Suomen sisäinen turvallisuus

hansai

Ylipäällikkö
Suomi100-juhlapäivän jälkipuintia poliisin toimesta

4.2.7 Alpakat

...
Apulaispoliisipäällikkö Kopperoinen tuo selvityksessään vielä esiin, että jälkeenpäin on ilmennyt, että ns. alpakkatapahtuman järjestäjän tarkoituksena ei mahdollisesti ole alun perin ollutkaan järjestää aitoa lastentapahtumaa, vaan tapahtuman järjestämisen perimmäisenä tarkoituksena on mahdollisesti ollut häiritä soihtukulkueen kokoontuminen. Kysymys olisi tällöin ollut puhtaasta kiusanteosta, eikä varsinaisesta lastentapahtuman järjestämisestä.

https://drive.google.com/file/d/1EXf-j6wNAToBLvPiMsaOrlXqAfolvEhV/view
 

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Jos työntekijöiltä kysyttäisiin, niin niitä koppiautoja olisi vielä enemmän. Kyse on kuitenkin hinnasta; maija maksaa käyttökuntoon varusteltuna noin 100 000 euroa, henkilöauto noin 30 000 vähemmän.

Vaan kohtahan ne Volkkaritkin siirtyvät historiaan, vaikka varsinkin Portteri on erittäin hyvä auto poliisikäyttöön. Vaan tuskin se Mersu paljon huonompi on...
Jääkö minulta rivienvälit ymmärtämättä vai ollaanko ajoneuvokalustossa vaihtamassa merkkiä? Linkkiä?
 

YJT

Eversti
Ei ole linkkiä; on vain ajoneuvoasioissa mukana olevien kahvipöytäkeslusteluja.
 

hansai

Ylipäällikkö
Ei ole linkkiä; on vain ajoneuvoasioissa mukana olevien kahvipöytäkeslusteluja.
Hanselhan teki ison kilpailutuksen 2015, mutta en äkikseltään löytänyt lopputulosta. Lehtijutuissa oli muistaakseni maininta, että on valittavissa myös muita kuin Transporter.

PV:llä on näkynyt tuoreita MB Vitoja vai mitä ne nykyään ovat..
 

skärdis

Ylipäällikkö
PV:llä on näkynyt tuoreita MB Vitoja vai mitä ne nykyään ovat..
Rajavartiolaitos ja tulli ovat saaneet ensimmäiset Mersu Vito -partioautonsa. Siitä voi puheet poliisinkin kalustovalinnoista on lähteny liikkeelle.

Periaatteessa nuo rajaviranomaisten autotkin ovat Hanselin kilpailuttamia ja takatilan varustus on tehty poliisiautopajalla. Oliko se savolainen J5L, joka viimeisen kilpailutuksen voitti.

RVL.jpg
 

hansai

Ylipäällikkö
Joukkotappelu leimahti lähiössä yöllä – maahan kaatunut pahoinpideltiin sairaalakuntoon

Kuvituskuva.
Lotta Åberg

Poliisi epäilee viittä ihmistä osallisuudesta Vantaan Hakunilassa varhain sunnuntaina aamuyöllä puhjenneeseen tappeluun.

Poliisi sai tilanteesta ilmoituksen kello kolme aikaan aamuyöllä. Tappelu leimahti Hakunilantiellä ylikulkusillan kohdalla, ja osalliset olivat 30–40-vuotiaita miehiä.

Nujakoinnissa yhtä miestä potkittiin, kun hän makasi maassa. Mies sai vammoja pään alueelle, ja hänet kuljetettiin hoitoon.

Toisen tappelussa osallisena olleen miehen vammat olivat vähäisempiä eivätkä vaatineet poliisin mukaan välitöntä hoitoa.

Rikoskomisario Leif Malmbergkertoi maanantaina, että poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä. Jutun tutkinta on vasta alkuvaiheessa ja tapahtumien tarkempi kulku vielä epäselvä.

