Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tuli tehtyä lehtipihvejä naudan jauhelihasta. Yllättävää mutta suutuntuma ja maku kuin huoltoasemien "kengänpohjissa" eli oinein hyvä ja maistuva. Samoten tein itse myös maustevoin pihvien päälle.
Katso liite: 55515
Hyvännäköistä enkä makuakaan epäile. Oma kiintiö vastaavan näköiselle annokselle tuli mitta täyteen jo vuosia sitten Levillä Myllyn Äijässä, lyhyesti kuivaa ja kylmää oli + tarjoilija huohotti niskaan että seuraavia olisi tulossa tyyliin.... traumat jäi molempiin.
 
Jo vain, sain tilaamani makkara ruiskun, suolet jääkaapissa odottamassa, viikonloppuna massan teko ja ruiskutus, kahotaan mitä tulee.. Kun ne reseptit vaan löytyy arkistosta jotka sain joskus työnantajaltani nakkipajassa..
 
Jo vain, sain tilaamani makkara ruiskun, suolet jääkaapissa odottamassa, viikonloppuna massan teko ja ruiskutus, kahotaan mitä tulee.. Kun ne reseptit vaan löytyy arkistosta jotka sain joskus työnantajaltani nakkipajassa..
Siinäpä ainakin tietää mitä turpaansa vääntää ja mausteetkin oman maun mukaan.

Tulipa tosta mieleen, kaupassa oli ainakin täälläpäin myynnissä "laukkamakkara" . Oli omaan makuun ihan yksinkertaisen hyvää. Ei taida enää löytyä mistään.
 
Hevosmakkaraa😆nojoo, tiedän kyllä mitä laukkamakkara on, tuosta vain joskus tuli hauskoja hetkiä lihatiskeissä kun asiakas halusi ko. Kyrsää🙂
 
Haukipullia, hifistelemään meinaan alkaa ranskalaisella kastikkeella(öö kerma?)
Madetta on tiedossa myös.
 
Juuriselleriä, lehtiselleriä, munakoisoa, palsternakkaa, porkkanaa, purjoa, tomaattimurskaa, 1 valkosipuli, hiukan vahvaa chilijauhetta ja hunajaa. Saa olla padassa riittävän pitkään. Syödään joskus iltapäivällä paistetun kananmunan kera.
 
Juu, Chorizo maistui pahalle, huono resepti. Bratwursti sen sijaan tuli hyvä, mitä nyt liian vähän rasvaa massassa, seuraavaksi rasvaa lisää, mutta itse resepti: 1,5kg sian lapaa
0,5kg silavaa
2rkl suolaa
1tl valkopippuria
1/2tl meiramia
1/2tl timjamia
1/2tl oreganoa
1tl jauhettua korianteria
1/2tl muskottia
1/2tl jauhettua kuminaa
1,5 dl vettä
 
GEQrTLZ_d.webp


Meksikolaista papupataa tänään.
 
Hieman välipalaa, kaapista löytyi viime keväänä vanhentunut purkki Kuusamon siikaa tomaattikastikkeessa (330g/260g). Eipä ollut ainakaan öljyssä uitettu, vain 121 kcal / 100 g, ja hyvältä maistui yhä edelleen. Tai eihän siika miltään maistu, mutta ymmärrätte, mitä tarkoitan.

ateria.png
 
Kertokaas omia retkiruokapravureita, plussaa jos aineet sellasia ettei heti ole pilaantumassa.

Lastenkoskija on legenda, mutta oletko kokeillut Apetinan säilykesalaattijuustoa (sellainen 2 dl pillimehun kokoinen pahvitörppö)? Löytyy yleensä kaupan juustotiskiltä, tosin säilyy ihan virallisestikin myös huoneenlämmössä (olikohan 6 kk valmistuspäivästä). Sopii hyvin yhteen mm. tomaattitonnikalan ja pastan kanssa.

Lisäys: https://www.arla.fi/tuotteet/apetina-original-pala-200g-578509/
 
Lastenkoskija on legenda, mutta oletko kokeillut Apetinan säilykesalaattijuustoa (sellainen 2 dl pillimehun kokoinen pahvitörppö)? Löytyy yleensä kaupan juustotiskiltä, tosin säilyy ihan virallisestikin myös huoneenlämmössä (olikohan 6 kk valmistuspäivästä). Sopii hyvin yhteen mm. tomaattitonnikalan ja pastan kanssa.

Lisäys: https://www.arla.fi/tuotteet/apetina-original-pala-200g-578509/
Täytyypä koittaa tuota. Lastenkoskija on kyllä todella monikäyttöinen herkku jota tulee useinkin hankittua eräruuaksi. Viimeksi mm. kalakeittoa trangialla:

-paketti keittojuureksia
-pari kolme perunaa kuutioituna
-kalaliemikuutio
-lohta
-savuporo koskenlaskijaa
-ruokakermaa 2 dl
-suolaa

Maistui aivan helkkarin hyvältä kuuma keitto viileässä ilmassa.
 
Minun suuri herkku on sosekeitto lastenkoskijalla terästettynä. Eli ota mitä juureksia saat käsiin, keitä ne, soseuta ja mausta kyseisellä juustolla. Ja vielä parempaa kun heittää sekaan paistettua pekonia murusiksi leikattuna.
 
Minun suuri herkku on sosekeitto lastenkoskijalla terästettynä. Eli ota mitä juureksia saat käsiin, keitä ne, soseuta ja mausta kyseisellä juustolla. Ja vielä parempaa kun heittää sekaan paistettua pekonia murusiksi leikattuna.
Millä soseutat kenttäolosuhteissa? Puunuija pitää veistellä leirikyrvän sijaan? :)
 
Back
Top