Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen ja Yhdysvaltain välinen puolustusyhteistyösopimus

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja yrjö, 20.08.2016.

 1. Nhhk

  Nhhk Kersantti

  Liittynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  266
  Tykkäykset:
  208
  Pisteet:
  16
  Heti natoon koska eihän se viides artikla velvoita mihinkään.

  Jotenkin tämäkin on lapsellista keskustelua koska silti useasti ne samat ihmiset kertoo kuinka naton myötä me joudutaan sotimaan ympäri maailmaa :)
   
 2. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Niin joudutaan. Ja tänne tulevat USA:n neekerijoukot raiskaavat meidän lapset niinkuin Okinawallakin 30-senttisillä miespistimillään.
   
  Rajajääkäri ja Nhhk tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Kiitti PSS:lle tästä kotimaisesta lähteestä, laitoin itse pari lontoonkielistä tuonne Ulkomaiden uutiset / Viroa koskevaan threadiin.

  Näin se vaan näyttää maailma menevän miten USA:lainen think tank pohtii.

  http://www.aamulehti.fi/maailma/bri...i-samaan-harjoitukseen-nato-joukkojen-kanssa/

  Britannia tuo Viroon 800 sotilasta: Suomi osallistuu heti samaan harjoitukseen Nato-joukkojen kanssa
  Britannia tuo Viroon 800 sotilastaan ja panssareita. Viron puolustusministeri Hannes Hanso kertoo Suomen osallistuvan toukokuussa Virossa Kevätmyrsky-harjoitukseen. Taistelujoukon tarkoituksena on tehdä vihreiden miesten ilmestyminen mahdottomaksi.
  Maailma26.10. 21.46 Päivitetty 21.47 Lauri Nurmi
  [​IMG]
  Viron puolustusministeri Hannes Hanso oli Naton päämajassa Brysselissä yhtä hymyä, kun hän kertoi kotimaahansa uutisia brittijoukkojen saapumisesta Viroon. Hanso antoi Naton päämajassa haastattelun Lännen Medialle.


  Lauri Nurmi Bryssel Viron puolustusministeri Hannes Hanso hymyilee. Hän kertoo, että brittien johtama Nato-pataljoonan pääjoukko alkaa olla Virossa paikalla ensi huhtikuussa ja osallistuu heti toukokuussa Viron suurimpaan sotaharjoitukseen Kevätmyrskyyn.
  – Nato on jälleen todistanut, miten nopea ja tehokas se on. Varsovassa tehdyt päätökset pannaan toimeen alle vuodessa. Brittijoukot aloittavat saapumisensa Viroon aikaisin ensi vuonna. Huhtikuussa on koossa suurehko joukko, ja toukokuussa joukot osallistuvat jo Kevätmyrskyyn. Viimeistelemme saapumisen kesäkuuhun mennessä, Hanso kiittelee.

  Hanso kertoo samalla uutisen: Suomi osallistuu Kevätmyrskyyn eli harjoittelee Virossa heti myös uusien Nato-joukkojen kanssa.

  – Olen hyvin iloinen voidessani ilmoittaa, että Suomi osallistuu ensi vuonna toista kertaa harjoitukseen. Pohjoismaisille naapureillemme osallistuminen on uusi asia, ja olen erittäin iloinen siitä, ettei välillämme ole keinotekoisia muureja, Hanso toteaa Lännen Medialle.

  Myös Ruotsi osallistuu Kevätmyrskyyn.
   
  KorpiSISSI, JR49 ja PSS tykkäsivät tästä.
 5. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,133
  Tykkäykset:
  3,426
  Pisteet:
  636

  Mitä merkitystä sillä on, mitä joku Lavrov lupaa? ei yhtään mitään.
   
  Nargö, Maidan ja Rauhantekijä tykkäsivät tästä.
 6. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  723
  Pisteet:
  76
  Haavisto linjaan! Perse vihollista päin.
   
  Soldierblue ja John Hilly tykkäsivät tästä.
 7. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,592
  Tykkäykset:
  3,096
  Pisteet:
  636
  Onko liikaa pyydetty jos voisitte pidättäytyä kirjoittelusta jossa pilkkaaminen perustuu ihonväriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen?
   
  setämies, VLF, Mustaruuti ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Ei, sorppa. En tuossa ajatellut pilkata vaan viedä ennakkoluuloja äärimmilleen humööristista sävyä tavoitellen.
   
  setämies tykkäsi tästä.
 9. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Ahvenanmaan puolustaminen on Suomelle ja Ruotsille merkitykseltään täysin eri kokoluokan asia kuin sodan julistaminen Venäjälle jonkun lähestulkoon tyhjänpäiväisen Baltian takia. Venäjän hyökkäys Ahvenanmaalle ja Gotlantiin on mahdollinen, mikäli se haluaa saavuttaa havittelemansa nykyistä vankemman aseman Itämerellä. Venäjä voi tietenkin hyökätä Ahvenanmaalle myös ilman hyökkäystä Baltiaan, jos se saa siihen mahdollisuuden.

