Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Reserviläiskirje synnytti ryntäyksen reservistä siviilipalvelukseen

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Umkhonto, 15.01.2017.

 1. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,044
  Pisteet:
  76
  Ensimmäiseen Hesarin mielipidekirjoitukseen sanoisin, että Torni anno dazumal 80-90-lukujen taitteessa ja Torni vuonna 2017 ovat aivan eri firmat. Kohtelu vaikuttaa huomattavasti asiallaisemmalta - tai ehkä niin päin, että asiattomuudet ovaty hyvin, hyvin vähissä.

  Omasta mielestäni puolustusministerin olisi kannattanut pääsääntöisesti tiukasti sanoutua irti Olli Nybergin kommenteista. Tämä reservikarkuri-möläytys on osaltaan aiheuttamassa Päivi Räsänen -ilmiötä (kun ko. hlö ava suunsa, kirkosta eroaminen lisääntyy) eivätkä Nybergin taannoiset kommentit esimerkiksi komission puolarikiellon yhteydessä vaikuttaneet aivan loppuun asti harkituilta.
   
 2. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,318
  Pisteet:
  316
  Pahoin pelkään, että ongelmien ratkaisuksi tarjotaan ainoastaan lisää integraatiota ja federalismia, minkä seurauksena EUrostoliitto tulee painumaan yhä syvemmälle suohon upottaen myös alusmaansa mukanaan.

  Tämä(kin) on erinomainen peruste olla absoluuttisen EU-vastainen.
   
  Passi ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,262
  Pisteet:
  1,286
  Jos EU ei nopeaan tahtiin pysty löytämään ratkaisuja ongelmiin ja pistämään korjausliikkeitä myös käytäntöön niin nahkurin orsilla tavataan....:cool: Kyllähän tässä ollaan jo seinää vasten, kun edessä on vaaleja, jotka käytännössä ratkaisevat Unionin kohtalon. Tykättiin siitä tai ei, Suomi ei ratkaise asioita, se vaan seilaa Onnenpurtensa muiden mukana. :rolleyes:
   
  Honcho ja Masi tykkäsivät tästä.
 5. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,705
  Tykkäykset:
  3,453
  Pisteet:
  316
  Keinotekoinen valtioliitto lentää historian roskakoriin.

  C'est la vie ja sama muilla hallintokielillä.
   
  Laamanator tykkäsi tästä.
 6. Masi

  Masi Luutnantti

  Liittynyt:
  20.03.2015
  Viestejä:
  389
  Tykkäykset:
  851
  Pisteet:
  36
  Edelleenkin minusta EU on hyvä idea jota pitää jatkaa ja kehittää, mutta on käsittämätöntä nähdä sinänsä upean ajatuksen muuttuneen byrokraattien hallinnassa täydeksi naurettavuudeksi ja yberahneudeksi. Tyhmyyden ja ahneuden kohtausareenaksi. Mikäli tilanne niin vaatii, toimintamalleja muutetaan aina, niin armeijoissa, valtioissa, yrityksissä kuin mikrotasolla perheissäkin tehdään.

  Mikä ihme EU on jos sen malleja ei voi muka muuttaa? Nimittäin näin meillehän on uskoteltu. Minusta Bryssel tulee perata läpi ja perustaa EU uudestaan illman korruptiota, se vaatii EUn organisaaton uudistamisen, ja toisin kuin uskotellaan kyse ei ole mahdottomasta asiasta. Kulujen pitää olla äärimmäisen pienet toisin kuin nykyisessä irvokkaassa järjestelmässä, parlamenttia ja herraa toisen päälle, mikään verokertymä ei tule tälläista absurdiuutta elättämään, aiheeseen liittyy paljon enemmän, ja palataan siihen paremmalla ajalla, vitutuskäyrää tämä ei kyllä laskenut mutta helpotti :)
   
  Fremen, Honcho ja baikal tykkäsivät tästä.
 7. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,318
  Pisteet:
  316
  @Masi

  EU on varteenotettava idea, jos sen rooli palautettaisiin takaisin puhtaaksi talous- ja kauppaunioniksi. Jos se ei onnistu, niin siinä tapauksessa ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on koko EUrostoliittohirviön kaataminen. Käenpoikaa ei kannata ruokkia.
   
