Suomen sisäinen turvallisuus

Fremen

Respected Leader
Meillä toimii paikallisvartiointi sekunnin vasteajalla.
Meillä kahdella ruokapalkatuilla vartijalla on harmillinen taipumus vedellä hirsiä työpaikalla melko avoimesti, mutta kyllä palvelun vasteajat on silti ihan kohtuullisia :). Joskus järjestelmällä on tosin häiritsevä taipumus hälyttää itsestään keskellä yötä, vaikka mitään näkyvää syytä ei löydy.
Asiaa on puitu molempien vartijoiden kanssa toistuvasti, selitykset ovat parhaimmillaankin melko mitäänsanomattomia.
Molemmilla vielä pitkät työsopimukset, yksityinen työterveyshuolto ja kattava eläketurva... halvemmallakin ehkä pääsisi :confused:.
 

SJ

Supreme Leader
Mitä, mitä? Onko ry... Venäläiset kehittääneet jotain jenkkejä parempaa? Paikkatietojärjestelmän jota on vaikeampi häiritä.
Ei. Vaan siinä sanotaan, että systeemi seuraisi molempia signaaleja, ja koska nämä toimivat eri taajuuksilla, niin sitä olisi vaikeampi häiritä. Eli silloin molempia pitäisi häiritä, koska vain toista häiritsemällä ei saa mitään aikaiseksi.
 

Raveni

Respected Leader
Ei. Vaan siinä sanotaan, että systeemi seuraisi molempia signaaleja, ja koska nämä toimivat eri taajuuksilla, niin sitä olisi vaikeampi häiritä. Eli silloin molempia pitäisi häiritä, koska vain toista häiritsemällä ei saa mitään aikaiseksi.
The biggest difference between GPS and GLONASS is how they communicate with receivers. With GPS, satellites use the same radio frequencies but have different codes for communication. With GLONASS, satellites have the same codes but use unique frequencies. This allows satellites to communicate with one another despite being in the same orbital plane, whereas this is not as much of a problem with GPS.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Meillä kahdella ruokapalkatuilla vartijalla on harmillinen taipumus vedellä hirsiä työpaikalla melko avoimesti,
Vankien keskuudessa tehdyn erään kyselyn mukaisesti kyseillä tyylillä koteja vartioivat ovat kaikkein vastenmielisimpiä kohdattavia. Meidän viimeisin vartija jo nukahti pitkään uneen jokin aika sitten. Katsotaan nyt viriääkö mielessä "uuden sopimuksen" tekeminen.
 

miheikki

Respected Leader
Kesältä tämmöinen henkilökuvaus.

Tuhannen murron mies Kake: ”Naurattaa nämä hälytinfirmojen mainokset, sisään pääsee aina”
Yli 30 vuotta alalla ollut murtomies Kake ei tee enää murtoja asuntoihin, koska ei halua penkoa lapsiperheiden koteja. Vankilassa istuva Kake kertoo Ylelle työstään murtomiehenä sillä ehdolla, että emme paljasta hänen henkilöllisyyttään. Hän ei nimittäin ole kääntymässä uskoon tai jäämässä eläkkeelle.

Kotimaa
30.6.2016 klo 06:48päivitetty 30.6.2016 klo 11:43 http://yle.fi/uutiset/3-8990947


Viisikymppinen mies pitää lupauksensa ja saapuu tapaamiseen eteläsuomalaisen vankilan perheiden tapaamiseen varattuun huoneeseen. Sovimme ystävällisellä äänellä puhuvan ja silmiin katsovan miehen kanssa, että hän on ”Kake”.

Suurin osa ovista aukeaa ihan rautalanganpätkällä.

Kake on kova murtomies. Vankilassa hän on ollut toistakymmentä kertaa. Iltapäivälehtien lööppeihin hän on päässyt pariinkin otteeseen. Mutta vanhemmiten Kake sanoo viisastuneensa. Asunnoista hän ei varasta, moraalisyistä.

