Reseptejä uuteen pula-aikaan:
Kalaliemi ja Bouillabasse
Otetaan ahvenia, kuhaa tai muuta vaaleaa mietoa kalaa mitä nyt on saatavilla ja irroitetaan niistä fileet jääkaappiin kevyesti suolattuna.
Siivotaan perkeistä sisälmykset ja sappi ja lyödään kattilaan nahkoineen ruotoineen päineen,
kaveriksi pilkotaan kasviksia, esim sipulia, purjoa, selleriä, fenkolia.
Ropsaus kokonaisia mustapippureita mukaan
Yrttejä myös, laakerinlehti, timjamia, persiljaa
Annetaan kiehua hiljaksiin, ilman kantta hyvinkin tunti. Siilataan liemi talteen ja roippeet kompostiin.
Laitetaan puhtaan kattilan pohjalle voita/öljyä ja haudutellaan siinä pieneksi pilkottua varsiselleriä, sipulia porkkanaa kunnes ne pehmenevät hieman, kaveriksi voi laittaa fenkolia mutta aniksen aromiai voi lorauttaa myös Pernod-pullosta. Sitten kaveriksi valkosipulia ja muutama pilkottu peruna. Loraus valkkaria ja peitetään seos kalaliemellä annetaan hautua pienellä porinalla siihen asti kun tulee nälkä sillä aikaa voi vaikka tehdä ärhäkän Rouille kastikkeen sekoittamalla kananmunan keltuaista, murskattua valkosipulia ja chiliä tahnaksi
Keiton ja rouille voi maustaa sahramilla jos persus kestää
Aja sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja mausta mielen mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Ota file, pyöräytä se pikaisesti voissa/öljyssä kuumalla pannulla laita syvälle lautaselle, päälle keittoa, lusikallinen Rouillea ja persiljaa
Ruokaryyppyä ja tuoretta vaaleaa leipää ei saa unohtaa
Eikun ääntä kohti