Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mainitsemani vaunut ovat myös miehistölleen vittumaisia vastuksia. Vanhoja romuja joihin tuskin on saatavissa vara-osia ja joiden tekniikka ei ollut edes 90-luvulla kaukana museon aarteista.Tuokin on totta. Mutta jos sinulla on tankki ja vihollisella ei joko ole PST-aseita tai sitten esim. oma jalkaväki estää vihollista käyttämästä niitä tehokkaasti, niin se tankki on edelleen vittumainen vastus.
Ruutukaappauksesta ilmenee, että sopimuskumppanin maa -kohta on muutettu Korean demokraattisesta tasavallasta (Pohjois-Koreasta) Korean tasavallaksi (Etelä-Koreaksi). (KUVA: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA, Ruutukaappaus (www.hankintailmoitus.fi))
Julkaistu: 13.12. 4:11
Logistiikkalaitoksen tiedotuspäällikön mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.
Etelä-Koreassa valmistettuja panssarihaupitseja syksyllä hankkinut Suomen puolustusvoimat teki kummallisen virheen lain edellyttämässä hankintailmoituksessa, uutisoi MTV verkkosivuillaan.
Julkisten hankintojen Hilma-verkkoportaaliin ja EU:n viralliseen lehteen pääsi lipsahtamaan teksti, jonka mukaan hankinta olisi tehty maailman sulkeutuneimmasta maasta Pohjois-Koreasta.
Hilmassa sopimuskumppani Hanwha Land Systems Co. Ltd:n kotimaaksi oli merkitty ”Korean demokraattinen kansantasavalta” eli Pohjois-Korea. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tiedotuspäällikön Juhani Kauppisen mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.
– Asianhoitaja oli täyttänyt Hilma-portaaliin suorahankinnan jälki-ilmoitusta ja sinne oli sitten valikosta livahtanut Korean demokraattisen kansantasavallan nimi Korean tasavallan sijaan. Tässä täytyy ihan itsekin olla tarkkana, kun näitä virallisia nimiä harvemmin kuulee julkisuudessa, hän toteaa MTV:lle.
EU:n lehdessä yhtiön kotimaana mainittiin ”Korean kansantasavalta”. Nyt molemmissa ilmoituksissa se on merkitty oikein ”Korean tasavallaksi” eli Etelä-Koreaksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005488080.html
http://puolustusvoimat.fi/artikkeli...seja-vapaaehtoiseen-maanpuolustuskoulutukseen
Ensi vuonna ostetaan 1,3 miljoonalla eurolla MPKlta koulutusta ja koulutettavien määrä yli 10000.
MAAKLSTO saa odottaa...
Kyllä, mutta voidaan kysyä, mikä olisi kotimaisen puolustusteollisuuden tila ellei puolustusvoimat harjoittaisi t&k- yhteistyötä alan yritysten kanssa. Mikä olisi Protolabin kokoisen kioskin kyky kehittää MISU kaupalliseksi tuotteeksi ilman puolustusvoimien tukea tässä vaiheessa, kun on vain menoja ilman tuloja? 4 miljoonaa voi tässä tapauksessa mennä kankkulan kaivoon tai sitten poikia lopputuotteen jolle voi löytyä jopa markkinoita, kenties ulkomailtakin.Kuten olemme saaneet lukea MISU-ketjussa niin ei se välttämättä niin hienoa ole että PV tuhlaa rahaa proto-vaiheessa olevaaan kun luultavasti halvemmalla saisi ulkomailta valmiin tuotteen.
Eihän se poissulje uusia markkinatoimijoita, että vastaavia tuotteita on jo olemassa. Mikäli kyseinen firma onnistuu työssään ja rakentaa tuotteen mikä on suorituskyvyltään kilpailijoitaan parempi niin siitä ne markkinat avautuvat. Mitä tulee hintakilpailukykyyn niin Patrialla on toimiva konsepti, missä AMV- ajoneuvojen kokoonpano tehdään ostajamaassa Suomen sijaan. Tuskin olisi Puola ostanut Suomesta mitään suomalaisen kalliin työvoiman tuottamaa joten tuotteet kasattiin siellä.Minä taas sitten kysyisin että miksi on Protolabin on pakko kehittää jotain mille ei löyty markkinoita koska vastaavia tuotteita on jo ollut olemassa kauan. Ovat raakasti jälkijunassa, kuten esim jäsen CV9030FIN o todennut. Ja MISU tuskin tulee olemaan kilpailukykyinen hinnaltaan verrattuna jo markkinoilla oleviin.
Kuten olemme saaneet lukea MISU-ketjussa niin ei se välttämättä niin hienoa ole että PV tuhlaa rahaa proto-vaiheessa olevaaan kun luultavasti halvemmalla saisi ulkomailta valmiin tuotteen.
