Sekalaista mussuttelua

Sarek1

Kenraali
Ja vähän muutakin. Eivät svenssonit ole hävittäjäkoneitaan ihan pystymetsästä keksineet.

Tälle aiheelle voisi ehkä olla oma ketjunsa, ellei jo olekin. Toisn maailmansodan aikaisen saksalaisen ilmailun tutkimus- ja kehitystyön vaikutus kaikkinensa oli huomattavasti äkkipäätään ajateltua suurempi.
IMG_2373.JPG IMG_2374.JPG IMG_2375.JPG
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2017/08/kun-demari-maailman-pelati.html
KUN DEMARI MAAILMAN PELA$TINiin kuin lukija hyvin tietää, on SDP nimenomaan työväenpuolue. Kaikki sen toiminta ennen, nyt ja tulevaisuudessa keskittyy nimenomaan suomalaisen työväestön etujen ajamiseen. Demaripuolueen toiminnan punaisena lankana on olla jalat maassa toimiva, realismiin keskittyvä puolue joka ei koskaan unohda kannatuksensa pohjaa eli tavallista suomalaista työtätekevää miestä ja naista. Puolue tietää, mihin sen kannatus pohjaa, ymmärtää kunniavelkaansa ja maksaa sitä ylpeänä.

Samanlaisia ovat myös demarijohtajat ja -vaikuttajat. Heidän vakaa ja vastuullinen toimintansa pohjautuu henkilökohtaisiin pitkiin työuriin jotka he ovat tehneet ennen antautumistaan työväestön poliittisiksi vastuuhenkilöiksi. Heitä yhdistää nöyryys, harkitsevuus ja vaatimattomuus. Porvareille ominaista korskeaa pröystäilyä ei heistä löydy.

Yksi parhaimmista ja esimerkillisimmistä demarivaikuttajista on Mikael Jungner. Vaatimattomuuden, harkitsevuuden ja realismin arkkityyppi. Mies, joka ei toimi koskaan hötkyillen sillä työväestön edustajana hän tietää, että erityisesti taloudessa maltti on valttia. Jungnerin eduksi voidaan vielä laskea, että hän jaksaa säännöllisesti muistuttaa suomalaisille työläisille demariaatteen olevan varmoissa ja vakaissa käsissä. Niin kuin hän teki tuoreeltaan:

Hotellin respasta otettiin yhteyttä Hömpstadin Vähänköehkäopiston ympäristotilastolliseen tutkimuskeskukseen ja sieltä ilmoitettiin, että Jungnerin ekoteko kuittaa kaikki seuraavan vuoden aikana syntyvän afrikkalaisen ylijäämäväestön aiheuttamat seuraamukset maapallon kantokyvylle. Keskuksesta muistutettiin vielä, että Teslahan toimii sähköllä ja sitä saa töpselistä ilman saastuttavia voimaloita. Ei siis huolta, ei murhetta.


Muistutettakoon vielä, että tuon Tesla kolmosen hinta veroineen tulee Suomessa olemaan tommonen 41.000 euroa ja sen verranhan suomalaisella pätkätyöläisellä on mukana kusireissullaankin.


Kuvassa eräs pienen eläkkeen ja pätkätyön oravanpyörässä kamppaileva työväestön edustaja sekä hänen eläkeläismiehensä. Our thoughts and prayers are with you.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
*En sano että tuo organisaatio olisi täysin sama kun ST4 tason turvaluokiteltu Harjoitusvahuus tai ST2 tason "kova" vahvuus, mutta samoja elementtejä on aivan liikaa ollakseen "sattumaa".
Nyt ei joku täsmää.

Meille on kerrottu kuinka ”ylivoimainen” uusi taistelutapa on.
Juuri sen joustavuuden takia.
Koulutetaan ja tehdään palikoita, joista kootaan kulloisenkin tarpeiden mukainen yksikkö/joukko-osasto.
Nyt kuitenkin paljastuu että joustavuus on vain keino, jolla PV perustelee joukkojen supistamista.Nyt kuviteltu tehtävä sisältää liikaa oikeita elementtejä?

Jos näin on niin sehän tarkoittaa vain sitä ettei ”uusi taistelutapa” olekaan se korttipakka mistä kortit jaetaan uudestaan aina kun peli alkaa.
Vaan on kehitetty muutamia perusmalleja, joita täydennetään (jos viitsitään).

