No ei voi, ihan käytännön tasolla asiaa toisiaan tekevänä voin kertoa.
No kyllä siinä varmaan jotain muuta näyttöä on ollut joka osoittaa syyllisyyttä?
Käräjillä näitä nähneenä voin sanoa että kyllä voi ja menee.
"Myös poliisilaissa on säännös kotietsinnästä. Poliisilain mukaan poliisimiehellä on oikeus poliisitutkintaan noudettavan henkilön löytämiseksi toimittaa kotietsintä tai paikanetsintä siten kuin pakkokeinolaissa säädetään. Etsinnästä päättää päällystöön kuuluva poliisimies. Muu poliisimies voi ilman päällystöön kuuluvan poliisimiehen päätöstä toimittaa etsinnän silloin, kun sen välitön toimittaminen on asian kiireellisyyden vuoksi välttämätöntä. Kun kyse on poliisin muulle viranomaiselle antamasta laissa säädetystä virka-avusta henkilön kiinniottamiseksi, etsinnästä päättää päällystöön kuuluva poliisimies.
[4]"
"Suomessa tehdään vuosittain noin 14 000 kotietsintää. Ne ovat suhteellisen yleinen
kantelujen aihe.
[6][7] Suomi on saanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta useamman langettavan tuomion virheistä kotietsinnöissä. Myös vuonna 2014 voimaan tullut pakkokeinolain muutos perustui EIT:n langettaviin tuomioihin. EIT:n mukaan Suomen silloinen pakkokeinolaki oli ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen kanssa, koska se ei tarjonnut riittäviä oikeusturvatakeita.
[8][9]"
Eikä tarjoa vieläkään edes lähelle riittäviä koska ne takeet mitä on voidaan ohittaa käytännössä: "soitettiin omistajalle, mutta ei tavoitettu" on tyypillinen perustelu.
Tuo tappotapaus oli mielenkiintoinen.
Kyseessä oli huumepariskunta joka asui samassa osoitteessa. Yhtenä aamuna rouva oli kylpyammeessa puukko rinnassa. Mies oli sen verran sekaisin että oli huomannut kalmon vasta päivää myöhemmin. Soitti kuitenkin itse (muistaakseni). Herran taustalla oli yksi aiempi henkirikos.
No. Rouvassa oli yksi reikä. Ei tappelun jälkiä, ei puolustautumishaavoja tai mitään. Kiistatonta oli, että asunnossa oli edeltävän iltana ollut jossain vaiheessa muitakin. Keitä, oli epäselvää. Herran muisti oli hieman hämärä. Kukaan ei kuitenkaan ollut nähnyt mitään väkivaltaa.
Jutun tekee mielenkiintoiseksi se, että rouvalla oli taustallaan useita itsemurhayrityksiä. Kuolemansyyntutkija ei voinut sanoa oliko kyseessä henkirikos vai itsemurha. Mutta herralle napsahti taposta tuomio. Koska hän oli ollut paikalla ja tausta mitä ei tietenkään tuomiolauselmaan kirjattu. Vertailu esimerkiksi Ulvilan tapaukseen on sukupuolten tasa-arvon suhteen mielenkiintoinen (juu. Auer teki sen ilman pienintäkään epäilystä
)
Väitän, että aika monessa länsimaassa herra olisi kävellyt vapaaksi. Ei tosin kaikissa. Ja jenkeissä kaikki olisi riippunut siitä, kuinka kiinnostunut julkinen puolustaja olisi ollut aiheesta.