Plus Ranskalla on kahdenvälisiä puolustus-/avunantosopimuksia monen Afrikan maan kanssa siirtomaa-ajan peruilta.
Ranskalaisia yrityksiä on paljon Afrikassa, ranskalaisia asukkaita ja duunareita. Paljon etuja valvottavana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Plus Ranskalla on kahdenvälisiä puolustus-/avunantosopimuksia monen Afrikan maan kanssa siirtomaa-ajan peruilta.
Jos olen oikein ymmärtänyt herrat ovat PV,n nuorempaa palkattua henkilöstöä. Kirjoituksissanne huokuu jotain joka saa minut epäilemään kirjoituksiani PV,n henkilöstö virakamiesmäistymisestä, ainakin kokonaisuudessaan.
Itse asiassa jo kolmas vuosikymmen menossa intin hommissa. Henkilökunnan, etenkin upseerien "virkamiesmäistyminen" on ihan aito huoli. Valintaprosessi kitkee ihan tutkimustenkin mukaan pois äärilaukauksia ja suosii keskitientallaajia jotka eivät keikuta venettä liikaa. Jotenkin pitäisi pitää huolta että ne "soturityypit" ei putoa kokonaan pois "tutkijatyyppien" sisään saamiseksi. Pakollinen ulkomaanpalvelus voisi olla yksi keino tähän.
Antaisin 80 tykkäystä, jos osaisin. Olikohan toinen kerta minun muistiini, kun joku kantasotilas heittää kylmästi framille tämän faktan. Upseerijoukko on käsittääkseni liian homogeeninen. Se tuottaa pitkässä juoksussa paljon sellaista, joka ei ole eduksi.
Voi olla, että valinta- ja koulutusprosessi karsii ns. "Marokon kauhuja" ja "Törnejä", jotka eivät välttämättä sopeudu rauhanajan touhuihin. Eli heppuja, jotka pitää laittaa lasikaappiin rauhan aikana tarralla "Sodan sattuessa riko lasi!"
Sinun kotimaassasi käsittääkseni näillä hepuilla on ihan vasittu roolinsa ja uramallinsa, heidän arvonsa tiedostetaan?
Israelissa on perinteisesti ollut, että jokaista uutta ongelmaa varten perustetaan oma yksikkö. Joten erikoisempienkin persoonien on helppo löytää sopiva paikka itselleen kaikenlaisten erikois- ja muiden eliittiyksiköiden joukosta. Tai ihan tavallisessakin yksikössä. IDF on aika hyvä ns. "lateraalisessa" siirrossa, eli kattotaan kaverille sopiva homma. Ja ehken sekin kertoo jotain, että täällä hyvin arvostettu Orde Wingate ei välttämättä ollut ihan tavallinen persoona (esim. myöhemmin mainetta Chindit-joukkojen komentajana), täällä tunnettu Jewish Special Night Squadsin perustajana: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Night_Squads
Miestä ei hyvällä tahdollakaan voisi sanoa ihan normaaliksi tai edes täyspäiseksi...sopiva sana kai olisi "erikoinen"..ja sama sopii moniin värvääminsä paikallisiin... Eli perinteitä tuolla saralla kyllä löytyy.
Esim. hyvä tuttu aikoinaan valittiin ilmavoimiin pilottikurssille, halusi lentää taisteluhelikopteria ja päätyi lopulta panssarikomentajaksi. Byrokratia tuntuu olevan pienempi este kuin monissa muissa asevoimissa tuollaiseen.
Itse asiassa IDF on kriisissä:
http://www.timesofisrael.com/all-israeli-army-reserve-training-canceled-for-2014/
http://www.jpost.com/Defense/IDF-scaling-back-due-to-budget-crisis-354420
Palkka- ja eläkemenot, varuskuntien kiinteistöverot, arvonlisäverot ja sosiaalikulut ylittävät jo kalustobudjetin....kuulostaako tutulta?
Ihan sama onko operatiivista tai ei. On kielletty kertomasta. Sen minusta pitäisi riittää. Arvostan itse sitä että myös reserviläiset ovat pitäneet monet asiat omana tietonaan, vaikka niistä osa vois ollakin "raflaavaa" Iltapulu kamaa. Kertoo myös mielestäni SKJA:n hyvästä sisäisestä ryhmäkurista ja "taisteluhengestä" joka joukkoihin on syntynyt. Mutta ai niin nämäKIN asiathan ovat merkityksettömiä kotimaan puolustuksen kannalta!
Afganistanista ei ole kokemuksia, mutta kaikenlaista sattumusta tuli vartiojääkärinä nähtyä ja joskus hevosmiesten tietotoimistokin on tiedottanut. Kyllähän ihan Kosovostakin saati muutamasta aiemmasta keikasta olisi kaikenlaista jutuntynkää saanut aikaan, varsinkin jos vähän revittelisi ja irroittelisi kontekstistaan. Silloin joskus - entisenä lehden kesäsenttarina - ihmettelin itsekin, että ihmeen vähän näistä kotomaassa kirjoitellaan. Mutta varmaan hyvä niin.
Tulilinjalla - Ajankuvia Finnbatt/UNIFILin taipaleelta 1982-1994
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65938056/Tulilinjalla osa I.pdf
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65938056/Tulilinjalla osa II liitteet.pdf
http://www.hs.fi/kotimaa/Vammautuneet rauhanturvaajat taistelevat hoidosta/a1401681619924
Vammautuneet rauhanturvaajat taistelevat hoidosta
Neljä vammautunutta rauhanturvaajaa aloittaa historiallisen ryhmäkuntoutuksen ilman valtion rahoitusta Laitilassa
3.6.2014 5:00 29
Toni Lehtinen
HELSINGIN SANOMAT
Helikopteriturma muutti rauhanturvaaja Timo Heikkisen elämän Namibiassa. Vuosien uurastuksen jälkeen neljä rauhanturvatehtävissä vammautunutta saa nyt yksityisin varoin kuntoutusta varsinaissuomalaisessa laitoksessa. Pilottihankkeen puuhaajat toivovat, että muutkin noin parikymmentä kriisinhallinnassa vammautunutta saisivat apua - valtiolta, joka heidät vaarallisiin tehtäviin lähetti. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Kalle Koponen
Tältä pohjalta ketjun avaus "liian varovaisista rauhaturvaajista" asettuu kyllä toiseen valoon.
Ja tuosta vapaaehtoisuudesta... Kannattaa miettiä huvikseen mitä riskejä on vaikkapa omassa elämässään valmis hyväksymään niin että niitä ei hallita mitenkään. Voisi olla missioille hankala lähteä jos ei ole lähtijöitä.
Jaa-a. Tietääkseni tilastollisesti RT-kavereiden työ on aika turvallista. Että en näe syytä alkaa sotilaita tässä suhteessa hyysäämään kun ei sitä tehdä oikein muillekkaan, etenkin kun vapaaehtoispohjalta he sinne lähtevät. Sitten jos joskus tulee lähtö käskettynä niin sitten voi miettiä asiaa vähän toisin.