Hienoa.:facepalm:
Nyt ei vihollisen tarvitse kuin tunnistaa tietyt joukko osastot niin se on selvillä, mitä sillä on vastassa.
Samalla se pystyy arviomaan sen käyttämän toimitta mallin.Uusi taistelutapa = rahansiirto maavoimitta :camo: fregatteihin ja uusiin amerikkalaisiin monitoimihäviäjiin


PS

Tälläkin pystyy teoriassa leikkaaman viljan ja korjaaman traktorin.

Mutta käytännössä ei sillä ei tee mitään.
 

Akuleleee

Korpraali
Äkkiä autokaupoille:
https://www.nettiauto.com/audi/r8/8995679?utm_source=stara
Hallituksen perseily ja luukulta vasureille jaettava ilmainen raha motivoi muuttamaan ulkomaille, joten tämä myydään nyt. Kelithän ovat perseestä kuten kuvistakin selviää, mutta jos aurinko joskus sattuisi paistamaan, takaan että on mukava peli. Alustasarja, putkisto ja sen semmoista pientä on maustettu. Tehoa 620hp. Soundit erittäin mukavat.


Jos ajattelit kysyä, paljonko kuluttaa satasella, kulje julkisilla. En ole seurannut.


Kilometrit pitää tarkistaa kun olen suomessa. Muistikuva on n. 70 tkm. Ei naarmuja tai kolhuja missään. Erittäin hyvä ja siisti peli. Ei ole rääkätty radalla. Vaihdot ei juuri kiinnosta, koska en tarvitse siellä enempää autoja.
Saisko loppukesäks koeajoon? :)

PS. Magee profiilikuva!
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Voi julmettu! Juomaveden hinnan nousu on pakottanut Yhdistyneen Karjalan ja Kuolan Federaation hakemaan suotuisimpia vesiä ja nämä vedethän löytyvät lännestä.

Tilanne: Rajan takan YKKF on perustanut joukkoja reservistä ja harjoituttanut niitä viimeisen viikon aikana alkaen 31.7 ilmoituksista poiketen. Sotilastiedustelu on saanut selville YKKF:n perustaneen neljä nopean toiminnan jalkaväkipataljoonan taisteluosastoa, joista kolme MTLB-6MA ja yksi BMP-2M kalustolla. Joukkojen organisaation uskotaan noudattavan Venäjän Federaation aikaisten joukkojen organisaatiota, vaikka YKKF on irtaunut Vf:stä. Taisteluosastot pohjautuvat mekanisoituun pataljoonaan, mutta vahvennuksista ei toistaiseksi ole varmuutta. Tumpajoella ainakin kaksi patteria 2S19M sekä yksi patteri BM-21M on ampunut kalusto- ja perustamisammunnat sekä on ollut viitteitä armeijakunnan tykistöprikaatin esikunnan ja maahanlaskujoukkojen välisistä harjoituksista.

Oma 9. HAJK on perustettu 2.8.2017 Kainuun seudulla, komppanian pääosa on ollut varusmieskoulutuksessa Kainuun Prikaatissa 2/15 saapumiserässä eikä sitä ole kertausharjoitettu. Komppania suoritti ajoneuvomarssin toimintalueelle Rajavartiolaitoksen Tiedustelukomppanian suojaamana 2.8.2017 illan ja yön aikana ja aloitti välittömän puolustukseen ryhmittymisen.

Naapurit: Lännessä TIEDK selvittää vihollisen MLRS ja aiheuttaa tappioita vähintään komppanian verran, pohjoisessa 12. RJK viivyttää vihollista kolmen vuorokauden ajan, etelässä 3. TJPTRI määrittää vihollisen MLRS ja aiheuttaa tappioita vihollisen kriittisille suorituskyvyille.

AVT: Alkuvaiheessa TIEDK:n läpi vastuualueelle hyökännee yksi taisteluosasto, jota mahdollisesti tuetaan rajan takaa raskailla raketinheittimillä. On oletettavaa, että vahvennuksiin kuuluu ainakin yksi raskas patteri, vaunukomppania ja vahvennettu pioneerikomppania. Joukkoja tuettaneen kahden SU-25 lentueen suorituksilla. Vihollinen suorittaneen ilmatiedustelua HALE-luokan lennokeilla.