 8. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,369
  Tykkäykset:
  12,038
  Pisteet:
  1,286
  Toisesta päästä jos vuotaa, niin toisesta päästä tulee täydennystä tarvittaessa. Kriisitilanteessa Israelin malli käyttöön.

  Mutta ketjun aiheeseen, tämän takia meillä on suuri reservi. Individualismin lisääntyminen ei ole yllätys. Suomen puolustuksen perusteita se ei kuitenkaan murra. Sitä on aivan turha väittää, että joukot joutuisivat lähtemään vajaina rintamalle reservin kieltäytyjien vuoksi.
  Minä olen jo kauan asennoitunut siihen, että erilaisia siipeilijöitä on aina. Länsimaisessa kulttuurissa tänä päivänä, muuten ei voisikaan olla. Kun olet lupautunut puolustamaan Suomea, puolustat koko pakettia. Niitäkin, joiden arvot ovat toisenlaisia kuin sinulla.
  Tiedän erään pataljoonan kertauksen yksityiskohtia 90-luvun alusta. Käsketyistä reserviläisistä valitsi reservin täydennyspalveluksen vai mikä sivari se oli siihen aikaan oli, 2 prosenttia. Erilaista nykypäivään on vain asian saama julkisuus.
  Pataljoona toimi harjoituksessa ensiluokkaisesti. Olen siitä jossain ketjussa kertonutkin.

  Naiset opiskelevat innolla varusmiestaitoja Mikkelissä — houkuttaako sinua sotilastaitojen oppiminen?
  26.01.201709:51
  • [​IMG]
  Mikkelissä järjestetään helmikuun alussa Varusmiehen perustaitoja naisille -kurssi. Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) Kaakkois-Suomi järjestää kurssin nyt toista kertaa.
  Karkialammelle kokoontuu noin 50 naista.
  — Tänä vuonna kurssi täyttyi odottamattomasti jo kuukaudessa, ja lisäpaikkoja on järjestetty täyttymisen jälkeen ilmoittautuneille, kertoo kurssin johtaja Minna Rossi tiedotteessa.

  Kurssilla naiset saavat mahdollisuuden kokea varusmiespalvelusta läheltä liippaavan viikonlopun kasarmi- ja maasto-olosuhteissa.
  Kurssilla opetellaan selviytymistä metsässä, vietetään yö kasarmilla ja puolijoukkueteltassa sekä tutustutaan varusmiehen arkeen erilaisten rastikoulutusten kautta.
  Aiheina ovat muun muassa ammunnat, ryhmän etenemismuodot, parikaapeliyhteyden rakentaminen, viuhkapanos sekä muita sotilaallisia taitoja aina taisteluvarustuksen pakkaamisesta pimeällä liikkumiseen ja pimeänäkölaitteisiin.
  http://www.lansi-savo.fi/uutiset/la...varusmiestaitoja-mikkelissa-houkuttaako-sinua
   
  Ikarus, Fremen ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,262
  Pisteet:
  1,286
  Tuskin muuta tulee jäämäänkään? Kyllä tietty Unelma on ajanut tiukasti köli kirskuen karille. Liian monia erilaisia hämmentäjiä ja etuja on vastakkain....oikeasti yhteensovittamattomia asioita ja saamme olla aivan onnesta soikeana, jos lopputili kirjataan ilman keskinäisiä sotia.

  Suomalaisten toiveet, halut, himot ja unelmat eivät ole tässä pelissä edes se kuuluisa lastu laineilla, vaikka istummekin niissä pöydissä, joissa päätökset tehdään.

  Lopputili ja lomakorvaukset tästä projektista määritellään tämän vuoden vaaleissa pitkin Eurooppaa. Jos pitäisi ennustaa, niin: se on kaputt.

