PekkaSavo
Ylipäällikkö
Onneksi tämä muuttuu, kun Niinistön Jussi valitaan presidentiksi. Jussi saa Putinin tutisemaan pelkällä jäyhällä katseella.
Jussi tai Pekka. Kummatkin saavat Putinin tutisemaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Onneksi tämä muuttuu, kun Niinistön Jussi valitaan presidentiksi. Jussi saa Putinin tutisemaan pelkällä jäyhällä katseella.
Pakko muistutta eilisen olleen myös pyhäinpäivä eli esimerkiksi paperiset julkaisut ilmestyvät vasta huomenna ja toimituksissa on minimipäivystys. Jos uutinen on edelleen ajankohtainen se todennäköisesti tulee tämän päivän aikana framille. Epäilen ettei ole. Seurataan maanataihin.Kas tällaiselle Facebook -sivulleppa osuin...:
https://www.facebook.com/Nelkku-1083205128381161/timeline/
En vielä osaa päättää millaisella asenteella tuohon sivustoon tulisi suhtautua mutta mielenkiinto heräsi ilmeisestikin eilen 5.11. Helsingissä kuvattua videota kohtaan (tällä hetkellä aikajanassa toiseksi ylimpänä). Kyseessä lienee mielenosoitus Turkin sisäisiin touhuihin liittyen (melko räjähdysherkän oloista sakkia ja toimintaa, vaan tämä lienee sitä uutta normaalia jota saadaan Suomessakin ihailla tulevaisuudessa vielä entistä tiuhemmin). Yhdessäkään suomalaisessa mediassa ei kuitenkaan löydy asiasta sanaakaan vaikka tuolla näyttäisi ainakin kaluston perusteella olleen paikalla ihan ammattikuvaajiakin. Pikainen googletuskaan aiheesta ei johtanut muualle kuin viheranarkistien takkunettiin. Herättää hieman ajatuksia ja luulisi että edes jonkinlainen sivumaininta jostain löytyisi vaan ei.
ARMEIJAT IHMISOIKEUSRIKOLLISUUDEN KASVUALUSTOINA
JUHANI HARJUNHARJA6.11.2016 17.00
LUKIJOILTANÄKÖKULMIA
Väitän, että kaikkien maiden valtiolliset tai yksityiset armeijat ovat järjestäytyneen ihmisoikeusrikollisuuden kasvualustoja. Tämä koskee myös Suomen sotakonetta, jota puolustusvoimiksikin kutsutaan. Kuinka potentiaalinen tai aktuelli tämä tilanne on kunkin sotakoneen kohdalla, riippuu maan tai liittoutuman harjoittamasta käytännöstä ja politiikasta.
Nato aktuellina sotakoneiden liittona on käytännössä vahva esimerkki järjestäytyneestä ihmisoikeuksien rikkojasta, koska osa liittouman sotakoneista sotii nytkin aktiivisesti (esim. Lähi-itä) erityisesti ulkoistetuin yksityisin yritysarmeijoin ja käyttää muun muassa Sierra Leonen entisiä lapsisotilaita tappamistehtävissään.
Mutta kuten jo sanoin, kaikkien maiden armeijat ovat järjestäytyneen ihmisoikeusrikollisuuden kasvualustoja. Näin on laita meillä ja näin on laita naapureissammekin idästä länteen, pohjoisesta etelään.
Jotta tästä totaalisesta ihmisoikeusrikkomusten kasvualustasta päästäisiin eroon, on ihmiskunnan aktuellein tehtävä ryhtyä aktiivisesti järjestelemään yleistä ja yhtäläistä aseistariisuntaa. Tehtävä on erittäin vaikea, kun otetaan huomioon eri armeijoiden ja niiden liittoumien sidokset eri sotateollisiin komplekseihin. Nato on tässäkin ikävällä tavalla vaikuttava esimerkki syvästä sidoksestaan USA:n valtaisaan sotateolliseen kompleksiin.
Mutta koska tämä kaikki on ihmisten luomaa ”pelon paradoksia”, on se myös ihmisten voimin purettavissa! Siis aseistariisunta on ihmiskunnan aito teko ihmisoikeuksien puolesta ja niiden toteuttamiseksi.
ILMOITUS
On samalla syytä huomioida, että kaikkien maiden armeijojen ammattisotilaat ovat ei vain periaatteessa vaan myös käytännössä enemmän tai vähemmän ihmisoikeusrikollisia ylimmästä johdosta alimpaan sotilaaseen. Sääliksi käy myös varusmiehiä. Ihminen kaikessa hyvässä ihmisyydessäänkin on mitä ilmeisimmin ongelmallisin olio itseään, ihmiskuntaa ja muuta Maan elollista kohtaan.
Katsokaapa Yle Areenasta Ulkolinja-dokumentti Lapsisotilaiden uusi sota.
Juhani Harjunharja
Utsjoki
Eikä muuten ihan vähääkään. Samanlaisia kirjoituksia on koko kansanuutiset täynnä, esimerkiksi vaikkapa tämä: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3625516-malesialaiskoneen-alasampujista-ei-vielakaan-tietoaHiukkasen tuossa haiskahtaa Tehtaankatu.
Eikä muuten ihan vähääkään. Samanlaisia kirjoituksia on koko kansanuutiset täynnä, esimerkiksi vaikkapa tämä: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3625516-malesialaiskoneen-alasampujista-ei-vielakaan-tietoa
Käsittämätöntä paskaa.