Tehtävä: 9. HAJK viivyttää vihollista kolmen vuorokauden ajan. Lisämääre: Vihollinen ei saa saavuttaa Pankakoskea ennen kuin 72 tunnin kuluttua taistelujen alkamisesta 9. HAJK:n vastuualueella.


Tukitoimet: 9. HAJK:lla on käytössään seuraava perustamisen yhteydessä jaettu materiaali: 450 telamiinaa, 50 pohjamiinaa, 120 kevyttä kylkipanosta, 50 raskasta kylkipanosta, 25 raivaamisen estopanosta, 230 kevyttä viuhkapanosta, 35 raskasta viuhkapanosta, 200kg pentriittiä, 170 KES12, 40 Apilas, 24 NLAW, 1500 81krh tkr, 160 81krh savu, 160 81krh valo. Komppanian ajoneuvokanta koostuu 35 6x6 mönkijästä peräkärryineen mallia intti, 12 liikennetraktorista, joista kuudella koukkulava sekä 12 merikonttia ja lopuilla tuhtikärry, 4 E-asemasta peräkärryssä, neljästä UPA:sta sekä päällikön omasta PERKn majurin ohi salakuljetetusta Dacian maasturista. Normaalin pioneerikaluston lisäksi komppanialla on kolme katuporaa.

Komppaniaa tuetaan pioneerijoukkueen 24 tunnin työsuoritteella, joukkue käyttää omia työkalujaan ja miinojaan. 6. ja 7. raskas patteri 155 K98 kalustolla tukevat komppanian taistelua, komppanialla on käytettävissä 0.7 tuliannosta kummankin patterin tulta eli 252 tkr per patteri, joista 44 rakettiavusteisia joiden kantama n. 40km ja 60 perävirtausyksiköllä varustettuja n. 30km kantamalla, loppujen kantama n. 25km. TKRt ovat varustettavissa mekaanisilla aikaisku sytyttimillä eli ammuttavissa ilmaräjähteisenä ja näiden lisäksi komppanialla on käytössä 15kpl Bonuksia 35km (6. PTRI) kantamalla ja 30+30kpl valoja ja savuja 30km kantamalla (molemmat). TJPTRI:n tulijoukkueen tulta on käytettävissä 0.3 tuliannosta. 6. patterin tulenkäytön etuoikeus on 12. RJK:lla ja 7. patterin TJPTRI:lla. Komppanialla on lisäksi ampumatarvikeoikeutta 6 kappaleeseen M30 Unitary rakettiin.

Ilmavoimat valvovat ilmatilaa ja vallitsevan tilanteen salliessa toteuttavat torjuntatehtäviä Kainuun ja Pohjois-Karjalan alueella.

21. SALn kantaverkkoon liityt Lieksassa sijaitsevan A-aseman kautta.

Komppanian huoltotilanne on 7 PHT ja seuraava täydennys kyetään toimittamaan Pankakosken alueelle 7.8.2017.

Ei auki pidettäviä teitä tai rajoituksia siltojen tms. tuhoamiseen.


Laadi komppanian taistelusuunnitelma, alaisten tehtävät, aluejako, materiaalin hajauttaminen, tulenkäyttö- ja tuhoamisalueet ja esitys pioneerijoukkueen käytöstä.View attachment 15821
View attachment 15822 View attachment 15823
View attachment 15824
Katsotaanpa vähän tätä salaista tietoa.Jos keskustelu palstalla kirjoitetaan jotain niin mistä sen aitouden voi todeta.
Siitä että asia on tuttu ja on nähnyt sen aikaisemmin tai joku vahvistaa tiedon.Jos vieraanvallanedustaja ”tunnistaa jutun” on asia jo paljastunut ja siksi sen arvo on lähes nolla.
Hänhän tietää jo asiasta niin paljon että pystyy tunnistamaan sen sisältämät elementit.
Joten kuvitellulla tilanteella ei ole mitään arvoa.
Jos taasen se on vain taas yksi internetin miljoonista keskusteluista strategiasta.


