Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Niin. Eiköhän meistä jokainen haluaisi suuret tulot ilman riskejä.Mutta kuinka työntekijät _kehtaavatkin_ haluta samaa! Luulisi työn ilon olevan tarpeeksi.
Usein omistajat, eli muunmuassa eläkeyhtiöt, ottavat omaa rahaansa omistamansa yhtiön kassasta vain osan vuoden tuloista. Eli omistaja jättää osan rahoistayhtiöön jotta niillä voi maksaa osingot huononkin ajan koittaessa. Vain harva pörssiyhtiö jakaa yli 70% tuloksestaan omistajille.Se on kyllä valitettavaa, että omistajat haluavat toiminnastaan myös rahaa. Luulisi hyvän mielen riittävän![]()
Mutta kuinka työntekijät _kehtaavatkin_ haluta samaa! Luulisi työn ilon olevan tarpeeksi.
Auttaisi jos verotus muuttuisi Viron malliseksi. Et maksa veroa siitä osasta jonka palautat yritykseen.Tässä päästää nyt kohti asian ydintä. Eli tuottavuuden kasvua. Tuottavuuden kasvu on hidastunut jo vuosikymmeniä. Tästä on käyty paljon keskustelua ja paras kirja joka käsittelee tätä on Robert J. Gordonin "The rise and fall of American growth". Lyhyesti tiivistettynä hän sanoo, että nykyiset keksinnöt, esim. median jakelu verkon yli a la Netflix eivät luo likimainkaan samanlaista tuottavuuden kasvua kun aikoinaan polttomoottorin tai viemäri - ja vesiverkoston käyttöönotto.
Ongelma on nyt siinä, että se kapitalisti haluaa pääomalleen x% tuoton. Työtä voi tehostaa investoimalla tietenkin tehokkuutta parantaviin ratkaisuihin tai tekemällä lisää työtunteja. Nyt ei kapitalisti halua investoida riittävästi eikä työntekijä halua lisää tehdä tunteja. Ainoa tapa päästä siihen haluttuun tuottoon on kun palkat ei jousta alaspäin nimellisesti on hyvin matala palkankorotuslinja.
Sitten on hyvä kysyä, miksi Suomessa investoidaan niin vähän? Nokia romahduksen jäljiltä investointien taso on jäänyt matalaksi. Ja muistaakseeni erityisesti esimerkiksi ohjelmistoihin Suomessa on investoitu hyvin heikosti verrattuna muihin kehittyneisiin maihin.
Auttaisi jos verotus muuttuisi Viron malliseksi. Et maksa veroa siitä osasta jonka palautat yritykseen.
Ja muistaakseeni erityisesti esimerkiksi ohjelmistoihin Suomessa on investoitu hyvin heikosti verrattuna muihin kehittyneisiin maihin.
Tässä on jotain kovin tuttua. Sama työnantajat kontra työntekijät keskustelu ja samat argumentit on varmaan pari kertaa vuoteen täällä. Eipä siinä mitään...
Siinä ajatellaan, että kun ihmisen toimeentulosta leikataan tälle kelpaa paskemminkin palkattu osa-aika duuni 100km päästä. Siitähän tuossa kyse on samoin kuin siinäkin, että halutaan ihmisten tehtailevan työpaikka hakemuksia liukuhihnalta mahdollisesti tehtäviin joihin osaamista ei ole mutta kun on pakko. Työhän ei lisäänny kuin kysynnän lisääntymisen kautta. Täytyy olla ihmisiä tai yrityksiä jotka ostavat tuotteita tai palveluja. Jos ei ole kysyntää, ei ole myyntia ja ei ole työpaikkojakaan.Nyt tarvitsen jonkun viisaan vastauksen koska en tajua tätä:
Sillä minun järki ei riitä ymmärtämään mistä ne työpaikat syntyvät jos tukia leikataan, ei edes vaikka leikattaisiin nollaan.
niimpä. Mua huvittaa kun puhutaan aina siitä miten tulot nousevat jokusen prosentin vuosivauhtiaPalkka tarjoukset metallihommiin reilulla kahdenkymmenen vuoden kokemuksella11,30- 12,00 tunnille. Huonesiivoukseta hotellissa 11,30.
Auttaisi jos verotus muuttuisi Viron malliseksi. Et maksa veroa siitä osasta jonka palautat yritykseen.
