Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen sisäinen turvallisuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 19.08.2014.

 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,892
  Tykkäykset:
  4,957
  Pisteet:
  1,286
  Annettaisiin pelolle valtaa?
   
  TBman tykkäsi tästä.
 2. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,060
  Tykkäykset:
  1,739
  Pisteet:
  156
  Näin mitään tietämättömänä maallikkona sanoisin, että olisi järkevää, jos ydinvoimalan keskusvalvomosta voisi ohittaa reaktorin alasajon ja käyttää sen itsensä tuottamaa energiaa jäähdytyksen toimintaan. Tällä lailla mitään ongelmia ei tulisi, kunhan pumput säilyisivät vain ehjänä (eli ulkoista varavoimaa ei edes tarvittaisi senkaltaisessa tilanteessa).
   
 3. Mainos 4. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,811
  Tykkäykset:
  3,852
  Pisteet:
  1,286
  En ole Venäjän matkaaja, pitää paikkansa. Minulla on tietysti myös omat käsitykseni venäläisten maaomistuksista Itä-Suomessa, mutta ne kuuluvat toisiin ketjuihin.

  En usko, että venäläisten mökkimatkailua Suomessa kannattaisi tukea mahdollistamalla matkan kulkeminen mahdollisimman suurelta osalta Venäjän puolella rajaa. Jos matkaaja tulee Imatran kautta, hän joutuu ajamaan pidemmän matkan Suomen puolella ja käyttää todennäköisemmin erilaisia palveluita (kahvilat, ravintolat, kaupat jne.). Jos raja taas on mahdollista ylittää mahdollisimman kätevästi "keskellä ei mitään", menetämme näitä mahdollisuuksia. Toisaalta turismi voi lisääntyä, mutta lisääntyykö se niin paljon, että kassavirta kasvaa? Epäilen.

  Jos jokin nykyinen rajanylityspaikka on liian tukkoinen, niin järkevintä saattaisi olla resurssien lisääminen sinne. Ei välttämättä uusien rajanylitysmahdollisuuksien luominen.
   
 5. KeKe

  KeKe Korpraali

  Liittynyt:
  15.06.2015
  Viestejä:
  30
  Tykkäykset:
  56
  Pisteet:
  1
  Ei tuollaisen miettimiseen tarvitse olla välttämättä ihan maallikkokaan.Yhdessä Ukrainalaisessa voimalassa oli tullut sama mieleen 26.4.1986 ;)
   
  Fremen, TBman, Umkhonto ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,060
  Tykkäykset:
  1,739
  Pisteet:
  156
  Siinähän ohitettiin säätöjärjestelmä ja mentiin täysin manuaaliohjaukseen. Reaktorihan saatiin tuottamaan yli 10-kertaisesti suunnitellun verran sähköä, mutta säätösauvat jumiutuivat liian kuumuuden vuoksi, ja loppu on historiaa.

  Oma ideani oli vain se, että jos reaktorin kytkös sähköverkkoon katkeaa ja dieselgeneraattorit hyytyvät, niin voimalan alasajon voisi estää, jolloin se toimisi normaalisti ja tuottaisi sähköä jäähdytysjärjestelmälleen. Fukushimassa tämä olisi estänyt reaktorien ylikuumenemisen ja sulamisen, koska voimala olisi tuottanut omalle jäähdytysjärjestelmälleen sen tarvitseman sähkön. Nythän tilanteessa kävi niin, että virranlähteiden hajotessa/katketessa reaktorin automaattinen säätelyjärjestelmä aktivoitui ja ajoi reaktorin alas, jolloin se pääsi ylikuumenemaan, kun pumput eivät enää toimineet.
   
  Fremen, PSB 5500, setämies ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,336
  Tykkäykset:
  2,319
  Pisteet:
  1,286
  Se että Isiksen vastainen taistelu saa eniten näkyvyyttä mediassa ei tarkoita etteikö muita vastaan toimittaisi. Kuten operaatio Barkhanessa on edelleen yli 3000 ranskalaista sotilasta ja saivat vähän aikaa sitten erikoisjoukko vahvistuksen. Al Nusra on muuten nykyään sulautettu Hay'at Tahrir al-Sham organisaatioon.
  Eristäminen on realistista tietyin paikoin mutta ei Schengenissä enää oikein, leviämisen estäminen hidastaminen kyllä mutta Hydran tuhoamiseksi islamismi pitää lyödä ideologiana.

