Suomalaisten älykkyys

miikkaj

Kenraali
BAN
 

Napakettu

Korpraali
Älykkyyden yhteys perinnöllisyyteen on voimakkaampi kuin esim. pituuskasvun ja perinnöllisyyden välinen yhteys.

Jos kansa on tyhmistynyt mitattavissa olevan määrän, niin aidosti uskottavia selityksiä taitaa olla tasan kaksi:

1. Aivotoimintaa lamauttava nälänhätä.
2. Väestössä tapahtuneiden etnografisten muutosten vaikutus.

Tietsikat, lamat, netit sun muut eivät selitä älykkyyden laskua. Kantaväestöstä selkeästi poikkeava muuttoliike sen sijaan näkyisi nopeasti.

Jos syynä olisi väestön koostumuksen muutokset, niin muitakin - erityisesti talouteen, turvallisuuteen ja palvelujärjestelmän kuormitukseen liittyviä - vaikutuksia ilmenisi nopeasti.

Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.
Tässä voisi tietysti miettiä myös sitä, minkälaisen geneettisen myllerryksen talvi-, jatko- ja Lapin sota sekä niitä seurannut karjalaisten evakkojen uudelleenasutus saivat aikaan Suomen suhteellisen pienessä populaatiossa, jossa puoliso oli aiemmin haettu korkeintaan naapurikylistä.

Tämä vaikutus näkyisi sitten ehkä ns. suurten ikäluokkien jälkeläisissä, karkeasti ottaen ehkä 1965-1975 lukujen välissä. Tuossa populaatiossa pitäisi näkyä jotain poikkeamaa yläkanttiin
 

baikal

Supreme Leader
Tämä vaikutus näkyisi sitten ehkä ns. suurten ikäluokkien jälkeläisissä, karkeasti ottaen ehkä 1965-1975 lukujen välissä. Tuossa populaatiossa pitäisi näkyä jotain poikkeamaa yläkanttiin
Onkin mielenkiintoista pohtia mikä osuus suomalaisen koulutusjärjestelmän -onnistumisesta- on perua geenipoolin rikastumisesta? Koulutusjärjestelmän suitsuttaminen ja sen koroittaminen jalustalle ei välttämättä kerro pelkästään siitä, että systeemi oli ja on jees vaan siitä, että järjestelmään on tullut sisään mentaalisesti reippaampaa ainesta.

Geenipoolin -rikastuminen- taas....ehkä siinäkin on rajansa? Ja aika jännästi on myös niin, että kun ihminen valitsee tarkoituksella -hyviä risteytyksiä-, niin saattaa mennä myös raskaasti pieleen. Kun korostetaan joitain ominaisuuksia, niin osa ominaisuuksista voi olla silkkaa skeidaa.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Top