Spadehommat

Piti eilen illalla laittaa paloiksi puolikas sika. No oli siitä kinkku irti ja kylki kahtena osana. Mulla parempi puolisko tykkää pestä veitset tiskikoneessa ja jotenkin tuossa aiemmin päivällä töiden jälkeen kävi mielessä, että haenpa uudet veitset. Halpisratkaisuna nappasin Motonetistä mukaan Victorinoxin lihaveitsi ja saman firman kalankäsittelyveitsi. Aiemmin käytössä Sanellin veitset ja niissä on mielestäni on parempi (kumitettu) kahva. Kuitenkin nuokin olivat oikein miellyttävä kokemus ja nyt laitoin puhdistamisen jälkeen asekaappiin turvaan. Victorinox on tietenkin laatumerkki, mutta vähän epäillen suhtaudun Victorinoxiin, jota myydään Motonetissä...
 
Saahan Motonetistä myös hyviä Lodgen valurautapannuja.
Jo veikkosten Motonetistä paljon hyviäkin juttuja saa, mutta Victorinoxin veitset ovat laadukkaan maineessa, kun taas Motonet välttämättä ei. Lisäksi, kun hinta on kohtuullinen, tulee mieleen pahoja ajatuksia siitä, että emoyhtiö on myynyt tuotemerkin käyttöoikeudet halpisfirmalle. Tyyliin "Malli-X" ja "Malli-Y", josta jälkimmäinen on hyvä ja ensimmäinen ei. Onhan näitä.

Ensimmäiseen lauseeseeni viitaten esim. Motonetistä saatava Norma Jaktmatch .222 Rem. 3,6 g/55 FMJ on oikeinkin kelvollinen patruuna ja Neste Pro 2T-pienkonebensiini 5l on oikeinkin soveliasta bensiiniä 2-tahti koneisiin.
 
Piti eilen illalla laittaa paloiksi puolikas sika. No oli siitä kinkku irti ja kylki kahtena osana. Mulla parempi puolisko tykkää pestä veitset tiskikoneessa ja jotenkin tuossa aiemmin päivällä töiden jälkeen kävi mielessä, että haenpa uudet veitset. Halpisratkaisuna nappasin Motonetistä mukaan Victorinoxin lihaveitsi ja saman firman kalankäsittelyveitsi. Aiemmin käytössä Sanellin veitset ja niissä on mielestäni on parempi (kumitettu) kahva. Kuitenkin nuokin olivat oikein miellyttävä kokemus ja nyt laitoin puhdistamisen jälkeen asekaappiin turvaan. Victorinox on tietenkin laatumerkki, mutta vähän epäillen suhtaudun Victorinoxiin, jota myydään Motonetissä...
Ei ikinä tiskikoneessa.. ja syytä en edes tiedä. Jotain sen lämmönvaihtelun kanssa, mutta ei koskaan keittiön veitsiä koneeseen. Aina käsin.
Näin se menee kaikissa ammattikyökeissä, jos haluut pitää duunis.
Ja harva haluaa nykyään.... :)
 
Etkö ole M.P.W tapaan krorrin kuutioiden ystävä? Joskus tuli ostettua puljongin liemiä mutta jotenkin tuntuu että niitäkin on aikojen saatossa vesitetty tai raaka-aineita ei paahdeta tarpeeksi kun maku ei ihan ole entisellään...
Siis Marco-Pierre White? Joo en, vaikka ehkä pitäis olla... :)


Juu ei tarvii noita... vaikka tarviis! Hyvähän toi on, vaikkei kukaan sitä koskaan myönnä. On ainakin rehellinen huippukokki. MUTTA EI IKINÄ KERMAA! Jäähdyttää sitä liikaa... salaisuus/ haaste (tein tota ammatikseni), on että se muna jäähdyttää sen ja se on jo sit pois tulelta jo, ja ohut pannu, ja sitten lautaselle koska on muutakin tekemistä samalle pöytäseurueelle.
Lämpölamppuja on 4-8 auttamassa nottei mene ihan metsään eli lähetät kylmää ruokaa... hui

Kaikki tässä kommentti-videossa on totta. Ja hauskaa, ja guanciale on herkullista, ja sitä menee 40-50 grammaa per.