  Mikään ei estä hinkkaamasta talous- ja kauppaunionin puolesta. Nähtäväksi jää siirtyykö Euro siinä pelissä museoihin, en tiedä.
   
  Ikarus, Honcho ja Masi tykkäsivät tästä.
 10. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,261
  Tykkäykset:
  4,174
  Pisteet:
  636
  Jussi Niinistö arvostelee kovin sanoin "reservikarkureita" 220. Maanpuolustuskurssin avajaispuheessa, "nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme".

  (Alkaen kohdassa 22:00)
   
 11. Pasi Anssi

  Pasi Anssi Alikersantti

  Liittynyt:
  28.02.2013
  Viestejä:
  57
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  6
  Lukaisin triidin läpi. Mielestäni ilmeisin syy reservistä eroamisiin on kertausharjoitusten raju pudotus. Ihmisten sitouttaminen unohdettu. KH:n puuttumisen takia ei ole paljon kannustimiakaan (ylenemisen muodossa) tullut. Kyllä siinä motivaatio laskee, vaikka olisi kuinka isänmaallinen. Vaikka kertausharjoitukset olisivat vain makkaranpaistoa, niin silti pysyy ainakin henkisesti mukana armeijan kuvioissa. Tapaa vanhoja tuttuja ja näkee uutta kalustoa. Petetyksihän sitä ihminen itsensä tuntee jos yli 10 vuotta ollut reservissä kouluttamatta, mutta valtio yhä kuvittelee sinulla olevan nykysotaan vaadittavia taistelijantaitoja.

  Nyt kun kertauksia ei juuri ole, ne voivat tuntua turhilta kenelle kutsu tulee. Uusi normi on että kertauksiin ei joudu koskaan. Tilanteen korjaus on vaikeaa. Kertausmäärien lisäyskin luultavasti lisäisi eroamisia. 10+ vuotta kertaamatta olleet ovat menetetty sukupolvi.
   
  Fremen ja JR49 tykkäsivät tästä.
 12. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,455
  Tykkäykset:
  25,714
  Pisteet:
  1,286
  Talousalueen edut tulee nähtyä päivittäin työssä...ero viennissä Baltiaan verraten vaikka Valko-Venäjään (tai, herra varjelkoon, Venäjään) on kuin yö ja päivä. Mutta euro on arkitoimintaa helpottavasta vaikutuksestaan huolimatta yksi hankala matolaatikko, sen toiminta tekee kipiää ja sen purkaminen tekisi hetkellisesti vielä enemmän kipiää. Onko kertarytinä parempi kuin loputon kitinä...mene ja tiedä.

  Kun turvallisuuspuoli tuskin tulee koskaan kunnolla toteutumaan, niin talous- ja kauppaunioni sen olla pitäisi - ja sellaisten kesken, jotka täyttävät kriteerit. Ei mikään "kaveriunioni".
   
  Fremen ja Kaira tykkäsivät tästä.
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,041
  Tykkäykset:
  5,701
  Pisteet:
  1,286
  Eurosta puhuttaessa pitäisi vakavasti pohtia, että miksi se tekee niin kipiää juuri Suomessa?

  Muut pohjoiset euromaat eivät ole olleet samanlaisessa kurimuksessa vaan talous on kasvanut niissä reilusti jo vuosikaudet. Onko vika valuutassa vaiko sittenkin Suomessa? Vertaan siis lähinä Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Viroon jne.

  Devalvaation puuteko meillä tökkii? Miksi meidän pitäisi elää devalvaatiokierteessä, kun hollannit ja muut sivistysvaltiot eivät ole sellaisia harrastaneet.
   