Minä taas sitten kysyisin että miksi on Protolabin on pakko kehittää jotain mille ei löyty markkinoita koska vastaavia tuotteita on jo ollut olemassa kauan. Ovat raakasti jälkijunassa...
Ihmeenä näen jos noita ei osteta sarjaa haluttiinpa se tai ei, oli se toimiva tai ei, ja saatiinpa siihen halutut muutokset tai ei. Ikävä kyllä tässä tehdään politiikkaa ja PV maksaa. Rahaa ei ole missään nimessä pariin sataan, hyvä jos pariin kymmeneen.Tästähän PV voi parin vuoden testien jälkeen sanoa muuttakaa laitetta niin ja näin ja me ostettais parisataa kappaletta. Ei ne sitä huvikseen testaile.
Pakko vähän suitsia tätä, sinänsä ansiokasta ja asiantuntevaa offtopickia.. Kokeillaas pysya edes jotenkin PV:n hankintojen puolella.Lisää jatkoa edellisiin vaahtoamisiin. Nyt kognitiivisen infrastruktuurin näkökulmasta....
Älykkyyttä ja luovuutta työkaluna käyttävät ihmiset voivat toimia ryhmän tai yhteisön kanssa yhteistyössä vain silloin kun heidän ja muun ryhmän välillä ei ole ns. kommunikaatiokuilua eli niin jättimäistä älykkyys/luovuuseroa että käsitemaailmoiden ja esiymmärrysten erilaisuus poissulkee onnistuneen kommunikoinnin mahdollisuuden.
Niinpä aivoillaan työskentelevä henkilö usein testaa kumppaniehdokkaan / potentiaalisen yhteistyökumppaniin ennen kuin riskeeraa aikansa, henkisen hyvinvointinsa ja työpanoksensa liian suuressa mittakaavassa.
Testaaminen on äärimmäisen helppoa ja varsin nopeaa.
Annetaan potentiaaliselle kumppanille osittain avoin mahdollisuus...
1. Joko varastaa tai toimia rehellisesti.
2. Joko edetä ajattelussa asian käsittämisen suuntaan tai peruuttaa typeryyteen.
3. Joko käsittää esitettävän asian potentiaali tai olla käsittämättä.
4. Arvioida se, että olisiko suurin hyöty ideassa, konseptissa vai siinä innovaattorissa, joka kykenee vaivattomasti ja nopeasti tuottamaan sellaista sisältöä, jonka tuottamiseen kyseinen organisaatio ei kaikilla resursseillaan kykene.
Nuo neljä saa testattua yhdellä puhelulla tai sähköpostilla.
Jos testin tulos on:
Rehellisesti, käsittämisen suuntaan, potentiaalin aukeaminen ja innovaattori - tai vähintään konsepti, niin etenemiselle on olemassa sellainen kognitiivisen kohtaamisen mahdollisuus, että yhteistoimintaa kannattaa ainakin kokeilla.
Asiasta tavalla tai toisella kertyneen kokemustiedon mukaan noin 95% eri tahoista on joko älyllisesti niin katastrofaalisella tasolla, niin laitostuneita tai niin epärehellisiä, etteivät edes huomaa, että heidän kelpoisuuttaan testataan. (Tälle vajaaälyisten massiiviselle laumalle näyttäisi olevan tyypillistä olettaa tilanne jonkin hassun projektiivisen kaavan mukaan.)
Käsityskykyisestä viidestä prosentista osa ottaa annin innostuneesti vastaan jos se ei maksa mitään.
Sellainen mahdollisuus, että kontaktointi tuottaisi palkkaa, palkkiota, korvausta, uramahdollisuuksia, eläkekertymää tms. on neljän numeron tarkkuudella ilmaistuna tasan nolla.
Eli jos leikitään että olisi olemassa luovaan, konseptoivaan ajatteluun kykeneviä ihmisiä, niin kun kaikki edellä esitetyt ( + parisataa muuta ) poissulkevuudet huomioidaan, niin jäljelle jää tasan se vaihtoehto, että kyseinen henkilö perustaa oman yrityksen, satsaa 500 000 - 2 000 000€ sekä ajatusten kehittämiseen että ennen kaikkea niiden intellektuaalisen omistusoikeuden suojaamiseen + lakimiesarmeijaan ja koittaa kehittää ajattelunsa abstraktioista markkinoilla oleviksi valmiiksi artikkeleiksi.
Tossa kolmessa pätkässä typistetty ja kaunisteleva vastaus siihen, että miksi tässä maassa keksitään pyörä aina uudestaan.
Innovatiivisuutta tappava byrokraattisuus, kateus ja sen tuottama konkreettinen pahuus, rahoituksen hankkimisen ongelmat jne. jätän kokonaan käsittelemättä.
(Esim. ohjelmistoala ei ole poikkeus edellä olevasta. Siellä asia viedään markkinakelpoiseksi asti.)