Suomen kehittämät erikoisjoukot pidetään piilossa julkisuudelta

TT

Eversti
Ranskan operaatiot on perustunut aika paljon jenkkien tiedusteluun. Kyllä Ranskalla on paljon kontakteja alueille, mutta esim Libanonissa tarvittiin Suomalaiset väliin, kun Ranskalaiset otti vastuun ja meni hommat heti ristiin Libanonin porukan kanssa ihan perusasioissa.
Onneksi kukaan ei muista jenkeiltä tällästä mitätöntä operaatiota kuten Osama... ja jenkit tekee paljon muitakin. Navy Seals kokoonpano taitaa olla n. 6tuhatta tällä hetkellä, ja Navy Seals on paljon muutakin kuin Team 1-> . Tähän päälle vanhalta nimeltään Deltan porukat, joiden operaatioista ehkä kuullaan joskus 15-20vuoden päästä, Rangerit, Force Recon, Heko poppoista yms jotka ovat monesti mukana näissä kun tarvitaan enemmän miesvoimaa.
Tähän verrattuna, Saksan, Brittien SBS,SAS, Fransmannit yms on ihan mitätöntä nappikauppaa.
Mitäs tuolla lipskeissä tapahtui? Jotain siitä oli muualla mutta nyt jo unohtunut. Näistä niin harvoin saa mitään ruohonjuuritason tietoa.
 

TT

Eversti
SAS miehiä ei ole kuutta tuhatta mutta jokainen heistä on huippuja. He ovat myös sydämeltään kuningattaren palveluksessa. Eivät keikkojen jälkeen ole otsikoissa jossa rikollisjengeille ollaan myyty konetuliaseita.
Tuo on aika huolestuttavaa. Kuningatar saattaa olla aika debiili silloin tällöin Brittien historiassa. Sama kuin täällä erikoisjäkstereille tulisi toimintaohjeet Kekkosen haamulta ministeri Väyrysen tulkitsemana.
 

TT

Eversti
Fransmannit tuli A-maa moodi päällä sinne ja meinasi hommat ruveta kärjistymään paikallisten kanssa ja sitä myös Hessujen.
Onko tuosta yksityiskohtaisempaa repsaa olemassa? Aina nuo taktiset ja muut kuviot kiinnostaa. Yleensä on finskeillä "job well done" mutta jää hämäräksi mikä kaikki siihen johti ja siitä lukisi mielellään lisää.
 
Top