Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

aj77

Respected Leader
Suomessa ei tulla järkevöittämään maahanmuuttopolitiikkaa muiden suurten kuin persujen osalta pitkään aikaan.
Saksa,Ranska ja miksi ei Ruotsinin saattavat laittaa rajoja kiinni,mutta kyllä vielä jokunen mahtuu. Ongelmat ovat katastrofaalisia ja muuttavat yhteiskuntia pysyvästi.
Erojakin Suomeen kuitenkin löytyy. Täällä ei voi kymmenet tuhannet maahantulijat asua pahvilaatikoissa radan varressa kuten Ranskassa. Joten asuntoja täytyy löytyä ja se maksaa. Meillä ei myöskään kauheasti ole rahaa tuollaisiin kun katsoo budjetteja mitä tehty.
Samoin vaikea uskoa miten me kestäisimme useita poliisien määrän lisäyksiä tuhansilla koska nykyinen lisäyskin tuntuu olevan kovan väännön ja ponnistelun takana.
Riittäisikö täällä edes hakijoita jos poliisien määrää lisätään eri päätöksillä tuhansilla kymmenen vuoden aikana?.
Ruotsi on nostanut määrää useita eri kertoja ja ovat silti kusessa.

Ja sitten meidän jäykät työmarkkinat. On jos jonkinlaista vaatimusta. Kielitaitoa ja koulutusta ja työehtosopimusta. Se on mielenkiintoinen juttu miten meidän Ayliike ja työmarkkinat taipuu sadantuhannen afrikan pojan edessä. Ei ne kaikki voi Sollille mennä.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Heikki Vestman
@HVestman


Miksi valinnassa on vedottu jälkikäteen ”painotuksiin”, joita ei ole kansliapäällikön hakuilmoituksessa?

Valtion virantäyttöohje: ”Pätevyysarvioinnissa ja ansiovertailussa voidaan nojata vain sellaisiin seikkoihin, jotka on mainittu hakuilmoituksessa”
Yrittävät pestä epärehellisyyden kuraliemellä käsiään sen jälkeen kun ovat nimittäneet epäpätevämmän, asiantuntemattoman, poliittisemman ja sekopäisemmän ihmisen vastaamaan koko maan sisäisen turvallisuuden organisoinnin toteuttamisesta.
 

hansai

Supreme Leader
Sanna Marin rinnastettiin kokoomusnuorten iltamissa Marxiin ja Leniniin – puheenjohtaja: ”Läppä mennyt liian pitkälle”
Kokoomusnuorten iltamissa seinällä oli Marxin, Marinin ja Leninin kuvat.

Kokoomusnuorten iltamissa seinällä oli Marxin, Marinin ja Leninin kuvat.
Kuva: Tim Borovkov
Jaa
Julkaistu: 20:46

Kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen, kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo.


”Eteenpäin kohti sosialismia marxismi-leninismi-marinismin johdolla.”


Näin luki seinällä Kokoomusnuorten Talvipäivien iltaohjelman aikana Tampereella viime kuussa. Tekstin alle oli pantu kolme kuvaa, jotka esittivät pääministeri Sanna Marinia (sd), kommunismin isää Karl Marxia ja neuvostojohtaja Vladimir Leniniä.


Talvipäivät on Kokoomusnuorten kaksipäiväinen tapahtuma, joka liiton verkkosivujen mukaan tarjoaa ”oivan mahdollisuuden pitää hauskaa mukavassa porukassa sekä oppia uutta Kokoomusnuorten valtakunnallisesta ja paikallisesta toiminnasta, järjestötoiminnasta sekä politiikasta”.


Päivällä oli liiton järjestämää virallista ohjelmaa, ja iltaohjelmasta vastasi paikallisjärjestö Pirkanmaan kokoomusnuoret.


Iltaohjelmana oli sitsit ja teemana kommunismi.


– Selvästi läppä on mennyt heillä liian pitkälle. Emme hyväksy tuollaista, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo nähtyään kuvan tilanteesta.


