Suomen sisäinen turvallisuus

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Lahjoittaja
Ehkä aseoppi vuodelta 1928 antaisi parempaa tietoa :whistle:
Ehkä hämmentävin oli "vaarallisten aineiden käsittelyn" opetusvideo 90-luvulta. Siinä palomiehet tosiaan näyttivät millä aineilla saa aikaan kaikenlaista. En kyllä usko, että se oli videon varsinainen tarkoitus...
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Kuinkahan tässä uhria suojellaan, kun eivät ole sukulaissuhteessa yms.... Ja ton tuomion yms saa kukatahansa kaivettua esiin.

Kauppakeskus Itiksen siivoojana työskennellyt 25-vuotias mies tutustui 15-vuotiaaseen tyttöön ja tämän kaveriin yhteisen ulkomaalaistaustan johdosta.

Itiksessä aikaansa viettäneet tytöt alkoivat tapailla siivoojaa ja tämän kavereita aluksi kaveripohjalta.

Hän kertoi ajatelleensa, että saman taustan vuoksi tyttö voisi auttaa häntä suomen kielen opiskelussa.
Eiköhän tuolla kaveriporukalla ole selvä käsitys siitä kuka on tekijä ja kuka uhri. Itiksessä tuntuu hengailevan maahanmuuttajataustaisia nuorisoa aika sakeasti, joten niissä piireissä tämä ”ystävyys” tuskin lienee monelta jäänyt huomaamatta.

Vaan kyllähän tuossa kielenopiskelut ovat saaneet kieron kontekstin ja tekijä kotoutuu nyt vankilassa. Ehkä siellä annetaan asianmukaista opetusta.
 

PM04

Luutnantti
Taisi opiskella vain lemmenkieltä?
 

Benelli

Respected Leader
Otto taas vihjailee jotain ettei poliisi tunnista airsoftia oikeasta vaikka sen pitää kädessä. Eli keksiii omia kuten tavallista. Tilanteen ollessa päällä kukaan ei tunnista onko oikea tai airsoft edes metrin päästä.
Niin tai dilemmana on että sen kyllä tunnistaa lähietäisyydeltä mutta vain jos tuijottaa suoraan piippuun.
 

YJT

Eversti
Lahjoittaja

hansai

Supreme Leader
Itä nousee esiin, miksi?

Selvitys: Tietyt alueet Suomessa korostuvat viharikosten määrissä – katso, minkä verran ilmoituksia on tehty kotikunnastasi
Viharikoksia ovat esimerkiksi pahoinpitelyt, joissa motiiviksi epäillään vihaa uhrin etnistä taustaa kohtaan.
Viharikokset
22.1.2020 klo 13.49
Kaksi huivipäistä naista odottaa pääsevänsä tien yli.

Viharikokset kohdistuvat usein ulkomaalaistaustaisiin Suomen kansalaisiin.Henrietta Hassinen / Yle

Veli-Pekka Hämäläinen


Ulkomaalaistaustaisiin kohdistuvien viharikosten yleisyydessä on suuria alueellisia eroja. Varsinkin itäisen Suomen maakunnat korostuvat rikosilmoitusten määrässä.

Tämän jutun lopusta voit katsoa, minkä verran uhrin etniseen tai kansalliseen taustaan liittyviä viharikoksia on ilmoitettu sinun kotikunnastasi.

 

tulikomento

Greatest Leader
Odinien jäsen sai syytteen Oulun vuoden 2017 polttopulloiskusta. Kolme muuta tekijää jäi tunnistamatta. Tämä sälli on tunnustanut osallisuutensa. Samalla tekijää vastaan nostettiin syyte räjähdysainerikoksesta, sillä tutkinnan yhteydessä tämän yksityistiloista löydettiin pari dynamiittipötköä.

 

Tetra

Respected Leader
Lahjoittaja
ELSO 2.0

Whiskey

Alikersantti
"Yli 90 prosenttia saa pössytellä, piikittää, vetää nokkaan tai imeä eri aineita täysin rauhassa" – tunnetusta poliisista tilanne karkaamassa käsistä
Mielestäni hyvä kirjoitus. Jutussa mainitaan myös sisäministeri Ohisalon taannoinen kommentointi jossa hän ja vihreät kannattavat huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon rangaistavuudesta luopumista. En tiedä onko toimittaja soveltanut ja yhdistänyt eri asiayhteyksiä, mutta rohkeasti rikosylikomisario kommentoi. Ja hatunnosto siitä, omasta mielestäni vihreiden linja on tässäkin asiassa aivan täyttä soopaa.
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Eli muualla maailmassa ollaan väärässä (kun ovat vapauttaneet kannabiksen) ja suomalainen poliisi tietää paremmin kuin "käytön rangaistavuudesta luopumista tukevat monet kansainväliset järjestöt, kuten WHO ja Global Commission on Drug Policy, jotka esittävät, että huumeiden käyttöön tulisi puuttua muutoin kuin käyttäjiä rankaisemalla"?

 
Top