 14. Mainos 15. roopeluhtala

  roopeluhtala Kapteeni

  Liittynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  568
  Tykkäykset:
  116
  Pisteet:
  76
  Suomen huonoon menestykseen on monia syitä, tässä muutamia:
  - Maailman korkeimmat maataloustuet
  - Aluepoliitiikka, jonka seurauksena väkeä on aluetukien avulla yritetty pitää pois pääkaupunkiseudun työmarkkinoilta.
  - Yritystuet, joiden hakemiseen ja hakemusten käsittelyyn kuluu työaikaa.
  - Kaupan alan sääntely, jonka seurauksena kilpailua on vähän ja jakeluketju on tehoton.
  - Yleissitovat työehtosopimukset, ylimitoitetut irtisanomissuojat ja muutenkin jäykät työmarkkinat.
  - Ilmainen korkeakoulutus, jonka seurauksena korkeakoulupaikkoja jonotetaan eivätkä kaikki pääse opiskelemaan haluamaansa alaa lainkaan.
  - Liian matala maapohjan kiinteistövero, jonka seurauksena maankäyttö on tehotonta.
  - Valtion liian suuri rooli palvelujen tuottamisessa, yksityiset tuottaisivat esim. terveydenhuollon palvelut tehokkaammin.
  - Passivoiva sosiaaliturva, valtion ei tulisi maksaa mm. ansiosidonnaista verovaroista, sillä tämä kannustaa pysymään työttömänä. Jos ansiosidonnaista annetaan, sen tulisi olla lainaa.
  Jne.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,262
  Pisteet:
  1,286
  Tarkoitatko, että nämä tuet pitää jakaa ilman käsittelyä? Ja vielä siten, ettei yrittäjän tarvis haaskata aikaa lainkaan vaan yhteiskunta latoo rahaa tilille ilman hakuja....vielä mieluummin suoraan Barbados-tilille?
   
  skärdis tykkäsi tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,262
  Pisteet:
  1,286
  Tuo vertaus on oivallinen ja minulla on muutamia näkökulmia asiaan, joista on ns. omaa kokemusta.

  Kun työhelöin matkailun parissa opin erään asian: Suomi on oikeasti syrjäinen maa. Jos vertaat luettelemiasi valtioita ja niiden sijaintia Eurooppaan, niin?

  Olen työhelöinyt myös Hakkaraisen alalla. Arvaapas, paljonko kalliimpaa oli lankkumotin hilaaminen Britanniaan vrt. vaikka etelä-Ruotsi? Prosenteissa, pliis.

  Paljonko kalliimpaa oli esim. hollantilaisen matkustaa Suomeen kuin Ruotsiin? Tai Norjaan?

  Hollanti taas on kolme kukonaskelta meitä pidemmällä palvelutuotannossa. Se syyhkää helvetisti erilaisia palveluja eurooppalaisille. Ruotsikin on meitä kaksi kukonaskelta pidemmällä.

  Sveitsiläinen kaataa näreenräipän vuorenjuurelta ja sahaa sen ohkaisiksi päreiksi. Valmistaa käkikelloja ja koriste-esineitä. Tanskalainen ostaa pölkyn pitkänä baltiasta tai Venäjältä ja sahaa itse erikoismittoihin....ja valmistaa mm. huonekaluja. Britannia lihottaa tasettaan kaupankäynnillä....välittää mielisuosiolla raaka-aineita, joita mm. Suomi laivaa sinne....tai edes sinne, vaan loppuostajalle, lasku kiertää Britannian kautta.....

  Ruotsi, Saksa ja Tanska myyvät elintarpeita pitkin Eurooppaa vähän hitokseen. Meillä jos ei Pietari vedä, ollaan kädet pystyssä ja voit jää pakkaseen.

  Ollaan syrjäinen, vähän huonoja markkinoimaan, emme riittävän röyhkeitä, emme osaa palvelutuotantoa tarpeeksi.....vähän takapajuisia useisiin listaamiisi maihin verrattuna. Seuraava sukupolvi tekee varmasti parempaa jälkeä, jos emme aivan konkkaan aja tätä onnenpurtta.

  Oman osansa otti tuo YYAmenopaussi. Opittiin tiettyyn suht helppoon tapaan loihtia paskasta timantteja. Ottaa aikansa, jotta opitaan ne tavat ja menetelmät, joilla aluksi nyt edes siellä Euroopassa pärjätään kilvassa.