 
Viimeksi muokattu:
Maistakaas:Metsärannan Liha ja sieltä Retkieväs säilyke, sianlihhoo ja potaattia😍 sopii Makkaranpaistajan suuhun, tuhtia tavaraa jolla varttuneempi taistelija jaksaa pitkään ja taatusti seisoo purkillisen jälkeen😎
Minimanissa osui silmään säilykehyllyllä ja muistin tän. Oli muuten helvetin hyvä säilyke. Pitää ostaa lisää.
 
Onko silikoniset pata-/uunikintaat oikeasti hyvät? Ts. näpit ei kärvenny.
En tiedä noista mutta itse osti tokmannilta 1€kpl puuvillaisia käsipyyhkeitä reilumman määrän. toimii keittiössä niin moneen hommaan, on helposti pestävä ja jos menee repaleeksi niin ei paljoa harmita kun on halba.
 
Tällä viikolla kannattaa piipahtaa Savo-Karjalan lihakaupassa. Palvattua kassleria mötikkänä alle 10 €/kg. Parin kilon vakuumissa.
 
Kertokaas joku paremmin tietävä maistuuko sipuli miten läpi vorschmackissa ? Marsalkan lempparia tekisi joskus mieli kokeilla kun ei ole aiemmin tullut vastaan. Ongelmana vaan se, että inhoan sipulin makua.

Pitää kuullottaa kunnolla niin karamellisoituu, eikä maistu läpi... se kuuluisa umami, viides maku

 
Kertokaas joku paremmin tietävä maistuuko sipuli miten läpi vorschmackissa ? Marsalkan lempparia tekisi joskus mieli kokeilla kun ei ole aiemmin tullut vastaan. Ongelmana vaan se, että inhoan sipulin makua.

Tuossa on myös minulle monivuotinen, vielä toteutumaton projekti. Ihmetellä pitää miksen ole tehnyt, koska pidän sillistä, anjoviksesta, sipulista, ja ylipäänsä resepti on aina kuulostanut herkulliselta.
 
Piti eilen illalla laittaa paloiksi puolikas sika. No oli siitä kinkku irti ja kylki kahtena osana. Mulla parempi puolisko tykkää pestä veitset tiskikoneessa ja jotenkin tuossa aiemmin päivällä töiden jälkeen kävi mielessä, että haenpa uudet veitset. Halpisratkaisuna nappasin Motonetistä mukaan Victorinoxin lihaveitsi ja saman firman kalankäsittelyveitsi. Aiemmin käytössä Sanellin veitset ja niissä on mielestäni on parempi (kumitettu) kahva. Kuitenkin nuokin olivat oikein miellyttävä kokemus ja nyt laitoin puhdistamisen jälkeen asekaappiin turvaan. Victorinox on tietenkin laatumerkki, mutta vähän epäillen suhtaudun Victorinoxiin, jota myydään Motonetissä...
Jostain syystä ammattikeittiöissä on kaikissa ehdoton kielto kokkien veitsien pesuun koneellisesti... mitään suoraa syytä tähän ei ole kenelläkään Head Chefillä ollut esittää, sitä vain ei tehdä.

Omat multi-teoriani asiasta ovat:

- voivat osua siinä koneessa painevesisuihkussa metalliastioihin, tylsyvät
- lämpötila väärä (86 C, ovat kuitenkin terästä?)... en ole varma tästä
- puhdas vittuilu. Pese käsin, kuli. Yleinen käskytys ranskalaisen keittiöperinteen mukaisesti, vallitseva sotilaallinen hierarkia keittiössä
- liuotin-kemikaaleissa oleva mysteerinen eetteri, joka saa keittiömestarit hitsaamaan samantien (ei muuten vaadi paljoa eetteriä)

ÄLÄ KONEPESE VEITSIÄ.

Loppu,

Anteeksi aggressivinen iso fontti.
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä ammattikeittiöissä on kaikissa ehdoton kielto kokkien veitsien pesuun koneellisesti... mitään suoraa syytä tähän ei ole kenelläkään Head Chefillä ollut esittää, sitä vain ei tehdä.

Omat multi-teoriani asiasta ovat:

- voivat osua siinä koneessa painevesisuihkussa metalliastioihin, tylsyvät
- lämpötila väärä (86 C, ovat kuitenkin terästä?)... en ole varma tästä
- puhdas vittuilu. Pese käsin, kuli. Yleinen käskytys ranskalaisen keittiöperinteen mukaisesti, vallitseva sotilaallinen hierarkia keittiössä
- liuotin-kemikaaleissa oleva mysteerinen eetteri, joka saa keittiömestarit hitsaamaan samantien (ei muuten vaadi paljoa)

ÄLÄ KONEPESE VEITSIÄ.