Pajula kertoo, että kävi itsekin sitseillä, muttei huomannut Marinin kuvaa. Jos olisi huomannut, olisi hän kertomansa mukaan pyytänyt järjestäjiä ottamaan sen pois.


– Sitseihin kuuluu kärjistykset, mutta tämä kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen.


Talvipäivien viralliseen ohjelmaan kuului muun muassa puheenvuoroja ja workshoppeja. Aiheina olivat esimerkiksi ensi vuoden kuntavaalit, piiritoiminnan eri osa-alueet ja kansainvälinen vaikuttaminen.


”Nimenomaan tilannehuumoria”
Ilta-Sanomat tavoitti myös Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajan Johanna Hjeltiin. Heidän järjestönsä oli vastuussa talvipäivien iltaohjelmasta ja näin ollen sitsikoristelusta.


Mistä idea tällaiselle koristelulle?


– No siis sehän oli puhtaasti vitsi ja tilannehuumoria. Esimerkiksi yhteispoliittisilla sitseillä tämmöinen ei tietenkään tulisi välttämättä kyseeseen. En muista, keneltä idea koristeluun alun perin tuli, mutta tuli, ja laitettiin sitten tämä sinne. Saimme palautetta siitä, että oli ollut hauska vitsi monien mielestä, ja kaikilla oli sitseillä tosi kivaa. Eipä siellä Marinia muuten sen kummemmin käsitelty.


Eli muuten Marinista tai koristelusta ei ollut puhetta sitsien aikana?


– Ei ollut, se oli nimenomaan koriste. Kyllä siitä joku kävi kuvia ottamassa, ja ilmeisesti sitä kautta päätyi myös median tietoon. Ei tätä tietääkseni kukaan ole mitenkään negatiivisesti kokenut. Jos on, niin totta kai olen valmis pahoittelemaan, mutta sitsit olivat jäsenistölle suunnatut.


Oletteko saaneet palautetta koristelun tai muuten asian tiimoilta?


– Pelkästään positiivista palautetta on tullut.


Oletteko käyneet aiheesta jälkeenpäin muutoin keskustelua, oliko kyseessä ylilyönti?


– Tilanteeseen nähden aina katsotaan, koristelu oli siinä tilanteessa hyvä vitsi. Mutta se, että sitä julkisuuteen varsinaisesti levitellään, niin siihen kohtaan se ei ehkä ole [hyvä vitsi]. Se oli nimenomaan tilannehuumoria, joka sopi siihen tilanteeseen.

 

Makkaramestari

Luutnantti
No onpas teillä etäisyydet. Itsella Sale 300 metrin päässä ja isompi Minimani 3km päässä. Ja vielä isompi Prisma n. 3.5km päässä.
No asiahan on silleen että kun on vain polkupyörä niin ei voi asua missään böndellä hevon skutsissa edes vaikka haluaisikin ja minähän en halua edes..

Tansku onkin mukava paikka.
 
"Valinnasta kertovaan muistioon olikin kirjattu hakijan kyky huomioida "hallitusohjelman painotukset" "

Olishan se ollut ilkeetä jos hakija olisi ollut erimieltä painotuksista... /s
Tämä lienee sekä lainvastainen että eettisesti kestämätön valintaperuste virkaan. Jos virkailmoituksessa ei ole mainittu hallitusohjelman painotuksia kriteerinä, niitä ei perusteena voi käyttää.
Ilmeisen painavana perusteena vielä käytetty jopa.

edit. Olikin näemmä Vestman ottanut jo saman asian esille.
 

hansai

Supreme Leader
”Ei koskaan enää”

Koko Hämeenlinna suree nuorta naista, joka murhattiin raa’asti yksityisasunnossa maanantai-iltana tai alkuyön aikana. Murhasta epäiltynä on turvapaikanhakija, joka tuli Suomeen vuoden 2015 pakolaisaallossa ja oli sittemmin saanut kielteisen päätöksen. Miehen kerrotaan tappaneen itsensä teon jälkeen.