Malmbergin mukaan tappelun osallisilla ei ollut tiettävästi aseita tai astaloita.

Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä ja törkeänä pahoinpitelynä.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/699839-joukkotappelu-leimahti-lahiossa-yolla-maahan-kaatunut-pahoinpideltiin
 

YJT

Eversti
Rajavartiolaitos ja tulli ovat saaneet ensimmäiset Mersu Vito -partioautonsa. Siitä voi puheet poliisinkin kalustovalinnoista on lähteny liikkeelle.
Ei ole lähtenyt siitä; en itse asiassa edes tiennyt että ovat saaneet Mersuja. Kyllä ainakin tämä minun tietoni on nk sisäpiiristä.
 

Raveni

Ylipäällikkö
Rajavartiolaitos ja tulli ovat saaneet ensimmäiset Mersu Vito -partioautonsa. Siitä voi puheet poliisinkin kalustovalinnoista on lähteny liikkeelle.

Periaatteessa nuo rajaviranomaisten autotkin ovat Hanselin kilpailuttamia ja takatilan varustus on tehty poliisiautopajalla. Oliko se savolainen J5L, joka viimeisen kilpailutuksen voitti.

View attachment 23797
Olen edelleenkin sitä mieltä, että ne vanhat hälytyslaitteet olivat selkeämmät. Toki käyttäjätä saattavat olla erimieltä. Samoin olen edelleenkin sitä mieltä, että rajavartiolaitoksen autot näkyvät mutta poliisin uusien autojen kohdalla kuosi on pettänyt. Vanha oli parempi.
 

skärdis

Ylipäällikkö
Tuolta Hanselin listast poimittua:

OSA-ALUE 7: PARTIOAUTOT
  • ryhmittymä Veljekset Laakkonen ja Autotalo Laakkonen Oy (Ford)
  • Metroauto Oy (Skoda)
  • VV-Auto Oy (Volkswagen)

OSA-ALUE 8: PAKETTIAUTORUNKOISET PARTIOAUTOT

  • VV-Auto Oy (Volkswagen)
  • Veho Oy Ab (Mercedes-Benz)
Ainakaan se kuuluista Hanselin lista ei aseta estettä poliisillekaan tilata Mersu-maijoja. Mersun pakut on muuten inansa halvempia kuin Volkkarit.
 

hansai

Ylipäällikkö
Uhkaus Kotkan kiusaamistapauksen kouluun, tilat tyhjennetty – "Henkilöllisyys poliisin tiedossa"
KOTIMAA JULKAISTU 03.09.2018 16:01

Kuvituskuva.All Over Press


Kaakkois-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että kotkalaiseen Svenska Samskolaan on kohdistunut koulu-uhkaus.
Poliisi kertoo, että koulu tyhjennetään yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa.

Tilanteessa ei poliisin mukaan ole vaaraa oppilaille tai sivullisille.

Koulupäivä päättyy evakuointiin.


– Uhkaajan henkilöllisyys on poliisin tiedossa, poliisi kirjoittaa.


Kaakkois-Suomen poliisi kertoo MTV:lle, että koulu on jo tyhjennetty. Poliisin mukaan tapauksesta ei ole tällä hetkellä muuta tiedotettavaa.

Kyseessä on sama kotkalainen koulu, joka on noussut viime aikoina julkisuuteen kiusaamistapauksen takia. Poliisi kertoi tänään, ettei enää epäile tapauksessa rikosta.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uhkaus-kotkan-kiusaamistapauksen-kouluun-tilat-tyhjennetty-henkilollisyys-poliisin-tiedossa/7057242#gs.nu7d4fg
 

hansai

Ylipäällikkö
Kaksoismurhaaja hehkuttaa elämäänsä somessa - miten paljon vapaa-aikaa elinkautisvangilla oikein on? ”Nämä ovat aina tapauskohtaisia”

Eilen klo 22:09

Kahdesta murhasta tuomitun elinkautisvangin lukuisat lomakuvat, some-päivitykset ja haastattelut ovat herättäneet ihmetystä. Miksi julmiin tekoihin syyllistynyt rikollinen saa liikkua kaupungilla ilman vartijaa?
  • Elinkautisvanki Janne Ranisen Instagram- ja Facebook-päivityksistä saa vaikutelman, että lomat pyörivät, on kivaa ja kavereita riittää.
  • Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja päättää, kuinka pitkä loma eli poistumislupa elinkautisvangille voidaan myöntää.
  • Luvan voi saada hyvinkin lyhyen istumisen jälkeen.


Janne Ranisen some-hehkutus kiihtyi alkuvuodesta hänen omaelämäkertansa ilmestyttyä Ruotsissa. Yhdessä kuvista hän poseeraa räppäri Palefacen kanssa.KUVAKAAPPAUS/EERO LIESIMAA

Elinkautisvanki Janne Raninen, 41, ahkeroi sosiaalisessa mediassa päivittäen itsestään kuvia milloin tunnelmallista iltaa avopuolisonsa kanssa viettäen, milloin tunnettujen toimittajien haastatteluissa, milloin suositun räppärin vierellä, milloin ystävien tai sukulaisten kanssa kaupungilla.

Tuorein päivitys on viime sunnuntain Helsingin Sanomissa julkaistu reportaasi, missä lehden toimittaja ja kuvaaja seuraavat Ranisen ja tämän avopuolison "nostalgista päivää" Helsingin keskustassa ja Katajanokan vankilasta rakennetussa hotellissa.Jutussa kerrotaan, kuinka Raninen saa viettää arkensa vankilan ulkopuolella Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa opiskellen.

Laajaa ihmetystä
Monen on vaikea ymmärtää, miten on mahdollista, että kahdesta julmasta henkirikoksesta elinkautiseen vankeuteen tuomitun ja yhä suljetussa vankilassa istuvan rikollisen annetaan liikkua vapaasti kaupungilla ilman vartijoita.
- Ei tunnu hyvältä että hän liikkuu suht vapaasti kaupungilla. Ja on opiskelijoiden joukossa. En pidä mahdottomana, että vaikka tähän astiset murhat ovat olleet suunnitelmallisia, etteikö niitä saattaisi tulla helpomminkin tehtyä, kommentoi yksi HS:n lukijoista.
- Jäi kiinni ja sai "elinkautisen" joka ei todellakaan sellainen ole. Parin vuoden kuluttua vapaana, siihen saakka "kärsii" rangaistustaan Helsingin keskustan kahviloissa, paheksuu toinen.

Iltalehden tietojen mukaan hämmästelyjä Ranisen lomista on kantautunut Rikosseuraamuslaitokseen (RiSe)asti.

Lakimies Janne Kotoaro RiSen keskushallinnosta ei ota kantaa yksittäisen vangin tilanteeseen, mutta kertoo myös elinkautisvankien pääsevän jossain vaiheessa lomille ja opiskelemaan.

http://instagr.am/p/BmDjXBzAkvg/
Bonukset kasvavat
Poistumisluvan voi saada hyvinkin pian, jos kyse on esimerkiksi lähiomaisen vakavasta sairastumisesta tai hautajaisista.Vangin riskiarvion mukaan saattajana on yksi tai useampi vartija, ja kyse on vain 5-6 tunnin mittaisesta luvasta.

Kaikkien elinkautisvankien lomista eli poistumisluvista päätetään RiSen keskushallintoyksikössä.Vanki anoo lupaa vankilalta, joka ilmoittaa näkemyksensä RiSelle.Pääjohtaja Esa Westerbackahyväksyy tai hylkää anomuksen lakimies Kotoaron esityksestä.

Elinkautistuomion pituus on Suomessa keskimäärin 14,5 vuotta.Lain mukaan kahdeksan vuoden istumisen jälkeen poistumislupia voidaan myöntää kolme vuorokautta kahden kuukauden jaksoissa.
- Jo sitä ennen voidaan myöntää yön yli -lupia.
- Nämä ovat aina tapaus- ja yksilökohtaisia asioita, Kotoaro huomauttaa.

Poistumisluvat myönnetään aluksi saatettuina. Mikäli kaikki sujuu hyvin, joidenkin kertojen jälkeen voidaan myöntää lyhyt lupa saattamattomana. Kaava on kuin vakuutusyhtiön bonusjärjestelmä: edut lisääntyvät virheettömien suoritusten myötä. Törttöily puolestaan johtaa lähtöruutuun.

Vaarallisuus vaikuttaa
Elinkautisvanki voi noin kahdeksan vuoden istumisen jälkeen päästä suljetusta vankilasta avolaitokseen.Asia ratkaistaan kyseisen rikosseuraamusalueen arviointikeskuksessa.
- Siinä täytyy olla jo aika vahva luottamus vankiin ja poistumislupien on täytynyt toimia, Kotoaro sanoo.

Hän myöntää, että kaikessa arvioinnissa otetaan huomioon vankeuteen johtaneiden rikosten laatu. Myös vangista tehtävä arvio vaikuttaa asiaan.
- Tottakai jos on useampi teko pohjalla, niin ne, samoin kuin vaarallisuusarvio otetaan huomioon.

RiSen mukaan on erittäin poikkeuksellista, jos suljetussa vankilassa tuomiotaan kärsivän elinkautisvangin annetaan opiskella tai käydä siviilitöissä vankilan ulkopuolella. Yleensä oikeus myönnetään vain avolaitosvangille.

Janne Raninen on istunut elinkautistuomiotaan runsaat neljätoista vuotta. HS:n haastattelun päätteeksi Ranisen avopuoliso hyvästelee miehensä suljetun laitoksen, Helsingin vankilan portilla.

Helsingin hovioikeus hylkäsi Ranisen anomuksen päästä ehdonalaiseen viime maaliskuussa.


Janne Raninen saa viettää arkensa opiskellen Sörkan vankilan ulkopuolella.EERO LIESIMAA

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809032201178754_u0.shtml

Tällekin "kaverille" on varmaa pääosa seuraavassa musavideossa..

.......

Vuosaaren palkkamurhaaja Janne Raninen pysyy muurien takana — Helsingin hovioikeus hylkäsi ehdonalaishakemuksen
Oikeus julisti vangin hakemuksen ja ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi.
UUTISET02.03. 13.21
VILLE-VEIKKO KAAKINEN

Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina Vuosaaren palkkamurhasta elinkautiseen tuomitun Janne Ranisen ehdonalaishakemuksen.

Rebekka HärkönenLännen Media
Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina Vuosaaren palkkamurhasta elinkautiseen tuomitun Janne Ranisen ehdonalaishakemuksen. Oikeus julisti elinkautisvangin hakemuksen ja siihen annetun ratkaisun perustelut salaisiksi 60 vuodeksi.
Raninen on suorittanut nykyistä tuomiotaan 14 vuotta.
Ruotsissa syntynyt ja siellä lapsuutensa viettänyt Raninen murhasi yhdessä kahden muun miehen kanssa ruotsalaisenVolkan Ünsalin Helsingin Vuosaaressa vuoden 2003 lopulla.
Ruotsalaismiehen palkkamurha liittyi rikollisten keskinäisiin välienselvittelyihin.

Verityön taustalli oli Arlandan lentokentällä vuonna 2002 tehdyn rahankuljetusryöstön saalista koskeva riita. Uhri oli mukana raharyöstössä yhdessä lapsuudenystävänsä Leo Carmonan kanssa.
Ryöstön jälkeen Ünsal varasti ison summan ryöstön saalisrahoja, kertoi poliisille ryöstön yksityiskohdista ja hakeutui todistajansuojeluun. Carmona raivostui teosta ja tilasi Ünsalin murhan.
Ruumista ei löytynyt
Oikeuden mukaan teon toteutti kolme miestä, Raninen oli yksi heistä. Kaikki kiistivät murhan. Verityön tekijät ja palkkamurhan tilaaja tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin vuonna 2005.
Pahoinpitelyn jälkeen kuoliaaksi kuristetun uhrin ruumista ei ole koskaan löytynyt.
Janne Raninen julkaisi yhdessä toimittaja Ivar Andersen kanssa viime tammikuussa Ranisen elämänkerran nimeltä De kallar mig Solvallamördaren. Kirjan mukaan ainakin yksi Vuosaaren palkkamurhasta tuomituista on kertonut poliisille, että rikollisjärjestö United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen osallistui palkkamurhan järjestelyihin.
Kirjan mukaan asunto, jossa murha tapahtui, oli saman Saara-nimellä julkisuudessa esiintyneen prostitioidun, joka myöhemmin käräytti Helsingin huumepoliisin päällikkönä toimineen Jari Aarnion tämän rikoksista.
Pitkä rikostausta
Ranisella on pitkä rikostausta ja hän on istunut puolet elämästään vankilassa. Ensimmäisen henkirikoksensa hän teki vasta 20-vuotiaana Solvallan raviradalla ampumalla mafiajohtaja Dragan Joksovicin.
Omaelämäkerran lisäksi Raninen on kirjoittanut kirjan Isänä vankilassa. Tässä vuonna 2003 julkaistussa teoksessa Raninen kritisoi muun muassa vankiloiden perhetapaamiskäytäntöjä.
Raninen toimii puheenjohtajana Voikukkalapset ry:ssä, joka on vankeusrangaistusta suorittavien henkilöiden lapsia ja perheitä tukeva järjestö.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/vuosaaren-palkkamurhaaja-janne-raninen-pysyy-muurien-takana-helsingin-hovioikeus-hylkasi-ehdonalaishakemuksen-200783867/
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kyllä minä voin käsittää vaikken (minäkään) hyväksy. Täällä kun vankilaa pidetään rehabilitointilaitoksena niin jottei vanki menettäisi kosketuksensa siviilielämään he pääsevät lomalle.
Vertailukohde esim eräs amerikkalainen mies joka oli istunut 44 vuotta (muistakseni) ja pääsi vapaaksi. Koko yhteiskunta ja elämä oli kovasti muutunut siitä kun hän joutui istumaan. Vaikeaa voi olla sopeutua.
 

oml

Kapteeni
Rajavartiolaitos ja tulli ovat saaneet ensimmäiset Mersu Vito -partioautonsa. Siitä voi puheet poliisinkin kalustovalinnoista on lähteny liikkeelle.

Periaatteessa nuo rajaviranomaisten autotkin ovat Hanselin kilpailuttamia ja takatilan varustus on tehty poliisiautopajalla. Oliko se savolainen J5L, joka viimeisen kilpailutuksen voitti.

View attachment 23797
Sopimiskaudella 2016-2018
J5L hävisi pakettiauto-mallisten poliisiautojen kilpailutuksen, ja niiden valmistuksen sai Profile.
J5L voitti henkilöauto-mallisten poliisiautojen kilpailutuksen.
Sopimuskausi on jo loppunut, ja en tiedä onko jo uusin kilpailutus aloitettu?
https://www.poliisi.fi/poliisihallitus/tiedotteet/1/0/poliisihallitus_tehnyt_hankintapaatoksen_poliisin_henkiloautojen_varustelu-_ja_purkupalveluista_46419

https://www.poliisi.fi/poliisihallitus/tiedotteet/1/0/poliisiautoja_varustellaan_iisalmessa_43479

EDIT: Hansailla oli jo uudempaa tietoa asiasta.
 
Viimeksi muokattu:
Top