Spadehommat

Habaneromausteisia tacoja lauantain kunniaksi.

Suuta polttaa mukavasti.
 
Toivottavasti osaavat asiakkat myös arvostaa sitä. Ettei tule joku ostamaan sitä ja sitten kotona paistaa sen korpuksi. No omathan ne rahat on..mutta tuon lihan minä söisin lähes raakana.
Varmaan optimi lie sama kuin tonnikalalla tai sitten vakuumissa vesihauteeseen kunnes sisälämpö ok ja sitten pinnat vaikka toholla tai pannulla...
 
Vettä ja vehnäjauhoja, paksuus kuin pannukakkutaikina.
Suolaa.
Savulihaa kuutioiksi.
Paistamiseksi laardia (sitä pitää olla reilusti pannussa niin että lätty ennemmin friteerataan kuin paistetaan).
Jos ei ole laardia niin öljy mutta öljystä ei tule yhtä hyvä maku. Voi ei käy koska se palaa.

Hella neloselle (asteikolla 1-6). Välillä alennan kolmoselle jos tuntuu että liian kuuma.

Laardi pannulle sulamaan, perään savuliha ja paistetan hetken ja sitten kauhallinen taikinaa päälle kuten lättyjen paistossa. Paistetaan kuunnes alapuoli rapea ja käännetään ja paistetaan toinen puoli.
Kunnon savulihalla on vaikeaa epäonnistua.
 
Kunnon savulihaa vain on hankala saada. Siis semmoista joka on oikeasti savustettu eikä vain annettu makua savuvedellä tai muilla esansseilla.
No juu, niitä savulihoja myydään marketeissa muovipakkauksiin käärittynä, vakuumina mitä lienevät. Niissä pakkauksissa on mukana nestettä, ei kai normaalisti savustetussa ole sitä nestettä?

Tässä vesikielellä odottelen kun pitäisi saada savustettua peuranlihaa korvauksena ruokintapaikan/kyttäyskopin pitämisestä meitin pellon laidassa.
 
No juu, niitä savulihoja myydään marketeissa muovipakkauksiin käärittynä, vakuumina mitä lienevät. Niissä pakkauksissa on mukana nestettä, ei kai normaalisti savustetussa ole sitä nestettä?

Tässä vesikielellä odottelen kun pitäisi saada savustettua peuranlihaa korvauksena ruokintapaikan/kyttäyskopin pitämisestä meitin pellon laidassa.
Noh, lämminsavustettu hikoilee kyllä reippaasti, kylmäsavustetun ei pitäisi ollenkaan. Ihan eri tuotteet kyseessä oikeastaan täysin, myös käyttötarkoitukseltaan... toisaalta peura sopisi vähärasvaisena poron lailla loistavasti kylmäsavustettavaksi, ja sitten hiukoseksi, suolapalaksi, hiukopalaksi, palanpainikkeen kanssa syötäväksi (joku teema alkaa tässä aueta tarkalle lukijalle :)), tai jos mamma vahtii, niin vetiseen vihannesoppaan pontta antamaan, vaikka kerman ja koskenlaskijan kanssa.
 
Onko tämä muuten tuttu suomalainen luonnonkasvi kenellekään? Itse en ole koskaan maistanut, mutta voin hyvin kuvitella tämän vesikrassin kaltaiseksi, jonka mausta pidän kovasti, lievän mutta herkullisen pippurisuutensa tähden.

 
Onko tämä muuten tuttu suomalainen luonnonkasvi kenellekään? Itse en ole koskaan maistanut, mutta voin hyvin kuvitella tämän vesikrassin kaltaiseksi, jonka mausta pidän kovasti, lievän mutta herkullisen pippurisuutensa tähden.

On. Kotipihalla muinoin kasvoi. Joskus salaattiin pantiin mukaan kun hyvässä kasvussa.
 
On. Kotipihalla muinoin kasvoi. Joskus salaattiin pantiin mukaan kun hyvässä kasvussa.
Hyvä! Koska kyseinen kasvi ei näytä heinältä, eikä ilmeisesti kasva vedessä, niin oli vähän hankala muistella että onko tuollaista tullut vastaan. Ei taida olla tuttu, mutta vesikrassi on, kaupasta. Sopii loistavasti kylmillä ja ohuilla pihvisiivuilla täytettyyn voileipään, niinkuin piparjuurikastike, tai munavoin kanssa vaikka karjalanpiirakan päälle.
Oliko maku pippurinen ja mahdollisesti hiukan sitruunainen?
 