Aivan ensimmäiseksi haluan esittää surunvalitteluni uhrin omaisille ja ystäville, sekä kaikille hämeenlinnaisille, jotka aivan varmasti jakavat kokemuksen siitä, että nyt nämä kauheudet tulivat lähelle ja tuntuvat konkreettisesti meistä jokaisen sisimmässä.

Olen tänään MTV:n uutisten kerrottua nämä tiedot, odottanut sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.) lausuntoa siitä, mitä hallituksessa ja sisäministeriössä aiotaan tehdä, että kielteiset turvapaikkapäätökset pannaan täytäntöön, eivätkä nämä kielteisen päätöksen saaneet ihmiset jää maleksimaan Suomeen, kuin koko päätöksellä ei olisi tuon taivaallista merkitystä?

Toistaiseksi ministeri Ohisalo ja koko hallitus ovat olleet Hämeenlinnan tapauksesta vaiti. Näin hiljaista ei ollut viime marraskuussa Suomen saatua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen ihmisoikeusloukkauksesta Irakiin vuonna 2017 palautetun turvapaikanhakijan tultua tapetuksi kotimaassaan.

Siis: Kun irakilainen, kielteisen päätöksen meillä saanut turvapaikanhakija kuoli Irakissa, koko Suomen hallitus esitti surunvalitteluja ja vannoi painokkaasti, ettei tällaista saa tapahtua ”koskaan enää”. Toimeen tartuttiin ja turvapaikkajärjestelmää alettiin tutkia tiheällä täikammalla.

Nyt suomalainen, nuori nainen, jolla elämä oli vielä edessä, on menettänyt henkensä sen vuoksi, että ihminen, joka ei ole täyttänyt turvapaikan edellytyksiä, on saanut oleskella vapaasti Suomessa jo viisi vuotta. Sisäministeriössä ja koko hallituksessa pitäisi nyt hälytyskellojen soida, mutta järjestelmästä viime kädessä vastuun kantava maamme poliittinen johto ei eväänsä liikauta.

Hallitus ja sisäministeri antavat näin selkeän viestin, että Suomen turvapaikkajärjestelmän tehtävä ja tarkoitus on varjella vain ja ainoastaan ulkomaalaisten ihmisoikeuksia. Suomalaisten turvallisuudella ja ihmisoikeuksilla ei ole arvoa. Koko järjestelmä näyttää tuottavan lähinnä kuollutta kirjainta, kun kielteisillä päätöksillä ei todellisuudessa ole mitään merkitystä.

On totta, että rikoksentekijöitä on kaikissa ryhmissä ja muistamme lukuisia tapauksia, joissa tekijä on ollut kantasuomalainen. Tämä ei kuitenkaan poista poliittista vastuuta, mitä tulee turvapaikkajärjestelmään. Ihmiset, jotka eivät tänne kuulu, eivätkä turvaa ansaitse, on otettava viranomaisten toimesta säilöön ja poistettava maasta, viime kädessä voimakeinoin. Tätä varten poliisitoimi on.

Vihaa lietsomatta voidaan aivan hyvin sanoa myös suomalaisuhrien kohdalla, että näin ei saa koskaan enää tapahtua. Jokainen sinisilmäinen, epäonnistuneen turvapaikkajärjestelmän uhri on liikaa myös kotimaassa. Ei voi olla niin, että ministeri, jonka jurisdiktio on Suomessa, huolehtii Irakin kansalaisten kohtaloista Irakin maaperällä, mutta ei vähääkään välitä omistaan.

Mikäli vihreä poliitikko ei ole arvoiltaan kykenevä johtamaan sisäministeriötä sen kovuuttakin vaativalla tavalla ja suomalaisten turvallisuus edellä, hänen tulee ymmärtää – isänmaan eduksi – astua syrjään.

