Suomen sisäinen turvallisuus

hansai

Ylipäällikkö
Mitä ei-neutraalia olisit tuohon kaivannut? Ei grooming ole Suomessa mikään uusi ilmiö. Ei se tänne tullut turvapaikanhakijoiden mukana. Täällä on ihan kotikutoisiakin saalistajia. En minä ainakaan haluaisi, että tuo ilmiö liitetään mielikuvissa ainoastaan muualta tänne muuttaneisiin. Siinä saattaisi vielä käydä niin, että kantasuomalaisten oksetusten tekosia ei kohta enää tunnistettaisi riittävissä määrin, kun lämpimämmistä maista tulleet vetävät huomion puoleensa. Lapsiin sekaantujat pitää käsitellä samalla tavoin etnisyydestä riippumatta!
Totta kai kaikki pitää käsitellä, mutta onhan tämä nyt esillä oleva joukkogrooming täysin poikkeuksellista.
 

dr. Strangelove

Kersantti
Olen ollut asian kanssa tekemisessä pääkaupunkiseudulla noin 20 vuotta.

Yleensä noiden hyväksikäyttörinkien uhriksi päätyy laitoskarkurit yms. äärimmäisen haavoittuvaisessa asemassa olevat nuoret tytöt. Hyväksikäyttöringit taas koostuvat maahanmuuttajista "joilla on erilainen käsitys" seksuaalisuudesta.

Suomalaisten hyväksikäyttö on taas enemmän sellaista munamajoitusta, jossa seksiä käytetään yöpaikan, vaatteiden sekä juomapuolen maksamiseen.
Eroja on. Isoja. Ja selvästi tietyistä kulttuureista tulevat ovat räjäyttäneet tilanteen aivan uudelle karmealle tasolle. En missään tapauksessa yritä valkopestä muualta tulleiden tekosia, enkä halua edes kuulostaa siltä. Putkinäkö pitäisi silti muistaa aina rikkoa..
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Uimaopetusta.

Sinänsä positiivista, että HS sentään meta-tasolla myöntää ongelman julkaistessaan tällaisia ohjeita.
Enhän minä nickini allekirjoitusta tainnut ihan hatusta tempaista takavuosina. Oli aivan pirun yksinkertaista arvata, mihin Suomessakin vielä joudutaan. Kun oli edes pintasilauksen vertaa tietoinen siitä, mistä muut maat jo nauttivat. Jos jollekin tuli ullatuksena nämä seksuaalisuuntaukset, niin se on voivoi.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mitä ei-neutraalia olisit tuohon kaivannut? Ei grooming ole Suomessa mikään uusi ilmiö. Ei se tänne tullut turvapaikanhakijoiden mukana. Täällä on ihan kotikutoisiakin saalistajia. En minä ainakaan haluaisi, että tuo ilmiö liitetään mielikuvissa ainoastaan muualta tänne muuttaneisiin. Siinä saattaisi vielä käydä niin, että kantasuomalaisten oksetusten tekosia ei kohta enää tunnistettaisi riittävissä määrin, kun lämpimämmistä maista tulleet vetävät huomion puoleensa. Lapsiin sekaantujat pitää käsitellä samalla tavoin etnisyydestä riippumatta!
Mielestäni asia on juuri näin. Näissä meidän pikkupitäjissäkin täällä päin tuomioita on jaettu tasaisesti nimenomaan kalevalaista syntyperää omaaville, on ollut todella kuvottavan törkeitä tekojakin. Yleensä alaikäiset tytöt ovat luovuttaneet käyttöliittymänsä viinaa ja autokyytejä vastaan. Tekijöinä jopa yli kolmikymppisiä köriläitä. Eikä edes mitään pudokkaita vaan ihan töissä kulkevia miehiä.

Tuomioiden jako on eri asia kuin -yleisesti tiedossa olevat tapaukset-, sekin kannattaa muistaa.

Ymmärrän hyvin Tohtorin pintahuolen siitä, että mamujen teot -hukuttavat- alleen ne muut teot, joita on kysta kyllin jo ennestään.

