Suomalaisten maanpuolustustahto saattaa lähteä pian nousuun

runtik

Kersantti
Itseä korpeaa maanpuolustuksessa se, että siihen ei anneta resursseja.

Kansa joka valitsee presidentin joka kieltää jalkaväkimiinat, menettää auktoriteetin vaatia minua uhraamaan oma henki miinankorvikkeena jos rähinä alkaa.

Kansa ollaan me ja me valitaan miten täällä asioita tehdään. Jos voisin päättää, niin puolustukseen tulisi heti resursseja lisää vaikka sitten ympäristön kustannuksella. Se voi tulla ympäristölle ja ihmisille vielä kalliimmaksi jos tänne voisi tulla helposti.

Minä haluaisin puolustaa maata mutta kysymys on siitä haluanko puolustaa nykypoliitikkoja tai sitä enemmistöä joka on nykypoliitikot valinnut.

Ukrainan kriisin kohdalla tämä kansa miettii että kärsiikö meidän juustojen vienti. Ei tajuta edes että ollaan jatkumossa seuravana ja pitäisi unohtaa ne juustot ja panostaa kertausharjoituksiin.

Eipä siinä, ulkomaille saatan joka tapauksessa muuttaakin.

Lisäksi olen sitä mieltä, että 1900 luvun sodissa suurin osa sotilaiden kuolemisista ovat olleet turhia. Ylpeyden takia ei ole annettu perääntyä moteista tai on käyty sotia joissa ei yksilöiden kannalta ole järkeä.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Hyvin tuo mediamyllytyksen aivopesurumpu pyörittää päitä. Ei päivää ilman ilmastonmuutosta. :facepalm: Maanpuolustustahdon hupenemiseen on syynsä, mutta jätän analyysin myöhemmälle; nyt pitää huokaista. Tässä kuitenkin nämä jutut.

Kysely: Suomalaisten maanpuolustustahto on vajonnut – Nato-jäsenyyden kannatus jatkaa laskuaan
Suomalaisten suurimmaksi huolenaiheeksi on noussut ilmastonmuutos.
https://yle.fi/uutiset/3-10529281


Analyysi: Nuoret haluavat puolustaa Suomea mutta omilla ehdoillaan – nykyinen asepalvelus ei vakuuta
Vain joka toinen nuori kannattaa Suomen puolustamista aseellisesti, tuore mielipidetutkimus kertoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10532584


Olisi myös kiva nähdä tulokset puoluekannoittain. Nimittäin 50% nuorista miehistä kannattaa persuja (fakta josta valtamedia tykkää vaieta) ja uskoisin, että turvapaikkapelleily ja vuoden 2015 antautuminen taistelutta on tältä ikäryhmältä vienyt maanpuolustustahdon.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
1) "hei hei Yhdysvallat" ja 2) jatkuvasti haukuttu Trumpia.
2) Trumphan on tomppeli, käyttäytyminen itku-potku-raivari-teinin tasolla mutta ei siitä sen enempää ….

1) siinä Trump on tietenkin rehellinen Euroopalle että sanoo hei-hei ja kehottaa maita itse nostamaan omaa puolustautumisen tasoaan. Tästä selkeydestä Tumppia ei voi moittia. Suomellekin on kirkasta se, että kukaan ei tule auttamaan vaan itse on pidettävä aseet laadukkaalla tasolla ja viritettynä.
Suomikin joutuu nyt oikeasti pohtimaan toimia joilla a-lisätään kansalaisten maanpuolustamisen henkeä ja b-edistetään toimia joilla tahto muuttuu toiminnaksi.

PV ei ole oikea instanssi motiiviratkaisujen löytämiseen, koska se näkee porukan joka on pakotettu toimimaan.
Maanpuolustamisen hengen kohottamiseksi tässä kannattaisi kuunnella reserviläisjärjestöjä jotka käytännössä näkevät sen porukan, joka siviilissä arvioi PV:n toimintaa ja arvioi omaan maanpuolustuksensa tasoa. Se, minkä reserviläisjärjestöt näkevät mättävän motivaatio-puolella on todennäköisesti se oikea korjattava asia.
.
 

Passi

Ylipäällikkö
Olisi myös kiva nähdä tulokset puoluekannoittain. Nimittäin 50% nuorista miehistä kannattaa persuja (fakta josta valtamedia tykkää vaieta) ja uskoisin, että turvapaikkapelleily ja vuoden 2015 antautuminen taistelutta on tältä ikäryhmältä vienyt maanpuolustustahdon.