 

min3mat

Kapteeni
Tämä lienee sekä lainvastainen että eettisesti kestämätön valintaperuste virkaan. Jos virkailmoituksessa ei ole mainittu hallitusohjelman painotuksia kriteerinä, niitä ei perusteena voi käyttää.
Ilmeisen painavana perusteena vielä käytetty jopa.

edit. Olikin näemmä Vestman ottanut jo saman asian esille.
Eettisesti kestämätön, ehkä, mutta ei lainvastainen. Vestmanin siteeraama paperi on ohje, ei määräys. Määräys on velvoittava, ohje ei
 

Tetra

Respected Leader
Lahjoittaja
ELSO 2.0

hansai

Supreme Leader
Mestari ja koirapilli
  • 142
Koirapilli (dog whistle) tarkoittaa politiikassa viestiä, jolla on suurelle yleisölle eri merkitys kuin sen varsinaiselle kohderyhmälle. Vain kohderyhmä kuulee äänen sisältämän viestin ja toimii sen mukaisesti.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholla on tällainen koirapilli, ja hän käyttää sitä ahkerasti. Hänen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin osoittaa kohde, niin hänen nettiarmeijansa hyökkää sen kimppuun kuin pillin vihellystä totteleva koiralauma. Tätä sanotaan maalittamiseksi, ja siitä voitte lukea tämän Talouselämän erinomaisen artikkelin.

Esimerkin maalittamisesta Halla-aho tarjosi taas eilen, kun Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen opetti Suomen Uutisissa juridiikkaa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle ja oikeustieteen tohtori Martin Scheininille. Vihavaisen teksti on hyvin kaukana juridiikasta, ja sen voi tulkita lähinnä maallikon mielipidekirjoitukseksi. Yhden alan professuuri ei tee toisen alan asiantuntijaksi.

Halla-ahon mielestä ilmeisesti tekee, sillä hän maalitti Scheininin Twitterissä.ETUSIVU

ETUSIVU
KUKA ON UUNINPANKKOPOIKA?
AVAINSANAT
ARKISTO
HAKU
https://www.facebook.com/Uuninpankkopoika
https://www.twitter.com/Uuninpankkopoik
Uuninpankkopoika Saku Timonen

25.1.2020Mestari ja koirapilli
  • 142
Koirapilli (dog whistle) tarkoittaa politiikassa viestiä, jolla on suurelle yleisölle eri merkitys kuin sen varsinaiselle kohderyhmälle. Vain kohderyhmä kuulee äänen sisältämän viestin ja toimii sen mukaisesti.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholla on tällainen koirapilli, ja hän käyttää sitä ahkerasti. Hänen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin osoittaa kohde, niin hänen nettiarmeijansa hyökkää sen kimppuun kuin pillin vihellystä totteleva koiralauma. Tätä sanotaan maalittamiseksi, ja siitä voitte lukea tämän Talouselämän erinomaisen artikkelin.
Esimerkin maalittamisesta Halla-aho tarjosi taas eilen, kun Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen opetti Suomen Uutisissa juridiikkaa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle ja oikeustieteen tohtori Martin Scheininille. Vihavaisen teksti on hyvin kaukana juridiikasta, ja sen voi tulkita lähinnä maallikon mielipidekirjoitukseksi. Yhden alan professuuri ei tee toisen alan asiantuntijaksi.
Halla-ahon mielestä ilmeisesti tekee, sillä hän maalitti Scheininin Twitterissä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLASISÄLTÖ JATKUU


Scheinin totesi maalittamisen tapahtuneen ihan oppikirjan mukaan.

Näin se aina menee. Kohdetta pilkataan ilman aikomustakaan keskustella asiallisesti, lauma yllytetään hänen kimppuunsa ja sitä neuvotaan antamaan palautetta myös perustuslakivaliokunnalle, jolle Scheinin antaa usein asiantuntijalausuntoja. Kohde pyritään vaientamaan.
Kaikki tämä kerrotaan ulkoisesti viattoman näköisessä viestissä, jonka todellisen sisällön vain oma lauma kuulee ja ymmärtää halutulla tavalla. Muille se näyttäytyy vain nokitteluna somessa.