Jussi tai Pekka. Kummatkin saavat Putinin tutisemaan.
Eipä ollut maininnan arvoinen tuo älämölö, koska kaikilla häslääjillä näytti olleen hiukset päässä.Pakko muistutta eilisen olleen myös pyhäinpäivä eli esimerkiksi paperiset julkaisut ilmestyvät vasta huomenna ja toimituksissa on minimipäivystys. Jos uutinen on edelleen ajankohtainen se todennäköisesti tulee tämän päivän aikana framille. Epäilen ettei ole. Seurataan maanataihin.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/europol_paallikko-57288
Europolin johtaja varoittaa ISIS-jihadistien muuttoaallosta Eurooppaan
Joko suomessa herätään??? vai tiedetäänkö kaikkien tulijoiden taustat, kuten meille on mediassa kerrottu?????
http://yle.fi/uutiset/3-9276305Presidentti Niinistö: Suomen turvallisuudesta kiivainta keskustelua käy kaksi ääripäätä
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingin Säätytalolla tänään maanantaina.
Suomessa käydään nyt avointa keskustelua turvallisuudesta, mutta kiivaimmin keskusteluun osallistuu kaksi ääripäätä, joilla on täysin vastakkaiset lähtökohdat, presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan maanpuolustuskurssin avajaisissa Säätytalolla.
– On niitä, joiden mielestä Suomen pitää liittyä Natoon nyt jos koskaan, ja sitten niitä, joiden mielestä Natoon ei pidä liittyä nyt eikä koskaan, Niinistö sanoi kuvaillessaan keskustelun osapuolia.
Esimerkkinä kiivaasta keskustelusta Niinistö mainitsee sen, saako Venäjästä puhua Suomessa vapaasti. Tämän kiistämistä Niinistö ei ymmärrä.
– Minulle tämän toistaminen ei enää oikein aukea. Valtiojohto on selkein sanoin ja nopeasti tuominnut Venäjän toimet niin Krimillä, Ukrainassa kuin Syyriassakin. Viime eduskuntavaalien alla käytiin isoin otsikoin läpi kaikki mahdolliset Venäjän hyökkäyssuunnat Suomeen, ja silloin unohtunut Ahvenanmaakin on sittemmin vallattu, Niinistö totesi.
Niinistön mukaan kaiken Venäjästä käydyn keskustelun jälkeen on jäänyt epäselväksi, mikä on enää jäänyt sanomatta.
– Sankaruuden saavuttaminen siinä kilvoittelussa, kuka koviten Venäjästä sanoo, vaatii kekseliäisyyttä.
Vastapuolelta taas Niinistön mukaan kritisoidaan sitä, että Venäjän moittimisessa on menty liian pitkälle. Tässä Niinistö huolettaa pahan arkipäiväistäminen.
– Jos hyökkäystä ja sotaa käydään papereilla päivittäin, se tulee lähelle ajatuksiin. Sama oli siinä, kun venäläisessä keskustelussa Krimin osalta viitattiin ydinaseisiin.
"Hybridivaikuttamisen mentävä aukko"
Toisena arkana aiheena turvallisuuspoliittisessa keskustelussa Niinistö mainitsee sotilasharjoitukset Ruotsin, Naton ja Yhdysvaltojen kanssa.
– Joidenkin mukaan siinä vaarannetaan Suomen liittoutumattomuutta kun taas toiset nyt neuvovat, että tällaiseen pitäisi mitä pikimmin ryhtyä.
Niinistön mukaan on totta, että läntinen sotilasyhteistyö on paljon laajempaa kuin aiemmin, mutta Suomi harjoittaa sitä hänen mukaansa vain omista lähtökohdistaan ja tarpeistaan käsin.
Niinistö painottaa myös, että Suomen diplomatiaa ja dialogia korostava ulko- ja turvallisuuspolitiikan linja jatkuu entisellään.
– Suomen etu ei ole lietsoa vastakkainasettelua. Viisas katsoo, olisiko tarjolla sellaista, joka voisi tätä vastakkainasettelua vähentää.
Niinistö nosti puheessaan esille myös uusien hybridisodankäynnin muotojen aiheuttamat haasteet lainsäädännölle. Niinistön mukaan on epäselvää mahdollistaako nykyisen valmiuslain soveltaminen riittävän ripeän toiminnan kriisitilanteissa.
– Kaikissa tilanteissa pitää olla selvää, että poikkeusolot voidaan tarvittaessa ongelmattomasti todeta. Tällä hetkellä normaalien aikojen valtuuksien ja poikkeustilan toteamisen väliin jää hybridivaikuttamisen mentävä aukko. Tämä on tutkittava ja tarvittaessa tukittava.
Hieman Rusin kanssa samoilla linjoilla, että miksi Natoon liittymisen kannattaminen ja siitä puhuminen on pressan mielestä ääripään keskustelua.Suomessa käydään nyt avointa keskustelua turvallisuudesta. Kiivainta keskustelua käyvät pienehköt ääripäät, joilla on täysin vastakkaiset lähtökohdat: on niitä, joiden mielestä Suomen pitää liittyä Natoon ”nyt jos koskaan”, ja sitten niitä, joiden mielestä Natoon ”ei pidä liittyä nyt eikä koskaan”.