Toisaalta mikään vasta-argumentti ei ole sekään, että ku kantiksetkin tekee. Teothan ovat raakoja ja iljettäviä, eikä tekijöiden päätä tarvitse silitellä koskaan.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
He uhkasivat muun muassa sitoa miehen rautatiekiskoille ja hukuttaa hänet lampeen. He uhkasivat häntä myös pistoolista puhuen.
Kaksikko löi nyrkein ja potki maassa makaavaa uhriaan. Iskut kohdistuivat osin uhrin päähän.


Uhrilta oli riisuttu vaatteet pois ja hänet jätettiin alastomana metsään.
Ryöstösaalista miehet saivat noin 50 euroa ja pankkikortin tunnuslukuineen sekä matkapuhelimen ja kaulakorun.


Pahoinpitely kesti ainakin noin tunnin ajan.

Pahoinpitelyn seurauksena uhrille aiheutui muun muassa kipua ja särkyä ja verenvuotoa nenästä sekä turvotusta ja mustelmia kasvoihin, useita ruhjeita, hampaiden lohkeamisia ja ranteen murtuma.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a79e8fb9-357b-43fe-929c-96efcb1051d4

Käräjäoikeus ei pitänyt grillillä tavatun miehen ryöstöä törkeänä eikä tapahtumia erityisen raakana tai julmana.

Haluaisin todellakin tietää mikä olisi käräjäoikeuden mielestä erityisen törkeä ryöstö ja millainen teko on erityisen raaka ja julma, jos nuo eivät sitä vielä ole :ROFLMAO: Olisiko pitänyt työntää dildo hanuriin ja leikata uhrilta pallit. Ei näitä oikeuden päätöksiä järjellä pysty selittämään.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Haluaisin todellakin tietää mikä olisi käräjäoikeuden mielestä erityisen törkeä ryöstö ja millainen teko on erityisen raaka ja julma, jos nuo eivät sitä vielä ole
En tiedä. On erikoinen kannanotto käräjäoikeudelta mielestäni. Ehkä uhrin olisi pitänyt älytä vammautua pysyvästi luokkaan Kasvi, menettää yksi raaja ja paleltua puolikuoliaaksi.
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tätä parin vuoden takaista juttua Lahdesta kun lukee tämän päivän tietojen valossa, niin näyttää vähän toisenlaiselta.

Oulun komissaarin kaima Jari Kiiskinen antoi sitten Lahdessa hienon lausunnon: "– Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus. "

Lahesta 8.3.2017
 "Olen kuullut asioita, joita en edes haluaisi tietää" - lahtelaisella äidillä on painava viesti etenkin teini-ikäisten tyttöjen perheille

