Sekalaista mussuttelua

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja miheikki
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Esittäydyn filistealaisena ja kirjoitan, että Suomi-pojan vihannes, erityisesti runsaasti jauhoa sisältävä sellainen on...paskaa!
Hirvi- taikka poronkäristys, kyllä kiitos! Samat sanat karjalanpaistille. Mutta sian suoleen sullottu epämääräinen aines? Ei.
Täytyy kompata, tosin aina välistä pitää tehdä kompromisseja.

Serkku tai lähinnä kai hänen vaimo kun tekee riistakäristystä, niin ei siinä ala cartet ole samalla viivalla..parhautta.
 
Ei nyt puhuta atrillista tai kämpingistä. Havaintojeni perusteella taidettiin puhua suoraan tilalla tehtävistä makkaroista, ja ne ovat kyllä aitoa lihaa. Ei ole murskattu eläin muoviputkessa, vaan aitoa lihaa aidossa suolessa, tuottajalta kuluttajalle :)

Itse asiassa pitäisikin miettiä lasten metsäreissuille jotain muuta evästä tulille makkaran tilalle.

Hyviä ehdotuksia?
 
Itse asiassa pitäisikin miettiä lasten metsäreissuille jotain muuta evästä tulille makkaran tilalle.

Hyviä ehdotuksia?

Tuoomosia on tullut tehtyä, ei nyt ihan tuolla reseptillä mutta sinnepäin. Voi tehdä kotona valmiiksi ja viskaa sit nuotiolla vain kypsymään.
https://www.valio.fi/reseptit/retkeilijan-nuotiopottu/

Ja jos on kattila mukana, niin melekin mitä tahansa keittoa tms voit lämmittää. Itse on tullut kokeiltua monenmoista kun jälkikasvu on itseä viisaampi ja ei perusta niin makkarasta.
 
Eli kun lainaat, lyö korkeintaan otsikko ja linkki uutiseen näkösälle. Lainauksen rungon voit halutessasi piilottaa spoilerin sisälle.
elso


Juttu poistettu koska se ei ole ”Spoilerin” takana.
( enkä saanut/osannut sitä sinne kun yritin)
 
Viimeksi muokattu:
Kysymys on vaihtunut, mutta laitetaan OT:na (saattaa sisältää asiavirheitä).

airwar.ru:ssa selostetaan (konekäännös), että alkupään Sturmovikeissa oli vain yksi heijastintähtäimeen (PBP) liitetty laskin(?) (ESBR), joka oli varattu raketeille, joten pommit pudotettiin ulkoisen kuorman dumppausvivulla. Myöhemmin laskimia oli kaksi. Mahdollista tietenkin, että heijastintähtäimen käyttö koettiin hankalaksi/tarpeettomaksi, eikä sitä sen takia käytetty.

"On the IL-2 of the first series, only one electric spreader (ESBR-3p) was installed, which allowed for both the discharge of bombs and the launch of rocket projectiles. However, in combat conditions in time to attack the target, the pilot, as a rule, did not have enough time to relocate the electric distributor from one type of weapon to another. Therefore, the combatant pilots with the help of ESBR-3p launched the PC, and the bombs were thrown off with the help of an emergency bomb-thrower with a volley, which naturally drastically reduced the effectiveness of bombing. Of course, the bombs could have been dropped with the help of ESRB-Sn, but only on the second approach, and this was contrary to the tactics of the combat use of the IL-2 during this period."

http://airwar.ru/enc/aww2/il2.html

Sodanaikainen opetusfilmi taistelulennosta Il-2:lla. Kohdassa 17:26 opastetaan, että pommien pudotus tehdään sauvassa olevilla napeilla ja vielä varmistetaan dumppausvivulla (ASSH).


Noin kohdasta 2:00 Il-2:n heijastintähtäimen käyttö rakettirynnäkössä (pelistä).


Sturmovikin ohjaamo. Heijastintähtäin (38), dumppausvipu (65), laskin pommeille (78), laskin raketeille (79).

kopia_il2_cockpit.jpg

http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum27/kopia_il2_cockpit.jpg

Sama venäjänkielisin tekstein, mutta selkeämpi kuva.

d8ppqwf-4381c1df-9c06-402b-a046-85ca01b30680.jpg

https://www.deviantart.com/nikitakartinginboxru/art/Il-2-attack-plane-cockpit-526921071
https://shark-er.livejournal.com/71424.html
https://www.labirint.ru/screenshot/goods/621714/4/
1464292547_0_15ff81_38289a72_orig.jpg

395378_3_pic_170.jpg
IL-2.jpg
post-853-0-03158900-1479632846.jpg

Tekstissä löytyy mainita tähtäimen käytöstä 1-2.
( Erään kirjan mukaan tuota ”tuulilasiin piirrettyä” tähtäintä lentäjät pitivät hyvänä)



vv2.jpg


Tuossa olisi vähän noista hyökkäys kulmista, tykillä ja pommeilla.




http://modelist-konstruktor.org/aviation/the-legendary-il-2




1515991095192758075.jpg




http://oruzhie.info/voennye-samolety/261-il-2

http://otvaga2004.ru/boyevoe-primenenie/boyevoye-primeneniye03/il2-po-borbe-s-tankami/
 
Viimeksi muokattu:
Esittäydyn filistealaisena ja kirjoitan, että Suomi-pojan vihannes, erityisesti runsaasti jauhoa sisältävä sellainen on...paskaa!
Hirvi- taikka poronkäristys, kyllä kiitos! Samat sanat karjalanpaistille. Mutta sian suoleen sullottu epämääräinen aines? Ei.

Huomaa toki, että nuotiomakkara erityisesti on myös mielentila....se ei ole vain elintarvike.

Halvimmille makkaroille minäkin sanon tylysti: nou thänks.
 
En tarkoittanut tuomita kaikkia makkaroita. Monet huonommatkin kestomakkarat ovat ihan hyviä, metukka, bratwursti jne., runsaasti konin pyllyä sisältävät.
Nämähän eivät tulta kaipaa.

Itselleni tuo nuotiolla syntyvä mielentila ei vaadi itse tulen lisäksi mitään. Tai no sumppi, viina ja tupakki on ihan jees, mutta ei suinkaan pakollisia.
Sekin on oma juttunsa, kun kuivaa tulilla märkiä jalkaverhojaan.
 
Täällä on ollut huomaamattani foorumin ehkä tärkein keskustelu akamassa, sanoisinko kaikkien keskustelujen äiti.

Makkara. Sen pitää olla parasta. Jo 1990-luvulla AKS, eli Akateeminen Kiuas-Seura maisteli makkarat ja yksi sai saanut täydet pisteet. Se on Pekka Pajuniemen Helsinkiwursti (sitä tehdään Sipoon Talmassa). Vieläkin se on grillissä yksi parhaista, perinteisenä ja maustamattomana. Ne chiliversiot eivät maistu minulle. Mutta älä nokea!

Toinen Pajuniemen täysosuma on Herrasväen ryynimakkara.

Tässä muutamia oikein hyviä maiskiksia:

HK Maakarien raakamakkara Livornon Luigi oli kesän 2018 paras uutuus. Kokeilkaa. Tosin se nyt ei ole nuotiomakkara. Grilliin.

Helsingin makkaratehtaan Sylttytehtaan Butifarra on yksi loistava.

Ja @Herman30 , täältä peukut Põltsamaa kangelle!
 
Täällä on ollut huomaamattani foorumin ehkä tärkein keskustelu akamassa, sanoisinko kaikkien keskustelujen äiti.

Makkara. Sen pitää olla parasta. Jo 1990-luvulla AKS, eli Akateeminen Kiuas-Seura maisteli makkarat ja yksi sai saanut täydet pisteet. Se on Pekka Pajuniemen Helsinkiwursti (sitä tehdään Sipoon Talmassa). Vieläkin se on grillissä yksi parhaista, perinteisenä ja maustamattomana. Ne chiliversiot eivät maistu minulle. Mutta älä nokea!

Toinen Pajuniemen täysosuma on Herrasväen ryynimakkara.

Tässä muutamia oikein hyviä maiskiksia:

HK Maakarien raakamakkara Livornon Luigi oli kesän 2018 paras uutuus. Kokeilkaa. Tosin se nyt ei ole nuotiomakkara. Grilliin.

Helsingin makkaratehtaan Sylttytehtaan Butifarra on yksi loistava.

Ja @Herman30 , täältä peukut Põltsamaa kangelle!

Tämähän on melkein niin tärkeä aihe, että voisi jopa oma lirpakkeen tehdä.
 
Makkaraan liittyen sinappi on myös tärkeä aihe.
Itse olen jäänyt kaipaamaan turun sinappia, sellaista jota sai vielä 80-luvulla.

Tein testin jossa maistelin kolmea kotimaista tuubisinappia. Tarkoituksena oli löytää mahdollisimman paljon turun sinappia muistuttava tuote.

3.sija: auran sinappi. Erinomainen sinappi,mutta ei maistu turun sinapille.
2. sija: turun sinappi. Paljon vanhaa makua, mutta jotain puuttuu. Ainakin cayennepippuri ja sokerikulööri ovat poistuneet ainesosista. Tilalla chiliä ja muunlaista sokeria.
1.sija: lidlin herttua-sinappi. Turun sinapin makua. Mutta jotain tästäkin puuttuu.

Tuotteiden muuttuminen harmittaa. Esim. Karjala-olut oli hyvää kun sitä tehtiin lappeenrannassa.
Kipparijuusto oli herkullista ennen kuin siihen alettiin laittaa pintakäsittelyaineita.
Viola -sulatejuuston valmistus lopetettiin kokonaan.
 
Makkaroista; riippuu käytöstä minkälaista. Grillauksen minä suosin semmoista jossa on korkeintaan 70% lihaa ja rasvaa vähintään 20%. En tykkää semmoisista kovista karkeamassaisista makkaroista grillattuna, pitää olla pehmeä tasainen massa.
 
Parasta on hk-sininen tai atrian punainen kylmänä leivän päällä.
Parempilaatuisissa makkaroissa on kokkareita (lihaa?)
 
Jos lähdetään normaalille "pieni pöhnä - iso nuotio" linjalle, niin tavallisen hyvää on kyllä Kivikylän originaali ja siihen ihan rutosti Savuhovin kipusinappia. Pirun hyvää sinappia, makkara tuo siinä vain koostumusta.
 
Joskus makkara antaa sinapille vain alustan. Näin olen ymmärtänyt.

Turun sinapin kaltaisia mönjiä en silti ole ymmärtänyt koskaan. Opin jo kakarana sekoittamaan Colmansin sinappijauheesta kunnon sinapit. Naantalin mausteaitan Kotisinappi vielä menee. "Pöltsä" on ainoa järkevä. Sillä pelastaa huonomman makkarankin.

Toisaalta on eri perinnetilaisuuksia, kuten ilmailunäytökset ja markkinat, joissa pitää ostaa se kamala Atrilli ja sitten siihen laitetaan desi jotain tukkusinappia. Se kuuluu ikään kuin ikiaikaiseen kuvioon, ja kyllä nekin on tietysti syöty.
 
Back
Top