Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Pappa laittoi näkkileivän ja hapankorpun päälle aina reilusti voita ja kunnon kerroksen aromisuolaa. Pitäsköhän joskus testata uudestaan, lapsena en tykännyt
Hapankorppu, voimariini ja Meiran grillausmauste ilman suolaa sekä hieman suolaa on ihan hyvä yhdistelmä.
 
Tuli tehtyä borssikeittoo hetken mielijohteesta,vähän tota ohjetta apinoiden 👇

Sillä erotuksella, että lihaliemi oli pakkasesta, kun keväällä keitin paahdetuista luista ja kasviksista, pikkusen laitoin chiliä, mut sen verran vaan että ei polta...
1000010403.webp
Tuli yllättävän hyvää 👌
 
Kylmäsavustuskokeiluja osa2.
1000010626.webp
Vielä pitäis malttaa oottaa muutama päivä että pääsee maistaan.
Nämä oli 16h savussa.
Lämpötila 3-6 astetta.

Nyt on lohifilee savussa uudella setupilla, ekan version jääkaappisavustimesta hölmöilin vihkoon ja tuli kyllä niin karseeta, että joutu juomaan 5 olutta että sai sen maun pois suusta.
Nyt ainakin juustot näyttää että saattais jopa onnistua.
 
Sain säkillisen omenoita ja osa päätyi hilloksi. Noiden lisäksi tuli vajaa puolikas noita pienempiä purkkeja, se meni makutestaukseen. Makutestin lopputulos: hyvää on. Mitäköhän kivaa keksisi lopuista ompuista.

IMG_20240915_192817.webp
 
Perjantaipitsa, tällä kertaa jotain mexicanan tapaista. Kastike olisi voinut olla pykälän tulisempaa, mutta hyvää oli näinkin. Pitsakivi on kyllä loistava keksintö.
 

Liitteet

  • Mexicana.webp
    Mexicana.webp
    230.7 KB · Luettu: 12
Tekeekö mikään pitseria vähähiilihydraattisia pitsoja? Kotipizzalla on jokin ketoversio, mutta se on täysi paska, koska ilmeisesti ovat menneet siitä, mistä aita on matalin.
 
Arvelinpa kokeilla hieman säilömistä. Sähkötoiminen autoklaavi, joka vetää 40 kpl 0,5-litraisia lasipurkkeja. Purkinsulkija löytyy jo valmiina, samoin jonkin verran tölkkejä ja näköjään Puuilosta saa lisää. Katsotaanpa, mitä tästäkin taas tulee...

Ai niin. Lähtökohtaisesti tarkoitus on lyödä purkkiin lihaa (etenkin sianlihaa) kuutioina, suolan kanssa. Myös jonkin verran kalaa.
 
Uusia kokemuksia tuli jälleen, kun sai olla kaverina, kun suolattiin 1,5 sianruhoa, noin 20 kg nautaa ja noin 20 kg hevosta. Kinkut jouluna uuniin, siankyljet (ja jotain muutakin) palvisaunaan, jonne myös tuo nauta ja hevoinen päätyvät.
 
Arvelinpa kokeilla hieman säilömistä. Sähkötoiminen autoklaavi, joka vetää 40 kpl 0,5-litraisia lasipurkkeja. Purkinsulkija löytyy jo valmiina, samoin jonkin verran tölkkejä ja näköjään Puuilosta saa lisää. Katsotaanpa, mitä tästäkin taas tulee...

Ai niin. Lähtökohtaisesti tarkoitus on lyödä purkkiin lihaa (etenkin sianlihaa) kuutioina, suolan kanssa. Myös jonkin verran kalaa.
Itse ainakin vetäisin lihan myllyn läpi ja mielellään aika karkealla terällä.
 
Itse ainakin vetäisin lihan myllyn läpi ja mielellään aika karkealla terällä.
No en oikein tiedä. Tuohan se on se yleinen tapa, mutta minusta kokoliha on miellyttävämpi kokemus.

Muuten tuli hyvä, mutta ehkä se 120 astetta oli turhan paljon. Etenkin hevoseen tuli aavistuksen kitkerä maku ja emäntä arveli, että valkuainen olisi alkanut pilkkoutumaan. Pudotetaan lämpöä siihen 115 asteeseen ja kypsennetään vähän kauemmin. Kyllä tuo hevonen minulle upposi ja varmaan ihan täydestä menee jossain makaronipadassa tai kastikkeessa ja possussa ei ollut mitään vikaa (paitsi aavistus liikaa suolaa).

Harmi, että en saanut koko sikaa, vaan piti tyytyä puolikkaaseen. Ei tuosta tullut kuin 15 tölkkiä, kun kuitenkin paremmat palat otin erilleen ja vakuumissa annospaloina pakkaseen. Kinkkua syödään nyt ja ruiskusuolattuna tuli leivinuunissa erittäin hyvää.
 
varmaan ihan täydestä menee jossain makaronipadassa tai kastikkeessa ja possussa ei ollut mitään vikaa (paitsi aavistus liikaa suolaa).
Huhtikuussa 1979 hiihdimme Inarissa Jääsaaren kämpältä Punaiselle tuvalle ihan paskakelissä eli kovalla tuulella ja pakkasella. Muistan että tavoitteessa paistoimme sikanautaa ja sotkimme sen keitetyn makaronin kanssa, ja suolaa meni mukaan kämmenellinen, enkä ole koskaan syönyt yhtä hyvällä halulla vaikka olen ollut Michelin-tähtiä saaneissa ravintoloissa.
 
Back
Top