Haastattelemamme lahtelaisen äidin mukaan nuorten tyttöjen houkuttelua asunnoille tapahtuu mm. kauppakeskus Triossa. Hän on myös kuullut kontaktiensa kautta, kuinka halveksivaan sävyyn maahanmuuttajanuoret puhuvat jälkikäteen tytöistä. Äiti kertoo tietonsa ja kokemuksensa varoitukseksi muille vanhemmille.
Lahtelainen äiti on kuullut huolestuttavia tietoja nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä maahanmuuttajataustaisten nuorukaisten porukoissa. Viime viikonloppuna hän joutui etsimään omaa tytärtään ja kertoo nyt tietonsa varoitukseksi vanhemmille. Irakilainen mies kertoo oman näkökulmansa asiaan ja vahvistaa jutussa kerrottuja tietoja. Jutun lopussa myös poliisin kommentteja asiaan.
Lahtelaisen Veeran äidinvaistot heräsivät viime viikonloppuna, kun hänen 14-vuotias tyttärensä ei ollut tullut vielä kotiin myöhään illalla. Hän sai lopulta selvitettyä mutkan kautta, että tyttö on halunnut jäädä vielä yöksi ”syntymäpäiväjuhliin”. Veeran hälytyskellot soivat todenteolla, kun hän tajusi tyttärensä lähteneen maahanmuuttajataustaisten nuorten seurassa Liipolassa sijaitsevalle asunnolle. Hänen oli aiemmin kuulemiensa tietojen vuoksi pakko lähteä välittömästi etsimään tytärtään.
Ei mikään rasisti
Tauko tarinassa tähän paikkaan. Moni on jo todennäköisesti jo piirtänyt mielessään kuvan Veerasta tyypillisenä rasistina ja muukalaiskammoisena ihmisenä, joka leimaa yksioikoisesti ihmiset tiettyyn muottiin heidän etnisen taustansa vuoksi.
Totuus on jotain ihan muuta. Veera on työskennellyt Hennalan vastaanottokeskuksessa kuukausien ajan niin vapaaehtoisena kuin palkollisena työntekijänä. Hän muistelee tunteneensa pakottavaa auttamisen tarvetta ensimmäisen yön raketti-iskua koskevien uutisten aiheuttaman järkytyksen vuoksi.
Turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelynsä johdosta Veera on joutunut myös itse kestämään paljon. Tietyissä piireissä hän on malliesimerkki "suvakkihuorasta”, kuten asia on ilmaistu myös hänelle osoitetuissa lukuisissa nimettömissä vihaviesteissä.
Juuri Veeran taustan vuoksi tämä tarina on poikkeuksellinen. Hän ei kerro tarinaansa rasististen motiivien vuoksi, mutta taustansa vuoksi hän tietää maahanmuuttajataustaisten nuorten elämästä enemmän kuin moni muu.
– Olen kuullut asioita, joita en edes haluaisi tietää, Veera sanoo.
Tulkattua tietoa
Veera on kuullut Hennalassa solmimiensa kontaktien johdosta, miten nuoret maahanmuuttajamiehet retostelevat keskenään seksikokemuksistaan hyvinkin nuorten suomalaisten tyttöjen kanssa. Tyypillinen tarina saa alkunsa esimerkiksi kauppakeskus Triossa sijaitsevan nuorten tila Triplan nurkilta. Kuvio menee Veeran tietojen mukaan siten, että ensin voitetaan tyttöjen luottamus ja heitä houkutellaan lähtemään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden asunnolle muun muassa lupaamalla alkoholitarjoilua.
Asunnolla tytöille todellakin juotetaan alkoholia, jotta miehet pääsevät lopulliseen tavoitteeseensa. Kun tyttö on riittävän puolustus- ja harkintakyvytön, useampi nuori mies käyttää häntä seksuaalisesti hyväksi. Veera käyttää tilanteesta kiertelemättä ja kaartelematta sanaa raiskaus.
Myöhemmin maahanmuuttajataustaisilla nuorilla miehillä on tapana osoitella kauppakeskuksen käytävillä ohi meneviä nuoria tyttöjä ja käydä retostelevaan sävyyn läpi, kuka on ollut kenenkin kanssa. Tällaisten keskusteluiden sävy on Veeran saamien käännösten perusteella tyttöjä kohtaan hyvinkin pilkallinen. Aika ajoin nöyryytys menee fyysiselle tasolle, jolloin on nähty esimerkiksi kengällä heittämistä tai sormien päältä kävelyä.
Kaoottinen tilanne
Omien kontaktiensa ansiosta Veera tietää lähteä etsimään tytärtään tietyltä asunnolta Liipolasta. Se ei ole vielä oikea osoite. Seuraavassa kohteessa tärppää. Tytär löytyy asunnolta maahanmuuttanuorukaisten seurasta ja tilanne menee kaoottiseksi. Äidin paikalle tulo tulee tyttärelle järkytyksenä ja hän yrittää jopa paeta paikalta parvekkeen kautta. Äiti saa kuulla teini-ikäiseltä tyypillisiä ”pilaat minun elämäni” -syytöksiä.
Lopulta hän saa kuitenkin tyttärensä mukaansa. Asunnolta poistuessaan hän huomaa, että asunnosta on kaaoksen heitetty oluttölkit pois parvekkeen kautta. Veeran käsityksen mukaan siksi, että häneltä on haluttu salata, mitä asunnossa tapahtuu. Myöhemmin hän saa selville, että tyttären seurassa on ollut hänen kaksi 14-vuotiasta kaveriaan, jotka ovat kuitenkin ymmärtäneet lähteä asunnolta aiemmin pois.

