Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Saap nähä, malttaako Rinne mielensä kun alkaa vetelemään uusia hallitusneuvotteluja. Voi olla kiusaus kova vähän kyykyttää Kulmunia.

Vaikka allaoleva kuva, luulen että yrittää ja saa vielä viimeisen sanan, demarithan siitä maksaa itse myös mutta se tuskin Anttia rassaa.
 

Liitteet

Merkava

Eversti
No onhan tuo nyt Kepulta aikamoista aisankannattelua, Kurvinen vielä menee tänään lepyttelemään demareita ryhmäkokoukseen. Jos kerta oli perustelut epäluottamukselle, niin sitten oli. Demareita itseäänkin naurattaa Rinteen takertuminen vallankahvaan.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Minulla on iloinen uutinen kaikille niille jotka odottelevat ennenaikaisia vaaleja, ne tulevat yhtä varmasti kuin kevät talven jälkeen :ROFLMAO:

Se että Rinne piiloutuu komeroon ja jakelee sieltä käskyjä seuraavalle pääministerille ja sitä kautta myös hallituskumppaneille tarkoittaa sitä että sellaisella hallituksella ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia pysyä pystyssä.

On todella kova saavutus jos kykenevät tässä tilanteessa muodostamaan hallituksen. Se ei ole ollenkaan niin varma asia kun alkuviikosta vielä näytti.


Kulmunin aika on kortilla ja Kulmuni on jo nyt menneen talven lumia, vaikka ei sitä välttämättä vielä itsekään ymmärrä. Se on yhtä varmaa kuin ennenaikaiset vaalit. Gallupit ja Sipilä varmistavat sen asian ja kun Rinne antaa vielä vetoapua, niin lopputulos on helposti ennakoitavissa.
 
Viimeksi muokattu:

Pihatonttu

Ylipäällikkö

Taas leiriä pystyyn
Hassu juttu muuten että aina kun median huomio on jossain tärähtäneistölle kiusallisessa, niin tyhjästä syntyy jokin mediaspektaakkeli, joka liittyy juuri siihen politiikan osa-alueeseen ja on luonteeltaan sellainen että kääntää mediahuomion uuteen suuntaan.

Turun Arwopohjapuukottaja => mediakausti joka liittyi siihen + Husun sadut rasistisista puukottajista
Moottoritieraiskaaja => Husun moottoritierasismitarina
Al-Hol -kausti (turhapaikkailijat + leiri + Irak/Syyria) => 20-40 vuotiaan partaiset naiset ja lapset perustavat taas leirin jonka eteen Emma Kari voi mennä uikuttamaan.

Olisi hyvä jos joku perkaisi joskus näkyviin sen, että mitä on ollut mediassa juuri ennen Ricky the Bossia, junakaustia, Pikku Waltterin demariäidin ulostuloja ja noin kiljoonaa muuta tyhjästä tempaistua mediaspektaakkelia.

Minäkin muuten haluaisin nopeampaa käsittelyä turvapaikkapäätöksille. Esim. turvallisen maan läpi kulkeneiden, viranomaisia harhauttaneiden ja epäuskottavia arkkityyppitarinoita (jotkut miehet... rekassa tai laivassa... en nähnyt... en tiedä mistä kulki... en tiedä miten päädyin kyytiin...) satuilevat voisivat saada jo samana päivänä kielteisen leiman ja paluukyydin siihen maahan josta saapuivat.
 

fyysikko

Kapteeni
Myöskin poliittinen riski? Seuraukset jos kyseessä ei olekaan yksi puukotus tai väkivallanteko joka voidaan ohittaa "puukottavathan suomalaisetkin" - vaan jotain ikävämpää.
Poliittinen riski?
Kaikessa toiminnassa on poliittinen riski siitä päättäneille, ja niin on silloinkin kun päätetään ettei tehdä mitään. Sitä rikiä pelkäämällä ei asioita hoideta, vaan pannaan pää pensaaseen.
Ikävämpää, kuten syntyperäisen suomalaisen tekemä joukkoampuminen koulussa, tai kauppakeskuksessa aiheutettu räjähdys?

