Suomen sisäinen turvallisuus

fulcrum

Ylipäällikkö
Tilastoissa on jyrkkä piikki alkaen noin v. 2000 seksuaalirikoksissa. Sitä ennen 1980-2000 pauttiarallaa 400-500 tapausta per vuosi.
Nimerkki @arix taisi postata Oulu-ketjuun sen taulukon ja linkin tutkimukseen, en nyt ehdi etsiä tähän paikkaan.
Internetin ja somen levinneisyys räjähti juuri ysärin lopussa, tuli irc-galleria jne. Jo siellä erilaiset vonkausviestit teinitytöille oli ihan arkipäivää ja paljon liikkui kauhutarinoita "irssi-tuttavien" mukaan lähteneistä teineistä. Mukana lienee ollut moraalipaniikkia ja liioitteluakin.
Ilmoituskynnyksen laskeminenkin vaikuttaa. Taannoin Tellervo Koivisto kertoi että kun hän muistelmissaan paljasti uskonnonopettajansa seksuaalista hyväksikäyttöä hipovat "kasvatusmenetelmät", hän sai haukkuja muilta naisilta. "Miksi menit pilaamaan muidenkin maineen?"
 

hansai

Ylipäällikkö
Ilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä lisääntyneet selvästi – Ulkomaalaistaustaiset epäiltynä viidenneksessä tapauksista
Poliisille tuli viime vuonna seksuaalirikosilmoituksia lähes 4 000.
Seksuaalirikokset
14.1.2019 klo 12:45päivitetty 14.1.2019 klo 14:11

Seksuaalisesta ahdistelusta ilmoitettiin viime vuonna noin 500 kertaa.AOP

Hanna Hanhinen

Poliisille tehdyt ilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kasvoivat viime vuonna selvästi. Vuonna 2018 tehtiin 1 400 ilmoitusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, selviää Ylen pyytämästä Poliisihallituksen ennakkotilastosta. Kyseessä on poliisin vuosittain keräämät tiedot heille tulleista ilmoituksia.

Vuonna 2017 vastaavia ilmoituksia tehtiin poliisille 1 188. Ilmoitusten määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna siis lähes 18 prosenttia.

Poliisin tilastoissa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön alle on listattu ilmoitukset seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sen yrityksistä, törkeistä hyväksikäytöistä ja sen yrittämisestä, lapseen kohdistuvasta haureudesta ja törkeästä sellaisesta.

Eniten kasvoivat ilmoitukset törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kaikkiaan ilmoituksia kirjattiin viime vuonna 394. Määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 35 prosenttia.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkisen mukaan seksuaalirikoksiin liittyy paljon piilorikollisuutta.

– Tietysti jokainen tapaus on liikaa, sanoo Heikkinen.

Kaikkiaan seksuaalirikosilmoituksia kirjattiin poliisin tietokantaan viime vuonna 3 826 kappaletta. Edellisvuoteen verrattuna ilmoituksia oli lähes 500 enemmän.

Irak, Afganistan ja Viro nousevat tilastoissa esiin

Poliisin tilastoissa oli vuonna 2018 yhteensä 657 ulkomaalaisten tekemäksi katsottua seksuaalirikosta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkisen mukaan ulkomaalaisten osuus kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista oli viime vuonna 25,3 prosenttia ja lasten seksuaalisissa hyväksikäyttötapauksissa 19,2 prosenttia.

Hänen mukaansa seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä.
– Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksista, sanoo Heikkinen.

Irakialaisten kontolle laskettiin viime vuonna 174 tekoa, afganistanilaisten 102 ja virolaisten 44.

Tilastointi ei hänen mukaansa ole aivan yksinkertaista, koska kansalaisuudet saattavat vaihtua ja epäillyt tekijät voivat ulkomaalaistaustasta huolimatta olla Suomen kansalaisia. Irakilaisia, afganistanilaisia ja virolaisia on huomattavan paljon ulkomaalaistaustaisesta väestöstä, hän muistuttaa.

Poliisille ilmoitettiin viime vuonna 1 384 raiskauksesta tai pakottamisesta sukupuoliyhteyteen. Määrät ovat olleet tasaisessa kasvussa vuodesta 2015, jolloin ilmoituksia oli noin tuhat.

