Suomen sisäinen turvallisuus

Ingsoc

Ylipäällikkö

Herman30

Greatest Leader
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005138154.html

Seurakunnat avasivat kirkkoja kovalla kohinalla hätämajoitustiloiksi. Niihin meni asunnottomia suomalaisia. Minun mielestäni sitä toimintaa olisi voitu jatkaa ja antaa se mahdollisuus asunnottomille suomalaisille, mutta ne luukut pantiin kiinni, kun he näkivät, ettei tule turvapaikanhakijoita.
Voi haista pitkä v***u, kirkko!
 

Ingsoc

Ylipäällikkö

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Minua säälittää nämä poliisin esimiehet, jotka on käsketty (oma olettamus) julistamaan tätä uutta yhteiskuntaoppia. Jos nämä tekevät sitä omasta aloitteestaan (toivottavasti ei), säälin heitä enemmän.
Oli niitä omasta aloitteestaan toimijia 40-luvun vaaran vuosinakin..

Poliisimestari kirjoittaa:
Näkemykselle, jonka mukaan Islam olis avaintekijä radikalisoitumisprosessissa, ei ole tieteellistä näyttöä
Jos ei ole avaintekijä niin on yksi tekijä radikalisoitumisprosessissa. Miksi poliisin edustajan pitää sekä trollautua että trollata? Tuollaista ottelua ei voi voittaa sulkematta nettiä.

Koviin rangaistuksiin perustuva kriminaalipolitiikka on suosiossa korkean rikollisuuden maissa
Helsinkiläinen poliisi jakaisi ajatusrikoksista kuitenkin ankaria rikoksia?

Iltapaskassa tänään. Aaltolalta lipsahti totuus?
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005139893.html
Aaltola: Suomella on onneksi muutamia valtteja terrori-iskujen ehkäisyyn.
Tämä on pieni, harvaan asuttu maa, jossa on suhteellisen homogeeninen väestö
Suhteellisen homogeeninen vielä edelleen yhteen suuntaan vetävä kansakunta. Kovastihan sitä yritetään saada epähomogeeniseksi monikulttuuriseksi vaikeasti hallittavaksi myrkkykeitoksi.

Valtiovallan pakottamalla toteuttama monikulttuurisuus ei ole rikkaus vaan suunnilleen kuin jonkun pääpirun keksintöjä.. Brittien pääministeri Cameron varoitti tästä jo 2011
http://www.bbc.com/news/uk-politics-12371994
"David Cameron has criticised "state multiculturalism" in his first speech as prime minister on radicalisation and the causes of terrorism. At a security conference in Munich, he argued the UK needed a stronger national identity to prevent people turning to all kinds of extremism. "

Vielä 2015 suomalaiset ministeritkin ylistivät monikulttuurisuuden politiikkaa kuin jonakin rikkautena. Vaikka sekä Ranskan, Belgian että Britannian oireet olivat nähtävissä. Vielä edelleenkin suomalaisia yritetään ohjailla joidenkin toimesta siihen suuntaan että syyt olisivat tavallisissa kansalaisissa eivätkä harjoitetussa politiikassa.

On se kumma juttu jos UK:n pääministeri saa todeta että kansakunta tarvitsee vahvemman kansallisen identiteetin mutta Suomessa sama herättää kovaa paheksuntaa.

Mitä uskottavuuteen tulee niin

Ensin meiltä meni YLE
Sitten meni SPR
Sen jälkeen Kirkko
Nyt on Netti-Poliisikin luisumassa..
Mitenkäs puolueet...

Ihan täältä sellainen veronmaksajan toive että pitäkää ne poliisit erossa politiikasta ja erityisesti jos sitä aletaan tehdä TWITTERIN kautta. Eikö löydy parempia mediatoimistoja avuksi?
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Oikeus- ja sisäasioiden neuvostossa keskustellaan palauttamispolitiikasta

EU:n sisäministerit kokoontuvat oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon 27.3. Brysselissä. Tapaamisen aiheina ovat muun muassa EU:n turvapaikkajärjestelmää koskevat uudistusehdotukset, palautusten tehostaminen sekä rajaturvallisuus.