Noh, lämminsavustettu hikoilee kyllä reippaasti, kylmäsavustetun ei pitäisi ollenkaan. Ihan eri tuotteet kyseessä oikeastaan täysin, myös käyttötarkoitukseltaan... toisaalta peura sopisi vähärasvaisena poron lailla loistavasti kylmäsavustettavaksi, ja sitten hiukoseksi, suolapalaksi, hiukopalaksi, palanpainikkeen kanssa syötäväksi (joku teema alkaa tässä aueta tarkalle lukijalle :)), tai jos mamma vahtii, niin vetiseen vihannesoppaan pontta antamaan, vaikka kerman ja koskenlaskijan kanssa.
Niin varmaan hikoileekin lämpimässä mutta siis että vielä pakattuna, kai se kylmänä pakataan en tiedä mutta ihmetellyt vaan kun pakkauksen avaa sieltä valuu nestettä heti ulos. Ettei vaan sillä nesteellä saataisi lisää painoa vaan.
Lämminsavustettuna kuulemma sitä peuraa tulossa, se on kyllä aika kuivaa ja vähärasvaista ettei ainakaan hernerokkaan sopivaa ole.
 
Onko tämä muuten tuttu suomalainen luonnonkasvi kenellekään? Itse en ole koskaan maistanut, mutta voin hyvin kuvitella tämän vesikrassin kaltaiseksi, jonka mausta pidän kovasti, lievän mutta herkullisen pippurisuutensa tähden.

Tuohan on jollain peltolohkoilla oikein iso vaiva, jos ei vaan rikkaruoho ruiskutukset onnistu kuten välillä tapahtuu. Tervetuloa poimimaan, saa ihan ilmaiseksi.:giggle:

Saattaahan se olla ihan hyvänmakuista ei ole tullut kokeiltua. Täälläpäin ainakin tunnetaan myös nimellä Manta
 
Hyvä! Koska kyseinen kasvi ei näytä heinältä, eikä ilmeisesti kasva vedessä, niin oli vähän hankala muistella että onko tuollaista tullut vastaan. Ei taida olla tuttu, mutta vesikrassi on, kaupasta. Sopii loistavasti kylmillä ja ohuilla pihvisiivuilla täytettyyn voileipään, niinkuin piparjuurikastike, tai munavoin kanssa vaikka karjalanpiirakan päälle.
Oliko maku pippurinen ja mahdollisesti hiukan sitruunainen?
Sikäli kun muistan, niin ei se juuri muulta maistunut kuin raikkaalta. Kun me kakarat tiesimme tän syötäväksi, niin joskus tuli sellaisenaankin rouskutettua niinkuin suolaheinää ja ketunleipääkin. Lähistöllä oli lähteikkörinteen aikaansaamaa rehevää lehtoa, jonka reunamilla tuota vesiheinää kasvoi runsaasti, sieltäkin joskus haettiin. Yksi käyttökohde oli kastematopurkki, joka vuorattiin runsaasti tuolla heinällä. Kesti hyvin koko päivän kun poljettiin järvelle kalaan.
 
Niin varmaan hikoileekin lämpimässä mutta siis että vielä pakattuna, kai se kylmänä pakataan en tiedä mutta ihmetellyt vaan kun pakkauksen avaa sieltä valuu nestettä heti ulos. Ettei vaan sillä nesteellä saataisi lisää painoa vaan.
Lämminsavustettuna kuulemma sitä peuraa tulossa, se on kyllä aika kuivaa ja vähärasvaista ettei ainakaan hernerokkaan sopivaa ole.
Koska olen ollut vuosikaudet siihen kanadalaissarjaan "How it's made" koukussa, niin noi menee ensin muoviin ja sitten jäävesikylpyyn siinä linjalla, joka liikkuu.
Jokainen penni lasketaan, jos siinä on 5-7% lihasnestettä niin se on saman verran lisää rahaa.
ps. olin HK:lla yhden kesän Helsingin Sörnäisissä makkaralinjalla, enkä ole koskaan syönyt siskonmakkarakeittoa sen jälkeen. Jokainen gramma ja penni laskettiin... sinne meni kivespussit, huulet, turvat ja penikset jne.
Armeijan jälkeen totesin että teollisuusvartijana tienaa vähemmän, järkyttävän paskat 15-tunnin yövuorot, nuoriso heittelee kivillä ja tyhjillä pulloilla... ja se oli silti parempaa kuin että ihokarvat, fleda mikää tuli sen potan alta, kulmakarvat, nenäkarvat ja sukat haisee siltä raakamassalta joka vuoron jälkeen. Sitä on siellä ilmassa ja se tarttuu kuin tauti.

Olin ehkä herkkänenäinen, mutta no fucking way man.
 
Back
Top