  Ja vuodelta 1948.

  Pitää katsoa mikä on toiminut ja mikä ei ja priorisoida sen mukaan kuten kantaväestön syyttäminen ei ole toiminut ja on muutenkin epäeettistä.

  Toisaalta vastaavia olosuhteita ei ole aikaisemmin ollut ja se pelottaa islamisteja. Samalla se että nämä ovat tapettavien listalla tekee heistä ilmeisiä liittolaisia. Voitto tai kuolema.

  Unelmahöttöä jota on leimattu islamofoobiseksi? Suuri osa on nuoria joille on opetettu vain yhtä narratiivia mutta jos näitä opetetaan ajattelemaan itse, kyseisen narratiivin ristiriitaisuuksia ja korostetaan suoria valheita, varoitetaan liittymisen seurauksista, opetetaan etiikkaa, filosofiaa, luonnontieteitä jne niin osaa ei nappaa enää ja osa ei edes lähde mukaan.
  Renesassin olisi yhtä hyvin voinut leimata unelmahötöksi 1300 luvun alussa.
  Tietysti tälläisen toiminnan tulosten arvioiminen on hankalaa varsinkin lyhyellä tähtäimellä. Afghanistanin kampanjan lopputulos jää vielä nähtäväksi.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 8. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,449
  Tykkäykset:
  4,461
  Pisteet:
  1,286
  Siiderivalaat hakevat seuraa noin..
  Joskus kun olin Egyptissä duunissa ja Aleksandriassa ja Kairossa liikuttiin, niin näki suomineitosia vauhdissa ja huh, aikamoinen booky... ;)
   
  PSB 5500 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 9. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
  Yksi huolestuttava toimintatapa laivayhtiöillä on se että henkilöllisyys tarkastetaan kyllä maihinnousukorttia noudettaessa muttei enää laivaan astuttaessa. Tuossa välissä voivat kortit hyvinkin vaihtaa omistajaa (etenkin ruuhkatilanteessa) eikä kukaan edelleenkään tiedä ketä laivassa oikeasti on.

  Itse en näkisi aseistettuja partioita ja tavaroiden läpivalaisua ollenkaan huonona asiana. Myöskin autokannelta ylös tuotavat tavarat tulisi läpivalaista. Aiheuttaa kustannuksia ja epämukavuutta mutta valitettavasti tähänkin herätään vasta kun ensimmäinen what-should-not-happen on tapahtunut.
   
  Tähystäjä, TBman ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 10. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  889
  Tykkäykset:
  1,656
  Pisteet:
  76
  Sinänsä varautuminen on hyvä asia, mutta tuossa ehdottamassasi Tango-Mike-Heavy lähdetään kyllä oikeasti taistelemaan aivan väärästä tulokulmasta lähtökohtaisesti. Turvallisuusympäristö pitää pitää niin vakaana, ettei joukkoliikennettä tarvitse alkaa suojaamaan nykyistä kovemmin turvatoimin. Käytännössä tuo on pelkkää silmänlumetta sille, että olisi jo annettu periksi, kuten niin monessa muussa Etelä- ja Länsi-Euroopan maassa.

  Lauttaliikenteeseen liittyy kyllä huomattavaa turvallisuustyötä eri valtion instanssien toimesta, mutta näitä ei ihan oikeasti ole tarkoituksenmukaista avata julkisesti, jo ihan pelkästään tavaomaisemman rikollisuuden takia, saatika sitten terroristien avuksi. Meri meidän ja muun Euroopan välissä on tosella hyvä asia ja antaa tiettyjä pelimerkkejä vrt. maarajat, eikä PTR:n toiminta todellakaan ole sitä löysää lapsenpaskaa, mitä niin monessa muussa EU-maassa. Viranomaiset suhtautuvat moneen asiaan täällä Suomessa niin eri tavalla, kuin kollegansa muualla unionissa.
   
 11. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,806
  Tykkäykset:
  7,646
  Pisteet:
  1,286
  Erikoinen veto, aivan kuin uutiset eivät liikkuisi maailman laajuisesti..