Seksuaalisesta ahdistelusta ilmoitettiin viime vuonna noin 500 kertaa. Ahdisteluilmoituksia tuli lähes 27 prosenttia aiempaa enemmän.

https://yle.fi/uutiset/3-10594855?origin=rss
 

hansai

Ylipäällikkö
Sisä-Suomen poliisin tuoreet tilastot: Ulkomaalaisten osuus raiskauksesta epäillyistä kasvoi selvästi viime vuonna
Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella ulkomaalaisten epäiltyjen osuus poliisin tietoon tulleissa raiskausrikoksissa on kasvanut selvästi. Ulkomaalaisten prosentuaalinen osuus on selkeästi yliedustettu.
14.1.2019 15.20HANNU MÄNTTÄRI
Tuomas RimpiläinenAamulehti


Vuoden 2018 ennakkotilastojen perusteella ulkomaalaisten osuus raiskausrikosten epäillystä on kasvussa Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Viime vuonna 35,7 prosentissa poliisin tietoon tulleista tapauksista epäilty oli ulkomaalainen. Vuonna 2017 luku oli 19,7. Sitä ennen luku on vaihdellut 2000-luvulla 17,2 ja 29,2 prosentin välillä, mutta rikoslain muutoksen takia vuoden 2011 jälkeiset tilastot ovat vertailukelpoisimpia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alue käsittää Pirkanmaan ja Keski-Suomen. Alueen väestöstä alle kolme prosenttia on ulkomaalaisia, joten ulkomaalaisten prosentuaalinen osuus on selkeästi yliedustettu.


Selvä lisäys vuonna 2018

Suomessa ulkomaalaisten yliedustuksesta rikostilastoissa on puhuttu julkisuudessa yleisesti 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä lähtien. Pakolaiskriisin 2014–2016 aikana osuus lisääntyi, mutta suurin lisäys näyttää tulleen viime vuonna.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikostorjuntasektorin päällikkö, rikosylikomisario Ilkka Laasanen kertoo, että Pirkanmaalla tai Tampereella ei ole tutkinnassa mitään Oulun kaltaista erityisen vakavien seksuaalirikosten sumaa. Oulussa on viime aikoina paljastunut useita erittäin vakavia seksuaalirikoksia, joissa epäiltyinä ovat ulkomaalaismiehet. Rikossarjat eivät liity toisiinsa.


Ulkomaalaisten rikollisuuteen on Pirkanmaallakin kiinnitetty huomiota.

–Kaikki mikä on ennaltaehkäisevästi tehtävissä, tehdään, Laasanen sanoo.

Raiskaus on rikos kaikkialla

Ratkaisuksi turvapaikanhakijoiden seksuaalirikoksien ennaltaehkäisyyn on usein tarjottu valistusta.

Ainakaan raiskausrikoksissa epätietoisuutta ei pitäisi olla, sillä raiskaus on rikos kaikkialla maailmassa.

–Se on aika naiivi näkökulma, että pitäisi kertoa, että ei saa raiskata. Kulttuurierot ovat kyllä isoja, mutta eivät toiseen kulttuuriin muuttavat ihmiset ole niin sinisilmäisiä, että ajattelisivat, että he saavat tehdä mitä tahtovat, Laasanen sanoo.

Hän myös huomauttaa, että poliisin päätehtävä ei ole valistaminen. Siksi poliisi tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kuten vastaanottokeskusten kanssa.

Yhtenä syynä juuri turvapaikanhakijoiden korkeaan rikollisuuteen pidetään sitä, että ryhmässä nuorten miesten osuus on huomattavasti korkeampi kuin väestössä keskimäärin.

Kaikkein selkein yhteys rikoskäyttäytymisessä liittyy ikään. Tiivistetysti kyse on siitä, että nuoret miehet tekevät aina ja kaikkialla eniten rikoksia.

Mikään näistä ei kuitenkaan riitä kokonaan selittämään kantaväestöön verrattuna moninkertaista osuutta seksuaalirikoksissa.

–Voi myös olla, että täällä rikoksia tekevät ulkomaalaiset ovat tehneet rikoksia myös kotimaassaan, Laasanen sanoo.

Keskusrikospoliisin tekemän selvityksen mukaan ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikoksissa tyypillinen teko on samankaltainen kuin suomalaistenkin tekemissä. Useimmiten tekijä ja uhri tuntevat toisensa ainakin jossakin määrin, ja tekijä käyttää teossa hyväkseen uhrin haavoittuvaa tilaa kuten päihtymystä.