Lapset eivät puhu
Veeran tietojen mukaan hyväksikäyttöä on tapahtunut Liipolassa 2–3 asunnolla ja keskustassa yhdellä asunnolla. Keskustan tapauksessa kyse on tosin ollut täysi-ikäisestä naisesta. Veeran tietojen mukaan asuntojen haltijat ovat tyypillisesti täysi-ikäisiä maahanmuuttajataustaisia miehiä, mutta hyväksikäyttäjät voivat olla noin 16-vuotiaita.
Kuten alla olevasta jutusta näkyy, emme ole pystyneet vahvistamaan Veeran kertomia tietoja virallisista viranomaislähteistä. Se ei ole yllätys, sillä myös Veera törmäsi vaikeuksiin yrittäessään viedä tilannetta viranomaisten tietoon.
– Minulle sanottiin, että pitäisi olla ilmoitus asianosaisilta ja henkilöiden nimiä.
Veeran mukaan ongelma on siinä, että lapset eivät ole valmiita puhumaan asiasta. Päinvastoin, osa tytöistä haluaa palata vapaaehtoisesti asunnoille, mikä ihmetyttää Veeraa. Hän pohtii ääneen, onko heitä kiristetty esimerkiksi kuvauksen avulla.
Kaiken edellä kerrotun perusteella vaikuttaa myös siltä, että ainakin osa nuorista tytöistä toimii kuin toimii näennäisen vapaaehtoisesti, vaikka tilanteet täyttävät suomalaisen oikeustajun mukaan hyväksikäytön tunnusmerkit. Jos näin on, tilanteiden selvittäminen ja päivänvaloon tuominen ei ole helppoa. Joissakin tapauksissa tilanteet ovat saattaneet liikkeelle siitä, että tytöt ovat itse tulleet pyytämään apua alkoholin hankinnassa.
Kasvatusvaikeuksia
Veeran kuulemat tiedot ja kokemukset ovat saaneet myös hänet miettimään asioita uudelta kantilta. ”Suvakkihuoraksi” leimattu nainen ei ole edelleenkään rasisti, mutta joutuu katsomaan asioita uudelta kantilta.
– On tämä muuttanut ajatuksia. Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen kuitenkin vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta, Veera sanoo.
Hän haluaakin nyt kertoa omat kokemuksensa ja tietonsa varoitukseksi muille vanhemmille.
– Meidän on saatava lapset pois sieltä, Veera sanoo aidolla äidin tuskalla.
Veera pystyy tarkastelemaan tilannetta myös maahanmuuttajaperheiden näkökulmasta. Hän on tehnyt pitkään myös vapaaehtoista nuorisotyötä ja tuntee sitäkin kautta myös maahanmuuttajien arkea.
– Monessa maahanmuuttajaperheessä ollaan ongelmissa, kun tänne tulleille nuorille on kerrottu, että Suomessa vanhemmat eivät saa lyödä lapsiaan. Tämän jälkeen heillä ei ole ollut käytössään kasvatuskeinoja ja nuoret ovat tehneet mitä haluavat, Veera kuvailee.
Hän ei sano tätä kannattaakseen fyysistä kurittamista, vaan tuodakseen esille olemassa olevan kulttuurieron, joka näkyy myös kasvatustottumuksissa.
Irakilaisen kommentti
Kertomuksemme lopuksi annamme puheenvuoron henkilölle, jolla oli epäsuorasti merkittävä rooli tässä jutussa kerrottujen, virallisista lähteistä vahvistamattomien tietojen julkaisua harkittaessa. Veeran kanssa keskustellessani paikalla on ollut koko ajan irakilainen mies, joka tuli ensimmäisten turvapaikanhakijoiden joukossa Hennalaan syksyllä 2015.
Olen vahvistanut häneltä englanninkielisessä keskustelussa tässä kertomuksessa olleita tietoja mm. maahanmuuttajanuorten keskinäisistä keskusteluista. Tilanteen arkaluontoisuuden vuoksi mies ei ole näkyvästi esillä tässä jutussa, mutta sovimme yhdessä, että yksi hänen sitaattinsa on syytä tuoda tässä yhteydessä esille.
– Haluan ihmisten ymmärtävän, että me kaikki emme ole tuollaisia pahoja ihmisiä. Tästä on kerrottava, jotta he lopettavat toimintansa. Muuten he tuhoavat myös minun tulevaisuuteni.
Veeran nimi muutettu yksityisyyden suojaamiseksi.
Poliisin näkökulma: vanhemmilla tärkeä rooli
Seksuaalirikosten tutkintaa Lahdessa tekevä Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskinen ei pysty vahvistamaan oheisessa jutussa esitettyjä tietoja nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä lahtelaisissa asunnoissa. Hän sanoo pitävänsä tietoja osittain yllättävinä, mutta ei toisaalta voi täysin tyrmätä niiden paikkansapitävyyttä.
– En sano, etteikö tällaista voi olla. Jos tällaista tapahtuu, se on tyypillistä piilossa oleva rikollisuutta.
Kiiskinen asettelee sanansa tarkasti kuvaillessaan, mikä täyttää rikoksen tunnusmerkit ja mikä ei. Hän muistuttaa, että lakipykälien mukaan esimerkiksi 16-vuotiaiden poikien ja 14-vuotiaiden tyttöjen tapauksessa ei puhuta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Laissa on kyllä määritelty 16 vuoden suojaikäraja, mutta se ei ole voimassa, jos osapuolet ovat suunnilleen saman ikäisiä ja samalla kehitystasolla.
– Jos kenenkään seksuaalista itsemääräämisoikeutta ei ole rikottu, tutkintakynnys ei ylity, Kiiskinen kuvailee.
Oikeus tutustua
Oheisessa jutussa kuvailluissa tapauksissa onkin kyse ennen kaikkea siitä, kuinka vapaaehtoisesti tytöt ovat toimineet. Kiiskinen pitää hyvänä, että aiheesta keskustellaan ja sitä nostetaan esille.
– Vanhemmilla on näissä asioissa tärkeä rooli seksuaalikasvatukseen ja alkoholin käyttöön liittyvässä valistuksessa, Kiiskinen muotoilee.
Oheiseen juttuun liittyviä kulttuurieronäkökulmia Kiiskinen kommentoi yleisellä tasolla.
– Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus.
Rikokset tutkitaan
Hän ei kuitenkaan heitä vastuuta mahdollisista ongelmatilanteista täysin koteihin.
– Ei näitä ole syytä vähätelläkään. On ehdottomasti syytä ottaa yhteyttä viranomaisiin, jos kyse on selvästi rikollisesta toiminnasta, Kiiskinen sanoo. Hän muistuttaa, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön merkit saattavat täyttyä, vaikka epäilty osapuoli ei olisikaan täysi-ikäinen.
Kiiskisen mukaan poliisi ei voi kuitenkaan lähteä toimimaan sen tiedon pohjalta, että jossakin mahdollisesti tapahtuu jotakin. Tutkinnan aloittamiseen tarvittaisiin paikalla olleiden konkreettisia tietoja siitä, mitä on tapahtunut.

Haastattelemamme lahtelaisen äidin mukaan nuorten tyttöjen houkuttelua asunnoille tapahtuu mm. kauppakeskus Triossa. Hän on myös kuullut kontaktiensa kautta, kuinka halveksivaan sävyyn maahanmuuttajanuoret puhuvat jälkikäteen tytöistä. Äiti kertoo tietonsa ja kokemuksensa varoitukseksi muille vanhemmille.


 

hansai

Ylipäällikkö
Tähän listaukseen on kerätty käräjäoikeuksissa 2017 annetut tuomiot, jotka on kirjattu
nimikkeillä törkeä raiskaus, raiskaus, pakottaminen seksuaaliseen tekoon, seksuaalinen hyväksikäyttö, ja näiden yrityksinä.

Käräjäoikeuksissa jaetaan rangaistuksia lakien rikkomisesta, mutta osa käräjäoikeuksista itse vähät välittää tuleeko rikottua lakia; laki antaa tilattujen asiakirjojen maksimi toimittamisajaksi 4 viikkoa, mutta 4 käräjäoikeutta vähät välitti tästä ja jättivät asiakirjat toimittamatta.
En tiedä kehtaanko tehdä kanteluita eduskunnan oikeusasiamiehelle, sillä kokemuksesta tiedän ettei kantelusta seuraa mitään konkreettista, ”soo soo ja koettakaa parantaa tapanne”.