Todennäköisin vaihtoehto on että yhtikäs mitään ei tapahdu mutta entä jos niin mikä onkaan hinta. Maailma ja mahdollisesti myös Suomi sen mukana ei näyttäisi olevan menossa vakaampaan suuntaan jolloin on päättäväisesti vähennettävä ja taklattava niitä riskejä joita niin helposti kyettäisiin vähentämään.
Pitäisikö siis pidättää sattumanvaraisesti syntyperäisiä suomalaisia peruskouluissamme, ja antaa heille kuolemantuomio ilman mitään syytä?
Sillähän voitaisiin helposti vähentää riskiä, että jostakusta heistä tulisi myöhemmin rikollinen, ja siten välttää rikoksen potentiaalisesti aiheuttama haitta muille kansalaisille?
Toivottavasti kärjistetty esimerkkini saa käsittämään miten järjetön tuo ehdotuksesi oli päätöksenteon perusteena ja motiivina.
Kannattaisi vähentää niitä riskejä joilla on eniten merkitystä, ja joita voidaan toteuttaa vaarantamatta yhdenkään suomalaisen ihmisoikeuksia, kuten sitä ettei tuomita taikka kosteta syyttömiä vaan rikollisia.
Sitä minä ihmettelen, miksi juuri islamistit ovat niin tärkeitä tälle nykyhallitukselle ja vasemmistolle yleensä?
Ei aavistustakaan, kun en edusta mitään mainitsemaasi tahoa. Minulle islamistit eivät ole ollenkaan tärkeitä. Ne joille ovat eivät varmaankaan kannata aiemmin tekemääni ehdotusta toimittaa ISIS terroristeja Irakiin tuomittavaksi vankilaan tai kenties kuolemantuomioon. Eivätkä myöskään vaatimustani poistaa terroristeilta automaattisesti kaikki oikeudet, mukaanlukien oikeus vanhemmuuteen ja huoltajuuteen.
Toinen tärkeä seikka on tuomita rikollisia, eikä heidän uhrejaan. Pikkulapset AL-holin leirillä ovat jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvia, ja siltä osin kuin ovat Suomen kansalaisia on nimenomaan meidän valtiomme tehtävä auttaa kyseisiä terroristien uhreja, eikä jättää ongelmaa muille terroristien uhreille, joita sielläpäin ovat lähes kaikki muut itse terroristeja lukuunottamatta.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Samalla kun puolue valmistautuu pääministerin vaihdokseen, Rinteen aikomus jäädä vallankahvaan kiinni alkaa koetella jo omankin väen rajoja.

Rinne on ilmoittanut jäävänsä puolueen puheenjohtajaksi, ja aikoo mahdollisesti tavoitella jatkokautta ensi kesäkuun puoluekokouksessa.

IS:n haastattelema puolueaktiivi yllättyi, kun Rinne kertoi hänelle tähtäävänsä hallitustunnustelijaksi ja suunnittelevansa jatkavansa Sdp:n puheenjohtajana ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

– Se oli niin mielenkiintoista, että minulla jäi monttu auki, puolueaktiivi kommentoi.


 

Protheon_93

Kenraali
Saapa nähdä että joutuuko Keskusta omista hyvistä hallitusohjelmaan saaduista kirjauksista luopumaan tällä kertaa, jos muut puolueet, SDP etunenässä, haluavat näpäyttää Keskustalle takaisin.
 

Tetra

Respected Leader
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Saapa nähdä että joutuuko Keskusta omista hyvistä hallitusohjelmaan saaduista kirjauksista luopumaan tällä kertaa, jos muut puolueet, SDP etunenässä, haluavat näpäyttää Keskustalle takaisin.
Toivottavasti näpäyttävätkin. Maataloustukiin leikkauksia kun kerta IMF ja EU vaatii tiukempaa talouspolitiikkaa. Demarina kilpailuttaisin kepun ja kokoomuksen. :D
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Kulmunin aika on kortilla ja Kulmuni on jo nyt menneen talven lumia, vaikka ei sitä välttämättä vielä itsekään ymmärrä.
Kulmuni saattoi olla vähän sellainen siirtymäkauden puheenjohtaja joka valitaan siksi aikaa kun siirtyminen tapahtuu kuiluun putoamisen muodossa.

Kokeneet, osaavat ja tilannetajuiset eivät tainneet varsinaisesti kilpailla keskenään puheenjohtajuusehdokkuudesta Sipilän jälkeen.