Ulkomaalaisista eniten rikoksia tekevät irakilaiset ja afganistanilaiset. Heidän korkeaan rikollisuuteensa on pohdittu syitä muun muassa siitä, että kyseiset maat ovat niin sanottuja romahtaneita yhteiskuntia, joissa sota on jatkunut jo vuosikausia.

Tutkimuksissa on osoitettu, että lapsuudessa koettu väkivalta lisää väkivallan käytön todennäköisyyttä aikuisuudessa.

https://www.aamulehti.fi/a/201402216
 

Pandahki

Luutnantti
Taas herää kysymys miksi tällaisia "sosiaalitapauksia" Suomeen edes otetaan? Autetaan paikan päällä, ja sielläkin pääasiassa naisia ja lapsia. Miehet hoitakoot oman maansa kuntoon. Kaikki tänne asti saapuneet on de facto rikollisia jo rajalla, kun ovat vasta Suomesta hakeneet turvapaikkaa koska ovat EUn lakeja jo rikkoneet - välitön hylsy ja palautus, ei kiinnosta selitykset.

Työperäinen maahanmuutto OK, sillä ehdolla että Suomen lakien mukaan mennään palkan, jne. suhteen. Tämä kuitenkin pitäisi edellyttää että työsopimus on jo saapuessa taskussa ja oleskelu sidottu siihen ainakin siihen asti että on todistanut olevansa luottamuksen arvoinen.

Nykysysteemin jatkaminen tulee väistämättä johtamaan etnisiin puhdistuksiin ja muihin kammottavuuksiin. Aivan hullua.
 

hansai

Ylipäällikkö
Oleskeluluvan saaneen seksuaalirikollisen karkottamista vaativa kansalaisaloite sai riittävästi kannatusta – eduskunta ei ennätä käsitellä
Aloite törmää sääntöihin, joiden mukaan pakolaiset kärsivät rangaistuksen Suomessa eikä heitä voi karkottaa ennen vankeutta.
Kansalaisaloitteet
14.1.2019 klo 11:21

Kansalaisaloite laitettiin vireille pian sen jälkeen, kun poliisi kertoi Oulun seksuaalirikosepäilyistä.Timo Heikkala / Lehtikuva

Tekijät(2 henkilöä)


Kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta Suomesta etenee eduskuntaan. Aloite on ylittänyt vaadittavat 50 000 allekirjoituksen rajan verkkopalvelun sivuilla maanantaina.

Aloite kerää tällä hetkellä nopeasti lisää kannattajia.

Aloitteen on tehnyt tamperelainen Saila Al-Jewari Tampereelta joulukuun 6. päivä. Aloitteessa toivotaan, että Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt henkilö menettäisi automaattisesti ilman valituslupaa oleskelulupansa ja maahanmuuttovirasto voisi karkottaa tuomitun välittömästi.

Aloitteessa toivotaan myös, että tuomittu otettaisiin välittömästi säilöön, jotta mahdollinen pakeneminen saataisiin ehkäistyä. Samoin aloitteessa halutaan, että seksuaalirikollisen ei olisi mahdollista hakea Suomen kansalaisuutta missään tilanteessa riippumatta siitä, missä maassa rikos on tehty.

Lakialoitteessa vaaditaan lakimuutosta siltä osin, että seksuaalirikoksesta tuomittu voidaan karkottaa Suomesta välittömästi ilman harkintaa, jossa huomioidaan muun muassa tuomitun perhetilanne tai oleskeluaika. Nykylain mukaan pakolaisoikeuden saanut kärsii rikoksesta saadun rangaistuksen Suomessa, eikä tuomittua voida karkottaa Suomesta rikoksen perusteella ennen tuomion kärsimistä.

Karkotus mahdollinen vankeustuomion jälkeen
Karkotuksesta on käyty keskustelua aikaisemmin erityisesti toissa vuonna tapahtuneiden Turun puukotusten yhteydessä. Puukotusten yhteydessä Maahanmuuttovirasto ohjeisti(siirryt toiseen palveluun), että Suomessa tehty törkeä rikos ei mahdollista oleskeluluvan saaneen tuomitun karkotusta.

Tapauskohtainen harkinta ilman automaatiota on osa länsimaista oikeudenkäyntiä. Oleskeluluvan saaneiden oikeusturvaa säätelee Suomen lain lisäksi Suomen hyväksymä YK:n pakolaissopimuks.
Toisin kuin oleskeluluvan saaneet pakolaiset, turvapaikanhakija voidaan käännyttää Suomessa tehdyn rikoksen takia. Myös silloin käytetään harkintaa. Kansalaisaloiteessa ei haeta muutosta turvapaikanhakijoiden käännyttämiseen.

Vankeustuomion jälkeen myös pakolainen voidaan karkottaa, jos hänen pakolaisuuden taustalla olevat olosuhteet ovat muuttuneet hänen kotimaassaan.

Kansalaisaloite(siirryt toiseen palveluun) laitettiin vireille vähän sen jälkeen, kun polisii oli tiedottanutjoulukuun alussa vanginneensa useita törkeistä seksuaalirikoksista Oulussa.

Kansalaisaloite on kansalaisaloite.fi -sivun mukaan 25 aloite, joka toimitetaan eduskuntaan. Aloitetta ei ennätetä käsitellä viimeisiä kuukausia istuvassa eduskunnassa eikä aloitteita voi siirtää uudelle eduskunnalle.


https://yle.fi/uutiset/3-10595076?origin=rss
Onko Ylen jutussa virhe?

Eli onko tässä nyt 6kk aikaikkuna, jossa aloitteen voi toimittaa?
Aloitehan ei vielä ole ilmeisesti edes VRK:n tarkistama.

Jos aloite on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta Väestörekisterikeskuksen tarkastuksen mukaan, voi aloitteen edustaja toimittaa aloitteen ja Väestörekisterikeskuksen päätöksen eduskuntaan. Aloite tulee toimittaa eduskuntaan viimeistään kuuden kuukauden kuluttua Väestörekisterikeskuksen päätöksestä. Muuten aloite raukeaa. Aloite raukeaa perustuslain 49 §:n mukaan myös, jos sitä ei ole käsitelty eduskuntakauden kuluessa.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet
 

hansai

Ylipäällikkö
Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia


Jenni Tamminen
Luotu:
14.1.2019 17:44
Päivitetty:
14.1.2019 18:03

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.


Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

”Helsingissä tapahtumia on huomattavasti enemmän ylipäätään”, Heikkinen sanoo.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on lähes 70 prosenttia eli 84 tapausta. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä oli viime vuonna noin 32 prosenttia Helsingissä.

Ilmoitusluvut sisältävät myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykset sekä törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt.

Koko maassa poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna 1400, kun luku edellisvuonna oli 1188. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus näissä oli 19,2 prosenttia.

Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä oli Helsingissä viime vuonna 254. Edellisvuonna tapauksia oli ollut 60 vähemmän. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia.

Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset.

Koko maassa raiskausilmoituksia oli viime vuonna 1348, kun edellisvuonna luku oli ollut 1262. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli koko maassa 34 prosenttia.

Kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus oli viime vuonna noin 25 prosenttia.

Oulun ja Helsingin poliisien tutkinnassa olevien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostapausten kohdalla on alettu puhua grooming-ilmiöstä. Väestöliitosta kerrotaan Iltalehdelle, että ilmiö on ollut Suomessa jo vuodesta 2006, mutta se on jatkuvasti yleistynyt digikanavien myötä.

Heikkinen sanoo, että osaltaan lisääntyneitä ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen.

”Istanbulin sopimuksen ja EU-direktiivin myötä poliisille ja monille muille viranomaisille on tullut velvollisuus tehdä enemmän töitä uhrien ohjaamiseksi palveluihin. Se on osaltaan aktivoinut erilaisia järjestöjä ja rikosuhripäivystystä. Kun nämä asiat ovat olleet esillä, tietoisuus näistä on lisääntynyt”, Heikkinen sanoo.

Hän toteaa, että seksuaalirikoksiin liittyy usein piilorikollisuutta sekä häpeää. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla.

Viime vuoden tilastotiedoista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset. Heikkinen totesi Ylelle, että seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä. Heikkisen mukaan Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksien joukossa.

Heikkinen kertoo, että vuonna 2017 tehtiin 900 karkotusta koskevaa päätöstä, joista 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteisesti.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten kohdalla karkotus ei välttämättä aina onnistu, jos tuomittu on kuolemanvaarassa lähtömaassaan, Heikkinen toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-uudet-tilastot-seksuaalirikokset-lisaantyivat-eniten-helsingissa
 

hansai

Ylipäällikkö
 

hansai

Ylipäällikkö
Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia


Jenni Tamminen
Luotu:
14.1.2019 17:44
Päivitetty:
14.1.2019 18:03

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.


Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

”Helsingissä tapahtumia on huomattavasti enemmän ylipäätään”, Heikkinen sanoo.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on lähes 70 prosenttia eli 84 tapausta. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä oli viime vuonna noin 32 prosenttia Helsingissä.

Ilmoitusluvut sisältävät myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykset sekä törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt.

Koko maassa poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna 1400, kun luku edellisvuonna oli 1188. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus näissä oli 19,2 prosenttia.

Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä oli Helsingissä viime vuonna 254. Edellisvuonna tapauksia oli ollut 60 vähemmän. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia.

Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset.

Koko maassa raiskausilmoituksia oli viime vuonna 1348, kun edellisvuonna luku oli ollut 1262. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli koko maassa 34 prosenttia.

Kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus oli viime vuonna noin 25 prosenttia.

Oulun ja Helsingin poliisien tutkinnassa olevien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostapausten kohdalla on alettu puhua grooming-ilmiöstä. Väestöliitosta kerrotaan Iltalehdelle, että ilmiö on ollut Suomessa jo vuodesta 2006, mutta se on jatkuvasti yleistynyt digikanavien myötä.

Heikkinen sanoo, että osaltaan lisääntyneitä ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen.

”Istanbulin sopimuksen ja EU-direktiivin myötä poliisille ja monille muille viranomaisille on tullut velvollisuus tehdä enemmän töitä uhrien ohjaamiseksi palveluihin. Se on osaltaan aktivoinut erilaisia järjestöjä ja rikosuhripäivystystä. Kun nämä asiat ovat olleet esillä, tietoisuus näistä on lisääntynyt”, Heikkinen sanoo.

Hän toteaa, että seksuaalirikoksiin liittyy usein piilorikollisuutta sekä häpeää. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla.

Viime vuoden tilastotiedoista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset. Heikkinen totesi Ylelle, että seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä. Heikkisen mukaan Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksien joukossa.

Heikkinen kertoo, että vuonna 2017 tehtiin 900 karkotusta koskevaa päätöstä, joista 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteisesti.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten kohdalla karkotus ei välttämättä aina onnistu, jos tuomittu on kuolemanvaarassa lähtömaassaan, Heikkinen toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-uudet-tilastot-seksuaalirikokset-lisaantyivat-eniten-helsingissa
2015
”Saamme hyviä vientimyyjiä Lähi-itään" – kansliapäällikkö haluaa vauhtia maahanmuuttajien kotoutukseen
Työ- ja elinkeinoministeriön tuore kansliapäällikkö Jari Gustafsson kertoo, että kotoutuksen hintalappua on laskettu vasta epävirallisesti. Summa on huima, jopa puolitoista miljardia euroa vuodessa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002863872.html
 

hansai

Ylipäällikkö
Presidentti Niinistö perää keskustelua Suomea sitovista sopimuksista ja niiden tulkinnasta
STT14.1.2019 18:52
Muokattu
14.1.2019 18:58


Seksuaalirikokset

Presidentti Sauli Niinistö toivoo keskustelua Suomea maahanmuuttoasioissa sitovista kansainvälisistä sopimuksista.
Sopimusten tuoma raamisto ei presidentin mukaan välttämättä sovellu hyvin nykyiseen tilanteeseen.
– Tarkoitan kansainvälisten sopimusten sääntelyä ja sitä tulkintaa, joka vuosikymmenten mittaan on muodostunut niistä. Niiden vuosikymmenien aikana ei kuitenkaan ole nähty vastaavia ilmiöitä kuin nyt, Niinistö sanoi Pekingissä maanantaina.

NIINISTÖLTÄ kysyttiin toimittajatapaamisessa kommentteja lapsiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä Oulussa ja Helsingissä.
Niinistö totesi yrittäneensä virittää aiheesta keskustelua puheessaan eduskunnalle helmikuussa 2016. Siinä hän kehotti tunnustamaan, että emme kykene täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita.
– Joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä, hän sanoi puheessa.

NIINISTÖ kertoi toivoneensa tuolloin keskustelua siitä, paljonko sopimuksissa on liikkumatilaa.
– Mutta se jäi vähän yksipuoliseksi se keskustelu.

Valtiopäiväpuhe herätti tuoreeltaan kummastusta. Presidentti selvensi myöhemmin muun muassa sitä, ettei hän tarkoittanut sitä, että Suomen pitäisi rikkoa sopimuksia.

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/460333/165c2041a2
 

Rajajääkäri

Kenraali
Lahjoittaja
Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia


Jenni Tamminen
Luotu:
14.1.2019 17:44
Päivitetty:
14.1.2019 18:03

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.


Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

”Helsingissä tapahtumia on huomattavasti enemmän ylipäätään”, Heikkinen sanoo.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on lähes 70 prosenttia eli 84 tapausta. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä oli viime vuonna noin 32 prosenttia Helsingissä.

Ilmoitusluvut sisältävät myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykset sekä törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt.

Koko maassa poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna 1400, kun luku edellisvuonna oli 1188. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus näissä oli 19,2 prosenttia.

Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä oli Helsingissä viime vuonna 254. Edellisvuonna tapauksia oli ollut 60 vähemmän. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia.

Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset.

Koko maassa raiskausilmoituksia oli viime vuonna 1348, kun edellisvuonna luku oli ollut 1262. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli koko maassa 34 prosenttia.

Kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus oli viime vuonna noin 25 prosenttia.

Oulun ja Helsingin poliisien tutkinnassa olevien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostapausten kohdalla on alettu puhua grooming-ilmiöstä. Väestöliitosta kerrotaan Iltalehdelle, että ilmiö on ollut Suomessa jo vuodesta 2006, mutta se on jatkuvasti yleistynyt digikanavien myötä.

Heikkinen sanoo, että osaltaan lisääntyneitä ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen.

”Istanbulin sopimuksen ja EU-direktiivin myötä poliisille ja monille muille viranomaisille on tullut velvollisuus tehdä enemmän töitä uhrien ohjaamiseksi palveluihin. Se on osaltaan aktivoinut erilaisia järjestöjä ja rikosuhripäivystystä. Kun nämä asiat ovat olleet esillä, tietoisuus näistä on lisääntynyt”, Heikkinen sanoo.

Hän toteaa, että seksuaalirikoksiin liittyy usein piilorikollisuutta sekä häpeää. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla.

Viime vuoden tilastotiedoista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset. Heikkinen totesi Ylelle, että seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä. Heikkisen mukaan Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksien joukossa.

Heikkinen kertoo, että vuonna 2017 tehtiin 900 karkotusta koskevaa päätöstä, joista 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteisesti.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten kohdalla karkotus ei välttämättä aina onnistu, jos tuomittu on kuolemanvaarassa lähtömaassaan, Heikkinen toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-uudet-tilastot-seksuaalirikokset-lisaantyivat-eniten-helsingissa
Voiko jo alkaa toteamaan selvällä Suomen kielellä, että Suomi otti 2015 ja jälkeen, helvetin suuren määrän pedofiileja elätikseen?
 

hansai

Ylipäällikkö
Kommentti: Hallituksen arvopolitiikasta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa

Oulun seksuaalirikokset

Aki Taponen KUVA: Joel Maisalmi
KOTIMAA 14.1.2019 18:00
AKI TAPONEN

Suomeen tulee nyt maahanmuutto- eikä ilmastovaalit, kirjoittaa toimittaja Aki Taponen.
Maahanmuuttajien Oulussa tekemät seksuaalirikokset ovat ikävä tapahtuma. Ikävää on myös se, että poliitikkojen enemmistö näyttää kunnolla heränneen ongelmaan vasta viikonloppuna, sen jälkeen kun tapauksia oli paljastunut lisää.

Uudet tapaukset eivät ehkä kuitenkaan olleet pääsyy myöhäisherännäisyyteen.

Eduskuntavaalit painavat päälle, ja valtapuolueiden tavoitteena on ollut enemmän tai vähemmän vaieta maahanmuuton ongelmista vaalien alla.

Siksi onkin raadollista, jos keskeisenä syynä poliitikkojen heräämiseen on hiljattain julkaistu puoluekannatusmittaus, jossa perussuomalaisten kannatus oli nousussa ja keskustan laskussa.

Keskustan kannatuksen lasku paikallistui nimenomaan Oulun vaalipiiriin, joka on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiiri.

