Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Pidettiin pojan ristiäiset mihin tehtiin itse tarjottavat. Pakko kehua että lohihyydykekakku oli uskomattoman hyvää ja resepti menee ehottomasti talteen. Täytyy tehdä huomenna uusi kakku kun jäi mätiä yli ja vieraita on tulossa kylään.
 

Liitteet

  • IMG_20190413_155737.jpg
    IMG_20190413_155737.jpg
    3 MB · Luettu: 9
  • IMG_20190413_155741.jpg
    IMG_20190413_155741.jpg
    2.8 MB · Luettu: 9
  • IMG_20190413_155722.jpg
    IMG_20190413_155722.jpg
    3.1 MB · Luettu: 7
Pidettiin pojan ristiäiset mihin tehtiin itse tarjottavat. Pakko kehua että lohihyydykekakku oli uskomattoman hyvää ja resepti menee ehottomasti talteen. Täytyy tehdä huomenna uusi kakku kun jäi mätiä yli ja vieraita on tulossa kylään.
Laittaa tännekin :)
 
Harjoittelin Baba Ganaoush:ia jo kaksi kerta. Nopea ja maukas lisuke. Maistuu kylmänä jopa paremmalta. Tahinia laitoin vaalea luomu tahinia ja säästeliasti, samaten sitruunamehua. Hyvä kylmäpuristettua oliviiöljyä tietenkin sekaan. Hyvä Prisman chapata leivän kanssa.
Pienet munakoisot, huom. parempia.
 
Sekunnilla 26 hänen vaimo kuvaa lihaa "ohut reuna", "yhdeksäs numero" ja ivritilla "hashtid".

Tuossa viitataan kai israelilaisiin naudan ruhonosien nimityksiin/numerointiin, numero 9 on "kashtit".

18170.gif


"#9 in Hebrew: אסאדו – Shpundra, Kashtit. (top rib)
Ynet says for cholent, goulash and soup; with a bone – assado and spare ribs.
The JP says for using in soups or boiling, known variously as flank, poitrine or short plate."

http://lizraelupdate.com/2008/02/10/israeli-beef-cuts-explained-no-more-freezing-hands/

Naudan ruhonosat Suomessa, olisiko vastaava osa tuossakin numero 9, välikylki.

nauta5.jpg


http://www.keittotaito.com/naudan_ruhon_tarkeimmat_osat.html
 
Viimeksi muokattu:
Pidettiin pojan ristiäiset mihin tehtiin itse tarjottavat. Pakko kehua että lohihyydykekakku oli uskomattoman hyvää ja resepti menee ehottomasti talteen. Täytyy tehdä huomenna uusi kakku kun jäi mätiä yli ja vieraita on tulossa kylään.

Emäntä tykkää duunailla tarjottavaa perheen pikkukekkereihin. Se on tullut huomattua, että juhlissa pikkusuolanen tekee kauppansa paljon paremmin kuin makea. Voileipäkakut, pikkupitsat, piirakat, pasteijat jne häviää mukavaa tahtia ja perinteinen makea täytekakku, keksit ja pullat jää melkein syömättä. Sokerinen on tosin halvempaa kuin suolanen.
 
Emäntä tykkää duunailla tarjottavaa perheen pikkukekkereihin. Se on tullut huomattua, että juhlissa pikkusuolanen tekee kauppansa paljon paremmin kuin makea. Voileipäkakut, pikkupitsat, piirakat, pasteijat jne häviää mukavaa tahtia ja perinteinen makea täytekakku, keksit ja pullat jää melkein syömättä. Sokerinen on tosin halvempaa kuin suolanen.
Nykyään todella yleinen ilmiö, etenkin keski-ikäisen ja sitä nuoremman aikuisväestön osalta. Vanhemmat vetää vielä sokeria niin paljon kuin mahdollista.
 
En ehkä saa kiinni mikä on "vanhempi", mutta itselleni kyllä putoo suolaisempi paremmin kuin makea. *Niin ja koen olevani juuri se vanhempi.
 
Minä juon kahvia nyt. Tiramisut ja Belgialainen Härän sisäfile toimi
hyvin tuolla marttaliiton kevätkokouksessa.
 
Olen viime aikoina tutustunut Poppamiehen tuotteisiin. Todella maukkaita olleet tähän mennessä kaikki. BBQ kastike jossa colaa sekä kirsikkaa valittiin Jenkeissä maailman parhaaksi kastikkeeksi.
 
Pidettiin pojan ristiäiset mihin tehtiin itse tarjottavat. Pakko kehua että lohihyydykekakku oli uskomattoman hyvää ja resepti menee ehottomasti talteen. Täytyy tehdä huomenna uusi kakku kun jäi mätiä yli ja vieraita on tulossa kylään.
Hitto, pääasia meni ohi. Onneksi Gyllis1 tarttui olennaiseen.

Siispä onnittelut perheenlisäyksestä.
 
Mutta ettei menisi pelkäksi tsättäilyksi, laitetaan sapuskajuttujakin.

Toast Skagen on melko maittava eväs.

Eli pohjalle HYVÄÄ vaaleaa leipää (voit paahtaa tai jättää paahtamatta), päälle katkarapu-majoneesi. Tuota voi halutessaan maustaa Dijon-sinapilla (vissiin se alkuperäinen ohje) tai piparjuuritahnalla (suosittelen) sekä tietysti suola+pippuri+tilli(+ halutessa muut mausteet). Ohentaa/keventää voi creme fraicella tai smetanalla tai kermaviilillä tai jukurtilla. Oheen haluttu vihertävä salaatti ja tietysti sitruunaa antamaa hapokkuutta. Jos oikein haluaa herkutella, niin siihen leivän päälle voi laittaa vielä mätiä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Söin ravintolassa version, jossa oli keitettyä kananmunaa, eikä sekään ollut huono. Silti tuo muna on vähän halpahintainen lisuke, mutta isolle porukalle tarjottaessa oikein kustannustehokas.
 
Tein Mestarin kanakeiton.
Huhu kertoo, että kanasuikaleet ja olympiajuusto loppuvat koko maasta pian.

Hyvää on ja helppo valmistaa.

Sellainen vinkki Jussille, että juustolusikkaa ei tarvitse kaapia. Kun lusikan upottaa keittoon niin juusto sulaa siitä hetkessä.
 
@inscout DR Pepper original on limpparien aatelia. Tee ribsit Pepper marinadilla. Avot(y)

Voi voi. Täytynee kertoa sinulle julma totuus.

Dr Pepper on eräs ihmiskunnan kaameimmista keksinnöistä. Mm. kommunismi syntyi Leninin juotua Dr Pepperiä vuonna 1887 ollessaan 17-vuotias. Kokemus synnytti hänelle oikeutetun palavan vihan kapitalismia ja USA:ta kohtaan. Kannattaa myös huomioida, että Ronald Reagan joi paljon Dr Pepperiä joka syövytti hänen aivonsa ja sai hänet aloittamaan prosessin joka on ajanut USA:n romahduksen partaalle. George Bush Jr. kuuleman mukaan joi lapsena lasillisen Pepperiä. Seuraukset nähtiin hänen presindenttikaudellaan.

Sinänsä voin uskoa ruokavinkkiäsi. Pepper kelpaa varmasti hyvin kastikepohjaksi.
 
Back
Top