Tuottavuutta ei ymmärtääkseni voi tehostaa tekemällä lisää työtunteja? Ja kyllähän tuottavuus on kasvanut. Ei eksponentiaalisesti, mutta lineaarisesti kuitenkin. Palkat sen sijaan ovat junnanneet melko lailla paikallaan viimeiset 40 vuotta. Mm. oheisen artikkelin mukaan Yhdysvalloissa inflaatiokorjatut palkat ovat vuodesta 1979 vuoteen 2018 nousseet 11,6%, kun taas tuottavuus on samassa ajassa noussut 108,1%. Eivätkä firmat tappiolla ainakaan kauaa pyörineet viime vuosituhannellakaan.Tässä päästää nyt kohti asian ydintä. Eli tuottavuuden kasvua. Tuottavuuden kasvu on hidastunut jo vuosikymmeniä. Tästä on käyty paljon keskustelua ja paras kirja joka käsittelee tätä on Robert J. Gordonin "The rise and fall of American growth". Lyhyesti tiivistettynä hän sanoo, että nykyiset keksinnöt, esim. median jakelu verkon yli a la Netflix eivät luo likimainkaan samanlaista tuottavuuden kasvua kun aikoinaan polttomoottorin tai viemäri - ja vesiverkoston käyttöönotto.
Ongelma on nyt siinä, että se kapitalisti haluaa pääomalleen x% tuoton. Työtä voi tehostaa investoimalla tietenkin tehokkuutta parantaviin ratkaisuihin tai tekemällä lisää työtunteja. Nyt ei kapitalisti halua investoida riittävästi eikä työntekijä halua lisää tehdä tunteja. Ainoa tapa päästä siihen haluttuun tuottoon on kun palkat ei jousta alaspäin nimellisesti on hyvin matala palkankorotuslinja.
Eikai tuottavuus viimeaikoina Suomessa ainakaan ole kasvanut?Tuottavuutta ei ymmärtääkseni voi tehostaa tekemällä lisää työtunteja? Ja kyllähän tuottavuus on kasvanut. Ei eksponentiaalisesti, mutta lineaarisesti kuitenkin. Palkat sen sijaan ovat junnanneet melko lailla paikallaan viimeiset 40 vuotta. Mm. oheisen artikkelin mukaan Yhdysvalloissa inflaatiokorjatut palkat ovat vuodesta 1979 vuoteen 2018 nousseet 11,6%, kun taas tuottavuus on samassa ajassa noussut 108,1%. Eivätkä firmat tappiolla ainakaan kauaa pyörineet viime vuosituhannellakaan.
![]()
The Productivity–Pay Gap
The huge gap between rising incomes at the top and stagnating pay for the rest of us shows that workers are no longer benefiting from their rising productivity. Before 1979, worker pay and productivity grew in tandem. But since 1979, productivity has grown eight times faster than typical worker...www.epi.org
Taidat olla oikeassa, ilmeisesti vasta hiljattain on päästy vuoden 2008 romahdusta parempiin lukuihin. En kuitenkaan löytänyt mitään vastaavaa graafia Suomen tilanteesta, onko sinulla moiseen linkkiä?Eikai tuottavuus viimeaikoina Suomessa ainakaan ole kasvanut?
Katso liite: 43039
Manifestissasi nyt unohdat, että pääomatuloista voi tehdä vähennyksiä aivan eri tavalla kuin palkkatuloista. Lisäksi, jos ansaitset pääomatulosi yrittäjänä, niin mahdollisuus kierrättää oman elämäsi kuluja yrityksen kautta ovat melkoiset. Myös rahan sirtäminen omaan taskuun ns. harmaalla alueella on helppoa ja sitä tehdään paljon. Kaikkien tulojen pitäisi olla samassa progressiivisessa taulukossa, se olisi edes reilua sinnepäin. Vai onko sinusta reilua, että palkkatuloa verotetaan huomattavasti kovemmin, jos edes kohtuullisesti sitä saat.
– Tulo- ja varallisuuserojen kaventamisen näkökulmasta olisi perusteltua luopua eriytetystä ansio- ja pääomatulojen verotuksesta ja muuttaa verojärjestelmä kauttaaltaan progressiiviseksi, Riihelä ja Tuomala linjaavat.
Tutkijoiden mielestä pitäisi ottaa käyttöön tulojen ja varojen ilmoitusvelvollisuus. Tällä tavalla saataisiin tietoa myös vakuutuskuorissa olevista varoista ja tuloista.
Tämä kun toteutetaan niin kaikki jonka eteen olen kirjaimellisesti raatanut ja ottanut henkilökohtaista riskiä muuttuu tappiolliseksi.
Suomi on nyt jo suurimpia verottajia maailmassa!
Päälle alkava hyperinflaatio ja valuuttojen romahdus niin köyhdyn hetkessä sillan alle.
On tämä sellainen suojatyöpaikoissaan loisivien punikkien valtio että oksat pois.