Toinen ja ikävämpi tapaus on Hämeenlinnassa tapahtunut rikos, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies surmasi entisen naisystävänsä ja itsensä. Tämä järkyttävä tapaus tuli kuin taivaan lahjana Halla-aholle ja hänen laumalleen, sillä juuri tällaisista tapauksista he elävät ja juuri näitä he toivovat. Lauma olisi osannut tässä tapauksessa toimia käskemättäkin, mutta Halla-aho näki hyväksi antaa sille lisää yllykettä.

Tämän vihellyksen mukaisia kommentteja tungetaan kaikkialle. Niitä näkee sielläkin, missä ei puhuta maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista yhtään mitään. Poliisi ei minun tietääkseni ole tiedottanut teon motiiveista ja yksityiskohdista mitään, mutta netti tulvii verisiä kuvauksia, joiden perusteella voisi kuvitella kommentoijien olleen silminnäkijöinä paikalla.

Tämä jos mikä on äärimmäisen vastenmielistä toimintaa ja härskiä politikointia. Ruumiilla ratsastetaan häikäilemättä silloin, kun tarjoutuu tilaisuus päästä arvostelemaan turvapaikkapolitiikka, maahanmuuttoa ja ennen kaikkea maan hallitusta. On ihan turha huomauttaa, että turvapaikanhakija tuli maahan silloin, kun perussuomalaiset istuivat hallituksessa, jonka maahanmuuttopoliittisen ohjelman oli kirjoittanut Jussi Halla-aho.

Juuri tällaiseen toimintaan Halla-ahon ja hänen johtamansa puolueen nykyinen politiikka perustuu. Halla-ahon ei tarvitse sanoa yhtään mitään isoista kysymyksistä, kuten vaikkapa sosiaaliturvasta, sotesta, työllisyydestä tai yleensä yhtään mistään. Riittää, että hän laittaa koirapillin suuhunsa ja puhaltaa.

Sen taidon hän oppi jo kirjoittaessaan Scriptaa, eikä hänen sen jälkeen olekaan tarvinnut oppia mitään uutta. Laumasieluja löytyy aina lisää tottelemaan pillin ääntä.
***
Tätä juttua ei voi kommentoida, ja syyn arvannette.
 

min3mat

Kapteeni
Pelttari voisi piruuttaan valittaa päätöksestä, niin hallitus joutuisi puolustamaan hallitusohjelmaa valintakriteerinä.
Aikaisemmassa viestissä linkkasin oikeusasiamiehen käsittelyn Nergin valinnasta, jossa siis oli öbaut jokainen sm:n pomo paikkaa hakemassa kovalla osaamisella ja kokemuksella, ja valituksi tuli metsätieteiden maisteri jonka osaaminen yksityisen puolen lihanjalostuksesta. OKV ei nähnyt tässä mitään ongelmaa:


Nergin nimitykseen verrattuna tämä on ns. slam dunk, kun hakijalla on kuitenkin oikeantapainen koulutus ja työtaustaa yleisesti ottaen virkamiesmaailmasta.
 
Aikaisemmassa viestissä linkkasin oikeusasiamiehen käsittelyn Nergin valinnasta, jossa siis oli öbaut jokainen sm:n pomo paikkaa hakemassa kovalla osaamisella ja kokemuksella, ja valituksi tuli metsätieteiden maisteri jonka osaaminen yksityisen puolen lihanjalostuksesta. OKV ei nähnyt tässä mitään ongelmaa:


Nergin nimitykseen verrattuna tämä on ns. slam dunk, kun hakijalla on kuitenkin oikeantapainen koulutus ja työtaustaa yleisesti ottaen virkamiesmaailmasta.
Kai siinä kuitenkin vaikuttaa muiden hakijoiden osaaminen myös. Jos ei muuta, niin voi muissa virantäytöissä valitukset saada lisää lihaa luiden ympärille.
 

