainoastaan sitten voidaan ottaa jonkinlaista tukea vastaan kun vihollisuudet Suomea vastaan ovat jo käynnissä. Tosin Huhtasaari asettaa sanansa aika epäselvästi kun myöhemmin puhuu ilmavoimille hankittavista Hornetin seuraajista.

Lopuksi Paavo ja Laura vastaavat kysymyksiin NWO-salaliitoistakin. George Soros mainittu. Kertoo jo aika paljon minkälaisen kohdeyleisön ääniä kalastelevat.

 
Suomella on asevelvollisuusarmeija. Siksi kansan on oltava sen takana. Tätä ei moni tajua sitten millään.

Voitaisko sitten antaa vain reserviläisten äänestää.. :oops:
 
Eilen ilmestynyt lievästi sanoen erikoinen vaalivideo. Äänessä Huhtasaari ja Väyrynen. Väykkä lähestulkoon syyttää presidenttiä laittomuuksista kun kritisoi rankasti isäntämaasopimusta. Huhtasaari katsoo ettei NATO-joukkoja saa tulla Suomeen. Tämän mielestä ainoastaan sitten voidaan ottaa jonkinlaista tukea vastaan kun vihollisuudet Suomea vastaan ovat jo käynnissä. Tosin Huhtasaari asettaa sanansa aika epäselvästi kun myöhemmin puhuu ilmavoimille hankittavista Hornetin seuraajista.

Lopuksi Paavo ja Laura vastaavat kysymyksiin NWO-salaliitoistakin. George Soros mainittu. Kertoo jo aika paljon minkälaisen kohdeyleisön ääniä kalastelevat.


Minkä takia Soroksen maininta olisi jotenkin huono? Tsekkailes vähä, kuinka isoja rahoja äijän järjestö on antifalle laitellu, ja mieti ihan hiljaa itekses, mitä antifa edustaa. Muumio sössöttää ihan tosissaan et kaikki rajat pitäis poistaa ja sekottaa väestöt täysin. Not okay.
 
Iljan "tuki" lienee kokonaisuudessaan haitallinen asia, mutta mielestäni HS:n "vaalikone" on todella outo tapaus. Ensinnäkin - jokainen presidenttiehdokas on tämän mukaan vasemmistolainen. Lisäksi Huhtasaarta lukuun ottamatta on vieläpä vasemmistoliberaali.

http://www.vaalikone.fi/presidentti2018/

Kysymykset aika dorkia "mitä jos olisi pakko valita näistä kahdesta asiasta jotka eivät oikeasti sulje toisiaan pois" -tasoa ja suureksi osaksi ihan muuta kuin ulkopolitiikkaa. Vastasin niihin rehellisesti, pääasiassa äärilaitoja vältellen. Paitsi esim. "Jos tarjotaan VOKin perustamista kotikuntaani, täytyy suostua" (sic - onko kysymys suoraan kunnallisvaalikoneesta napattu???) vastasin jyrkän kielteisesti. Samoin esitin sen näkökannan, että jokainen EU-maa on aivan itse vastuussa niistä turvapaikanhakijoista joita se ottaa. Lievästi kantaaottavia vastauksia esim. veronkorotusintoa vastaan ja NATO-jäsenyyden puolesta.

Lopputulos: Olen nelikentässä (toisin kuin yksikään presidenttiehdokas) oikeistokonservatiivi, ja ehdokkaani (reilulla kaulalla, vastaavuus 76%) on:
vaalikone1.jpg


Ja siis tässä HS-vaalikoneen näkemys Suomen poliittisesta kentästä - Vasemmistoliberaalit vs. vasemmistofasisti Laura ja sitten oikeistofasisti Honcho:
vaalikone2.jpg


Sanokaa mitä sanotte, mutta mielestäni tämä vaalikone kysymyksineen ja etenkin tämä "arvokartta" on lievästi sanottuna omituinen. Tämmöisenään väitän että aika moni tulee saamaan Lauraa koneesta (samoilla aivoilla on tullut edarivaaleissa poikkeuksetta Kokoomusta). Huomattavasti merkittävämpi tuki HS:n koneesta Lauralle kuin mikään Iljan "tuki".
 
Back
Top