Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen sisäinen turvallisuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 19.08.2014.

 1. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Kyllähän ne löytävät, mutta nämä asiat on tieteellisessä kirjallisuudessa ja niiden popularisoiminen on nykyisin aika lähellä tuota niin määrittelemätöntä 'vihapuhetta'. Koska tuo 'vihapuhe' loukkaa joidenkin uskovaisten "uskontoa".

  Tämäkin on tiedetty kauan:
  2. Moos. 20:5
  ...Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen...

  Tieteelliset kriteerit täyttäviä tutkimuksia on myös siitä, miten nyrkin ja hellan välissä oleminen vaikuttaa äidin sikiön kehitykseen. Äidin stressitaso ja -hormonit ja muu hormonituotanto muokkaavat sikiötä ja vaikuttavat lapseen koko elämän ajan.

  Jos joku ei ole vielä tutustunut Svante Pääbon uraauurtavaan työhön ihmisen evoluutiogenetiikan parissa Max Planckin instituutissa, niin suosittelen. Tutkimukset viittaavat siihen, että ihmisroduissa on eroja. Ainoat rodullisesti puhtaat ihmiset ovat keski- ja etelä-Afrikan alueilta. Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän sekarotuisia. Ihmislajiin on muualla sekoittunut ainakin kolmen muun nyttemmin kadonneen ihmislajin geenejä erilaisissa suhteissa. Se, että itse olen näköjään mitä suurimmassa määrin sekarotuinen, ei haittaa pätkääkään.
   
  Bwana, Pihatonttu ja Fremen tykkäsivät tästä.
 2. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Tämä mahdollisuus on. Sitä vaan ei käytetä. Olen tuota itsekin kerran pyytänyt. Juttu on vieläkin kesken.
   
  YliKoo, skärdis ja Raveni tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. YJT

  YJT Alikersantti

  Liittynyt:
  21.10.2017
  Viestejä:
  72
  Tykkäykset:
  135
  Pisteet:
  6
  Näin onkin. Tässä Porvoon tapauksessakin oli mediatietojen mukaan voimassa poliisin määräämä väliaikainen lähestymiskielto, jota ei oltu saatu vietyä oikeuden vahvistettavaksi, koska miestä ei oltu tavoitettu (=ei ole saatu annettua asiaa tiedoksi).

  Itse olen pari kertaa tavannut lähestymiskiellon rikkojan pahanteossa, ja molemmilla kerroilla on kyllä kaapaistu komeroon yöksi. Tosin siihen se vapauden menetys on ilmeisesti loppunut; ainakin siltä erää.
   
  PSB 5500, Stagideus, Raveni ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  7,453
  Tykkäykset:
  11,560
  Pisteet:
  1,286
  PSB 5500 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 6. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  7,453
  Tykkäykset:
  11,560
  Pisteet:
  1,286
  https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201711142200532899_u0.shtml
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 7. YJT

  YJT Alikersantti

  Liittynyt:
  21.10.2017
  Viestejä:
  72
  Tykkäykset:
  135
  Pisteet:
  6
  Niin, siis uhka-arviota nostettiin kesällä eikä sitä ole siitä vielä laskettu. Itsenäisyyspäiväksi on tuotu vahvistuksia muualta Suomesta Helsinkiin niin kauan kuin minä tiedän.
   
  PSB 5500 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 8. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,729
  Tykkäykset:
  4,221
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä jos on jo olemassa mahdollisuus. Ongelma taitaa siis olla enneminkin siinä mitä kiellon rikkomisesta seuraa. Se ei toimi pelotteena.
   
  PSB 5500 ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Kannattaa muistaa, että eduskunta säätää lait.

  Kun eduskunnan säätämässä laissa sanotaan myös ehdollisen olevan vankeutta, niin ei sitä tuomarit voi kategorisesti sivuuttaa. Yksittäistapauksissa toki rangaistuksen mittaamisessa on pahastikin valuvikaa.

  Eduskunta voi edelleen säätää rangaistuminimit eli yksilöidä nekin rikokset, joista ei "ehtoollista jaeta". Mielestäni kansanedustajat päästetään tässäkin aivan liian helpolla!
   
  PSS, PSB 5500, YliKoo ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,729
  Tykkäykset:
  4,221
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä kuinka monen äidin, lapsen, perheen on kuoltava ennen kuin tuo lähestymiskielto homma oikeasti saadaan toimimaan. 100%:sti se ei varmaan toimi ikinä mutta kyllä kynnystä rikkoa sitä täytyisi saada nostettua. Toisaalta; kyse on myöskin valvovan viranomaisen resursseista.
   