Taitavalle henkilölle tuommoinen pudotuskohta on tietysti loistava tilaisuus. Nyt valinta osui taitavan sijaan Kulmuniin. Toki sillä on vielä ainakin vähän aikaa todistaa että olen väärässä.
 

fyysikko

Kapteeni
Kuvitellaan että noin toimittaisiin.

Seuraavaksi kuvitellaan kolme skenaariota:

1. ISIS-äidit ovat syyllistyneet terroristisiin tekoihin, rikoksiin ihmisyyttä vastaan tms ja on tiedossa että eivät ole muuttaneet kantaansa näihin asioihin. Ja suomalainen virkamies auttaa heidät pois vankileiriltä + auttaa välttämään oikeuteen joutumisen.

Mihin kaikkeen kyseinen virkamies silloin syyllistyisi?
Ei mihinkään, vaan toimi kuten pitikin, eli uusittujen suomen lakien mukaisesti.
Skenaariosihan on mahdollinen vain mikäli suomen laki kieltää luovuttamasta terroristeja Irakiin.
2. ISIS-äidit joutuvat Irakissa vankilaan ilman oikeudenkäyntiä. Tai ehkä ne teloitetaan ilman oikeudenkäyntiä. Tai ne yksinkertaisesti katoavat. Tai tapahtuu jokin kenttäoikeus, jota ei suomalaisen ja kansainvälisen oikeuden näkökulmasta voi pitää oikeudenkäyntinä.

Mihin kaikkeen silloin on syyllistynyt virkamies joka on toimittanut ISIS-äidit petoksellisuuden avulla Irakin viranomaisille.
Virkatehtävänsä hoitamiseen tunnollisesti ja Suomen valtion ja sen kansalaisten edun ajamiseen.
3. Joku kiinnittää huomiota siihen, että Ulkoministeriön Al-Holin leiriin liittyvä erityisoperaatio Irakissa menee ajallisesti päällekkäin Irakiin suuntautuvien palautusten lopettamisen kanssa ja rupeaa esittämään kiusallisia kysymyksiä siitä että onko näiden kahden asian välillä muitakin yhteyksiä. Tai siitä että onko Haavisto johtanut virkamiehen avulla eduskuntaa, kansaa ja ehkä myös presidenttiä harhaan sillä että on todennut ettei ole Syyria-operaatiota kun on ollut Irak-operaatio.

Kiusalliset kysymykset eivät saa riittävän valaisevia vastauksia. Sen sijaan esiin nousee vielä kiusallisempia kysymyksiä.

Mihin kaikkeen kyseinen virkamies on silloin mahdollisesti syyllistynyt?
Ei mihinkään muuhun kuin virkatehtäviensä tunnolliseenhoitamiseen. Haaviston toimiin en ole ottanut mitään kantaa, enkä vastaa hänen tekemisistään.
Ensin tutkitaan, ja sitten vasta hutkitaan pätee myös Haavistoon ja hänen toimiinsa. Ainakin toivottavasti.
Kaikkien noiden kolmen kohdan suhteen tekisi mieli näsäviisastellen kysyä että eikö olisi helpompaa jos annettaisiin Haavistolle suoraan oikeus pistää inhokkinsa ja syntipukkinsa vankilaan ilman turhia ulkomaanmatkoja?
Helpompaa kenelle, ja minkä ihmeen takia niin pitäisi menetellä?
En edes tiedä kuka tai ketkä ovat Haaviston inhokkeja tai onko hänellä sellaisia. Miksi sellaista siis kysyt?

Oletkohan tietoinen että heitteillejättökin on suomessa nykyisin rikos. Rikoksen tekeminen ei siis edellytä mitään konkreettista tekemistä, vaan tekemättä jättämien on aivan yhtä rikollista tietyissä tilanteissa (myös muissa kuin keskustelun kohteena olevissa, esim verojen maksamatta jättäminen kun se ei johdu maksukyvyttömyydestä). Myös viranomaiselle ja ministerille. Alaikäisten pikkulasten jättäminen terroristien haltuun on minun mielestäni heitteillejättöä, ja toivoisin suomen oikeuslaitoksen suhtautuvan asiaan samoin myös silloin kun terroristit ovat (tai ovat ennen terroristiksi ryhtymistään olleet) kyseisen alaikäisen huoltajia. Ongelma on vain siinä, että kuka on se syyllinen heitteillejättöön, joka pitäisi tässä tapauksessa tuomita.