– En tykkää lähteä ihmisten kotiin penkomaan. Tulee paha olo asuntomurroista, kun ajattelee lapsiperheitä. Tunnen ylpeyttäkin, että pystyn kieltäytymään. Mutta olen kyllä ovia availlut kamapiireissä pyöriville ihmisille maksua vastaan. Asuntomurrot ovat helppoja, kun vain ketään ei ole kotona.

Lukot ovat Kaken erikoisosaamista. Hän on uransa aikana purkanut ja tutustunut käytännössä kaikkiin lukkoihin. Lukot ovat yleensä kahdella ruuvilla kiinni. Ovien puolella on alumiiniprofiilia. Oikeilla työkaluilla ja väärissä käsissä se taipuu.

– Suurin osa ovista aukeaa ihan rautalanganpätkällä. Sisälle on aina päässyt. Enemmän pitää suunnitella sitä poislähtöä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi varastettu
Kake tunnustaa suoraan, että vankilaan hän on joutunut ehkä ”yhdestä keikasta sadasta”. Kaken omien sanojen mukaan takana on yli tuhat keikkaa, joista hän ei ole jäänyt kiinni. Teollisuusalueiden firmat ja kaupunkikeskustojen liikkeet ovat hänen työmaitaan. Kun Kake suunnittelee ja tekee murtoja, hän sanoo olevansa töissä.

– Ei ole sellaista paikkaa, mihin ei pääsisi. Käyn katsomassa etukäteen, mitä työkaluja siihen tarvitsee. Yleensä käytän sahaa, talttaa, piikkiä ja kiiloja sekä rautalankaa. Joskus saatan kytätä kuukausitolkulla. Menen vasta sitten, kun niille tavaroille löytyy ostaja. Yleensä joku haluaa jotain, ja sitten se käydään hakemassa. En edes lähde, ellei niille ole jo ostajaa.

Jos firmassa on kassakaappi, löytyy avain yhdeksässä tapauksessa kymmenestä toimitusjohtajan huoneesta.

Kake kuvailee murtojälkeään siistiksi. Usein hän kävelee sisään huomaamatta vaikka siivoojan perässä. Hän pukeutuu ja käyttäytyy kuin kuka tahansa aamuöinen työntekijä.

– Eihän yöllä liiku kuin rosvot ja poliisit. Katselen etukäteen rutiineja. Esimerkiksi teollisuusvartijat käyvät aina kohteessa sen saman 10 minuutin sisällä ja sitten tulevat seuraavan kerran muutaman tunnin päästä. Ja jos firmassa on kassakaappi, löytyy avain yhdeksässä tapauksessa kymmenestä toimitusjohtajan huoneesta.

Naurettavat hälytinmainokset ja kuumana käyvät poliisit
Kake muistuttaa, että ammattilaiset eivät hälytinjärjestelmiä pelkää. Hälyttimen lauettua hän on puhelinyhteydellä jopa puhunut suoraan vartiointifirman työntekijän kanssa – ja sitten poistunut tavarat mukanaan.

– Tällä hetkellä kun pyörii telkkarissa mainoksia, niin naurattaa nämä hälytinfirmojen mainokset. Sisään pääsee aina. Aina, jos haluaa.

Mutta aina ei Kakellakaan suju. Työkeikka on saattanut päättyä piikkimaton puhkaisemiin renkaisiin tai painiotteluun. Linnassa istuessaan hän analysoi tarkkaan tekemisensä.

– Kaikki, mistä olen jäänyt kiinni, on just sellaisia, että on muutama diapam alla ja tulee sellainen kaikkivoipa olo. Siinä sitten tekee vain virheitä.

Joskus poliisi on niin täynnä adrenaliinia, että joutuu ihan huutamaan sille, että rauhoitu nyt!

