Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Joku syy siihen oli miksi Amerikassa suurimmat Covid19-keskittymät olivat kaikki teurastamoissa/ lihankäsittelylaitoksissa.
Siellä leijuu pahuus ilmassa meinaan...
 


Tosta vaan valitsemaan niitä syötäviä rikkakasveja. On mukana yrttejäkin.
Mutta hei, ehkä se onkin tulevaisuuden ala viljellä pelkästään niitä rikkakasveja, ei tarvitse edes lannoittaa.

Edit. noi kirotusvirheet
 
Viimeksi muokattu:
Odottakaa, Suomi mainittu! Onpa hyvännöistä settiä maailmallakin, mitä potusta saa laskuhumalaiselle veivattua. Mutta kyllä, makkaraperunat huudettu! Kunpa Norjassa ymmärrettäisiin millainen herkku on kyseessä, ja kaikilla nyt tietysti...


0:18 Netherlands 0:23 Usa 0:39 Spain 1:02 Belgium 1:22 Belgium and France 1:46 Canada 2:06 Uk 2:26 Ireland and UK 2:43 Peru 3:03 Finland 3:12 Tanzania 3:31 Kenya 3:49 Turkey 4:02 Cuba 4:22 Greece

Ihme juttu, että muita Pohjoismaita, tai edes meidän kaltaisia slobo-maita ei ole listalla!
Ollaan selkeästi kulinaarista yön eliittiä!
 
Viimeksi muokattu:
Silppusin paprikaa joku tovi sitten. En ilmeisesti pessyt käsiä jälkeenpäin riittävästi kuitenkaan. Ei olisi pitänyt kaivaa nenää.... Voi olla aika tulista pataa huomenna. :giggle:
 
Mitä tänään... tai siis koko tämä viikko syödään?
Hetken päästä lämpöjen pudotus ja kansi päälle.
IMG-20211206-WA0002.jpeg
 
Mitä tänään... tai siis koko tämä viikko syödään?
Hetken päästä lämpöjen pudotus ja kansi päälle.
Katso liite: 54549
Laakerinlehtiä, porkkanaa, sipulia, kanaa? Coq au Vin? Joka ei muuten näytä punaiselta, ei sitä viiniä niin paljoa käytetä, on lähinnä etikkaa tai sitruunaa vastaava happamuuden lähde muuten melko makeassa annoksessa.

Muttei vähä mitään... hienoa nähdä miltä oikea ruoka näyttää, koska samaan aikaan Helsingissä:


Inarilainen kylmäsavuhauki jätti jälkeensä vahvan makumuiston. Kalaa saattelivat paahdettu ja pikkelöity keltajuuri ja piparjuurikerma.

Paahdettu siika ja sen loistelias sipulipyree eivät kaivanneet avukseen perunaa. Sipulin pikkelöinnillä oli tässäkin osansa. Varsinainen kastike, beurre blanc, oli maustettu hienovaraisesti laventelilla. Liharuokaa, peuraa, saatteli sorsanrangoista keitetty kastike.

Annoksista huokui innostus, etenkin liemistä ja kastikkeista. Niissä ei kikkailtu, mutta pieteetti maistui. Kasvisten käyttö oli myös vaikuttavaa, ja pikkelöinnillä oli oleellinen osa onnistumisessa.

Jälkiruokiin johdatteli karpalo-rosmariinigranita, jossa oli yllättäen tonicia. Tartaletin täytteenä oli lämmintä sitruunatimjamilla maustettua omenakompottia ja kermajäätelöä.


Nakki + sämpylä + ketsuppi + sinappi = joskus ihan ok vaihtoehto ranskalaisen rengasfirman tähtiraadille

Sorry, boldasin/ lihavoitin sanat joita en ymmärtänyt lainkaan tässä kontekstissa.

Eli joku tyyppi menee raflaan vetämään spadea koska on nälkä. wtf
 
Laakerinlehtiä, porkkanaa, sipulia, kanaa?
Kanan sijasta tuossa savivuoassa oli 900g karjalanpaisti lihoja. Jälestä keitin vielä muutaman potun. Oli muuten maukasta, kun alkuunsa koko soppa oli puoli tuntia 200°c, ja pudotin lämpöjä sitten 150°c, jossa se sai kannen alla hautua kolme tuntia.
 