Muistutan lopuksi vielä aloituksesi sanoista: "Kuvitellaan että noin toimittaisiin."
Vastaukseni ei siis päde tilanteissa joissa tuo ei pätisikään. Toisinsanoen vastuksiani ei voi tulkita nykyisen lainsäädännön kannalta, vaan sen mitä tuo kohta edellyttäisi lakien olevan. Toimintaanhan sisältyi tarvittaessa lakien muuttaminen ennen lapsien hakemisprosessia siten että prosessi on laillinen. Mukaanlukien se että terrorismiin ryhtyminen vie kaikki oikeudet ilman oikeudenkäyntiä, sekä se että täysikäisen siviilin tietoinen matkustaminen terroristien hallitsemalle alueelle katsotaan terrorismin harjoittamiseksi. Siviilin siksi ettei se koskisi viranomaistoimintaa terrorismin vastustamiseksi.
 

tiedotusosasto

Ylipäällikkö
Supon mukaan Suomessa on merkittävää terrorismin tukitoimintaa

KASPERI SUMMANEN | 05.12.2019 | 13:22- päivitetty 05.12.2019 | 14:18

Suojelupoliisin mukaan terrorismintorjunnan kohdehenkilöitä on noin 390.
Suojelupoliisin torstaina julkaistun kansallisen turvallisuuden katsauksen mukaan Suomessa esiintyy ”merkittävää terrorismin tukitoimintaa”. Suomi ei kuitenkaan Supon arvion mukaan näyttäydy ensisijaisena terrori-iskujen kohdemaana.
– Suojelupoliisi on tunnistanut ryhmiä ja henkilöitä, joilla on motivaatio ja kyky toteuttaa terrori-isku. Merkittävimmän uhkan muodostavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta, katsauksessa todetaan.

Supon mukaan ISIS kannattajineen on edelleen maailmanlaajuinen uhka, ja pyrkii kehittämään uusia taktiikoita iskujen toteuttamiseksi.
Terrorismintorjunnan kohdehenkilöitä on tällä hetkellä noin 390. Määrän kerrotaan jatkavan kasvuaan.

– Kohdehenkilöiden yhteydet kansainväliseen terrorismiin ovat lisääntyneet, ja yhä suurempi osa heistä on osallistunut aseelliseen toimintaan tai vastaanottanut terroristista koulutusta.

Keskeisiä terrorismin uhkaan ja kohdehenkilöiden lukumäärän kasvuun vaikuttavia tekijöitä ovat Supon mukaan kotoperäisen radikalisoitumisen lisääntyminen sekä Syyrian ja Irakin konfliktin heijastevaikutukset Suomeen. Lyhyellä aikavälillä keskeinen terrorismin uhkaan vaikuttava tekijä ovat Supon mukaan mahdolliset konfliktialueelta palaavat

Terrorismin uhka säilyy lyhyellä aikavälillä neliportaisella asteikolla tarkasteltuna todennäköisesti tasolla 2 eli kohonnut. Merkittävimmän uhkan muodostavat Supon mukaan yksittäiset henkilöt tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta, sekä mahdolliset konfliktialueelta palaavat vierastaistelijat.
Tästä uutisesta politiikkaan ja hallituskiemuroihin. Uutisen julkaisee Verkkouutiset (kok). Uutinen sataa maahanmuuton kriitikoiden laariin (PS). Nämä kaksi siis lähentyvät eikä kokoomusta haittaa. Uutinen julkaistaan samaan aikaan kun Afrikan kehitysrahastoon uutisoidaan laitettavan lisää rahaa (vihervasemmisto/hallitus) tai Haavisto sooloilee terroristivauvojen kanssa. Kritiikin osoite on siis selvä.
 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Respected Leader
Tästä uutisesta politiikkaan ja hallituskiemuroihin. Uutisen julkaisee Verkkouutiset (kok). Uutinen sataa maahanmuuton kriitikoiden laariin (PS). Nämä kaksi siis lähentyvät eikä kokoomusta haittaa. Uutinen julkaistaan samaan aikaan kun Afrikan kehitysrahastoon uutisoidaan laitettavan lisää rahaa (vihervasemmisto/hallitus). Kritiikin osoite on siis selvä.
Vedin tuosta samat johtopäätökset itsekin. Osaako kukaan teistä (mahdollisesti nuorempaa polvea) avata näitä kirjaimia, itse kirjoitin -92 ja kursorisesti voin vain todeta että kumpikaan noista ei ilmeisesti teininäkään ollut hyvä yhtään missään.
Mikä tuo A oli? Hylätty? E on ilmeisesti uusi Laudatur "light", sitä ei ollut omissa skaboissa vielä. Toi lyhyt matikka kertoo meikäläiselle jo itsessään kaiken, arvosana siitä on totaalisen triviaali...


