Susitaival
Kersantti
Kessissä oli meillä kaksi diopteritähtäintä ihan niinkuin rynkyssä. (piti vaihdella reikä, pienempi reikä oli pitkille matkoille 300m - isompi reikä oli lähimatkalle 150m ja alle). En nyt ihan valalle mene mutta jotenkin muistaisin näin. Pitäisi osata minunkin nämä jutut kun kerta osuin kovalla kessilläkin hahhah!
Stadiametrinen etäisyyden mitauttaminen on sama periaate noilla diopteritähtäimillä (esim rynkky RK95)
Reikä laitetaan vaunun kohdalle 150m on täysi sivuprofiili ilmeisesti bmp-2 (lähde: taistelijan käsikirja s.56)
kessistä löytyy sinkomiehen käsikirjasta hyvät niksit. Mutta se on 1995 kirja.
Ei nyt osu ihan lähellekään. Kevyessä kertasingossa on erilaiset tähtäimet eri vuosimalleissa:
66 KES 12 ja 66 KES 88: takatähtäimen pienempi aukko = päivätähtäin, takatähtäimen isompi aukko = hämärätähtäin. KUMPIKAAN EI MUUTA ETÄISYYSASETUSTA! Takatähtäimen varressa on etäisyysasteikko ja kierrin, josta tähtäin laskee ja nousee. Säädä siitä!
66 KES 75: takatähtäimen plusmerkkinen aukko = käytetään kun lämpötila yli nollan, takatähtäimen miinusmerkkinen aukko = käytetään kun lämpötila alle nollan. Asetuksen vaihtaminen muuttaa iskemäpistettä pystysuunnassa mutta sitä ei käytetä etäisyyden korjaamiseen.
Voi olla että ajattelit tuota vanhaa kessiä, jossa etäisyyttä ei säädetty takatähtäimen kiertimestä vaan etutähtäimen pleksilevyssä olevasta, hieman Apilaksen tähtäinkuvion näköisestä kuviosta oikea vaakaviiva valitsemalla. Näistä on PVMOODLEssa oikein hyvä pst-opetuspaketti, katsokaa sieltä jos taistelijan käsikirja ei vastaa kaikkiin kysymyksiin.