Suomea kokouksessa edustaa EU-suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve.

Sisäministerit keskustelevat neuvostossa palauttamispolitiikan tehostamisesta komission maaliskuun alussa antamien suositusten pohjalta. Suomi pitää palautusten tehostamista EU-tasolla erittäin tärkeänä.

Toisena keskeisenä aiheena neuvostossa on muuttoliikepolitiikka. Keskustelua käydään muun muassa lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä sekä turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista Kreikasta ja Italiasta muihin jäsenvaltioihin. Jäsenvaltioista vain Suomi ja Malta ovat saaneet komissiolta kiitosta sisäisten siirtojen tehokkaasta toimeenpanosta.
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410869/oikeus-ja-sisaasioiden-neuvostossa-keskustellaan-palauttamispolitiikasta
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Ei mitään uutta auringon alla. Ihminen on alhainen otus. Aina löytyy niitä, jotka ovat valmiit tekemään melkein mitä tahansa, jos siitä saa jotain henkilökohtaista hyötyä.
Klassinen tottelin vain määräyksiä, se oli laki silloin ja ei sitä perheellinen mies voi...
 

Hemmo Paskiainen

Luutnantti
Mitä uskottavuuteen tulee niin

Ensin meiltä meni YLE
Sitten meni SPR
Sen jälkeen Kirkko
Nyt on Poliisikin luisumassa..
Mitenkäs puolueet...

Ihan täältä sellainen veronmaksajan toive että pitäkää ne poliisit erossa politiikasta ja erityisesti jos sitä aletaan tehdä TWITTERIN kautta. Eikö löydy parempia mediatoimistoja avuksi?
Korjasin vähäsen. Turha on alkaa luokittelemaan siniseen virka-asuun kuuluvia millään lailla. Poliisi kuin poliisi. Viimeistään siinä vaiheessa kun kenttäpoliisit joutuu tekemään ratkaisun viiden ja puolen miljoonan kansalaisen kunnioituksen versus noin muutaman sadan esimiehen kunnioituksen välillä, alkaa tuokin mädättäjäorganisaatio puhdistumaan. Toivottavasti.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Nämä ajatuspoliisit ovat harvinaisen murheellisia tapauksia. Niitä ei ole kukaan määrännyt noihin tehtäviin, vaan ne ovat itse ilmaisseet kiinnostuksensa siirtyä niihin.
Noihin "siisteihin sisätöihin" riittää aina pyrkijöitä.

Kaikille vaan ei se työ oikeiden rikollisten, hullujen ja väkivaltaisten kanssa ei sovi. Ovat ikäviä tyyppejä jotka voivat lyödä poliisia vaikka turpaan. Siistissä sisätyössä tai vaikka liikenteenvalvonnassa kontrollin voi kohdistaa arvaamattomien rikollisten ja päihdeongelmaisten sijaan tavallisiin veronmaksajiin.

Ikävä kyllä tämmöiset "suuri sydämiset sossuloogit" pystyvät esimiehinä vaikuttamaan suureen määrään ihan kunnollisia rivipoliiseja. Aika nopeasti nuoret poliisit oppii, että se oikea poliisityö kentällä, ei ole tärkeää, eikä juurikaan edistä uralla etenemistä. Sen sijaan tviittailut saskasaarikoskien ja stasi-yhteiskunnan edistäminen kyberissä on sitä työtä joka vie uralla eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Honcho

SMLNKO M/83
'Ei ei ei, emme sulkeneet ovia vaan toiminta keskitettiin kolmeen paikkaan'. Tuskinpa asiaa perinjuurin selvittämättä asia koskaan ratkeaa, mutta pk-seudun kirkkojen asenne ja track record huomioiden kuulostaa hyvin paljon selittelyltä, kun on jäänyt kiinni käsi piparipurkissa (tällä kertaa ihmisoikeustaistelijan maineen perässä).