Jos hän ei tiedä asiasta niin se muodostuu arvokkaaksi siinä vaiheessa kun joku kertoo että tämähän on se uusi, hieno ja ylivoimainen taistelutapa( ”tässä silti käytetty turvaluokiteltua tietoa laadinnassa hyväkseen; joko tahallaan tai epähuomiossa” CV9030FIN ).
Tähän kun lisätään muutama muu, jotka sanoillaan vahvistavat asia niin tieto onkin yhtäkkiä arvokas.
Nyt kaikki tietävät että huhussa on jotain perää.:facepalm::facepalm::facepalm:
 

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
EU:ssa tutkitaan:
TOPIC : Risk-based screening at border crossing
Topic identifier: SEC-15-BES-2017
Publication date: 14 October 2015
Types of action: IA Innovation action
DeadlineModel:
Opening date: single-stage
01 March 2017 Deadline: 24 August 2017 17:00:00
Specific Challenge:

The concept of 'borders' has changed in recent times. The purpose and function of borders have been, and remain, to delineate and demarcate one sovereignty from another. However, borders must also allow for the smooth movement of people and goods.

Maintaining the current level of checks is becoming increasingly expensive given the ever growing volumes of people and goods on the move, and increasingly more disruptive of flows. It would remain sustainable if thorough checks could be limited to fewer individual goods and people pre-selected further to a preliminary (and non-disruptive) risk-based screening of the flows.

Scope:
Proposals should take account of the four-tier access control model developed in the EU: measures undertaken in, or jointly with third countries or service providers (e.g. those managing Advance Passenger Information or Passenger Name Record systems); cooperation with neighbouring countries; border control and counter-smuggling measures; control measures within the area of free movement in order to prevent irregular immigration and cross-border crime inside the Schengen area.

Innovative, international alert systems can be developed further to more co-operative law enforcement and investigative efforts. Building upon lessons learned and field experience is essential.

The combination of a variety of arrays of sensors, new operational methods, and improved data management techniques can support appropriate law enforcement responses and enable better, transnational, interagency access to reliable and secure situational intelligence and information, on a real-time and cost-effective basis.

Collaboration with IATA, the air transport industry and other partners and international stakeholders in other fields of transport safety (e.g. maritime, rail) may lead to the development of new solutions.

Particular attention should be paid to personal data protection and to other ethical concerns that may arise from the development of risk-based screening at borders.

The outcome of the proposal is expected to lead to development up to Technology Readiness Level (TRL) 7; please see part G of the General Annexes.

Indicative budget: The Commission considers that proposals requesting a contribution from the EU of € 8million would allow for this topic to be addressed appropriately. Nonetheless this does not preclude submission and selection of proposals requesting other amounts.

Expected Impact:
Short/Medium term:

  • Enhanced situational awareness for border control practitioners, enabling the timely and proper identification of potentially dangerous people and goods, and preventing smuggling and human trafficking;
  • Improved risk-management coordination and cooperation between border control (passport/persons), customs (baggage/goods) and security in transport (pre-boarding security checks on persons and baggage);
Long term:

  • Improved solutions for remote detection of abnormal behaviours;
  • Improved and people-respectful border automated screening systems through close cooperation with actions resulting from SEC-18-BES–2017: Acceptance of "no gate crossing point solutions".
More effective use of intelligence to reduce risks at borders;

Cross-cutting Priorities:
Socio-economic science and humanities
 

Fremen

Ylipäällikkö
ON SYNKKÄ JA MYSRKYINEN ILTA, osa I:
Hyvin jyrisee ja välähtelee ainakin pääkaupunkiseudulla, todella komeita salamoita, maahan ja poikittain... vettä tulee kuin aisaa kun pitäis lähteä olutta hakemaan. Lisäksi tuuli puuskissaan aika äkäinen! Mites teiden herrojen suunnilla?
 