Protheon_93

Kenraali

Ihme rusinat pullasta menoa. Hyväksytään se, että toinen valtio syyttää Suomen kansalaista sen maaperällä tehdyistä rikosepäilyistä, mutta halutaan valita mitä lakikirjan rangaistuksia saa käyttää ja mitä ei.
 

min3mat

Kapteeni
Kai siinä kuitenkin vaikuttaa muiden hakijoiden osaaminen myös. Jos ei muuta, niin voi muissa virantäytöissä valitukset saada lisää lihaa luiden ympärille.
Periaatteessa pitäisi, mutta käytännössä minkään ministeriön kansliapäälliköiden valinta ei ole viimeisen ~60 vuoden aikana ollut muuta kuin poliittinen päätös. Tähän on omasta muistista lähinnä kaksi poikkeusta, PLM jossa nimitykselle vaaditaan jonkinlaista upseeritaustaa, sekä kela joka on oman hallinnollisen asemansa kautta mitä mielenkiintoisin poliittisien nimityksien paikka.

Joskus on toki saattanut myös käydä niin että senaikainen viranhoitaja on ollut uudelle hallitukselle/ministerille tarpeeksi mieleinen, jolloin vaihtoprosessia ei olla tarvittu. Nämä ovat tyypillisesti olleet keskustalaisia, joita moni puolue voi ns. sietää
 

Ihme rusinat pullasta menoa. Hyväksytään se, että toinen valtio syyttää Suomen kansalaista sen maaperällä tehdyistä rikosepäilyistä, mutta halutaan valita mitä lakikirjan rangaistuksia saa käyttää ja mitä ei.
Antaa kiristyskeinon akkojen kotiuttamiseen/maahantuontiin. Voi arvata kuinka kauan menee Haavistolta ja kumppaneilta kyydin järjestämiseksi, kun uhkaavat jaella nikkelipitoisen viimeisen aterian muhamettilaisvaltion synnytyskoneille.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Sanna Marin rinnastettiin kokoomusnuorten iltamissa Marxiin ja Leniniin – puheenjohtaja: ”Läppä mennyt liian pitkälle”
Kokoomusnuorten iltamissa seinällä oli Marxin, Marinin ja Leninin kuvat.

Kokoomusnuorten iltamissa seinällä oli Marxin, Marinin ja Leninin kuvat.
Kuva: Tim Borovkov
Jaa
Julkaistu: 20:46

Kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen, kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo.


”Eteenpäin kohti sosialismia marxismi-leninismi-marinismin johdolla.”


Näin luki seinällä Kokoomusnuorten Talvipäivien iltaohjelman aikana Tampereella viime kuussa. Tekstin alle oli pantu kolme kuvaa, jotka esittivät pääministeri Sanna Marinia (sd), kommunismin isää Karl Marxia ja neuvostojohtaja Vladimir Leniniä.


Talvipäivät on Kokoomusnuorten kaksipäiväinen tapahtuma, joka liiton verkkosivujen mukaan tarjoaa ”oivan mahdollisuuden pitää hauskaa mukavassa porukassa sekä oppia uutta Kokoomusnuorten valtakunnallisesta ja paikallisesta toiminnasta, järjestötoiminnasta sekä politiikasta”.


Päivällä oli liiton järjestämää virallista ohjelmaa, ja iltaohjelmasta vastasi paikallisjärjestö Pirkanmaan kokoomusnuoret.


Iltaohjelmana oli sitsit ja teemana kommunismi.


– Selvästi läppä on mennyt heillä liian pitkälle. Emme hyväksy tuollaista, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo nähtyään kuvan tilanteesta.


Pajula kertoo, että kävi itsekin sitseillä, muttei huomannut Marinin kuvaa. Jos olisi huomannut, olisi hän kertomansa mukaan pyytänyt järjestäjiä ottamaan sen pois.