Poliisit ovat Kaken mukaan enimmäkseen rehtiä porukkaa. Rikostutkijat ovat suorastaan hyviä tyyppejä. Mutta järjestyspoliisiin on Kaken mielestä ajautunut myös vääränlaisia virkamiehiä. Sellaisia, joilla ei pinna pidä.

– Joskus poliisi on niin täynnä adrenaliinia, että joutuu ihan huutamaan sille, että rauhoitu nyt! On peräänkin ammuttu.

Samalla Kake muistaa Vihdin poliisisurman ja tekee heti selväksi, että sellainen on tietysti todella järkyttävää.

Kolme neljä keikkaa vuodessa ennen eläkepäiviä
Kaken mukaan Suomesta löytyy muutama murtovaras, joilla on täydellinen kaksoiselämä. Nämä kaverit käyvät oikeissa töissä, ja elämä näyttää muutenkin olevan kunnossa. He tekevät kahdesta kolmeen hyvin suunniteltua keikkaa vuodesta. Kiinni he eivät koskaan jää. Kake ja sisäpiiri tietävät tekijät, vaikka suoraan ei saa kysyä.

– Itsekin teen mielelläni töitä yksin. Parhaatkaan kaverit eivät osaa pitää turpaansa kiinni. Joko ne kehuvat tekemisiään muijalle tai sitten jossakin baareissa.

Parhaatkaan kaverit eivät osaa pitää turpaansa kiinni.

Kake tietää, ettei hänestä taida olla rehellisiin töihin. Sellaisesta elämästä puuttuisi jännitystä. Kakella on seuraavaa vapautta odottamassa puoliso, asunto sekä pää täynnä uusia suunnitelmia.

– En aio siellä varkaushommissa käydä enää kuin kolme tai neljä kertaa vuodessa, muuten se kaikki olisi hukkaan heitettyä ajatustyötä. Pidän siitä suunnittelutyöstä.

20 vuotta sitten joutuminen vankilaan todennäköisesti piti kovista huumeista riippuvaisen Kaken hengissä. Kake tietää, että päihteidenkäyttäjät eivät tee murtoja huvikseen. Osa myös pakotetaan varkaisiin hankkimaan rahaa velkojen lyhentämiseksi.

Kaken vinkki on, että tavallinen siviili ei koskaan yrittäisi pysäyttää murtovarasta rysän päältä. Se on aivan liian vaarallista. Kehnoimallakin murtomiehellä on yleensä aina vähintään pippurisumute mukana.

Haastattelun lopuksi Kake lupaa, että hänen puolestaan ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa. Asuntoihin hän ei enää mene.

– Poliisi välillä kyselee, että missä sä olet ollut. Kerron niille sitten, että olen Jeesuksen joukoissa tai jäänyt eläkkeelle. Jotain tuollaista paskaa niille sitten heittää.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/art...arilan-pommiepailtya-ei-tiedotettavaa/6071128
"Tiedotan asiasta myöhemmin, Turunen toteaa. Tutkinnanjohtaja Jonna Turunen kuitenkin vaikenee siitä mitä kuulusteluissa on selvinnyt. Mikään ei viittaa siihen, että miehellä olisi rikoskumppaneita."
Palataanko asiaan ensi viikolla Jonna Turunen?


Kuinkas on, selvisikö sieltä mitään? Mistä kiikastaa ja mikä on "myöhemmin"?
Tämä haisee. Iso ongelma jos asiasta tiedotetaan? Onko jonkinlainen yhteys esimerkiksi tähän:

Viranomaiset ovat nyt harjoitelleet meriliikenteeseen liittyvissä kohteissa kaksi kertaa syyskuun aikana.
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Jännä juttu. Taitaa olla jotain sellaista jota hiljaisen enemmistön ei pitäisi tietää. Ilmankos alkoi meuhkaaminen äärioikeistosta ikään kuin peitellen jotain - tai oma tulkintani on että varaudutaan kansan laajaan närkästymiseen tapahtuman X seurauksena.