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valhe-on-kansainvalista
   
  TBman tykkäsi tästä.
 12. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,892
  Tykkäykset:
  4,957
  Pisteet:
  1,286
  Eihän heistä suurin osa mitään mökkejä täällä omista vaan vuokraavat suomalaisilta. Hyvällä tuttavallani on Punkaharjulla kymmenkunta vuokramökkiä, joiden asiakkaista suomalaisten lomakauden ulkopuolella 90 % on venäläisiä. Eivätkä taatusti ole mitään putinin agentteja. Tuttava on tolkunmies hänkin, aktiivi ressutouhuissakin.

  Kyllä se tuolla nälkämaan etuvartiossa pitää raha ottaa sieltä mistä sitä on tarjolla.

  Edit: Olen ennenkin kirjoitellut siitä, että muualla ei ymmärretä miten suuri merkitys venäläisten matkustuksella on kaakossa ja idässä.

  Nyt taas on nousukausi käynnissä, joten suosittelen tutustumiskäyntiä vaikka Lappeen Rantaan.

  Helppohan se on jostain muualta huudella ja väittää näitä ostos- ja lomamatkailijoita Putinin divisiooniksi. Sitä ne eivät taatusti ole.

  Niin on tehtykin. Niiralaakin on laajennettu ties kuinka monta kertaa ja aina ryhdytty suunnittelemaan seuraavaa.

  Niiralassa ongelmana on tieyhteys, joka ei paljoa enempää vedä liikennettä. Uutta valtatie 9:ää pitäisi rakentaa kymmeniä kilometrejä ja hintaa on yhdeksännumeroinen.

  Siihen nähden Kolmikannan avaaminen olisi helppoa, jos vaan rajalla ja tullilla on resursseja. Lyhyt pisto ja oltaisiin jo valmiilla valtatiellä.

  Raja-asemien riski sotilaalliselle hyökkäykselle lienee hyvin pieni. Ne peijoonit tulevat rajan yli ilman passeja..
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
  Ottoville, MeriTJ, PSB 5500 ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,271
  Tykkäykset:
  7,989
  Pisteet:
  1,286
  Esim minun (virolainen ) naisystäväni sai töitä täältä Suomesta venäläisten ansiosta, apteekkiin tarvittiin joku joka muun ammattitaidon lisäksi osaa venäjää.
   
  MeriTJ, ak.tied, PSB 5500 ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,017
  Tykkäykset:
  11,069
  Pisteet:
  1,286
  :eek::eek:

  Rajan yli ei tulla noin vain: rajatarkastukset kiristyneet myös Suomessa
  Kaikille Schengen-alueen ulkorajat ylittäville tehdään rajatarkastuksessa rekisteritarkastus.
  Tarkastukset tehdään muun muassa kansallisiin ja kansainvälisiin varastettujen ja kadonneiden asiakirjojen rekistereihin. Samalla tarkastetaan passin sirun aitous.
  Aikaisemmin EU-kansalaisilta tarkastettiin vain nopeasti, että passi on oikealla henkilöllä eikä siinä ole väärennökseen viittaavia merkkejä. Schengenin rajasäännöstömuutoksen tavoitteena on lisätä turvallisuutta.

  Rekisteritarkastus lisää rajatarkastusten kestoa. Rajavartiolaitoksen esikunnan rajatarkastusyksikön päällikön Tuomas Laosmaan mukaan ruuhka-aikoina tietyille rajanylityspaikoille voi syntyä jonoja.
  -  Siksi olemme hakeneet mahdollisuutta riskianalyysiin perustuen joustaa järjestelmällisistä tarkastuksista EU-kansalaisten osalta ruuhka-aikoina, hän sanoo.
  Laosmaan mukaan ruuhkaa ei ole syntynyt vielä niin paljon, että joustoja olisi tarvinnut vielä käyttää. Rajavartiolaitos suosittaa EU-kansalaisia käyttämään automaattisia rajatarkastuksia.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704212200106885_uu.shtml
   
  Honcho ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 16. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,892
  Tykkäykset:
  4,957
  Pisteet:
  1,286
  Noinkohan.. Pari viikkoa sitten saavuin Schengen-alueelle Gibraltarilta, eikä Espanjan rajamiestä kiinnostanut kuin nähdä passin kannet. Kättä lippaan ja eteenpäin.. Toki auton kyydissä oli vain blonditukkaisia suomalaisia. Kohtelu olisi voinut olla toinen tummemmalla hipiällä ja jihadistiparralla. Brittien rajamies katsoi passit tarkemmin.

  Onhan se selvää, että Suomessa tämäkin asia otetaan tosissaan ja luullaan muuallakin tehtävän niin.
   
  Honcho, tulikomento ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 17. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,017
  Tykkäykset:
  11,069
  Pisteet:
  1,286
  Miten minua ei yllätä tämä tieto...
  Ota lehtileike talteen ja heiluttele sitä seuraavan kerran espanjalaisen rajamiehen naaman edessä ;). Jospa se sitten hokaisi.
   
  Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 18. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,243
  Pisteet:
  156
  Siinäpä se, itsellä ei löydy ihan helvetisti luottamusta käytännössä Suomen rajoja valvoviin kreikkalaisiin, espanjalaisiin ja italialaisiin.
   
  Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 19. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,892
  Tykkäykset:
  4,957
  Pisteet:
  1,286
  Gibraltar lienee kuitenkin poikkeus, koska britit pitävät oman maaperänsä puhtaana ja harva laiton siirtolainen sieltä schengeniin pyrkii. Espanjan ja Gibraltarin rajallakin notkuu laumoittain nuoria miehiä, jotka miettivät keinoa päästä Gibraltarille.

  En ole Melillassa ja Ceutassa käynyt, niillä Afrikan mantereella sijaitsevilla, mutta Espanjalle kuuluvissa kaupungeissa. Tv-uutisista mitä on kuvaa näkynyt, niin kyllä espanjalaiset siellä rajansa valvovat, eikä rajan yli kovinkaan paljoa laitonta väkeä tule.

  Siksi ne tulokkaat kai veneillä Italiaan pyrkivätkin, kun Espanja hoitaa hommansa paremmin.
   
  Honcho ja Fremen tykkäsivät tästä.
 20. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,719
  Tykkäykset:
  3,664
  Pisteet:
  316
  Kanaalin ylittäessäkin britit tarkistavat arpoen tai naaman perusteella noin joka kolmannen tai neljännen kulkijan tavarat. Jos ei ole ruuhkaisin loma-aika niin ei siellä ainakaan viimeksi mitään pitkiä jonoja ollut.

  Koetaanko Ruotsi niin turvalliseksi että tuota ei sen vuoksi tehdä porauslautoilla? Miksi ei edes tarkisteta henkilöllisyyttä kun mennään laivaan? Jotkut "sopimuksetkohan" sen estävät vai pelätäänkö että matkustajien oikeutta loukataan?

  Kävivätkö vaikka.. risteilyllä? Entä mitä olivat ne Kajaanin lentokentän uhkaukset kun viranomaisia juoksutettiin?

  Minusta tuntuu että taustalla on monenlaista tapahtumaa ja osasta kerrotaan vasta ensi vuosikymmenellä jos sittenkään. Suomeen tuli pakolaisten seassa varmasti kymmeniä vankikarkureita ja rikollisia sekä todennäköisesti satoja henkilöitä joiden taustat eivät kestä tarkempaa tarkastelua.

  Keski-Euroopassa niitä lienee tuhansia.

  Jokseenkin ärsyttävää kuin tuollaista nyt karkotetavaa ja osa omin toimin häipynyttä väkeä on verrattu evakoihin, juutalaisiin ja kun ne maahan laskettiin niin samalla alettiin pilata maan ilmapiiriä sekä niin sanotusti jo "valmiiksi hieman nuivan puolen" suhtautumista maahanmuuttajiin ja aitoihin pakolaisiin. Eikö se motiivien kyselemättömyys vieläkään kaduta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
  turska, Honcho, YliKoo ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,625
  Tykkäykset:
  7,186
  Pisteet:
  1,286
  Mosulin vankila ainakin tyhjennettiin pohjoiseen päin, tulijoiden tatskoja kun tsiigasin niin vankilanaula oli ollut käytössä aika reippaasti... myös noi mies-tupujen raiskaukset, nk. Hennalan tapaus yms. viittaavat siihen että Sipilän pipi-vaimo osui kyllä ihan jack-pottiin veronmaksajien kannalta.
  Toistan kantamme: VMP.
   
  Kaira, Honcho, PSB 5500 ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,628
  Tykkäykset:
  6,897
  Pisteet:
  1,286
  YLE esittää vastineeksi varmaan jonkun itkudokumentin kerjäläisistä.

   
  Lepukki, turska, Kaira ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu