Suomen sisäinen turvallisuus

Tietokoneaika on siinä mielessä täydellinen Orwell tai DDR, että erilaiset merkinnät pysyvät hyvinkin pitkään, oli niillä mitään oikeaa relevanssia tai ei.
Tässä olisi hyvinkin laajan yhteiskunnallisen keskustelun paikka. Yksinkertaistetut, "hyvää tarkoitusperää" ajavat puheenvuorot. Omaan silmään, ovat sekoitus hyväuskoisuutta ja valvonnan merkityksen kaikkivoipaisuuden väärinymmärrystä.

Orwellit lukeneena, hyvin niukasti tähän liittyviä riskejä käsitellään.
 
YLE:n mukaan rajaupseerista tulee seuraava sisäministeriön kansliapäällikkö.



Sarasmaa työskentelee tällä hetkellä Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön virassa. Hänen virkansa apulaispäällikön tehtävässä on määräaikainen.

Sarasmaa on ollut merkittävässä roolissa, kun pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus valmisteli rajaturvallisuuslakia, jota kansanomaisemmin nimitetään käännytyslaiksi. Hän on kommentoinut julkisuudessa useasti lain merkitystä rajaviranomaisten toiminnalle.

Sarasmaa on aiemmin työskennellyt muun muassa Rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston osastopäällikön tehtävässä. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon ja hänet ylennettiin kenraalimajuriksi vuoden 2023 alussa.

Piti paikkansa. Kenraalimajuri Sarasmaa nimitettiin tänään sisäministeriön kansliapäälliköksi. Aloittaa toimessaan helmikuussa.

 

Työntekijöiden kannalta tämä toki tarkoittaa yksityisyyden menetystä. Tarvitaan luottokieltoja ja kaupparekisteriin rekisteröintikieltoja. Onhan se aikamoinen vaiva, Laiho toteaa.

Henkilötunnuksen avulla voi esimerkiksi ottaa pikavippiä tai tilata palveluja tai tavaraa laskulle.

Tämä on kyllä perseestä kun tämä tavaraa väärälle myyvä tai pikavipin myöntäjä, joka ei ole tunnistanut kenelle vippinsä myöntää on näissä muka joku sivullinen taho jolla on oikeus laittaa nämä vielä perintään..

Pikku viilaus lakiin ja huijaus luoton myöntäjän tappioksi, jos ei ole varmistanut asiakkaan henkilöllisyyttä, niin poistuisi nämä ongelmat saman tien. Keinot on kuitenkin olemassa ja suurin osa vaatiikin esim vahvaa tunnistautumista, mutta kylläpä ne huijarit tietää kuka näissä säästää.

Tuli vielä mieleen, että eikö tuon täydellisen luotto kiellon tilalle voisi vaikka hommata palvelun, joka kieltää luotot ilman vahvaa tunnistautumista... On tämä kyllä aika mätä tämä nyky systeemi.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top