Kolme paikkaa kuulostaa kovin vähäiseltä.
 

Honcho

SMLNKO M/83
kirkkoloordi Rintamäki kirjoitti:
Tässä kaupungissa on monia toimijoita, jotka pyrkivät minimoimaan epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seurauksia ja pitämään ihmisarvon kunnioittamista esillä.
Esim. Halla-Aho? :)

kirkkoloordi Rintamäki kirjoitti:
Ylijohtaja sortuu joko muunnellun totuuden tarkoitukselliseen levittämiseen, tai sitten kommentti kertoo tietämättömyydestä. Toivon, että kysymys on vain lapsuksesta, muuten kysymys on vakavasta asiasta, sanoo Rintamäki.
Ooh, ihanko aikoo oikeuteen haastaa? Kyllä nyt Vuoriolla varmaan puntti tutisee. Syyttäisi nyt vielä Venäjän agentiksi tai jotain.
 

baikal

Supreme Leader
Vielä 2015 suomalaiset ministeritkin ylistivät monikulttuurisuuden politiikkaa kuin jonakin rikkautena. Vaikka sekä Ranskan, Belgian että Britannian oireet olivat nähtävissä. Vielä edelleenkin suomalaisia yritetään ohjailla joidenkin toimesta siihen suuntaan että syyt olisivat tavallisissa kansalaisissa eivätkä harjoitetussa politiikassa.
Valitettavasti ei mitään uutta auringon alla. Mainitsemasi myrkkykeitto on mielestäni aivan tarkoituksella luotu osakeino hallita kansaa ja yleisöä. Mainitsemissasi valtioissa soppaan meni liikaa pippuria ja vapaa demokratia tarvitsee puolustajansa.

Syyllistäminen on yksi keino laajassa työkalupakissa. Kieltäminen ja pompottaminen eräitä ja epävarmuuden luominen yksi taas. Kuka tai mikä tarvitsee tätä?
 

hansai

Supreme Leader
Suomen poliisi on helisemässä valeuutisten kanssa – poliisiylijohtaja: ”Pystymme puuttumaan vain jäävuoren huippuihin”Seppo Kolehmaisen mukaan poliisi pystyy tarttumaan valeuutisoinnissa vain kaikkein räikeimpiin tapauksiin.
Poliisilla on valeuutisten torjumiseen ympärivuorokautinen valmius seitsemänä päivänä viikossa, sanoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Poliisin valmiusryhmään kuuluu noin 30 henkilöä, jotka on sijoitettu poliisilaitoksiin ympäri maata sekä keskusrikospoliisiin ja poliisiammattikorkeakouluun.

Uutta yksikköä valeuutisten torjuntaan ei ole perustettu, vaan valeuutisointiin puuttuminen on otettu osaksi jo olemassa olevaa kriisiviestinnän valmiusryhmän työtä. Ryhmä tukee erityisesti vaativissa tilanteissa muuta poliisitoimintaa.

Poliisin on oiottava ripeästi julkisuudessa liikkuvat väärät tiedot, Kolehmainen korostaa STT:n haastattelussa. Hänen mukaansa nopeuden merkitys on vain korostunut entisestään. Poliisiylijohtaja nostaa esiin Imatran joulukuisen ampumisen, kun mies ampui kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kaksi paikallista toimittajaa ravintolan edustalla.

– Tapahtuman jälkeen oli parissa tunnissa netissä väärä väite, että suomalainen 23-vuotias kapteeni olisi surmannut kolme venäläistä naista. Tämä tuo viranomaistoimintaan hirvittävän paineen, joka selviää mielestäni vain sillä, että viranomaiset oikaisevat asian heti oikeilla tiedoilla.

Poliisiylijohtaja myöntää, että käytännössä poliisi pystyy tarttumaan valeuutisoinnissa vain kaikkein räikeimpiin tapauksiin.