Loppu,

Anteeksi aggressivinen iso fontti.
Itselläni ilmeisimmin reippaasti hiiliterästä sisältävä halpa japsi-veitsi jo ruostuu jos tuota kosteammin silmäilee. Välillä siivonnut pinnan hiomalla. Paskan näköinen mutta helppo teroittaa ja teräväksi saa.

Muutenkin veitset japsi-suuntaan. Global on ollut hieman pettymys. Ylihintainen ja liian pieni kahva omaan käpälään. Melkoinen hierominen kivellä, että tuon terään saa. Voi olla myös osaamattomuutta. Poika jotakin Kai-merkkistä tuonut, tuolla on ilo siivuttaa.

Ei tarvetta miettiä laittaisinko pesukoneeseen kun kahvat puuta tai komposiittia. Veikkaan että mekaaninen kulutus tylsymisen koneessa hoitaa. Ehkä.

Globalin puolustuksena; yöhukin jälkeen joskus kesällä. Tippui jalkapöydälle. Luuhun saakka meni. Eli ei tuo ihan huono ole. Ei meinannut haava umpeutua, vaikka iha ite tuon hoisin. Eli tästä pisteet massi-veitselle.
 
Tuossa on myös minulle monivuotinen, vielä toteutumaton projekti. Ihmetellä pitää miksen ole tehnyt, koska pidän sillistä, anjoviksesta, sipulista, ja ylipäänsä resepti on aina kuulostanut herkulliselta.
Tämä kannattaa itse asiassa lukea kokonaan, vastauksena kysymykseesi reserviläisveli.

fusion of German Jewish, Russian and Finnish recipes.

 
Tämä kannattaa itse asiassa lukea kokonaan, vastauksena kysymykseesi reserviläisveli.

fusion of German Jewish, Russian and Finnish recipes.

Pidän siitä, että ohje yhdistää anjovista ja silliä. Omenat ovat uusi juttu, käsittääkseni sillä haetaan hapokkuutta?
Herkullisen oloinen ohje. Kiitoksia, kirjanmerkiksi laitettu.
 
Itselläni ilmeisimmin reippaasti hiiliterästä sisältävä halpa japsi-veitsi jo ruostuu jos tuota kosteammin silmäilee. Välillä siivonnut pinnan hiomalla. Paskan näköinen mutta helppo teroittaa ja teräväksi saa.

Muutenkin veitset japsi-suuntaan. Global on ollut hieman pettymys. Ylihintainen ja liian pieni kahva omaan käpälään. Melkoinen hierominen kivellä, että tuon terään saa. Voi olla myös osaamattomuutta. Poika jotakin Kai-merkkistä tuonut, tuolla on ilo siivuttaa.

Ei tarvetta miettiä laittaisinko pesukoneeseen kun kahvat puuta tai komposiittia. Veikkaan että mekaaninen kulutus tylsymisen koneessa hoitaa. Ehkä.

Globalin puolustuksena; yöhukin jälkeen joskus kesällä. Tippui jalkapöydälle. Luuhun saakka meni. Eli ei tuo ihan huono ole. Ei meinannut haava umpeutua, vaikka iha ite tuon hoisin. Eli tästä pisteet massi-veitselle.
Astianpesuaine syövyttää veitsien ohuen terän ja siks ne tylstyy, menee kerrasta, voi kysyä mistä tiedän 😉
 
Ei ikinä tiskikoneessa.. ja syytä en edes tiedä. Jotain sen lämmönvaihtelun kanssa, mutta ei koskaan keittiön veitsiä koneeseen. Aina käsin.
Näin se menee kaikissa ammattikyökeissä, jos haluut pitää duunis.
Ja harva haluaa nykyään.... :)
Kuulemani selitykset ovat tuo lämmönvaihtelu, vahvat kemikaalit ja (mielestäni helpoin selitys) kosketukset muihin esineisiin. Ainakin tuo viimeinen syö varmasti terät ja vähintäänkin kemikaalit turmelee monet kahvat. Ei ikinä veistä pesukoneeseen. Tosin takavuosina yksi löytyi rehupaalin kyljestä. Sitä ei tuotu enää keittiöön.
 
Back
Top