Pääministerinä Sipilä kantaa päävastuun Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista.
Ihmiset muistavat hänen antamansa lupauksen luovuttaa Kempeleen talonsa maahanmuuttajien käyttöön. Vaikka se ei ikinä toteutunut, viesti suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ehti lisätä lähes hallitsemattomaksi ryöpsähtänyttä siirtolaistulvaa.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatinut perussuomalainen puolue häädettiin hallituksesta arvopohjan erilaisuuden takia.

Hallituksen maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen jäi puolitiehen.

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten parempina pidettyihin arvoihin perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta suomalaiset maksavat nyt kallista hintaa tyttöihin kohdistuneina seksuaalirikoksina.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatineet on tähän saakka leimattu suvaitsemattomiksi, natseiksi tai fasisteiksi.

Maahanmuuton ongelmista puhuminen on ollut epäasiallista, kun muiden puolueiden kirjoittamattomana tai kirjoitettuna tavoitteena on ollut monikulttuurisuuden edistäminen ja samalla silmien sulkeminen maahanmuuton ongelmilta.

Puolueetonta tietoakin on ollut vaikea saada, kun esimerkiksi Ylen julkilausuttu tavoite on monikulttuurisuuden edistäminen.

Eduskuntavaaleistakin oli poliittisen eliitin tarkoitus tehdä ilmastovaalit. Oulun tapahtumat ja sitä seurannut perussuomalaisten kannatuksen nousu muuttavat vaalit maahanmuuttovaaleiksi.

Sääli, että tarvittiin näin kova herätys, ennen kuin asioista toivon mukaan uskalletaan puhua niiden oikeilla nimillä.

aki.taponen@lannenmedia.fi

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-hallituksen-arvopolitiikasta-maksetaan-nyt-oulussa-kovaa-hintaa/813545/
 

arix

Eversti
Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia


Jenni Tamminen
Luotu:
14.1.2019 17:44
Päivitetty:
14.1.2019 18:03

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.


Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

”Helsingissä tapahtumia on huomattavasti enemmän ylipäätään”, Heikkinen sanoo.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on lähes 70 prosenttia eli 84 tapausta. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä oli viime vuonna noin 32 prosenttia Helsingissä.

Ilmoitusluvut sisältävät myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykset sekä törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt.

Koko maassa poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna 1400, kun luku edellisvuonna oli 1188. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus näissä oli 19,2 prosenttia.

Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä oli Helsingissä viime vuonna 254. Edellisvuonna tapauksia oli ollut 60 vähemmän. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia.

Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset.

Koko maassa raiskausilmoituksia oli viime vuonna 1348, kun edellisvuonna luku oli ollut 1262. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli koko maassa 34 prosenttia.

Kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus oli viime vuonna noin 25 prosenttia.

Oulun ja Helsingin poliisien tutkinnassa olevien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostapausten kohdalla on alettu puhua grooming-ilmiöstä. Väestöliitosta kerrotaan Iltalehdelle, että ilmiö on ollut Suomessa jo vuodesta 2006, mutta se on jatkuvasti yleistynyt digikanavien myötä.

Heikkinen sanoo, että osaltaan lisääntyneitä ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen.

”Istanbulin sopimuksen ja EU-direktiivin myötä poliisille ja monille muille viranomaisille on tullut velvollisuus tehdä enemmän töitä uhrien ohjaamiseksi palveluihin. Se on osaltaan aktivoinut erilaisia järjestöjä ja rikosuhripäivystystä. Kun nämä asiat ovat olleet esillä, tietoisuus näistä on lisääntynyt”, Heikkinen sanoo.

Hän toteaa, että seksuaalirikoksiin liittyy usein piilorikollisuutta sekä häpeää. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla.

Viime vuoden tilastotiedoista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset. Heikkinen totesi Ylelle, että seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä. Heikkisen mukaan Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksien joukossa.

Heikkinen kertoo, että vuonna 2017 tehtiin 900 karkotusta koskevaa päätöstä, joista 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteisesti.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten kohdalla karkotus ei välttämättä aina onnistu, jos tuomittu on kuolemanvaarassa lähtömaassaan, Heikkinen toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-uudet-tilastot-seksuaalirikokset-lisaantyivat-eniten-helsingissa
Tuohon ulkomaalaisten määrään kun saisi lisättyä Suomen kansalaisuuden saaneet yksilöt niin taitaisi prosentit nousta kivasti lisää...
 
Top