  Mikä on oletuksesi suomalaisten asenteesta Baltiaa kohtaan? Sieltä saa edullista alkoholia, mutta kuinka moni suomalainen olisi valmis ryhtymään sotaan Venäjää vastaan Viron tai muun Baltian vuoksi? Tässä olisikin vaikka kattavan kyselytutkimuksen paikka. Jokin painoarvo on myös kansalaisten mielipiteellä ja tahdolla oltava - onhan Suomi jo perustuslakinsakin perusteella tasavalta ja demokratia.

  Miksi Venäjä ylipäätään hyökkäisi Baltiaan ja mitä lisäarvoa se sillä voisi saavuttaa itselleen ja vaikutuskyvylleen verrattuna nykyiseen tilanteeseen tai Ahvenanmaan/Gotlannin valtaamiseen? Kaikkien näiden menettäminen Venäjälle on myös Naton ja Yhdysvaltojen kannalta NO-GO, riippumatta omistajamaiden Nato-jäsenyyden statuksesta.

  Yksittäisten asejärjestelmien saatavuus ei ole mikään peruste, koska saman tasoisia asejärjestelmiä on saatavilla muualtakin. Miksi hirttää koko kansakunnan kohtalo vaikka jonkun NASAMS-järjestelmän takia jos esimerkiksi Venäjältä olisi saatavilla vähintään S300 järjestelmä?

  Pohjoismainen puolustusliitto olisi hyvä ja resurssipotentiaalin puolesta jopa mahdollinen, jos vain poliittista tahtoa riittäisi. Valitettavasti nimenomaan poliittisen tahdon krooninen puute ja ruotsalaisten yleinen epäluotettavuus tekee siitä täyttä utopiaa, mikä saa varmasti Kustaa II Adolfinkin kääntymään haudassaan lievästi häpeillen. Kaukana poissa ovat ne ajat kun Ruotsin valtakunta otti aktiivisesti yhdellä aikansa edistyneimmällä asevoimalla ympäristönsä turvallisuuspolitiikkaan kantaa ja useimmiten vieläpä aloitteen tekijän roolissa. Siihen aikaan ei pohjolassa mitään Natoa tarvittu.

  Eli mitä sinun hypoteettisessa skenaariossa tapahtuu? Olet vain toistanut, että Suomi joutuu sotaan ikään kuin Suomi = Viro = Baltia, mutta et ole varsinaisesti vielä avannut tätä ajatusta yhtään enempää.

  Suomi ei ole liittymässä sotilasliitto Naton jäseneksi.
   
 10. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,450
  Tykkäykset:
  2,642
  Pisteet:
  156
  Mahdotonta keskustella koska pidätät itselläsi oikeuden olettaa, että hyökkäys Baltiaan pysyisi alueellisena. Miksi Venäjä hyökkäisi Baltiaan on puolestaan oma kehäpäätelmäsi koska ensin esitit itse oletuksen, että hyökkäisi. Ja miksi vain Baltiaan on aivan totta ja siksi perustelinkin, että Suomi ei pystyisi jättäytymään sivuun ja edellinen on siis toinen kehäpäätelmäsi.

  Saahan sitä toistaa ja jankata mutta kyllä tuo sinulla nyt menee melko hedelmättömäksi. Täällähän esitetään vain skenarioita ja jos ei usko jonkun skenarioon tai esittää omaansa niin kumpaankin tarvittaisiin perusteluja jotta keskustelu jatkuisi.

  Tuossa on hyvä kirjoitus sinulle:
  http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uu...-ei-voi-jaada-itameren-harmaalle-vyohykkeelle
  Hän ei ole vakaumuksellisesti yhteiseen ja punaiseen hyvään uskova tai luule, että olisimme jotenkin sivussa täällä pohjolassa mutta hieman samaa naiviutta omaksuneena kirjoittaja on onnistunut muuttamaa käsityksiään nykyrealismin sitä vaatiessa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2016
  Vonka ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 11. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,450
  Tykkäykset:
  2,642
  Pisteet:
  156
  :D "Hän ei halua ottaa kantaa siihen, millaisiin toimiin Yhdysvallat ryhtyisi kriisitilanteessa Itämerellä.
  –Venäläiset ovat ensimmäisiä, jotka saavat tietää. Mutta emme aio kertoa heillekään etukäteen."


   
 12. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Suomalaismiehet ovat uittaneet itseään niin lukuisissa eestiläisissä synnytyskanavissa aina 90-luvulta lähtien, että heidän kollektiivisessa alitajunnassaan palaa polttava hehku suojella "naisiaan".  Se on alitajuinen mutta vahva psykologinen tekijä asiassa.