Vihje MTV3:lle, tämä on vielä näkyvillä:
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-vahvistaa-selvitamme-aseisiin-ja-rajahteisiin-liittyvaa-kokonaisuutta/6056538
"2.9.2016: Turunen ei kerro, kuinka paljon ja mitä räjähteitä asunnosta löytyi. MTV Uutisten tietojen mukaan räjähteitä löytyi paljon. Turunen kertoo, että epäilty on tällä hetkellä terveysviranomaisten huostassa. Epäillyn taustaa poliisi ei kommentoi millään tavalla. Selvittely jatkuu viikonlopun aikana ja mahdollisesti sen jälkeen kerromme asiasta lisää, Turunen sanoo."
 
Viimeksi muokattu:

kimmo.j

Respected Leader
:rolleyes:
Minä kannatan tällaista linjaa. Tää on ihan OK ja viranomaisille työrauha ja hyvät treenit.
Me kansaliset olemme niin tyhmiä/ epäluotettavia ettei meille mitään voi kertoa.:rolleyes::rolleyes:

Eihän siinä ole mitään hyötyä, että tällaisia asioita salaillaan.
Terrorismi on uhka johon Suomessakin on syytä varautua.
 

VanhaPate

Kenraali
Kyllä toi löytyi noin aamu yhdentoista aikaan kotikoneen selaimella.

Edit: Olisiko ollut mobiiliversiossa ongelmia?
Edit 2: Tai nyt on näkyvillä paranneltu versio?


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tytto-jai-auton-alle-kuski-pakeni-paikalta-porissa/6086656
Tyttö jäi auton alle suojatiellä Porissa
KOTIMAA JULKAISTU 23.09.2016 10:15

Autoilija törmäsi polkupyörällä liikkeellä olleeseen tyttöön suojatiellä Porissa.

Vuonna 2004 syntynyt tyttö ylitti katua suojatietä pitkin pyörällään Itsenäisyydenkadun ja Ulvilantien risteyksessä. Suojatien eteen pysähtyi henkilöauto, joka kuitenkin lähti yllättäen liikkeelle törmäten pyöräilijään.

Tyttö kaatui törmäyksen voimasta maahan. Autoilija pysähtyi paikalle, mutta jatkoi matkaansa juteltuaan hetken tytön kanssa.

Porin poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä.
 

miheikki

Respected Leader
Meinasin tulla napisemaan, että onko puukolla uhkaaminen nykyään vain pahoinpitelyn yritys. Mutta sitten taas huomasin toimittajan olevan kykenemätön ymmärtämään faktoja. Tai sitten on ohjeistettu, että sana törkeä ja ulkomaalaistaustainen, ei saa olla samassa uutisessa.

Paikalliset | Turun Sanomat | 11:44 | 4
Jaa artikkeli:
Noin kymmenen ulkomaalaistaustaista henkilöä otti yhteen Raisiossa torstaina. Tapaus sattui Alhaistentiellä noin varttia vaille viisi iltapäivällä.
Tappelun lomassa oltiin yritetty lyödä toista veitsellä ja lyöty tuolilla.
Poliisin mukaan veitsi ei osunut kehenkään. Riidan syystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.
Kukaan ei saanut kahakassa välittömästi sairaalahoitoa vaativia vammoja.
Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelyn yrityksenä ja kolmena pahoinpitelynä.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/2789211/Ulkomaalaistaustaiset+tappelivat+joukolla+Raisiossa


Raisiossa Alhaistentiellä tapahtui 22.9.2016 kello 16.45 aikaan n. kymmenen ulkomaalaistaustaisen henkilön välinen tappelu, jossa oli mm. yritetty lyödä veitsellä ja lyöty tuolilla. Veitsellä ei oltu osuttu kehenkään. Vielä ei ole tarkkaan tietoa, mistä riita oli saanut alkunsa. Kenellekään ei tullut välittömiä sairaalahoitoa vaativia vammoja. Asiaa tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja kolmena pahoinpitelynä.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/turun_alueella_murtoja_ja_joukkotappelu_51970
 
Viimeksi muokattu:

miheikki

Respected Leader
Karjalaisessa onnistuu Ctrl+c Ctrl+v tekniikka yhtä hyvin kuin minulla.