 11. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,729
  Tykkäykset:
  4,221
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä niitä ehdottomia varmaan enemmän määrättäisiin mutta kun raha. Ei ole varaa pitää porukkaa +300€/vrk. Neljänseinän sisällä. Jos vanki vuorokauden hintaa saataisiin vaikka tuonne 100€/vrk niin johan alkaisi taas heilumaan. Toki silloin täytyisi rakentaa kokonaan uusia vankilloita.
   
  PSB 5500 ja hansai tykkäsivät tästä.
 12. Pihatonttu

  Pihatonttu Kapteeni

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  945
  Tykkäykset:
  1,605
  Pisteet:
  76
  Jos tunnet aihetta niin sellainen kysymys täältä, että löytyykö esim väestöryhmien keskimääräisten älykkyyksien ja niihin sekoittuneiden kadonneiden ihmislajien geneettisten prosenttiosuuksien välillä korrelaatioita?
   
 13. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  768
  Tykkäykset:
  2,952
  Pisteet:
  76
  Hmm, kun katsoo noita keski- ja etelä-Afrikan puhdasrotuisia ihmisiä, heidän kulttuuriaan ja saavutuksiaan, niin ei voi kuin pitää hyvänä asiana että geenipooliin on muualla sekoittunut myös jo niitä kadonneita geenejä. Paratkoon jos kaikki olisimme edelleen "puhdasverisiä"... ;).
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Saattaa olla hiukan aikaista vetää ihan noin tiukkaan tulkintaan. Alustavasti näyttäisi kuitenkin siltä, että joitakin erilaisiin ympäristöihin sopeutumiseen vaikuttavia ominaisuuksia olisi geneettisesti tarttunut mukaan noilta kadonneilta lajeilta. Joitakin henkisiin ominaisuuksiin sekä positiivisesti että negatiivisesti vaikuttavia näyttäisi myös olevan paketissa. Siitäkin on viitteitä, että eri suunnilla olisi sekoituksissa ollut erilaisia suhteita ja ne näkyvät edelleen isossa kuvassa vaikkapa alkueurooppalaiset vs. 'kanta-aasialaiset'. Paljon on sekoitusta kansainvaellusten pohjalta tapahtunut tuhansien vuosien aikana, mutta jonkinlainen arkaainen pohjakuvio on ilmeisesti geeneistä kaivettavissa. Tutkimusta tehdään koko ajan ja tulokset ovat mielenkiintoisia.
   
  Pihatonttu tykkäsi tästä.
 16. inexpertti

  inexpertti Alokas

  Liittynyt:
  Keskiviikko
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Hei, olen uusi jannu tällä foorumilla ja kait ensiksikin on todettava, että olen maanpuolustustahoinen. Toivottavasti siitä riittää todisteena passi hyvin arvosanoin RJK:sta. Ja vaikkei riittäisikään, olen silti!

  En tiedä mihin ketjuun viestini pitäisi laittaa. Siirtäkää oikeaan.

  Se miksi kirjoitan tänne nyt, on näkemykseni tulevasta. Epäilen vahvasti, että taloudessa tulee isoja muutoksia. Lähiaikoina. Muutos voi olla tulossa jo kahden viikon sisällä, mutta ei hätää. Se on todennäköisesti vasta ensiaskel. Yleensä askeleiden oppimisen jälkeen tapahtuu, niin, että kävellään. Niin tässäkin. Kävellään rappuja alas, aina kesään saakka, jonka jälkeen tulee yläkerta mieleen. Siispä talous korjautuu. Hetkeksi.

  Vuoden päästä onkin sitten eri tilanne edessä, ja siitä voi syntyä myös maanpuolustuksellinen asia. Talous on usein asia, joka johtaa mielipiteiden muutokseen. Siinä useimmiten riittä, että ns. keskiluokalla käsitys tulevasta muuttuu.Tämä puolestaan voi johtaa huolestuttavaan sisäpoliittiseen tilanteeseen.

  Onneksi nyt, talous kasvaa. Talouden kasvaessa se, ei tarkoita sitä, että työpaikat lisääntyvät. Vain ja ainoastaan, että talous kasvaa. Vaikka sitten roboteilla tehty tai jollakin muulla tavalla. Kunhan on halvempi kuin suomitekijä.

  Devalvointi on mahdottumuus, siispä sisäisesti devalkoikaamme. Se on nykyisen hallituksen ohjeenamme. Se tarkoittaa duunarin palkan pudotusta. Näin tulemme kilpailukykyiseksi. KIKY-sopmius.

  Valitettavasti ei auta. Tai siis auttaa joitakin tahoja. Valtiota esim. sillä, että saadaan halvempia duunareita maailmanmarkkinoilla. Valitettavasti tämä globalisaatio tarkoittaa sitä, että halvemmalla pitää myydä kuin naapuri. Juu kyllä, siinä kisassa ollaan!

  Suomi saadaan päättäjien mielestä niille markkinoille, että hommataan tänne riittävästä halvempaa "työvoimaa". Asia ratkaistu. Näin olleen, lisää mamuja, jotka suostuvat tekemään työt alle suomihintojen (maahanmuutto on rikkkaus).

  OK, mitäs tämä kaikki sitten auttaa isossa kuvassa. Ei mitään.

  Seuratkaa DOW 30 -indeksiä. Se kertoo melkoisen hyvin siitä mihin mennään. 1D-näkymä sanoo, että ropeli on käynnistynyt ja, että shitti lähestyy. Onneksi ei vielä tänään. Siispä toivotan teille mukavaa päivää!!
   
 17. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,729
  Tykkäykset:
  4,221
  Pisteet:
  1,286
  Vuonna 2016 poliisi päätti 1591 lähestymiskiellosta ja sai tietoonsa 1070 ilmoitettua kiellon rikkomista.
  • Video: Tämä Porvoon tragediasta tiedetään. Lapsen murhasta epäillylle isälle oli määrätty väliaikainen lähestymiskielto.
  Suomessa lähestymiskieltoja määrätään vuosittain noin 1500–2000. Vuonna 2016 poliisi määräsi 1591 väliaikaista lähestysmiskieltoa, edellisvuonna 1729. Luvut käyvät ilmi Tilastokeskuksen tiedoista. Poliisihallituksen luvut ovat vain hieman Tilastokeskuksen lukuja suurempia.

  Kiellon rikkominen on rangaistavaa. Siitä saa sakkoja tai enintään vuoden vankeutta, mutta siitä huolimatta kieltoja rikotaan runsaasti.

  Vuonna 2016 poliisin tietoon tuli 1070 ilmoitettua lähestymiskiellon rikkomista. Syyttäjälle asiasta ilmoitettiin 907 kertaa.

  Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kertoo, etteivät kaikki ilmoitetut lähestymiskiellon rikkomiset koske eri tapauksia, vaan yksittäinen henkilö voi syyllistyä lukuisiin rikkomisiin samalla kertaa.

  – Se voi olla sitä, että joku lähettää tekstiviestin, yrittää soittaa ja mennä oven taakse hakkaamaan. Hyvin pienessä ajassa voi syntyä useita rikkomisia eri tavoilla, hän sanoo
   
 18. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,773
  Tykkäykset:
  2,700
  Pisteet:
  1,286
  Raipparangaistuksen palauttamisesta tuskin tulisi paljoa kustannuksia.
   
 19. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,729
  Tykkäykset:
  4,221
  Pisteet:
  1,286
  Tai jalkapuusta keskustorilla...
   
 20. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  7,453
  Tykkäykset:
  11,560
  Pisteet:
  1,286
  YliKoo ja Kaira tykkäsivät tästä.
 21. PekkaSavo

  PekkaSavo Kenraali

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  2,249
  Tykkäykset:
  4,782
  Pisteet:
  636
  Entä kuka on #somesotahullu

  Mielenkiintoinen juttu tuo "Volgogradin" lasten laulu "Vova-sedästä".

  Iso maa jonne mahtuu kaikenlaista. Mutta yleistetäänkö tuossa? Olisiko kaivettava kuvia jostain ranskalaislähiöstä ja yleistettävä samaan malliin että "Ranska on mätä", "EU on mätä" ja "Ruotsikin hajoaa huu huu"? Vaikka kyseinen joukko esittää vain pientä osa koko maasta. Eikös meitä yleistyksistä varoiteltukin?

  Sitäpaitsi, mitä uutta on siinä että venäläislapset "leikkivät enemmän pyssyillä" kuin "suomalaiset"?

  En minä tykkää siitä että Venäjällä opetetaan joillekin lapsille "sotalauluja" ja lähestytään henkilökulttia mutta ... hiukan häiritsee kun samaan aikaan tuntuu siltä että täällä Suomessa haluttaisiin kieltää kohta salibandymainoksistakin väärät #sotahullut taustat. Puhumattakaan metsästyksen demonisoinnista. Mutta twiittereissä ollaan sitten niin #sotahulluja että ai ai...

  Hankala aihe, on lisättävä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 09:27
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 22. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,773
  Tykkäykset:
  2,700
  Pisteet:
  1,286
  Tässä säässä varmaan mutta muuten vaatisi että oma yhteisö pitää tekoa tuomittavana, huonossa tapauksessa saattaa vain rohkaista.
   

Jaa tämä sivu