Listauksessa on tuomittujen etunimet, paitsi kuuden henkilön kohdalla listassa onkin sukunimi; Mohammad sukunimenä kertoo tekijästä kaiken oleellisen. Ja Muhis eri versioineen onkin listauksen ehdoton voittaja lukumäärällisesti.
https://hommaforum.org/index.php/topic,127615.msg2996714.html#msg2996714
 

hansai

Ylipäällikkö
Oleskeluluvan saaneen seksuaalirikollisen karkottamista vaativa kansalaisaloite sai riittävästi kannatusta – eduskunta ei ennätä käsitellä
Aloite törmää sääntöihin, joiden mukaan pakolaiset kärsivät rangaistuksen Suomessa eikä heitä voi karkottaa ennen vankeutta.
Kansalaisaloitteet
14.1.2019 klo 11:21

Kansalaisaloite laitettiin vireille pian sen jälkeen, kun poliisi kertoi Oulun seksuaalirikosepäilyistä.Timo Heikkala / Lehtikuva

Tekijät(2 henkilöä)


Kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta Suomesta etenee eduskuntaan. Aloite on ylittänyt vaadittavat 50 000 allekirjoituksen rajan verkkopalvelun sivuilla maanantaina.

Aloite kerää tällä hetkellä nopeasti lisää kannattajia.

Aloitteen on tehnyt tamperelainen Saila Al-Jewari Tampereelta joulukuun 6. päivä. Aloitteessa toivotaan, että Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt henkilö menettäisi automaattisesti ilman valituslupaa oleskelulupansa ja maahanmuuttovirasto voisi karkottaa tuomitun välittömästi.

Aloitteessa toivotaan myös, että tuomittu otettaisiin välittömästi säilöön, jotta mahdollinen pakeneminen saataisiin ehkäistyä. Samoin aloitteessa halutaan, että seksuaalirikollisen ei olisi mahdollista hakea Suomen kansalaisuutta missään tilanteessa riippumatta siitä, missä maassa rikos on tehty.

Lakialoitteessa vaaditaan lakimuutosta siltä osin, että seksuaalirikoksesta tuomittu voidaan karkottaa Suomesta välittömästi ilman harkintaa, jossa huomioidaan muun muassa tuomitun perhetilanne tai oleskeluaika. Nykylain mukaan pakolaisoikeuden saanut kärsii rikoksesta saadun rangaistuksen Suomessa, eikä tuomittua voida karkottaa Suomesta rikoksen perusteella ennen tuomion kärsimistä.

Karkotus mahdollinen vankeustuomion jälkeen
Karkotuksesta on käyty keskustelua aikaisemmin erityisesti toissa vuonna tapahtuneiden Turun puukotusten yhteydessä. Puukotusten yhteydessä Maahanmuuttovirasto ohjeisti(siirryt toiseen palveluun), että Suomessa tehty törkeä rikos ei mahdollista oleskeluluvan saaneen tuomitun karkotusta.

Tapauskohtainen harkinta ilman automaatiota on osa länsimaista oikeudenkäyntiä. Oleskeluluvan saaneiden oikeusturvaa säätelee Suomen lain lisäksi Suomen hyväksymä YK:n pakolaissopimuks.
Toisin kuin oleskeluluvan saaneet pakolaiset, turvapaikanhakija voidaan käännyttää Suomessa tehdyn rikoksen takia. Myös silloin käytetään harkintaa. Kansalaisaloiteessa ei haeta muutosta turvapaikanhakijoiden käännyttämiseen.

Vankeustuomion jälkeen myös pakolainen voidaan karkottaa, jos hänen pakolaisuuden taustalla olevat olosuhteet ovat muuttuneet hänen kotimaassaan.

Kansalaisaloite(siirryt toiseen palveluun) laitettiin vireille vähän sen jälkeen, kun polisii oli tiedottanutjoulukuun alussa vanginneensa useita törkeistä seksuaalirikoksista Oulussa.

Kansalaisaloite on kansalaisaloite.fi -sivun mukaan 25 aloite, joka toimitetaan eduskuntaan. Aloitetta ei ennätetä käsitellä viimeisiä kuukausia istuvassa eduskunnassa eikä aloitteita voi siirtää uudelle eduskunnalle.


https://yle.fi/uutiset/3-10595076?origin=rss
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olen ollut asian kanssa tekemisessä pääkaupunkiseudulla noin 20 vuotta.

Yleensä noiden hyväksikäyttörinkien uhriksi päätyy laitoskarkurit yms. äärimmäisen haavoittuvaisessa asemassa olevat nuoret tytöt. Hyväksikäyttöringit taas koostuvat maahanmuuttajista "joilla on erilainen käsitys" seksuaalisuudesta.

Suomalaisten hyväksikäyttö on taas enemmän sellaista munamajoitusta, jossa seksiä käytetään yöpaikan, vaatteiden sekä juomapuolen maksamiseen.
Tilastoissa on jyrkkä piikki alkaen noin v. 2000 seksuaalirikoksissa. Sitä ennen 1980-2000 pauttiarallaa 400-500 tapausta per vuosi.
Nimerkki @arix taisi postata Oulu-ketjuun sen taulukon ja linkin tutkimukseen, en nyt ehdi etsiä tähän paikkaan.
 

Pandahki

Luutnantti
Tilastoissa on jyrkkä piikki alkaen noin v. 2000 seksuaalirikoksissa. Sitä ennen 1980-2000 pauttiarallaa 400-500 tapausta per vuosi.
Nimerkki @arix taisi postata Oulu-ketjuun sen taulukon ja linkin tutkimukseen, en nyt ehdi etsiä tähän paikkaan.
On varmaan saatu jostain vähän maskuliinisuuden toksisempaa kantaa? Itse epäilen Thaimaan lomia, nehän alkoi massalla silloin ja tiedä mitä tauteja siellä tropiikissa on...
 

PSB 5500

Kenraali
Enhän minä nickini allekirjoitusta tainnut ihan hatusta tempaista takavuosina. Oli aivan pirun yksinkertaista arvata, mihin Suomessakin vielä joudutaan. Kun oli edes pintasilauksen vertaa tietoinen siitä, mistä muut maat jo nauttivat. Jos jollekin tuli ullatuksena nämä seksuaalisuuntaukset, niin se on voivoi.
Käynyt mielessä, että omalla fb-seinällä voisi pitää pienimuotoisen gallupin näistä asioista. Eli kysymys olisi muotoa " oletko oikeasti yllättynyt viimepäivien tapahtumista Oulu/ Hki tai muista julkisuutta saaneista teoista joita 2015tulleet ovat tehneet?" Olisi siinä ainakin muutaman ihmisen otos kansasta. Olisihan se mielenkiintoista tietää tämäkin..
 

hansai

Ylipäällikkö
Toivottavasti saadaa pikaisesti tekijät kiinni.

Ensin suomalais-irakilaista pariskuntaa käytiin kotiovella uhkailemassa, sunnuntaiyönä joku ampui kolme laukausta oven läpi sisään Kangasalla
Poliisi tutkii Kangasalan ampumistapausta tapon yrityksenä.

Jukka Harju HS
Julkaistu: 14.1. 13:30

KANGASALALAINEN aviopari koki pelottavan tilanteen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun joku ampui heidän asuntonsa etuoven läpi kolme laukausta aseella. Luodit läpäisivät oven ja yksi niistä lensi naisen pään ohi yöllä yhden aikaan.

”Siinä tuli kolme laukausta. Yksi tuli suoraan ulko-ovelta eteisen läpi olohuoneeseen ja se meni hieman minun pääni ylitse”, nainen sanoo HS:lle. Perhe on nyt ystäviensä luona väliaikais- ja turvamajoituksessa, ovessa on kolme luodinreikää. Ovessa ei ole ikkunaa.

Pariskunnan nainen on suomalainen, mies irakilainen.

”Emme keksi tälle mitään muuta syytä kuin että olemme suomalais-irakilainen aviopari”, nainen sanoo. Hän sanoo heidän viettävän tavallista, rauhallista kotikeskeistä elämää eikä pysty keksimään mitään syytä ampumiseen.

