Pihatonttu
Respected Leader
Itse käyn ulkotarkastuksilla yleensä pelkän magliten kanssa.
Taskulampusta aika harva kuumottuu tai mieltänsä pahoittaa. Naapurin lapsetkaan ei sitten juttele kylillä, että joku setä jahtaa taistelukirves kädessä lapsia.
Oikeudessakin se lamppu on helpompi selittää ja ruhjeet on vielä kohtuullista hätävarjelua.
Täältäkin ääni taskulampulle.
1. Aikatekijä. Pimeässä erittäin tehokkaalla taskulampulla äkillisesti sokaistun ihmisen kyky nähdä ja toimia näön varassa on aika olematon 10-30 sekuntia. Tuollainen aikaikkuna yksipuolista toimintakykyä = valtava ylivoima.
2. Oma tilannekuva. Jos menen ulos pimeään selvittämään jotain, niin mites selvitän ellen näe mitä siellä ulkona on menossa. Erityisesti tämä pätee yllättäviin riskitekijöihin, piiloutuviin hiippareihn ja karkuun juoksevien henkilöiden tuntomerkkien havainnointiin.
3. Monikäyttöisyys. Taskulamppua voi käyttää muuhunkin kuin hiippareiden paloitteluun.
4. Asevaikutus pakkotilanteessa. Kubotan-tyyppinen käyttö vasaralyönteinä aiheuttaa pesismailatasoisen vaikutuksen osumakohdassa vaikka on kyse vain kolmen sormipariston teholampusta.
5. Juridistekninen miinakenttä. "Ilmeisesti taskulamppu osui sitä ohtaan kun koitin suojata itseäni" vs. "katkaistuani ensimmäisen tyypin katanalla muut juoksivat karkuun ja soittivat hätänumeroon - aika huono halloweenpila jos multa kysytään".
6. Vahinkojen riski. "Löin sitä valonsäteellä naamaan ja huomasin vasta sitten että anoppihan se siinä yllätysvierailulle tulossa" vs. "löin sitä pesismailalla päähän ja se kuoli - eikä avioliittokaan mee oikein hyvin".
7. Naapurusvälit. Taskulampputaneleita siedetään paremmin kuin kirvestä heiluttavia keskiaikalarppaajia ainakin tossa postilaatikkojen ja lasten leikkikentän kupeessa.