Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tuli mielenkiinnosta ostettua ketsupiksi ekaa kertaa Felixin makeuttamaton. Katsoin sokerin määrän eroa normiketsuppiin samalta lafkalta. Makeuttamattomassa 5,3 gramma 100 grammassa. Normissa taas yli 17 grammaa.

Ja makeuttamaton päihittää normin maussa.

Ihan järkyttävä määrä lisättyä sokeria. Yli sata grammaa kilon pulloon. Hirveä määrä tarpeetonta sokeria. Ja sitten täällä maassa ihmetellään miksi sokeri aiheuttaa näin paljon terveyshaittoja, kun kaikkialle lisätään tarpeettomasti hirveät määrät sokeria.

Jos ketsuppiinkaan ei alkujaan olisi alettu lisätä sokeria, tuskin täällä kukaan valittaisi makeuttamattomasta ketsupista ja sekin menisi yhtä hyvin kaupan.
 
Tuli mielenkiinnosta ostettua ketsupiksi ekaa kertaa Felixin makeuttamaton. Katsoin sokerin määrän eroa normiketsuppiin samalta lafkalta. Makeuttamattomassa 5,3 gramma 100 grammassa. Normissa taas yli 17 grammaa.

Ja makeuttamaton päihittää normin maussa.

Ihan järkyttävä määrä lisättyä sokeria. Yli sata grammaa kilon pulloon. Hirveä määrä tarpeetonta sokeria. Ja sitten täällä maassa ihmetellään miksi sokeri aiheuttaa näin paljon terveyshaittoja, kun kaikkialle lisätään tarpeettomasti hirveät määrät sokeria.

Jos ketsuppiinkaan ei alkujaan olisi alettu lisätä sokeria, tuskin täällä kukaan valittaisi makeuttamattomasta ketsupista ja sekin menisi yhtä hyvin kaupan.
Kato sinappi-purkkia seuraavalla kauppareissulla... tai salaattikastiketta :) .

Itse käytän vain rypsiöljyä, yrttejä ja mausteita.

Ja silti pitäis laihduttaa!
 
Tänään vuorossa tacoja.

Ainekset:

Atrian parempi naudan jauheliha
Siihen mausteena Santa Marian Cayanne - maustejauhesekoitus ja kolme Naga Morich chiliä.

Santa Marian hot taco sauce

Kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattia ja juustoraastetta.

Tulista ja hyvää oli.

Ja maistui Tacot taas pitkän tortilla-pätkän jälkeen vaihteeksi paremmalta.
 
Perjantai-illalliseksi lasagnettea salaatilla, patongilla ja espanjalaisella punaviinillä. Hyvää oli.
 
Kukkakaalia, salaattipaprikaa, valkosipulia, sipuli, kesäkurpitsaa, pieniä maustepeperoneja ja maustekurkkujen liemi. Saa hautua kattilassa muutaman tunnin juuri ja juuri poristen. Sitten saa jäädä asettumaan yön yli. Huomenna pekoniin kääritty makkara ja muna pannulla paistettuna + tuota em. pataa sivuun lounaaksi.
 
Armottomana lihansyöjänä kokeilin kuitenkin iltalehdessä ollutta kukkakaali-pinaatti-makaronilootaa, koskenlaskija-liemellä. Jestas kun tuli hyvää! Resepti löytynee netistä
Makaronin voi korvata monellakin tavalla. Kaikki turha hiilarihöttö kannattaa jättää pois. Hiilareita tulee riittävästi muutenkin.
 
On tuo makutestin voittaja Tapolan sinappi hyvää. Olen aiemmin käyttänyt Turun tai Auran sinappia mutta nyt vähän aikaa tätä.

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000007968719.html

Edit: Sori, on timanttijuttu joten maksumuurin takana.
"TESTIN voittoon ja viiteen tähteen nousi sinappi, jonka makuprofiili oli mukavan vaihteleva ja pitkä. Ensin suussa maistui makea sinappi vivahteineen, sitten tulisuus voimistui ja tuntui etenkin kielen takaosassa. Raadin suosikki osoittautui sokkotestissä Tapolan Lihamestarin voimakkaaksi sinapiksi."
 
Viimeksi muokattu:
Nämä oikeat kinkut ovat muuten hyviä! Nyt kun olen hiljattain niihin tehnyt tuttavuutta.

En ymmärrä, miksi Suomessa kaikki pitää tehdä makkaraksi. Olkoonkin kinkun kappaleita eikä jauhelihaa, mutta silti. Miksi helvetissä muoto on suomalaiselle niin tärkeää? Tammisen ilmakuivattu luomuporsaan niskakin on sellaista kappaleiksi hakattua metwurstin kaltaista pyöreää "makkaraa", ja joissakin paloissa sen huomaa, kun yhtäkkiä keskellä on tyhjä kohta. Maussa ei ole valittamista, mutta se muoto...

Sen sijaan espanjalainen Prociutto Crudo on varsin hyvää. Rainbow'n Serrano-kinkku, joka tulee Espanjasta, taas on liian paksua. Yhden paketin ostin ja vaikka en pois heitä, niin tuskin ostan uudestaan, vaikka kahdenkympin kilohinta olikin kohtuullinen.

Parasta on kuitenkin aito italialainen Parman kinkku. Kallista? On, viisikymppiä kilo. Mutta eipä ole muuta kuin lihaa ja suolaa. Ei espanjalaisten säilöntäaineita, vaan todellinen luonnontuote kyseessä. :love:
Kyllä pata negra silti... En uskonut aikanaan että pähkinä voi sianjalassa maistua. Kyllä voi.
 
Kyllä pata negra silti... En uskonut aikanaan että pähkinä voi sianjalassa maistua. Kyllä voi.
En lapsena uskonut että sian sorkka hökkeineen voi maistua taivaalliselta... mutta se todella voi.
En lapsena myöskään juonut viskiä.

Näin se elon taival etenee... :)
 
Back
Top