”Ei tälle ole muuta syytä kuin rasistinen motiivi. Meitä kävi pari viikkoa aiemmin kaksi mieshenkilöä ulko-ovella uhkailemassa. Heillä ei ollut mitään aseita ja sain vedettyä ulko-oven kiinni heti, kun huomasin heidän uhkaavan käytöksensä”, nainen kertoo. Hän ei tuntenut miehiä entuudestaan.

SISÄ-SUOMEN poliisi sanoo tutkivansa ampumistapausta tapon yrityksenä, mutta ei juuri muuta asiasta kerro toistaiseksi.

”Tapon yrityksenä sitä pidetään”, sanoo rikoskomisario Pasi Nieminen.

”Kun ampuma-asetta käytetään, aina on vaaratilanne kyseessä. Mutta en mene yksityiskohtiin tarkemmin”, Nieminen sanoo.

Nainen uskoo, että ampuminen on saanut yllykettä viime aikoina julkisuudessa olleiden Oulun seksuaalirikosten vuoksi.

”Onhan se selvää, että esimerkiksi Oulun tapaukset ovat nostaneet vihaa, mutta ei ole hyväksyttävää, että noin järein asein käydään viattomien kimppuun, sellaisten joilla ei ole mitään yhteyttä noihin tapahtumiin”, nainen sanoo.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005965111.html?share=2e97d9a6d851742ac5b0fe45563aa68e
 

sotajätkä

Kapteeni
Toivottavasti saadaa pikaisesti tekijät kiinni.

Ensin suomalais-irakilaista pariskuntaa käytiin kotiovella uhkailemassa, sunnuntaiyönä joku ampui kolme laukausta oven läpi sisään Kangasalla
Poliisi tutkii Kangasalan ampumistapausta tapon yrityksenä.

Jukka Harju HS
Julkaistu: 14.1. 13:30

KANGASALALAINEN aviopari koki pelottavan tilanteen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun joku ampui heidän asuntonsa etuoven läpi kolme laukausta aseella. Luodit läpäisivät oven ja yksi niistä lensi naisen pään ohi yöllä yhden aikaan.

”Siinä tuli kolme laukausta. Yksi tuli suoraan ulko-ovelta eteisen läpi olohuoneeseen ja se meni hieman minun pääni ylitse”, nainen sanoo HS:lle. Perhe on nyt ystäviensä luona väliaikais- ja turvamajoituksessa, ovessa on kolme luodinreikää. Ovessa ei ole ikkunaa.

Pariskunnan nainen on suomalainen, mies irakilainen.

”Emme keksi tälle mitään muuta syytä kuin että olemme suomalais-irakilainen aviopari”, nainen sanoo. Hän sanoo heidän viettävän tavallista, rauhallista kotikeskeistä elämää eikä pysty keksimään mitään syytä ampumiseen.

”Ei tälle ole muuta syytä kuin rasistinen motiivi. Meitä kävi pari viikkoa aiemmin kaksi mieshenkilöä ulko-ovella uhkailemassa. Heillä ei ollut mitään aseita ja sain vedettyä ulko-oven kiinni heti, kun huomasin heidän uhkaavan käytöksensä”, nainen kertoo. Hän ei tuntenut miehiä entuudestaan.

SISÄ-SUOMEN poliisi sanoo tutkivansa ampumistapausta tapon yrityksenä, mutta ei juuri muuta asiasta kerro toistaiseksi.

”Tapon yrityksenä sitä pidetään”, sanoo rikoskomisario Pasi Nieminen.

”Kun ampuma-asetta käytetään, aina on vaaratilanne kyseessä. Mutta en mene yksityiskohtiin tarkemmin”, Nieminen sanoo.

Nainen uskoo, että ampuminen on saanut yllykettä viime aikoina julkisuudessa olleiden Oulun seksuaalirikosten vuoksi.

”Onhan se selvää, että esimerkiksi Oulun tapaukset ovat nostaneet vihaa, mutta ei ole hyväksyttävää, että noin järein asein käydään viattomien kimppuun, sellaisten joilla ei ole mitään yhteyttä noihin tapahtumiin”, nainen sanoo.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005965111.html?share=2e97d9a6d851742ac5b0fe45563aa68e
Lavastaneet "viharikoksen" itseään vastaan sympatian toivossa?
 
Top