Tässä siis pääministeriehdokkaat:

Sanna Marin, 2004, Pirkkalan Yhteislukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä M

Reaali L

Matematiikka, lyhyt oppimäärä C

Antti Lindtman, 2002, Koivukylän lukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä C

Matematiikka, lyhyt oppimäärä M

Reaali E
 

min3mat

Kapteeni
Vedin tuosta samat johtopäätökset itsekin. Osaako kukaan teistä (mahdollisesti nuorempaa polvea) avata näitä kirjaimia, itse kirjoitin -92 ja kursorisesti voin vain todeta että kumpikaan noista ei ilmeisesti teininäkään ollut hyvä yhtään missään.
Mikä tuo A oli? Hylätty? E on ilmeisesti uusi Laudatur "light", sitä ei ollut omissa skaboissa vielä. Toi lyhyt matikka kertoo meikäläiselle jo itsessään kaiken, arvosana siitä on totaalisen triviaali...


Tässä siis pääministeriehdokkaat:

Sanna Marin, 2004, Pirkkalan Yhteislukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä M

Reaali L

Matematiikka, lyhyt oppimäärä C

Antti Lindtman, 2002, Koivukylän lukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä C

Matematiikka, lyhyt oppimäärä M

Reaali E
Järjestyksessä parhaasta huonompaan:
L, E, M, C, B, A ja I hylätty
 

Rannari

Greatest Leader
Vedin tuosta samat johtopäätökset itsekin. Osaako kukaan teistä (mahdollisesti nuorempaa polvea) avata näitä kirjaimia, itse kirjoitin -92 ja kursorisesti voin vain todeta että kumpikaan noista ei ilmeisesti teininäkään ollut hyvä yhtään missään.
Mikä tuo A oli? Hylätty? E on ilmeisesti uusi Laudatur "light", sitä ei ollut omissa skaboissa vielä. Toi lyhyt matikka kertoo meikäläiselle jo itsessään kaiken, arvosana siitä on totaalisen triviaali...


Tässä siis pääministeriehdokkaat:

Sanna Marin, 2004, Pirkkalan Yhteislukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä M

Reaali L

Matematiikka, lyhyt oppimäärä C

Antti Lindtman, 2002, Koivukylän lukio
Äidinkieli, suomi E

Ruotsi, keskipitkä oppimäärä A

Englanti, pitkä oppimäärä C

Matematiikka, lyhyt oppimäärä M

Reaali E
Eipä olleet mitään pakkoruotsin ystäviä nämä kaksi. Muutenkin varsin keskinkertaisia. A rokottaa pahasti kokonaisuutta. Numerossa se vastaa viitosta. Hylätty on I(mprobatur). Ruotsin hylsyllä olisi tainnut jäädä lakki saamatta?

E(ximia) kai sijoittuu vanhan laudatur-asteikon alapäähän muttei irtoa yhtään sitä helpommin? Laudatur jäi uudistuksessa tositekijöille.
 

Tumppi

Kapteeni
Eipä olleet mitään pakkoruotsin ystäviä nämä kaksi. Muutenkin varsin keskinkertaisia. A rokottaa pahasti kokonaisuutta. Numerossa se vastaa viitosta. Hylätty on I(mprobatur). Ruotsin hylsyllä olisi tainnut jäädä lakki saamatta?

E(ximia) kai sijoittuu vanhan laudatur-asteikon alapäähän muttei irtoa yhtään sitä helpommin? Laudatur jäi uudistuksessa tositekijöille.
 
Top