Screenshot_20181129-220106.jpg

Näyttäisi siltä että korkea koulutus ja kokoomuksen kannattaminen laskee maanpuolustus tahtoa jos vertaa matalaan koulutukseen ja persujen kannattamiseen. Demareillakin on parempi maanpuolustustahto kuin kokkareilla.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Tuo monesta tuutista toitotettu ajatus, että nykyään kaikki sotiminen on jotain rakettitiedettä, jonka voi/pitää jättää ammattilaisten hoidettavaksi, yhdistyneenä yleiseen individualismiin selittää varmaan jotakin.

Myöskin valtionjohdon taholta osoitettu vähättely meihin kohdistuvasta uhkasta näkyy tässä. ”Suomeen ei kohdistu uhkaa” on sellainen mantra, jota presidentti Niinistö ja muut ovat jo liian monta kertaa toistaneet, joka kerta, kun Venäjä laittaa painetta Suomea kohtaan. Edes silloin kuin Venäjä hyökkäsi Suomeen 2016 alussa käyttäen feikkiturvapaikanhakijoita aseenaan, niin silloinkaan ei Suomeen kohdistunut uhkaa. Ei myöskään Zapadin aikana, vaikka Karjalassa harjoiteltiin ja harjoitus olisi helposti voitu kääntää hyökkäykseksi. Eikä silloin kun Alakurttiin perustettiin varuskunta, josta käsin todennäköisesti sodassa yritetään katkaista Suomi kahtia, niin silloinkin presidentti on ottamassa kantaa, että tästä ei ole uhkaa Suomelle. No tulokset näkyy näissä kyselyissä. Miksi olisi maanpuolustustahtoa, kun ei meitä täällä lintukodossa mikään uhkaa. Niinhän se presidentti on sanonut.

Sen sijaan nyt pitäisi presidentin sanoa, että kansainvälinen tilanne jatkaa kiristymistään ja jokaisen suomalaisen pitää valmistautua täyttämään paikkansa maanpuolustuksessa, kun kriisi alkaa. Sota on nyt liian kaukana, Ukrainassa asti, ei koske meitä, ei kiinnosta
 

skärdis

Respected Leader
"Entistä useampi katsoo EU ja YK parantavan Suomen turvallisuutta"

Uskomatonta. Olisi kiinnostavaa nähdä tulokset asuinalueittain.

EU on meille puolustusvoimien jälkeen merkittävin turvallisuuden tae. Ei ihme, että kaikenlaiset tehtaankadun miehet sitä vastustavatkin. Näkisivät meidät mieluummin Ukrainan kaltaisena vapaana maana, jolla erityissuhde Venäjään.

YK:sta en menisi sanomaan mitään
 

skärdis

Respected Leader
Väitän myös, että asevelvollisuuden muuttumisella yleisestä valikoivaksi on merkitys nuorison kantoihin.

Kun jokaisen kaveripiirissä alkaa olemaan kruununraakkeja ilman, että on oikeasti mitään vaikutusta mihinkään niin korpeaahan se.

Pitkätukkasivarit on vähän menneen talven lumia.
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Greatest Leader
Väitän myös, että asevelvollisuuden muuttumisella yleisestä valikoivaksi on merkitys nuorison kantoihin.

Kun jokaisen kaveripiirissä alkaa olemaan kruununraakkeja ilman, että on oikeasti mitään vaikutusta mihinkään niin korpeaahan se.

Pitkätukkasivarit on vähän menneen talven lumia.

Mitenhän paljon kyselyn tuloksessa näkyy sitten se "pullamössösukupolven" individualismi ? Tarkoitan siis sitä että vapauksia pitäisi olla joka lähtöön ja vastuuta ei sitten yhtään. Saapumiserää 2/02 edustava huru-ukko tässä kyselee.
 

Osasto 31

Kapteeni
Ei sitä oikeastaan ollut Lapinjärvellä omana aikanani (2/12). Koko ryhmä oli porukkaa joka oli lähtenyt jopa kuuden kuukaudenkin palveluksen jälkeen sivariin, johtuen absoluuttisesta vittuuntumisesta ja asepalvelusta siirtävistä tai estävistä syistä. Muistan kysyneeni porukan koostumuksesta vetäjiltä (armeijan käyneitä kuitenkin) ja sanoivat, että tuo "hippisivari" juttu ei ole ollut pitkään aikaan relevantti. Suurin osa on ollut täysin käytännön syistä siellä, elikkäs opiskelu ja työura syistä. Armeija on siis suurimmalle osalle vain "todellisen" elämän tiellä (esim. lääkikseen tai oikikseen pääsy).
 