46S

Kersantti
Olutta ja viskiä on... vesisadetta ei pisaraakaan itä-Suomessa...
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
Katteltiin vaimon kanssa reaaliaikaisesti pääkaupungin salamat www.lightningmaps.org
Hyvin paukkui tässä ympäristössä mutta aika äkkiähän tilanne oli ohi. Ei damageja omassa piirissä.
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Käväisin tänään päiväseltään Helsingissä. Reissun päätarkoitus oli käväistä moikkaamassa vanhaa opiskelukaveriani, joka tässä ihan vastikään täytti 35v. Kun junalla matkustin, niin ei tarvinnut itsekään koko päivää / alkuiltaa kuivin suin olla. Mielenkiintoinen havainto sinällään. Turvapaikanhakijoiden "Oikeus elää" -mielenosoitus vaikutti todella vaatimattomalta. Muutama arabi päivysti siinä Marskin ratsastajapatsaan ja Kiasman kulmalla. Joku liitutaulu näillä oli ja pari kaveria siinä keskenään kovaan ääneen hölisi. Ohi kulkevia kantaväestön edustajia ei näyttänyt kiinnostavan pätkän vertaa. SE-leiriä en edes viitsinyt käydä vilkaisemassa.

EDIT: Olen muuten yhä paluumatkalla Imatralle. Juna lähti Hesasta Etelä-Karjalaan puoli seitsemältä illalla. Saapumisaika Imatralle piti olla noin klo 21. No, parhaillaan tätä kirjoittaessa kello 23.50 olen yhä matkalla. Intercity 11 on yli 3 tuntia myöhässä. Kouvolan ja Lappeenrannan välillä VR:n systeemit aivan paskana lauantain myrskyn jäljiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Benelli

Ylipäällikkö
Koijärven pesänjakajat -sivusto.. kyse ei liene yksin lintukodon jakamisesta maahanmuuttajien kanssa :D

Aivan sairasta tekstiä tuossa linkissäsi.

Eläimiin sekaantuminen on marginaalinen asia, mutta niissä tapauksissa kun sitä tapahtuu, niin täytyy erottaa sellaiset tapaukset, joissa eläin ei ole kärsinyt, niistä, joissa eläin on kärsinyt.

Mielestäni raja on hyvin selvä: jos eläimelle aiheutetaan tarpeetonta kärsimystä, oli kyseessä sitten väkivaltainen seksi tai vaikka kepillä lyöminen, niin kyseessä on eläinoikeusrikos. Kyllä eläin, varsinkin nisäkäs, kuten ihminenkin, antaa ymmärtää kun sitä sattuu.

Säälin niitä, joita kiinnostaa muiden ihmisten (ja eläinten) harmiton yksityiselämä niin paljon että rupeavat siitä vouhkoamaan. Harvalla näistä ihmisistä on vaikeuksia mm. syödä tai tappaa eläimiä - mutta niiden liiallinen rakastaminen koetaan ongelmaksi.

Insestillä ei, toisin kuin Jussi antaa ymmärtää, tässä tarkoiteta alaikäisen hyväksikäyttöä, vaan esim. kahden täysikäisen sisaruksen rakkautta toisiaan kohtaan.

Tarkoitukseni on siis puolustaa fundamentaalia ihmisoikeusnäkökulmaa... Tämä tarkoittaa mm. sitä, että mm. täysi-ikäisten välinen insesti, sadomasokismi ja esim. moniavioiset suhteet tulisi dekrimininalisoida.

Itse ymmärrän kyllä varsin hyvin turvaikärajojen tarpeuden, vaikka kyllä nitä voisi alentaa, samoin kuin täysikäisyyden rajaa, tosiaan jonnekin 15 vuoden tietämille. Se koskisi luonnollisesti myös kaikkea seksiä ja pornoa.

Eli eihän tässä ole kyse muusta kuin fundamentaalisesta ihmisoikeudesta rakastaa oikein kovasti oli sitten kyseessä sisar, lapsi tai lemmikki :rolleyes: Tämä kirjoittaja nyt vain näköjään sekoittaa totaalisesti seksuaalisuuden ja rakkauden keskenään. Ei jatkoon, hoitoon.
Tuota tuota, eläimiin sekaantuminen on jo laillista niin pitkään kuin ei mene eläinrääkkäyksen puolelle.
Enkä oikeastaan keksi järkeilyyn perustuvaa syytä sen kieltämiseksi erikseen.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
En tiedä mitä minun silloin kerran pistoksena annettu eka pahaan ristiselkäkivuun, mutta kioua se ei poistanut ja menin ihan sairaaksi lisäksi.