KOTIMAA 23.9.2016 11:57 http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/117623-kymmenen-hengen-joukkotappelussa-yritettiin-lyoda-veitsella
Kymmenen hengen joukkotappelussa yritettiin lyödä veitsellä
Raisiossa tapahtui torstaina kello 17 aikaan noin kymmenen ulkomaalaistaustaisen henkilön välinen joukkotappelu, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.
Tappelussa oli muun muassa lyöty tuolilla ja yritetty lyödä veitsellä. Veitsellä ei oltu kuitenkaan osuttu keneenkään.
Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa, mistä riita oli saanut alkunsa.
Kenellekään ei tullut välittömiä sairaalahoitoa vaativia vammoja. Asiaa tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja kolmena pahoinpitelynä.
 

Raveni

Respected Leader
Salossa Varsinais-Suomessa mies löi poliisin mukaan toista, samassa oppilaitoksessa opiskelevaa miestä puukolla niskaan.

Epäilty teko tapahtui, kun 45-vuotias uhri oli torstaina päivällä asioimassa pankkiautomaatilla.

Sekä uhri että tekijäksi epäilty 28-vuotias mies ovat poliisin mukaan ulkomaalaisia. Poliisi kertoi perjantaina pidättäneensä epäillyn. Hän on poliisin mukaan alustavasti kertonut suuttuneensa uhrin levittämistä perättömistä asioista.

Uhri oli perjantaina sairaalassa eikä hänellä poliisin mukaan ollut hengenvaaraa
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistuu rasisminvastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen lauantaina Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään Kuopion torilla.

Helsingissä Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittautunut yli 9 000 ihmistä Facebookissa. Tapahtumassa puhuu presidentti Tarja Halonen. Myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) ovat kertoneet osallistuvansa Helsingin tapahtumaan.

Helsingin ja Kuopion lisäksi mielenosoitus järjestetään muun muassa Tampereella.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092322360564_uu.shtml?ref=juurinyt_desktop
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Ainakin on helppo nähdä ketkä ovat jutun takana ja tukijoita.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Tästä se alkaa...

Perussuomalaisten nuorisojärjestö vaatii kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamista.

Nuorisojärjestö puuttuisi myös äärivasemmiston toimintaan sulkemalla esimerkiksi Takku.net-sivuston.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092322360305_uu.shtml

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila puolestaan tiukentaisi rikoslainsäädäntöä eläinaktivistien laittoman toiminnan estämiseksi.

Kun ovi on nyt avattu, niin minä haluaisin kieltää persut, kokoomuslaiset, kepulaiset, demarit, vihreät, kommunistit, suvakit, nuivat, uskovaiset, ateistit, homot, heterot, poliisit, roistot, sikalat, siat, turkistarhaajat ja niiden vastustajat, kesät, talvet, joulupukit, kalakukot ja ihan kaiken. Kun kaikki kielletään niin ei ole kenelläkään paha mieli...kun noi saa mutta me ei saada.

Suomi-Finland
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Helsingissä Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittautunut yli 9 000 ihmistä Facebookissa. Tapahtumassa puhuu presidentti Tarja Halonen. Myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (
Monikulttuurisuusministerille ei riittänyt Forssan myrkyttäminen.

Poliitikot eivät tykkää, kun joku alkaa kysellä kuka ne laski tänne?
Eivätpä tunnu. On alkanut sellainen turvat tukkoon ja leimaamiskampanjointi että eipä ole nähty vuosikymmeniin.
 
Top