  Lopullinen argumentti NATO:lle on, että venäläiset eivät kumminkaan myy meille ydinkärkiään jotta voisimme estää ydinkiristyksen, sen sijaan NATO:n ydinpelotteen alle on mahdollista päästä. Simple as that.

  Nyt kun Venäjä ei voi enää onnistuneesti pelotella baltteja (mm. brittien vetämä tst-osasto siinä virolaisten tukikohdassa, joka vastaa pääasiassa liikekannallepanosta), niiden itkukiukkuiset katseet kääntyvät kohti Suomea. Vieläkö löytyisi heikoin lenkki, joka hyppää kun pelottelee?

  Sitäpaitsi NATO:ssa olo antaisi liikkumatilaa Euroopan sairaan miehen eli EU:n suuntaan, kun turvallisuusulottuvuus ei sitoisi meitä lopullisesti niiden taloussekoiluihin eli kaiken rahan lappamiseen pankeillensa.
   
 13. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Vain pieni suomalaismiesten vähemmistö on, enkä tämän vuoksi näe perusteita yleistyksen tekemiselle. Tämä vähemmistö voi halutessaan vapaasti liittyä vapaaehtoisina Viron asevoimiin tai aseellisiin järjestöihin, mikäli kokevat "naistensa" puolustamisen itselleen tärkeäksi.
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Eipä tätä avata koskaan mitenkään edes arvovaltaisemmissakaan kannanotoissa kuin mitä on tämä hikinen saitti. Epäilen erittäin vahvasti, että tämä yhtälö on sellainen pelkistetty "pureksikaa tätä yleisö-kansa"....sopivan helppo väite, jonka tarkoitus on olla jonkinlainen perustotuus vallitsevista asioista.

  On aika valitettavaa, jos Suomen turvallisuuspoliittinen asema onkin äärimmäisessä mielessä narunpäässä Viron ja Venäjän välisiin skismoihin. Älkää nyt helvetti jaksako vatveloida näitä huippuskenaarioita.

  Itämeren kriisit alleviivataan Kaliningradin ja Tanskan salmien karttaruuduilla. Niiden strateginen merkitys on SE juttu. Ahvenanmaan ja Gotlannin siirtyminen venäläishallintaan ei suinkaan ole niin simppeli juttu kuin metiat antavat ymmärtää. Venäjän potentiaali ei ole mikään Länkkärin D-day-inkarnaatio. Toki sotilaista vapaat saaret on otettavissa haltuun.....jollain tasolla, mutta tuo -taso- ei ratkaise välttämättä yhtään mitään.
   
  ctg ja StepanRudanskij tykkäsivät tästä.
 16. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,011
  Tykkäykset:
  6,760
  Pisteet:
  1,286
  Diplomatiassa puhe on teko.
   
 17. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,450
  Tykkäykset:
  2,642
  Pisteet:
  156
  On tätä täällä perusteltu. On sitten toinen asia tuleeko ne luetuksi tai kauanko kukin jaksaa näitä perusteluja ilman vasta-argumentteja toistella.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Itämeri elää lopun viimein Tanskan salmissa. Ken hallitsee sitä aluetta, se on Herodes. Ja nyt voitaneen olettaa sulin käsin, että Nato hallitsee sitä. Venäläinen toimeliaisuus ja riehakkuus Itämerellä aiheuttaa vääjäämättä sen, että Tanskan salmissa heikäläisten liikenteelle sanotaan: njet. Jos taas näin ei kävisi, niin eikö olisi aika veikeetä meininkiä?
   
 19. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,705
  Tykkäykset:
  27,759
  Pisteet:
  1,286
  Isossa kuvassa vain kaksi sanaa merkitsee: Kaliningrad ja Arktinen.
   
 20. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,450
  Tykkäykset:
  2,642
  Pisteet:
  156
  Juu, en mitenkään väheksy Tanskan salmien merkitystä. Itseasiassa tuonut ne esiinkin jos Venäjä aiheuttaa itselleen vastatoimia niin pussinperälle jää. Tanskansalmien merkityshän on hyvä esimerkki siitä miten konflikti Baltiassakin laajenisi.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä. Kun puhutaan TOSIOLEVISTA käsien töistä, joita kenties tulemme näkemään. Tanskan salmiin saakka ulottuvaa kriisiä Venäjä tuskin haluaa. Kaliningrad on "kusinen eteentyönnetty", jonka poliittinen arvo ylittää sen sotilaallisen pointin. Arktinen on seuraavan 20 vuoden aikana mielenkiintoinen temmellyskenttä.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Tottakai Nato reagoi salmissa, jos Venäjä alkaa höntyillä possuna. Jos ei reagoisi, eläisimme kyllä ihmeellisessä maailmassa.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu