Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mä paistan joulukinkkua ja graavasin lohta. Lisäksi perunalootaa ja bataattilootaa, huomenna siis. Pääsiäisperinne.
@Torni kuin sen leivän kanssa kävi?
Vituksi meni kuin Vapaussota, kun loppui tamperelaiset.
En kehtaa edes kuvaa laittaa loppu tuloksesta, moni kuolisi varmasti nauruun.
Lisäsin taikinaa vissiin liian paljon vettä ja survoin puoli väkisin taikina paakun pataan. Paisto aika oli vissiin liian pitkä tai lämpötila liian kuuma.
Lopputulos. Kuori kivikova, sisältä raaka ja leipä liimautui pataan kiinni pohjasta.
...korvapuusteja, ne näyttää tussulta missä on räjähtäny kranaatti..
Ruis ja kaura on ihan perkeleitä, niistä tuppaa tulemaan tiivistä tiiliskiveä jos ei vietä puoltapäivää taikinaa vempaten...
Hiutaleita jos käyttää, ne täytyy aina turvottaa, muuten ne rikkoo gluteeniverkon ja imee kaiken nesteen.
minen eilen viittiny pilata tunnelmaa kun olit jo ehtinyt taikinan tehdä.. mutta se mäni vituilleen koska siinä oli vehnää liian vähän. Vaivaamaton taikina vaatii reilusti yli puolet vehnää että gluteeniverkko (eli sitko) syntyy. Ruis ja kaura on ihan perkeleitä, niistä tuppaa tulemaan tiivistä tiiliskiveä jos ei vietä puoltapäivää taikinaa vempaten. Eli kun alkaa kokeilemaan, muuta aina perusohjeesta pieni osa kerrallaan. Hiutaleita jos käyttää, ne täytyy aina turvottaa, muuten ne rikkoo gluteeniverkon ja imee kaiken nesteen. Pataleipää, eli vaivaamatonta, kun tekee, aina suurin osa on vehnää, mausteeksi muuta vähän. Siinä on se prosessi vähän erilainen, siksi se ei toimi jos muukana on liikaa muuta.
nestettä tuskin oli liikaa jossei se ihan velliä ollu. Pataleipä kun on korkean hydraation leipää muutenkin.
miten se sun pata? Eikö se ollu savipata? Liotitko ja öljysitkö kunnolla? Muuten herkeesti jäsähtää.
mutta sitten ei muuta ku uutta putkeen. Ei ne aina onnistu vaikka olis tehny vuositolkulla. Mä osaan tehdä tosi nättejä leipiä kaikensortin kukka- tai tähkäviilloilla, osaan tehdä hienoja juhlakakkuja sokerimassakukilla ja ja.. mutta kun yritän tehdä perus korvapuusteja, ne näyttää tussulta missä on räjähtäny kranaatti.. aina. Teen niitä kuitenki viikoittain. Et siitä ulkonäöstä ei tartte niin panikoida.
Baltriberin kirjoituksesta käy selvästi ilmi ne syyt miksi minä en harrasta leivontaa = liian sotkuista.
@Pihatonttu liittyisköhän toi kaurapuuro jotenkin tärkkelykseen ja sitämyöden siitä tulis kiinteämpää?
Suunnittelin pizzauunin rakentamista pihaan. Mies tulkitsi sen suunnitelmaksi haaskata järjetön määrä polttopuuta ja lopputulos luultavasti muistuttaisi enemmän savustuslaatikkoa. Pizzauuni siirtyi samaan mappiin savusaunan kanssa (tässä on torppa vm 1920 ja siitä suunnittelin savusaunaa...)