Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mikäs muuten on kaupasta otettavissa suolakurkuista paras ?, aiemmin olen tykännyt Felix:n amerikkalaisista suolakurkuista, nyt haksahdin kokeilemaan Herkkumaan kurkku viipaleita, jotka on ihan mauttomia...
Jos ei tarvitse olla kovin makea, niin venäläiset kurkut ovat hyviä. Hapankurkku on vähän erilainen kuin suolakurkku, mutta itse pidän kovasti. Ainakaan ei ole mauton. Ja nimestä huolimatta ne on yleensä puolalaisia.
 
Paras on Myrttisen valkosipulisuolakurkku.

Katso liite: 62431

homer drool GIF
 
Aijai.. Piti tehdä hätäratkaisuna hölskykurkkuja tätä lukiessa, mutta huomenna Myrttistä kaupasta!
 
Tänään riisiä+kasvissuikaleita+wokkivihanneksia currykastikkeella ja vielä höysteenä valkosipulia, sipulia + mustaapippuria ja chilipippuria. Kyytipojaksi valkosipulipatonkia. Ihan mukiinmenevä annos.
 
1655753624028.jpeg
Ostin hienot leipälautaset, nyt herkuttelen jälkiruoka: aamupuron jämä, (suosin edelleen Knehtilän Tuore Kaurahiutale) rahkajogurtti, marjat. No sugar!
Makean kanssa perseily loppui. Paastosokeri oli 6,4.
Huom.lautasen Lotta-Svärd, Arabian.
Kiitollisena lotille!
 
Noista kurkuista tuli mieleen onko kukaan täällä säilönyt kananmunia etikkaliemeen?
Joskus kauan sitten olen saanut maistaa ja useasti ollut mielessä itse kokeilla.
Tänään mietin mitä juhannuspöytään. Jotakin erilaista pikku lisuketta olisi aina mukava kokeilla. Maustetut keitetyt kananmunat pyöri yhtenä vaihtoehtona, mutta en oikeen tiedä kuinka niitä tekisi?

Keitetty kananmuna halki, lusikalla keltuainen pois ja tilalle sinihomejuustoa. Pikkasen pekonimurskaa päälle ja sulkee juustosiivulla pienessä lämmössä?
Höystepöytään kevyesti lämmitettynä?
 
Paras on Myrttisen valkosipulisuolakurkku.

Katso liite: 62431

Myrttinen on loistava, samoin mielestäni tämä Puolassa valmistettu venäläinen suolakurkku: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/venalainen-suolakurkku-840g430g-4033443512126 Samanlainen maitohappokäymisellä tehty perinteinen suolakurkku, mielestäni ns ainoa oikea tapa.
 
Ruotsalainen tv-persoona & juontaja Melker Becker syö kylmänä suoraan purkista vuodelta 1976 peräisin olevaa armeijan hernesoppaa. Ja hyvää näyttää olevan.

 
Härkistä potuilla, salaatilla ja siitakesienikastikkeella.
 

Liitteet

  • IMG_20220803_190858.jpg
    IMG_20220803_190858.jpg
    1.8 MB · Luettu: 9
Pinaattilätyt lihapullilla ja ruskealla kastikkeella ruoaksi tänään. :p
 
Reseptejä uuteen pula-aikaan:

Kalaliemi ja Bouillabasse

Otetaan ahvenia, kuhaa tai muuta vaaleaa mietoa kalaa mitä nyt on saatavilla ja irroitetaan niistä fileet jääkaappiin kevyesti suolattuna.
Siivotaan perkeistä sisälmykset ja sappi ja lyödään kattilaan nahkoineen ruotoineen päineen,
kaveriksi pilkotaan kasviksia, esim sipulia, purjoa, selleriä, fenkolia.
Ropsaus kokonaisia mustapippureita mukaan
Yrttejä myös, laakerinlehti, timjamia, persiljaa

Annetaan kiehua hiljaksiin, ilman kantta hyvinkin tunti. Siilataan liemi talteen ja roippeet kompostiin.

Laitetaan puhtaan kattilan pohjalle voita/öljyä ja haudutellaan siinä pieneksi pilkottua varsiselleriä, sipulia porkkanaa kunnes ne pehmenevät hieman, kaveriksi voi laittaa fenkolia mutta aniksen aromiai voi lorauttaa myös Pernod-pullosta. Sitten kaveriksi valkosipulia ja muutama pilkottu peruna. Loraus valkkaria ja peitetään seos kalaliemellä annetaan hautua pienellä porinalla siihen asti kun tulee nälkä sillä aikaa voi vaikka tehdä ärhäkän Rouille kastikkeen sekoittamalla kananmunan keltuaista, murskattua valkosipulia ja chiliä tahnaksi

Keiton ja rouille voi maustaa sahramilla jos persus kestää

Aja sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja mausta mielen mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ota file, pyöräytä se pikaisesti voissa/öljyssä kuumalla pannulla laita syvälle lautaselle, päälle keittoa, lusikallinen Rouillea ja persiljaa

Ruokaryyppyä ja tuoretta vaaleaa leipää ei saa unohtaa

Eikun ääntä kohti
 
Tyttärien kanssa on suunnilleen vuoden ajan kohtalaisen määrätietoisesti ryhdytty kehittämään itsestämme kulinaristeja. Viime viikonloppuna oli aasialaisen ruoan vuoro, kun siitä on viime vuosina niin paljon puhuttu.

Siispä wokkipannu kuumenemaan ja sitten pannulle voita. Pannuun pilkotut edellisenä päivänä keitetyt perunat ja sipulikuutioita. Paisto riittävän kovalla lämmöllä, hetkisen verran. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Kun sipuli on kuullottunut, sekaan nakinpaloja. Paistetaan, kunnes kaikki ainesosat ovat saaneet kauniin paistopinnan. Annostellaan lautaselle, jolla on lisukkeena suolakurkkua ja porkkanaraastetta. Päälle ketsuppia ja sinappia. Lopuksi wokkiannoksen päälle nostetaan kaksi paistettua kananmunaa, mieluiten ns. Sunny side up -tyylillä paistettuna, keltuainen hieman löysänä.

Täytyy myöntää, että aasialainen ruoka osoittautui erittäin maukkaaksi ja ravitsevaksi ja aion palata tämän ruoan äärelle jatkossakin!
 
Back
Top