noska kirjoitti:Myös voidaan ajatella, että puolustusvoimien edustajan pyytäessä ampuja esittää lupansa vapaaehtoisesti. Mikäli hän ei esitä, niin joko puolustusvoimien edustaja pyytää tarvittavan virka-avun paikalle ja/tai halutessaan evää ampujan kulkuluvan alueelle, kunnes lupa on esitetty joko tarkastuspätevyyden omaavalle virkamiehelle tai vapaaehtoisesti puolustusvoimien edustajalle.
Näin minäkin sen ajattelisin menevän. Jos ampuja ei suostu näyttämään lupaansa vapaaehtoisesti Puolustusvoimien edustajalle, hänet voidaan poistaa Puolustusvoimien alueelta, jolloin ampuminen (toivottavasti?!) loppuu siihen ja tarvittaessa virka-apuna poliisi tai RVL tarkastaa luvan. Jos hän näyttää lupansa ja se on kunnossa, homma jatkuu kuin tyhjää vain.
Nyt en muista lähellekään ulkoa millaisia oikeuksia vartiotehtävässä olevalla palkattuun väkeen kuuluvalla sotilaspoliisilla on Puolustusvoimien alueella, mutta ainakin joissain tilanteissa ne oikeudet ovat suhteellisen laajat. En kuitenkaan osaa tässä kohtaa ottaa kantaa, mikä on sotilaspoliisin mahdollisuus tarkastaa lupa Puolustusvoimien alueella ja missä tilanteissa se on mahdollista vai onko ollenkaan.
Alueelta poistaminen onnistuu kyllä, tarvittaessa myös kiinniotettuna pitäminen siihen saakka että poliisi saapuu paikalle.