Creidiki

Kenraali
"Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta?".
Kyllä
2016: 78%
2017: 72%
2018: 66%

Jos trendi jatkuu, sukelletaan ensi vuonna alle 60 pinnan
 

Smith

Kersantti
Yhtenä syynä maanpuolustustahdon laskemiseen näkisin epäterveen invidualismin nousun. Tämä ilmiö liittyy yhteiskuntaan jossa toisinaan ihanne tuntuu olevan yksilön täydellinen vastuuttomuus omasta elämästään ja valinnoistaan. Eräät tahot haluaisivat viedä tukijärjestelmää siihen suuntaan että valtio maksaa lopulta kaiken jos on tullut velkaannuttua, alkoholisoiduttua, työt ei kiinnosta tai ei tee mieli itse hakea ratkaisuja oman elämän ongelmiin kuten työttömyyteen. Ja näkökulmattomat, tulevaisuutta vailla olevat henkilöt kannustavat näitä tahoja.

Tällainen järjestelmä voi saada tietyt ihmiset tuntemaan että yhteiskunnan tulee heille taata kiva elämä, vaikka itse ei kiinnosta tehdä mitään sen eteen. Tämä ruokkii "minulle kuuluu kaikki, mutta minulta ei saa vaatia mitään"- asennetta, jolloin jokin aseellinen maanpuolustus ei voisi vähempää kiinnostaa.

Tässä toki pitää muistaa että heikommassa asemassa olevien ihmisten auttaminen ja välttämättömän toimeentulon takaaminen ylläpitää yhteiskuntarauhaa ja siten edistää maanpuolustustahtoa.

En nyt halua vetää foliohattua päähän, mutta historiaa tuntevat tietävät miten Neuvostoliitto rahoitti/solutti aikanaan rauhan- ja ympäristöliikkeitä.

En tiedä onko enää näin, mutta Venäjälle on erittäin edullista jos tietyt tahot rummuttavat että Suomeen ei kohdistu mitään sotilaallista uhkaa ja ainoa todellinen uhka on ilmastonmuutos. Tästä looginen johtopäätös on tietysti että aseostot ja puolustukseen panostaminen on turhaa ja jopa haitallista.

Poliitikasta sen verran että mediassa/somessa jatkuva rummutus tyyliin: "hallitus leikkaa köyhiltä ja lapioi rahaa rikkaille" (väite jonka jokainen saa arvioida itse) saattaa aiheuttaa protesteja myös maanpuolustuskyselyssä.
 

baikal

Supreme Leader
https://yle.fi/uutiset/3-9907810

Tai sitten voi olla että ei lähde. Puolustusvoimat on etääntyjnyt kansalaisten arjesta. Yhä valikoivampi asevelvollisuus. Reservin näivettyminen. Varuskuntien sulkeminen. Niitä ei yksi juhlavuosi korjaamaan.

No, jäsen @Creidiki latasi vuosi sitten inhorealistisen arvion saitin aiheeksi. Luonnollisesti osa ilmoitti, että: hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää! Osa yritti peilata itseään ja tuntemiaan ja heidän mmaanpuolllustushimokkuutta...aivan kuin se kuvaisi koko kansaa....ja vituiksihan se meni, koko peilileikki. Maanpuolustusfoorumin jäsenten puolustushimokkuus ei vaan peilaa koko yhteiskuntaa, ei sitten edes huonosti.

On ihan selvää, että -rosentit ovat edelleen tosi kivoja- mutta jos tämä kehityslinja jatkuu, niin eivät ne kohta ole enää kovin kummoisia, sen on myöntänyt kapitalistinenkin matemaatikko.

Nyt tulee veikkaus: tuo wanha kysymyksenasettelu tulee muuttumaan. Ehkä se ei vastaakaan ihan täydelleen itse asiaa, en tiedä, mutta kysymyksenasettelu ei enää tuota sitä tulosta, joka halutaan esittää...ja siksi asettelu muuttuu....ja kas, kohta meillä onkin lähes sadan pinnan halukkuutta framilla.

Oletan, että tämän kyselymallin pohjat on nyt saavutettu muutenkin. Jos ei, niin se on kyllä voivoi.
 

baikal

Supreme Leader
En nyt halua vetää foliohattua päähän, mutta historiaa tuntevat tietävät miten Neuvostoliitto rahoitti/solutti aikanaan rauhan- ja ympäristöliikkeitä.