– Sitseihin kuuluu kärjistykset, mutta tämä kärjistys ei ollut hyvän maun mukainen.


Talvipäivien viralliseen ohjelmaan kuului muun muassa puheenvuoroja ja workshoppeja. Aiheina olivat esimerkiksi ensi vuoden kuntavaalit, piiritoiminnan eri osa-alueet ja kansainvälinen vaikuttaminen.


”Nimenomaan tilannehuumoria”
Ilta-Sanomat tavoitti myös Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajan Johanna Hjeltiin. Heidän järjestönsä oli vastuussa talvipäivien iltaohjelmasta ja näin ollen sitsikoristelusta.


Mistä idea tällaiselle koristelulle?


– No siis sehän oli puhtaasti vitsi ja tilannehuumoria. Esimerkiksi yhteispoliittisilla sitseillä tämmöinen ei tietenkään tulisi välttämättä kyseeseen. En muista, keneltä idea koristeluun alun perin tuli, mutta tuli, ja laitettiin sitten tämä sinne. Saimme palautetta siitä, että oli ollut hauska vitsi monien mielestä, ja kaikilla oli sitseillä tosi kivaa. Eipä siellä Marinia muuten sen kummemmin käsitelty.


Eli muuten Marinista tai koristelusta ei ollut puhetta sitsien aikana?


– Ei ollut, se oli nimenomaan koriste. Kyllä siitä joku kävi kuvia ottamassa, ja ilmeisesti sitä kautta päätyi myös median tietoon. Ei tätä tietääkseni kukaan ole mitenkään negatiivisesti kokenut. Jos on, niin totta kai olen valmis pahoittelemaan, mutta sitsit olivat jäsenistölle suunnatut.


Oletteko saaneet palautetta koristelun tai muuten asian tiimoilta?


– Pelkästään positiivista palautetta on tullut.


Oletteko käyneet aiheesta jälkeenpäin muutoin keskustelua, oliko kyseessä ylilyönti?


– Tilanteeseen nähden aina katsotaan, koristelu oli siinä tilanteessa hyvä vitsi. Mutta se, että sitä julkisuuteen varsinaisesti levitellään, niin siihen kohtaan se ei ehkä ole [hyvä vitsi]. Se oli nimenomaan tilannehuumoria, joka sopi siihen tilanteeseen.

Turha pyydellä anteeksi tällaista - tuskin Marin siitä mielensä pahoitti, että hänet on nostettu tasavertaisena noinkin suurten nimien joukkoon. Kommunistiksi haukkuminen on nimittäin haukkumasana ja loukkaus vain oikeistolaisesti ajattelevia ihmisiä kohtaan ja muille taantumuksellisille. Se että sanot kommunistia kommunistiksi, ei ole mikään loukkaus, vaan kohde todennäköisesti on ylpeä siitä, että hänen pyrkimyksensä edistykselliseen yhteiskuntajärjestelmään on noteerattu.
 

miikkaj

Eversti
Turha pyydellä anteeksi tällaista - tuskin Marin siitä mielensä pahoitti, että hänet on nostettu tasavertaisena noinkin suurten nimien joukkoon. Kommunistiksi haukkuminen on nimittäin haukkumasana ja loukkaus vain oikeistolaisesti ajattelevia ihmisiä kohtaan ja muille taantumuksellisille. Se että sanot kommunistia kommunistiksi, ei ole mikään loukkaus, vaan kohde todennäköisesti on ylpeä siitä, että hänen pyrkimyksensä edistykselliseen yhteiskuntajärjestelmään on noteerattu.
Kaikkihan sen tietää, että kommunismi toimii. Sitä ei vaan olla saatu edellisillä kerroilla implementoitua korrektilla tavalla. Tällä kertaa se saadaan skulaamaan, moon iha saletti!
 

ajs178

Ylipäällikkö
Top