Menin kuitenkin tk:n ja pyysin apua, ei tämä järkyttävä kipu lähtenyt viikossa enää millään panacodin määrällä.
Onneksi joutuin hyvään lääkäriin luo, joka määräsi hyvän kombinaation pistoksina: Tramadol 30 (en ole ihan varma pitoisuudesta, ymmärttäkseni vahvin mahdollinen) ja lihas relaksantti. Illalla olin lähes kivuton!

Miksi kitunut viikon en tajua..myrkytin elimistoni panacodilla joka ei edes toiminut :camo:
Reseptilla sain vielä Arcoxia 120 mg viikkon kuurina, ja Norflex 100 lihasrelaksanttia 1-2 t/vrk. Vähän huimaa ja oksettaa, mutta on niin KIVUTON olo :solthum:


Suosittelen kaikille tätä pistos kombinaatiota ja lääkitystä jos ristiselkä kipeytyy. Paras mahdollinen!
 
Viimeksi muokattu:

Springeri

Luutnantti
Kainovieno toive. Foorumilla on ehkä muitakin ketjuja yleisentason mamu-kirjoitteluun?

Jos pidettäisiin ketju asiallisena ja asiaan keskittyvänä, ja tuulettelua varten voi perustaa uuden ketjun "Turun puukotusten vapaa tuuletus" tmv.
Ihan loistava idea ja periaatteessa olen täysin samaa mieltä. Olisiko tämä ketju sitten vain Turun teropuukotusten seurantaa pelkästään uutislähteiden (heh) varaan rakentuvaa? Ilman mitään mielipidettä esmes lestahöperön horinoihin?

Näissä lienee aina se rajanveto siitä että mitä ja missä saa sanoa. Sinulla lienee tarve ohjata keskustelua jonnekin, niin kerro miten ja mitä tässä ketjussa saa sanoa? Vai saako sanoa mitään?
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 1.0
Ihan loistava idea ja periaatteessa olen täysin samaa mieltä. Olisiko tämä ketju sitten vain Turun teropuukotusten seurantaa pelkästään uutislähteiden (heh) varaan rakentuvaa? Ilman mitään mielipidettä esmes lestahöperön horinoihin?

Näissä lienee aina se rajanveto siitä että mitä ja missä saa sanoa. Sinulla lienee tarve ohjata keskustelua jonnekin, niin kerro miten ja mitä tässä ketjussa saa sanoa? Vai saako sanoa mitään?
Jep. Juuri tuota ajoin takaa. Lestahöperöinnit ovat enemmänkin sitä "vapaata tuulettelua".
 

Springeri

Luutnantti
Et minulta kysy, mutta jotenkin ajattelen, että nyt kun uutta tiedotettavaa ei ole, on paikallaan jo vähän tuulettaa.

Blaa.. blaa (eli nips) Erilaista syöttöä tulee ja tunteita yritetään käyttää hyväksi. Siinä olkaamme tarkkoja!

(Naps)
Maanpuolustusterveisin. Ei suomalaien alkuerissä vielä ole knock out. Kyllä tässä vielä ajaja hevoselle löytyy.
Sanoisin Kiantolaisesta vuodatuksestasi, että huh-huh. Pari pointtia onnistuin osittain täysin järjettömästä vuodatuksesta poimimaan:
1. Syytät minua ryssätrolliksi. Miksi ja miten ihmeessä? Väitteesi on irvokas.
2. Ajaja hevoselle löytyy? Ihan kuin eurohöperöillä olisi jokin suurikin plääni padota kehitysavun aikaansaama tolkuton väestönkasvu ja sen tunku lähinnä Afrikasta Eurooppaan. Kertoisitko tarkemmin mikä tämä plääni on? Miten sille hevoselle se ajaja löytyy? Uskoisin Sinun olevan aika suuren salatun totuuden vartijana. Epäilemättä tuosta uskomattomasta viisaudesta aika monet Euroopan maat olisivat valmiit suoralta kädeltä maksamaan satoja miljoonia Sinulle. Verottomana. En epäile, että sitä jossain random-keskustelupalstalla paljastaisit, mutta kyllähän tässä selkä nöyrtyy noin suuren viisauden edessä.

Toivon, että muutat syvän viisautesi rahaksi.
 
Top