Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Pappa laittoi näkkileivän ja hapankorpun päälle aina reilusti voita ja kunnon kerroksen aromisuolaa. Pitäsköhän joskus testata uudestaan, lapsena en tykännyt
Hapankorppu, voimariini ja Meiran grillausmauste ilman suolaa sekä hieman suolaa on ihan hyvä yhdistelmä.
 
Tuli tehtyä borssikeittoo hetken mielijohteesta,vähän tota ohjetta apinoiden 👇

Sillä erotuksella, että lihaliemi oli pakkasesta, kun keväällä keitin paahdetuista luista ja kasviksista, pikkusen laitoin chiliä, mut sen verran vaan että ei polta...
1000010403.webp
Tuli yllättävän hyvää 👌
 
Kylmäsavustuskokeiluja osa2.
1000010626.webp
Vielä pitäis malttaa oottaa muutama päivä että pääsee maistaan.
Nämä oli 16h savussa.
Lämpötila 3-6 astetta.

Nyt on lohifilee savussa uudella setupilla, ekan version jääkaappisavustimesta hölmöilin vihkoon ja tuli kyllä niin karseeta, että joutu juomaan 5 olutta että sai sen maun pois suusta.
Nyt ainakin juustot näyttää että saattais jopa onnistua.
 
Sain säkillisen omenoita ja osa päätyi hilloksi. Noiden lisäksi tuli vajaa puolikas noita pienempiä purkkeja, se meni makutestaukseen. Makutestin lopputulos: hyvää on. Mitäköhän kivaa keksisi lopuista ompuista.

IMG_20240915_192817.webp
 
Perjantaipitsa, tällä kertaa jotain mexicanan tapaista. Kastike olisi voinut olla pykälän tulisempaa, mutta hyvää oli näinkin. Pitsakivi on kyllä loistava keksintö.
 

Liitteet

  • Mexicana.webp
    Mexicana.webp
    230.7 KB · Luettu: 11
Tekeekö mikään pitseria vähähiilihydraattisia pitsoja? Kotipizzalla on jokin ketoversio, mutta se on täysi paska, koska ilmeisesti ovat menneet siitä, mistä aita on matalin.
 
Arvelinpa kokeilla hieman säilömistä. Sähkötoiminen autoklaavi, joka vetää 40 kpl 0,5-litraisia lasipurkkeja. Purkinsulkija löytyy jo valmiina, samoin jonkin verran tölkkejä ja näköjään Puuilosta saa lisää. Katsotaanpa, mitä tästäkin taas tulee...

Ai niin. Lähtökohtaisesti tarkoitus on lyödä purkkiin lihaa (etenkin sianlihaa) kuutioina, suolan kanssa. Myös jonkin verran kalaa.
 
Back
Top