Mielestäni olemme täysin kujalla, jos joka käänteessä osoitamme Kremlin nerokkuuden aiheuttavan kaikki ongelmat ja epäsuotuisat kehityslinjat. Ja jos näin todella olisi, niin kujalla olemme sittenkin.

Suomalaispäättäjillä on valtava hinku osoittaa joko EUn, Trumpin tai Kremlin olevan kaiken epäsuotuisan takana. Tosiasia on, että ihan itse leivomme taikinat, joita sitten kohotellaan.
 

elso

Kenraali
BAN
En nyt halua vetää foliohattua päähän, mutta historiaa tuntevat tietävät miten Neuvostoliitto rahoitti/solutti aikanaan rauhan- ja ympäristöliikkeitä.

Aha. Eli tietyllä tapaa hyvinkin oikeistolainen nyky-Venäjä on soluttanut Vasemmistoliittoon ja Vihreisiin myyriä ajamaan asiaansa.

Poliiitikkojen jutuista päätellen ne myyrät on kyllä "asennettu" johonkin ihan toiseen puolueeseen... :rolleyes:
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
On ihan selvää, että -rosentit ovat edelleen tosi kivoja- mutta jos tämä kehityslinja jatkuu, niin eivät ne kohta ole enää kovin kummoisia, sen on myöntänyt kapitalistinenkin matemaatikko.

Nyt tulee veikkaus: tuo wanha kysymyksenasettelu tulee muuttumaan. Ehkä se ei vastaakaan ihan täydelleen itse asiaa, en tiedä, mutta kysymyksenasettelu ei enää tuota sitä tulosta, joka halutaan esittää...ja siksi asettelu muuttuu....ja kas, kohta meillä onkin lähes sadan pinnan halukkuutta framilla.


"Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko ensisijaisesti hyvätuloisten, yli 4500 € kuukaudessa tienaavien suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka verokertymä ja jakovara tämän jälkeen näyttäisi epävarmalta?".

"Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava tuomitsemalla ja paheksumalla hyökkääjää, ja vaatimalla rauhanomaista ratkaisua kaikissa tilanteissa, myös niissä joissa google analytics ennustaisi tiedoksiannon hyvän kansainvälisen näkyvyyden epävarmaksi?".

"Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko yliopistokaupunkien ulkopuolella asuvien suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka hipsteribaarisi lattemaidon saatavuus muodostuisi epävarmaksi?".


Saa käyttää.
 

Smith

Kersantti
Mielestäni olemme täysin kujalla, jos joka käänteessä osoitamme Kremlin nerokkuuden aiheuttavan kaikki ongelmat ja epäsuotuisat kehityslinjat. Ja jos näin todella olisi, niin kujalla olemme sittenkin.

Suomalaispäättäjillä on valtava hinku osoittaa joko EUn, Trumpin tai Kremlin olevan kaiken epäsuotuisan takana. Tosiasia on, että ihan itse leivomme taikinat, joita sitten kohotellaan.
Aha. Eli tietyllä tapaa hyvinkin oikeistolainen nyky-Venäjä on soluttanut Vasemmistoliittoon ja Vihreisiin myyriä ajamaan asiaansa.

Poliiitikkojen jutuista päätellen ne myyrät on kyllä "asennettu" johonkin ihan toiseen puolueeseen... :rolleyes:

Kaikki se mikä palvelee Kremlin asiaa ei tietenkään ole Kremlistä lähtöisin. Ja jos luitte viestini niin en sanonut että näin on, sanoin että näin on ollut. Puolueita en myöskään nimennyt.

Jos oletetaan että Venäjä haluaa soluttaa Suomeen myyriä, ei ole mitään väliä toimiiko liike äärioikealla, vasemmalla tai keskellä, kunhan se palvelee isännän tarkoitusperiä.

Kyllä suomalaiselle maanpuolustukselle pahin uhka on tällä hetkellä omat poliitikot ja lyhytnäköiset päätökset. Eu:n syyttely on myös minun mielestäni poliitikoilta erittäin vastenmielistä, koska jos tahtoa olisi voitaisiin moneen asiaan hakea poikkeusta kuten muutkin maat ovat tehneet.

Tietysti mainittiin myös entistä valikoivampi asevelvollisuus. Jos nuori on pudonnut pois pelistä jo kutsunnoissa eikä minkäänlaista kosketusta maanpuolustukseen ole niin kuinka siihen olisi tahtoa, jos ei ole kykyä?

Toisaalta varusmiespalveluksen suorittaneet ovat palvelusaikaansa tyytyväisempiä kuin koskaan ennen, joten heillä ilmeisesti tahtoa ja kykyä löytyy
 
Top