– Pystymme puuttumaan vain jäävuoren huippuihin eli kaikkein räikeimpiin tapauksiin. Tietysti yhteiskunnallisesti merkittävät valeuutiset pystymme heti ampumaan alas, se olisi se minimitaso.

Valeuutisten torjuntatyö ei muuta yksittäisistä rikosjutuista tiedottamista, sillä esitutkintalain mukaan niistä tiedottaminen kuuluu aina tutkinnanjohtajalle.

Kyberosaamisessa puutteita

Verkossa tapahtuviin ja verkkoa hyväksikäyttäviin rikoksiin on keskityttävä nyt. Poliisi tekee kyberrikostorjunnassa kansainvälistä yhteistyötä ja pitää tärkeänä, että kybersuorituskyvystä pidetään kiinni.

– Jos tässä taistelussa annetaan periksi, niin kuilun kurominen umpeen myöhemmin tulee kalliiksi.

Poliisilla on kyberosaamista Kolehmaisen mukaan, mutta ei siltikään tarpeeksi kybermaailman vauhdissa pysymiseen. Hän sanoo, että osaamisen vahvistaminen vaatii poliisin oman koulutuksen kehittämistä ja yhteistyötä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa.

– Meidän on koko ajan ostettava se sen hetkinen tietämys, joka sitten muuttuu nopeasti.

Nettikiusaaminen iskee myös poliisiin

Viime syksynä Kolehmainen nosti julkisuudessa esiin vihapuheeseen puuttumisen. Siihenkään poliisilla ei ole omaa erillistä yksikköä.

– Nettipoliisitoimintaa on vahvistettu. Vihapuheen torjumiseen perustettiin oma ryhmä, jossa poliisin toiminta sosiaalisessa mediassa yhdistyy muuhun poliisityöhön, Kolehmainen kertoo.

Vihapuhe ja nettikiusaaminen ovat kohdistuneet myös yksittäisiin poliiseihin. Kolehmainen näkee ilmiössä informaatiovaikuttamisen piirteitä ja kertoo, että hälytystehtävissä olleista poliiseista on muun muassa kuvattu videoita, joita on levitelty ympäri sosiaalista mediaa.

Aiemmin vastaava ylimääräinen paine liittyi Kolehmaisen mukaan yleensä järjestäytyneen rikollisuuden parissa toimivien poliisien työhön, nykyään sitä kohtaavat yhä useammat poliisit.

– Yksittäistä virkamiestä ei saa jättää yksin. Siinähän tulee valtava paine, kun puhutaan nimillä ja sanotaan, että tiedän, missä perheesi asuu.

STT
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005142979.html?ref=rss
 

hansai

Supreme Leader
Poliisiylijohtaja terroriuhasta: ”Emme voi tuudittautua siihen, että Suomessa ei koskaan tulisi sellaista tapahtumaan”Seppo Kolehmainen on huolissaan poliisin voimavarojen kutistumisesta.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen toistaa omien sanojensa mukaan vanhan mantransa: Turvallisuustilanne on säilynyt Suomessa kohtuullisen hyvänä, vaikka turvallisuusympäristö on muuttunut merkittävästi.

Kolehmaisen kuva tulevaisuudesta on kuitenkin synkkä. Häntä huolettaa poliisin voimavarojen kutistuminen ja se, pystyykö poliisi vastaisuudessa hoitamaan tehtävänsä yhteiskuntarauhan säilyttäjänä.

Yhteiskunnallisen ilmapiirin muutokseen Kolehmainen suhtautuu vakavasti. Hän pohtii, että pettymys poliittiseen koneistoon voi johtaa väkivaltaan.

Terrorismin uhasta kysyttäessä poliisiylijohtaja vastaa, että sitä ei voi sulkea pois.

– Emme voi tuudittautua siihen, että Suomessa ei koskaan tulisi mitään sellaista tapahtumaan. Pidän kuitenkin yksinäisen suden tekemää väkivallantekoa todennäköisempänä kuin sitä, että täällä iskisi kansainvälinen terroristiryhmä.

STT
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005142981.html?ref=rss
 
Top