Peura ja juureksia. Juureksia lanttu, raitajuuri, palsternakka, peruna, yritit, hunaja, suola ja pippuri. Porkkana unohtui, mutta olkoon.
Hakanimen hallista, punaviinissa siellä valmiiksi silmini edessä marinoitu, rosmariinin, laakerilehtien ja muistaakseni katajan, ja pitkään haudettu nyt.
1639163463512.jpeg
 
Peura ja juureksia. Juureksia lanttu, raitajuuri, palsternakka, peruna, yritit, hunaja, suola ja pippuri. Porkkana unohtui, mutta olkoon.
Hakanimen hallista, punaviinissa siellä valmiiksi silmini edessä marinoitu, rosmariinin, laakerilehtien ja muistaakseni katajan, ja pitkään haudettu nyt.
Katso liite: 54696
Ahh... palsternakka ja hunaja, kaksi tärkeää asiaa jotka moni unohtaa ehkä pataruuista (eivätkä edes kuulu perinteisiin suomalaisiin, mutta ne kannattaa lisätä!). Kolmas on juuripersilja, kyllä, maistuu vähän persiljan, palsternakan ja juurisellerin sekoitukselta, ja tuo todella paljon lisää pataruokiin. Kotimainen juures, joten = suhteellisen halpa.


Hei @Maidan , mistähän tämän videon heppu voisi olla mielestäsi... Abkhaasia? Georgia?
Hän on yksi venäjänkielisen internetin suosituimpia ruoka-tubettajia, lähes 5 miljoonaa tilaajaa. Valmistaa aina Kaukasuksen herkkuja, todella kiehtovaa nähdä mitä määriä lihaa siellä syötetään lapsillekin!

 
Viimeksi muokattu:
Noi on kavkaz-videot itse asiassa todella kiinnostavia, varsinkin tämä kokonaisen sammen savustaminen... itse en ole koskaan edes nähnyt sampea!

 
Komeet maisemat tuolla näin kiipeilijänä jumankauta! Norjakin on ihan Espoota verrattuna tohon Kaukasukseen...

 
Komeet maisemat tuolla näin kiipeilijänä jumankauta! Norjakin on ihan Espoota verrattuna tohon Kaukasukseen...

Ei nyt lähetä sille tielle, jossa suomalaisen täytyy valita muhamettilaisen tshetsheenin ja ryssän väliltä, eihän...
 
Ei nyt lähetä sille tielle, jossa suomalaisen täytyy valita muhamettilaisen tshetsheenin ja ryssän väliltä, eihän...
Noh, ottaen huomioon että kaveri pudottaa punkkua niinkuin omistaisi sen, en usko että tämä on kusi-musujen asuttamalta Tsetsnia/ Dagestan/ Ingushetia -alustalta.
Pohjois-Ossetia mahdollisesti, tai Etelä-Ossetia. Tai Abkhaasia. Tai Georgia.

Tai laivareitiltä Singaporeen, vitustako minä tiedän :)!

Mutta tiedän tämän: olen yllättynyt miten venäläiset maustavat kebabinsa/ shahslikinsa. Todella yllättynyt ettei siinä ole kuminaa, korianteria eikä chiliä. Vain suolaa, mustapippuria hienona jauheena, ja mineralnye vodya. Ja mahdollisesti väkiviinaetikkaa, vaikka sitruunamehu tai punaviinietikka sopisivat paljon paremmin.

Mutta pidän loput mutinat mahassani, en nyt halua että lahtelaiset sentään hermostuvat, ja vielä joulunaikaan :cool:
 
Ahh... palsternakka ja hunaja, kaksi tärkeää asiaa jotka moni unohtaa ehkä pataruuista (eivätkä edes kuulu perinteisiin suomalaisiin, mutta ne kannattaa lisätä!). Kolmas on juuripersilja, kyllä, maistuu vähän persiljan, palsternakan ja juurisellerin sekoitukselta, ja tuo todella paljon lisää pataruokiin. Kotimainen juures, joten = suhteellisen halpa.
Kyllä. Juuripersilja. Ja mielummin se, kun porkkana. Hunaja sen sijan ensi kerta varovasti.
Mineraalivesi pehmentää hyvin possuliha shashykia varten. en osa sanoa, onko punaviini tehokkampi.
 
Kyllä. Juuripersilja. Ja mielummin se, kun porkkana. Hunaja sen sijan ensi kerta varovasti.

Mineraalivesi pehmentää hyvin possuliha shashykia varten. en osa sanoa, onko punaviini tehokkampi.
En grillaa possunlihaa, joten en osaa sanoa... ainakin naudalla punaviini, tai punaviinietikka toimivat hyvin happamuuden lähteinä, sitruuna samoin, mureuttavat lihaa mutta se kestää vähän kauemmin, 4-12 tuntia... Kanaan käytän ainoastaan kuivamausteita hieromalla, tai öljymarinaadia jääkaapissa, joka suojaa lihaa.

Kana + vesi = ruokamyrkytys. Joudun aina puuttumaan asiaan kun joku ilmoittaa että nämä kananrinnat pitää ensin huuhtoa vedellä. MIHIN aiot koskea sen jälkeen?

Ne nyt pitää pyyhkiä kuivaksi, ehkä. Jos on näkyvää roskaa. Muuten toi homma on vähän niinkuin metsämustikoiden vesihuutehlu, mössöähän siitä seuraa...
 
Back
Top