  Meillä suomalaisilla on myös sellainen puuhastelumentaliteetti aika herkässä. Näperrellään ja puuhaillaan...joku maksaa, yleensä valtio tai EUn rahasto. Mitään ei synny, kunhan häntä puuhataan. Vähän samaa kuin suomalainen edustusfutis. Vuodesta toiseen toivotaan ja puuhataan.....

  Onneksi osa yrityksistä pystyy painimaan jo maailmalla.
   
  Ikarus, Fremen, Ingsoc ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,369
  Tykkäykset:
  12,038
  Pisteet:
  1,286
  Totta. Ei tule rutiiniksi kertaamaan. Hauskahan se olisi armeija-aikaisia kavereita nähdä. Nykyisin kun on vielä tuo joukkotuotanto etuna.
  Mutta jos kyllin pitkä aika tulee, niin unohtuuhan ne. Kultaisella 80-luvulla jokaisella on täysin päinvastainen tuntuma takaraivossa. Käskyjä kun vissiin sateli ennen suurta lamaakin ihan kiitettävään tahtiin.
   
 19. roopeluhtala

  roopeluhtala Kapteeni

  Liittynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  568
  Tykkäykset:
  116
  Pisteet:
  76
  Ei vaan yritystukiin käytetyllä rahalla kannattaa mielummin laskea yhteisöveroa, sillä tällöin vältytään tukibyrokratialta, ja kaikkien yritysten kilpailukyky paranee verorasituksen pienentyessä. Osoitteesta: http://www.talouselama.fi/uutiset/t...an-kuin-ne-maksavat-voitoistaan-veroa-6064036

  Suomalaisyrityksille maksetaan vuodessa noin 4,5 miljardia euroa tukia, kun pois jätetään maataloustuet. Yritysten maksaman yhteisöveron tuotto on noin 4 miljardia euroa.

  Nevalainen sanoo, että talousoppien mukaan yritystuet ovat useimmiten haitallisia talouden uusiutumisen ja tuottavuuden kannalta, sillä monet tuet ylläpitävät vanhoja tuotantorakenteita ja vääristävät kilpailua, kun "luovaa tuhoa" ei synny.

  "Yritystuilta tulee edellyttää jatkossa nykyistä parempaa vaikuttavuutta. Tukiviidakon karsimisella ja uudistamisella olisi tarvetta sekä julkisen talouden vahvistamisen että talouden rakenteiden uusiutumisen kannalta", Nevalainen peräänkuuluttaa.
   
 20. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,950
  Tykkäykset:
  18,592
  Pisteet:
  1,286
  Jos nyt tehtäisiin edes pienyrittäjän elämä Suomessa edes suhtkoht mahdolliseksi. Vaikka keskustelu meneekin tosiaan OT, niin käytännössä oman yritystoiminnan pyörittäminen oli Suomessa mahdotonta. Tätä tosin saneli asiakaskunta myös, joten olen erikoistapaus.

  Vaihtoehtoina oli Viro tai Malta. Jälkimmäisen suorastaan järkyttävän halpa yritysverotus jne. teki hommasta helpon. Jos olisin harrastanut muunlaista yritystoimintaa, niin Viro olisi tietysti ollut kova sana. Suoraan sanottuna, Suomi ei vakuuta (ei rahoituksen, verotuksen tai lainsäädännön takia) pienyrittäjää.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,262
  Pisteet:
  1,286
  Siirryttäneen työjärjestyksessä otsikonmukaiseen. :rolleyes:
   
 22. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,675
  Tykkäykset:
  2,058
  Pisteet:
  1,286
  80-luvulla oppi että kaikki tärkeät miehet kävi kertaamassa.

  Miespuoliset opettajat, kunnanhallituksen jäsenet, pankin johto jne..

  Ainakin Kainuun pienessä kunnassa.
   
  JR49 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu