Sinko

Tvälups kirjoitti:
Ei ole tornari. Valitan.

Mitä muuten tarkoitat "uusilla laukaisimilla"? Käsittääkseni ainakin pohjamiinoissa on melkoisen nykyaikaiset systeemit mukana, eli mitä niissä on vikana?
 
Niihin voi ilmeisesti ajella joku viaton traktoristi kun maanviljely jatkuu taistelutoiminnasta riippumatta ja wanhat Tellut ja PM87:t ei erottele Zetoria T-80:stä.
-siinä kai se maailmojahalaava peruste hävittää toimivaa tappokalustoa.

Telamiina 2012 ja "Moniherätepanssarimiina" 2012 jatkaa arsenaalissa.

TM12 = TM62P3 panososa + uusi moderni laukaisin 2012
MoHePsM vai mikälie 12 on vasta ideoitavana.
 
En löydä osaamistani kielistä tarpeeksi kirosanoja.
Kokonaisuudessaan tällaisten uutisten jono on kuin painajainen.
Uskon ihan millaiseen salaliittoon hyvänsä, ei muuten voi olla mahdollista tämmöinen että Persut ja puolustushenkiset Kokomustat ja Kepulit eivät tuo yhteistä asiaansa lehdistön otsikoihin. Kuorma-ammuskieltoa, polku- ja ansamiinakieltoa menee läpi, telluja tuhottiin hiljaa jo, ja tästäkään ei ole lehdissä sanaakaan.
 
Pallomeritaktiikassakin tarvitaan miinoja. Toki on halvatun hyvä saada käyttöön ns. modernia miinoitetta, mutta on vaikea kuvitella, että ihan pikkumäärien kanssa pelatessa mitään tuloksia saataisiin? Miten lienee, taannoin luin miinoista juttua ja tnt-miinojen valmistamisen kerrottiin olevan helppoa ja nopeaa ja halpaa kuin heinänteko. Varmaan onkin, heinänteon pilaa helposti sade eli kaikessa on puolensa.
 
Miinavarikot eli Toivakka ja Parkano on päätetty laittaa kiinni.

Luuletteko, että valmistuslaitteistot varastoidaan jonnekin "pahan päivän varalle" -varastoon?
 
Tvälups kirjoitti:
Miinavarikot eli Toivakka ja Parkano on päätetty laittaa kiinni.

Luuletteko, että valmistuslaitteistot varastoidaan jonnekin "pahan päivän varalle" -varastoon?

Stenataan. Ei ole varaa maksaa Millogin hintoja sotamuseon ylläpitämisestä.
 
Tvälups kirjoitti:
Miinavarikot eli Toivakka ja Parkano on päätetty laittaa kiinni.

Luuletteko, että valmistuslaitteistot varastoidaan jonnekin "pahan päivän varalle" -varastoon?

Ja onhan siinä muutakin, tulee mieleen, että perusmateriaalia pitää olla jossain ja henkilöstöä, joka taitaa homman. Muuten se "nopea" massamaisten määrien valmistaminen kyllä jää haaveeksi.

Heinänteko on helppoa, kun on välineet ja poutaa. Ja tarvittava väki pellolla. :a-cool: Nuo tekijät ovat kriittisiä kukin, jos joku puuttuu niin tuskaa on tiedossa.
 
Niinkauan kun metsäteollisuutta, erityisesti sellunkeittoa, jatketaan suomessa, niin tenttua saadaan tuotettua nopeasti massiivisia määriä. Sytyttimistä en tiedä, mutta eikö niitäkin juuri tilattu aikamoinen määrä?
 
Siirtykäämme itkijänaisten kaltaisena laumana tuonne miina-aiheiseen ketjuun miinojen muistotilaisuuteen.
RIP, Ryhtinappi...

Täällä Sinkoketjussa minä ja muut retroilijat voimme haikailla miten ennenvanhaan noista yksinkertaisen kauniista putkista tuli miehekkään vakuuttava ääni, taivaallisen upea lieska ja visuaalisesti palkitseva rakettiammuksen vana. Ja se tuoksu, I just love the smell of...
 
Morgenstern kirjoitti:
Siirtykäämme itkijänaisten kaltaisena laumana tuonne miina-aiheiseen ketjuun miinojen muistotilaisuuteen.
RIP, Ryhtinappi...

Täällä Sinkoketjussa minä ja muut retroilijat voimme haikailla miten ennenvanhaan noista yksinkertaisen kauniista putkista tuli miehekkään vakuuttava ääni, taivaallisen upea lieska ja visuaalisesti palkitseva rakettiammuksen vana. Ja se tuoksu, I just love the smell of...

Näin nuoremman sukupolven taistelijanakin,voi alkaa jo nostalgioimaan moisia tapahtumia.
Mikä on pirun huolestuttavaa!
 
Radar kirjoitti:
Miten olisi Carl Gustav m48

Singossa taitavat olla vasta mallissa M3. Konepistooli oli mielestäni M45.

Mutta kyllä sille M3 mallille varmaan käyttöä löytyisi, siihen kun on melkoinen ammusvalikoima saatavilla. Juttu on vaan siinä, että PST käyttöön NLAW on vaan parempi.
 
Morgenstern kirjoitti:
Tässähän vain yritämme pohtia onko singoista mihinkään enää. Minusta kevyt on taitavissa käsissä tarkka ja hieno ase, eikä ole hylsyjä, tai 10 sek ajan toimivaa jäähdytettyä tähtäintä a la Igla.
Itse taidan olla Suomen eka joka sai ammoin hyväksyttyä hekon , matalaleijunnassa, tuhotuksi singolla. Ammutin kevyellä sirpaleen kylkeen, enkä käskenyt yhteisruilautusta rynkyillä. Teen muutenkin kaiken hiukka toisin.
Se oli niin outoa silloin että jotkut skapparit vastustivat tosissaan sotatuomarin ratkaisua.
Sittemmin Mogadishu osoitti että hekot voivat olla savutettuina helisemässä jos vaan sinkoja löytyy!
Eikö afganistan ja irak ole suoria esimerkkejä siitä minkäläinen pelotearvo ja teho on vaatimattomillakin singoilla liittouman joukkoihin? yli 50 vuotta vanhoilla putkilla rikotaan taisteluvaunujakin (varsinkin ennen niiden lisäpanssaroimista)ja niihin törmää jokapuolella samoin kuin tienvarsipommeihin. Eikä vastustaja ole edes hyvin koulutettu ja kurinalainen joukko sotilaita. RPGn ylivertaisuus on yksinkertaisuus, luotettavuus, suuri määrä ja halpa hinta sekä hyvä teho.
Näitä näkisin mielummin meillä kuin Musteja koska niiden kanssa tetsaaminen ja kuljettelu on huomattavasti helpompaa ja teho on lähes sama.

Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi lännestä Carl Gustav M3. Sillä on 1100 m maksimikantama ja eri ammusvaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka, ml. ilmaräjähteinen raketti ja tandem HEAT raketti.

Carl-Gustav_L2X0573%20300.jpg


Olen lukenut tosipaksut analyysit Mogasta.
Lähinnä siellä toinen osapuoli teki supermaailmanennätyksen singon ohilaukauksissa, rynkynkutien tuhlauksessa ja omien kaatamisessa kun ampuivat ristiin ja ohi maalista. Maailmanennätys a-tarvikkeiden tuhlauksessa.
Mutta jenkit lähtivät.
Nuo tilastot taitavat olla tehty lähinnä amerikkalaisia itseään varten joilla on helpompi painaa alikehittynyttä vastustajaa alas ja selitellä miksi laiheliinit rynkyillä ja singoilla torjuivat USA:n parhaiten koulutetut eliittijoukot-piittaamatta omista tappiostaan. Muita ei nuo tilastot tai ennätykset kiinnosta eikä niitä muista kukaan mukaan enää vuosien päästä, vain sen että kuka voitti ja kuka hävisi. Ja totuus oli että jenkit kotiutettiin tappion takia muutaman viikon päästä tuosta.

Laiheliinit kärsivät 1000 somalin tappiot eikä se masentanut heitä. Kotirintama ei ulvonut itkusta ja vaatinut presidenttiä eroamaan. Maailma siellä on kovin erilaista. Oli mitä mieltä hyvänsä, Hägglundin luonnehdinta kirjassa tapahtuneesta oli oikea: " esimerkki siitä miten uhrivalmis puolustaja lyö teknisesti kehittyneemmän vastapuolen silkalla sitkeydellään". Jotain tuon suuntaista taisi tapahtua meidänkin historiassa, vaikka tappioiden suhde oli hieman eri, mutta niin oli eri taistelukin ja eri maastossa yms.

Olen aikaisemminkin sanonut että tahto ratkaisee enemmän kuin välineet. Välineet ja koulutus säästävät verta ja tekevät hommasta helpompaa mutta jos ei ole taistelutahtoa ja rohkeutta, hommasta ei tule mitään vaikka omistaisi 5000 tankkia ja saman verran lentokoneita. Kysymys on loppupelissä vain siitä mistä jääkiekko-ottelun voittaminen: kumpi haluaa enemmän, se voittaa.
 
Ei sieltä Mogasta ole kotijoukkueelta mitään tilastoja.
Arvio on tehty kummankin puolen kattavista haastatteluista.
Kuten edellä sanottiin:
"...totuus oli että jenkit kotiutettiin tappion takia muutaman viikon päästä
tuosta.
Laiheliinit kärsivät 1000 somalin tappiot eikä se masentanut heitä. "
Tämähän se on pääpointti, kirjoista ilmenevä.
Uhrivalmius , eli tässä:
hällä väliä, insallah, oli poikkeuksellinen piirre.
Se johtui jenkkien huonosta poliittisesta tajusta, joka sai heitä vastaan sellaisiakin jotka olivat jenkkien viholliseksi leimaamia vastaan. Päälle uskonto.
Toinen syy inhoon oli jenkkien oma käytös paikalla.
.
Savutus oli nerokasta epäsymmetriaa, joka mahdollisti sinkojen käytön: toinen e.s.-neronleimaus. Savussa heko oli hyödytön joten se laskeutuu, ja sitten myös näkyy ja kuuluu, sinkosimo ei.
Venäläiset olisivat tuossa tilanteessa tasoittaneet epäsuoralla puoli kaupunkia, demokratiat ovat väkisinkin nynnyjä.
.

Taas kysyn, millä on korvattu sinkojen sirpale/polttoammukset, eikö millään?
 
Miten olisi jos musti modattaisiin käyttämään karl gustafin ammuksia? Olisiko siinä mitään järkeä, vai onko kyseenomainen rauta niin vanhanaikainen ettei sitä kannata missään tapauksessa pitää ruodussa mukana?
 
Jaa että raskas sinko käyttäisi keveän singon amitsuunia? Vastaus sisältyy kysymykseeni.
 
No siinä tapauksessa Musti alkaa saapua tiensä päähän, koska en näe mitään järkeä raijata ko. kapistusta pitkin maita ja mantuja sillä verukkeella, että sillä voi mahdollisesti vaikuttaa kevyesti panssaroituihin vehkeisiin.
 
AKE-puolustuksessa, hyökkääjän juuri jalkautuessa ja edetessä jalkaisin kadulla......
iso sirpaleammus tulee aika kaukaa eikä yksin vaan polttotaistelukranaatin kera, saa hyökkääjän jalkamiehet katumaan tuloaan. Rynnävaunukin saa Teknikal-AKE- Mustista, ennen kuin se taas häipyy.
 
On se aika rohjo kärrättäväksi AKE leikkeihin ja mun mielestäni Kaarle Kustaalla pärjää ihan yhtä hyvin, ehkä paremminkin sen pitemmän kantaman, kevyemmän kantamuksen ja suuremman ammus valikoiman ansiosta, kun taas, niin kuin sanoit, mustin joutuu väsäämään teknikaaliin. Taikka piilottamaan johonkin sopivaan paikkaan jäykkään puolustukseen. Ja mihin musti pystyy suora ammunnalla, niin siihen samaan pystyy krh porukat vaikka muuta ammus osuisikin kattoihin.

Mutta jos teknikaaleista puhutaan, niin mielummin laittaisin sinne lavalle konetykin, raskaan kk:n taikka krkk:n kuin isokalibeerisen raskaan sinkon.
 
Ja vielä kerran: uusia Musteja ei tulla ostamaan, joten ongelma poistuu / on poistunut sitä mukaa kun sulaton uuni humisee. Kysymys (Mustien osalta) onkin siitä, mitä ja miten niillä tehdään siiheksi kun poisto on tehty.
 
Back
Top